Egészségfejlesztés és helyi ifjúsági munka. a) Az állítás helyes b) Az állítás helytelen c) Az állítás csak részben helyes d) Az állítás nem vonatkozik.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
Önkormányzati Ifjúsági feladatok EA.:Bodor tamás
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
1 A gyermek- és ifjúságvédelmi intézményrendszer helye és szerepe a fővárosi oktatás rendszerében Fővárosi Pedagógiai Napok Modellváltás a fővárosi intézményrendszerben.
Az iskolai szociálismunka
Egészségfejlesztésének lehetséges irányvonalai
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
1 Vállalkozónők lehetőségei a civil szférában Előadó: Elekes Zsuzsa Civil Szervezetek Regionális Szövetség, elnök.
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
Egészség-műveltség = Health Literacy ☺
El ő adó: Kiszner Levente.  Melyek azok a legfontosabb társadalmi rétegek, amelyek valamilyen szempontból speciális helyzetben vannak?  Milyen nehézségek.
Győr város szociális ellátórendszerének működtetése az önkormányzati, civil és egyházi szolgáltatók közreműködésével. Páternoszter Piroska főosztályvezető.
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A szakképzetlen, szociálisan hátrányos helyzetű, munkanélküli emberek (fiatalok) munkaerő-piaci és társadalmi (re)integrációjának elősegítése integrált.
Eldöntendő Az egészség egy prioritás, ami marginalizálódott? Vagy
Orvos- és Egészségtudományi Centrum
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
A nevelés tartalma. a tanulás iránti igény is társadalmilag meghatározott, ezért az iskolai munka minőségi mutatója nem lehet pusztán a tanulók igényeinek.
Közigazgatási alapismeretek
A pszichiátriai ellátás jogi szabályozása
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Családi napközi.
Irányváltások a területfejlesztés intézményrendszerében 1Területfejlesztők Napja Balatonkenese.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Krízisintervenciós feladatok ellátása katasztrófahelyzetek esetén
„Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” szűrő és felvilágosító program hátrányos helyzetű nőknek
ORSZÁGOS LAKOSSÁGI EGÉSZSÉGFELMÉRÉS
A primer prevenció jelentősége az ifjúsági munkában
K ÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM T ÁRSADALMI F ELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG romagov.kormany.hu A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia.
Konzervatív alternatíva Avagy: A normális megoldás Dr Pusztai Erzsébet MDF.
A Magyar Köztársaság kormánya
AZ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTOT BEFOLYÁ-SOLÓ TÁRSADALMI TÉNYEZŐK
Puszta Sándor: Rendeltetés „Amit kigondoltál vidd tovább, ami lettél vállald, de soha ne feledd ami még lehetnél.” - Iskolarendszeren kívüli - Falusi gyakorlati.
Dudás Zoltán Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztály
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Kissné Bencze Katalin Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 18.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai.
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
MIT TUDUNK AZ IFJÚSÁGPOLITIKÁRÓL? Kvíz. ISTEN HOZOTT BENNETEKET EGY RÖVID KVÍZBEN, MELY SOK MINDENRE VONATKOZIK, AMI A FIATALOKAT ÉRINTI...
A befogadó kisgyerekkori fejlesztés szakpolitikai kihívásai és megoldásai A Biztos Kezdettől a gyermekvédelmi gondoskodásig 25 éves az ENSZ Gyermekjogi.
Jegyzői értekezlet szeptember 8.. Jegyzői értekezlet 2011 szeptember 8. Helyi lakásfenntartási támogatás Jogalkotási kötelezettség: Szoc tv. 38.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ SZEKTOR MUNKAHELYI JÓL-LÉT ÉRZETE.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
EGÉSZSÉG ÉS JÓL-LÉT SZÉKESFEHÉRVÁR POLITIKÁJÁBAN Östör Annamária.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Családtámogató ellátások
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
Salgótarján május 8.. Mit értünk érdekvédelem alatt? Milyen feladatokat jelenthet? Kik védenek érdeket? Hogyan lehet érdeket védeni? Alkossuk.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld Alapítvány Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld.
Készítette: dr. Retkes Zita.  Jogviszonyok a családban  Az állam szerepe és feladata  Ombudsmani tevékenység a családot érintően  Civil jogvédelem.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Az egészség fogalma, egészségfejlesztés, prevenció.
Téglásy Kristóf március 06. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ifjúságügyi Főosztály Az ifjúságpolitika irányításának új szervezeti helye.
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület
LEADER pályázati lehetőségek az Innovatív Dél-Zala Helyi Akciócsoport területén önkormányzati szféra számára Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési.
Ifjúsági feladatok az IKSZT-ben
Csókay László KPSZTI április 13.
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Egészségfejlesztés és helyi ifjúsági munka

a) Az állítás helyes b) Az állítás helytelen c) Az állítás csak részben helyes d) Az állítás nem vonatkozik az ifjúságra e) Az állítás nem értelmezhető

