2004.május 13.. A valóság: Elérik, hogy mindenki szegényedjen el azért, mert beteg Ígéret: „Elérjük, hogy (…) senki ne szegényedjen el azért mert beteg.”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kovácsné Kerepesi Márta felülvizsgálati referens
Advertisements

A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Munkaszervezési ismeretek
Parlagfű vagy társadalom – melyik fog győzni ? Nékám Kristóf dr Magyar Allergia Szövetség 2012 Nemzeti-Nemzetközi Parlagfű Nap.
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
GKV - kötelező egészségbiztosítás (előre meghatározott szolgáltatások előre meghatározott önrésszel) A kötelező egészségbiztosítás alapelve: minden biztosítottnak.
Az egészségügy átalakítása közgazdász szemmel A tervezett reformok hatásai Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft.
Egészségvédelem Egészség, vagy használható állapot, együttélés a természettel, vagy önérdekű pusztítás? Veled Európa, de nélküled EU!
Miért fontos? 3478 Negatív hír az egészségügy szereplőiről nyomtatott és online sajtóban 2009-ben Mindenki érintett: EÜM, OEP, kórházak, orvosok, gyógyszergyártók.
Gondolatok a jubileumi XX. Magyarországi Egészségügyi Napokról
Egészségügyben kialakult gazdasági helyzet. Problémák • 1. Előző évhez képest - 44,6 milliárd ft • 2. