A Digitális televíziózás versenyjogi vonatkozásai Dr. Tóth András Gazdasági Versenyhivatal – Infokommunikációs Iroda 2004. Április 29 V. INFOKOMMUNIKÁCIÓS.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gazdasági Versenyhivatal
Advertisements

A Gazdasági Versenyhivatal fogyasztóvédelmi tevékenysége dr. Grimm Krisztina október 21.
Joint Venture Szövetség rendezvény: „EU versenyjog – tilalomfák és lehetőségek” Pécs, április 12. Sárai József Gazdasági Versenyhivatal A közösségi.
MT mint tévészolgáltató Fókuszban az interaktivitás
Dr. Pados László Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala
TECHNOLÓGIAI FEJLŐDÉS ÉS JOGALKOTÁS
2004. április 29.1 A földfelszíni digitális televíziózás (DVB-T) frekvenciagazdálkodási kérdései A digitális televíziózás dr. Kissné Akli Mária Okleveles.
A média konvergenciája
A HDTV – High Definition Television A HDTV olyan televíziós rendszer, melynek felbontása nagyobb, mint a hagyományos SD TV (PAL, SECAM, NTSC) rendszereké.
Az éghajlatváltozás problémája egy fizikus szemszögéből Geresdi István egyetemi tanár Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar.
Média Klub október 11. Az IPTV szolgáltatások jövője.
digitális térben az mtv
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
Információtartalom vázlata
Kábel TV jelene és jövője
A DIGITÁLIS FÖLDFELSZÍNI TELEVÍZIÓS KÍNÁLAT FEJLŐDÉSE
Antenna-csoport és a digitalizáció: több fronton
Médiagazdaságtan A televíziózás piaca.
Műhelyvita december 13. Pécs, PTE-ÁJK Tóth András: Az elektronikus hírközlés és média gazdasági szabályozásának alapjai és versenyjogi vonatkozásai.
Vállalkozások az EU-ban Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány.
NAMS szakértői kerekasztal november 28. IJC Tóth András: Versenyjog – médiaszabályozás - NAMS.
Gálik Mihály Kit is érdekel a digitális televíziózás Magyarországon? BKÁE Média és Telekommunikáció Tanszék Média és Telekommunikáció Tanszék.
Új hatóság – új kihívások Szalai Annamária elnök INFOTÉR PARLAMENT június 2.
1 A hírközlés szerepe a nemzetgazdaságban – új célok Vitaindító Vasváriné dr. Menyhárt Éva.
Az OTT audiovizuális terjesztés gyakorlata Schneider Henrik Április 22.
E.ON Dél-dunántúli Gázszolgáltató ZRt. Szekszárd, április 18. Hagyományok és változások.
Verseny Versenyfelügyelet az egészségügyben és a kapcsolódó piacokon Torjákné Amberger Teréz Gazdasági Versenyhivatal – Versenypolitikai Iroda január.
Majoros András GAZDASÁGPOLITIKA 2009/2010. II. Majoros András
Industrial Organization - alapvető modellek
Trendek és politika a magyar felnőtt- és szakképzésben Sum István MP Rt. Oktatási Központvezető.
Elektronikus tanulási környezetek sajátosságai
Mi akadályozza és mi segíti Magyarországon az internet alapú audiovizuális szolgáltatások terjedését? Rozgonyi Krisztina NHH Tanácstag Hírközlés 2006 CEBC.
Dr. Molnár-Bíró György A piacok újragondolása (avagy hogyan készül az EU elektronikus hírközlési szakpolitikája) Kende Ügyvédi Iroda 1113 Budapest, Karolina.
1 A Ki biztosítja a torzításmentes versenyt? A tagállami intézmények és az Európai Bizottság közötti feladatmegosztás Inotai G. András Európai Bizottság,
Elektronikus kereskedelem
Az információs társadalom jogi szabályozásának kérdései
A jogi informatika tananyagának elérhetősége
TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR projekt 1 A NÖVEKEDÉS ÉS A VERSENYKÉPESSÉG REÁLGAZDASÁGI TÉNYEZŐI Chikán Attila egyetemi tanár Budapesti Corvinus Egyetem.
. Egy nemzeti képesítési keretrendszer lehetséges előnyei Vitaindító [ Derényi András ]
VERSENY ÉS SZABÁLYOZÁS 2010 I.Áttekintés. MÚLT, JELEN, JÖVŐ AZ ÁGAZATI ÉS VERSENYSZABÁLYOZÁSBAN II.Betekintés. ELEMZÉSI MÓDSZEREK ÉS SZABÁLYOZÁSI ESZKÖZÖK.
Összehasonlító gazdaságtan
dr. Szöllősy András UCP Osztály július 29.
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
1 A digitális műsorterjesztés helyzete Magyarországon Kárpáti Rudolf műsorterjesztési vezérigazgató-helyettes Antenna Hungária Rt. Pécs Április 29.
Miért nem működik még az okostévé modell?
Tévéképernyő a digitális szobában Király István Budapest, február 29.
I Connected TV – a jövő? Veszelovszki Zsolt PORT.hu 1.
Az orvosi biotechnológiai mesterképzés megfeleltetése az Európai Unió új társadalmi kihívásainak a Pécsi Tudományegyetemen és a Debreceni Egyetemen Azonosító.
Sajtótájékoztató, április 19. NOVOTEL Hotel A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 112. ATLÉTIKAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA július Székesfehérvár, Sóstói Stadion.
Verseny és szabályozás 2013 MTA KRTK KTI Bemutató konferencia szeptember 30.
Az RRC06 hazai vonatkozásai dr. Kissné Akli Mária Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala 12. Televízió- és Hangtechnikai Konferencia és Kiállítás május.
oldal 12. Televízió és Hangtechnikai Konferencia és Kiállítás Digitalizáció a KTV-ben Előadó: Putz József.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM MŰSZAKI TUDOMÁNYI KAR JEDLIK ÁNYOS GÉPÉSZ, INFORMATIKAI ÉS VILLAMOSMÉRNÖKI INTÉZET TÁVKÖZLÉSI TANSZÉK 9026 Győr, Egyetem tér 1.
Alkalmazásfejlesztés T-Home Interaktív TV-re. Tartalomfogyasztás a tévéképernyőn A tévé mint képernyő „A háztartások többségében – saját bevallás alapján.
„2007 a médiaszabályzás kezdete” 12. Televízió és hangtechnikai konferencia Budapest, május 2-3. Dr. Sarkady Ildikó MeH, Médiapolitikai Főtanácsadó.
Kutatások a digitális átállás társadalmi fogadtatása területén ORTT Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet Hazay István.
„Digitális átállás a rádiózásban, televíziózásban” 1014/2007. (III. 13.) Korm. határozat a televíziózás és a rádiózás digitális átállásának kormányzati.
2005. április.Road Show Szeged1 Ifjúsági Bizottság Tóth Gergely, Nagy Péter április 12.
A médiapiac szabályozásának változó eszközei Polyák Gábor
Versenypolitika az Európai Unióban. Az összeurópai versenypolitika alapvető céljai: A szabad piaci verseny korlátozásának megakadályozása A szabad piaci.
Tóth Attila Informatika Alkalmazásai Tanszék. Digitalizáló csapat JGYPK Informatika Alkalmazásai Tanszék Szakmai vezető: Dr. Galambos Gábor Ellenőrzés:
A digitális televíziózás és az innováció Infokommunikációs Tanszék Urbán Ágnes A digitális televíziózás és az innováció 3 A ‘90-es évek várakozása 
Szélessáv minden háztartásba 2018 végéig!
A modellkörlet gyakorlati tapasztalatai a Szegedi Fegyház és Börtönben
A FELNŐTTKÉPZÉS FELADATELLÁTÁSI RENDSZERE
Séta az adatsebességek birodalmában
Tudományos adatok keresése, avagy a Data Citation Index bemutatása
Híradástechnika I. 7. Wührl Tibor.
Nagyobb biztonság vagy több adminisztráció? - Górcső alatt a GDPR
prezentációja A bemutató és annak tartalma a HT ZRT szellemi terméke!
Előadás másolata:

A Digitális televíziózás versenyjogi vonatkozásai Dr. Tóth András Gazdasági Versenyhivatal – Infokommunikációs Iroda Április 29 V. INFOKOMMUNIKÁCIÓS SZAKMAI NAP Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar

2 Digitális TV szabályozás SZEKTORSEMLEGESSZEKTORSPECIFIKUS Tágabb értelműSzűkebb értelmű MagánjogKözjogVersenyjogDinamikusStatikus Interop. Hozzáférés Kérdés: Miért avatkozik be az állam a piaci viszonyokba? Állam biztosítja a verseny feltételeit. Egyes alapjogok garantálása Versenypolitika Normatív és pozitív teória Reguláció: tartós, de a dinamikus oldal erodálta Re-reguláció. Dinamikus, intenzív NRF 1. A digitális televíziózás szabályozása és a versenyszabályozás Szabályozáshoz nem intenzív de a szabályozáshoz képest sokkal rugalmasabb.

3 2. A digitális televíziózás és a versenyjogi jogalkalmazás Versenyjog ÁllamiVállalati Állami támogatás: - állami forrás - előny - szelektivitás - versenytorzítás - TKKÉ Set-top-box: - előfizetőknek és - differenciáltan de - platformfüggetlenül Ha csak a DVB-T Versenytorzítás? Tágabban: felgyorsul a konvergencia folyamata? Szűkebben: Több Pay-TV és a Free TV-k? S-V-T Digitalizáció elsődleges hatása a piacokra: kompresszió DVB-T – KábelTV – PSTN - Wireless Interaktivitás - Adminisztratív – technikai piac - EPG - Átviteli piac - közvetítői jogok