I. A teljes fizikai, szociális, és mentális jól-léti állapota és nem pusztán a betegség vagy rokkantság hiánya. II. Alkotmányos alapjog III. Az egészség nem statikus állandó állapot, hanem folyamat. a)Csak „I.” b)Csak „II.” c)Csak „III.” d)Mindhárom e)Egyik sem

„Az egészséggel kapcsolatos műveltég olyan kognitív és szociális készségeket jelent, amelyek meghatározzák az egyének motivációját és képességét, hogy az információkat olyan módon érjék el, hasznosítsák és értelmezzék, hogy hozzájáruljon egészségük fejlesztéséhez és fenntartásához.” a)WHO 1998 b)WHO 1999 c)WHO 2000 d)WHO 2001 e)WHO 2002

a) téves b) igaz c) A „≠” nélkül helyes d) A „< ” nélkül helyes e) A „ ”-re Egészségügyi kérdés ≨ Egészség ügyének kérdése

a)Önérvényesítés b)Sikeres kommunikáció c)Konfliktuskerülés d)Ráhangolódás a másik helyzetére e)Az egész több, mint a részek összege

a)Önérvényesítés b)Sikeres kommunikáció c)Konfliktuskerülés d)Ráhangolódás a másik helyzetére e)Az egész több, mint a részek összege

a) Mindazon tevékenységek, amelyek az ifjúsági korosztályok és velük közvetlenül foglalkozók közötti interakciókban jelennek meg b) Az önkormányzat fiatalokkal kapcsolatos tevékenysége c)Felkereső ifjúsági munka d)Ifjúsági szolgáltatások és rendezvények összessége e) Amit a településen végeznek

a) a céltalanság, társadalmi egyenlőtlenség b) a tanulás beszűkülése, a rossz családi körülmények, a kulturálatlanság c) munkanélküliség, pénztelenség, lakásprobléma d) munkanélküliség, pénztelenség,létbizonytalanság, kilátástalan jövő e) a drogok elterjedése, a munkanélküliség, kilátástalan jövő

a) közép, vagy hosszú távú fejlesztési irányokat, célokat tartalmazó dokumentum b) a fiatalok szükségleteit, igényeit feltáró helyzetelemzés c) kívánságlista, amit a fiatalok akarnak d) Olyan dokumentum, amelyben az önkormányzat megfogalmazza, hogy mit akar e) a fiatalok szükségletein alapuló, rövid távú, konkrét feladatokat, intézkedéseket tartalmazó önkormányzati dokumentum, felelősök, források, határidők megjelölésével.

a) a NIS szerint a kb. a 8-12 évesektől a kb évesekig terjed (akortárscsoport megjelenéséről a másokért való felelősségvállalásig), az Új Nemzedék Jövőjéért Program szerint a éves korosztály b) nem fogalmazza meg ezt ifjúságpolitikai dokumentum c) a 14 éves korig cselekvőképtelen, illetve a éves korlátozottan cselekvőképes személy d) aki a 18. életévét nem töltötte be (kivéve, ha a reá alkalmazandó jogszabályok értelmében nagykorúságát már korábban eléri) e) a 16 évnél idősebbek

a) a megyei önkormányzatoknál kötelező feladat a gyermek és ifjúsági jogok érvényesítésével, a települési önkormányzatoknál fakultatív feladat a közszolgáltatások körében az ifjúsági feladatok ellátása b) nincs ifjúsági feladatokról szó a jogszabályban c) a helyi közügyek, valamint a helyben biztosítható közfeladatok körében ellátandó helyi önkormányzati feladatok különösen… a sport és ifjúsági ügyek d) nincs hatályos új önkormányzati törvény e) csak a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások és ellátások között említi az ifjúsági feladatokat

a) döntéshozó b) politikus c) jellemzően önkormányzati hivatalban dolgozó szakember/köztisztviselő (előkészítő, végrehajtó, koordinatív szereppel) d) rendezvényszervező e) civil szereplő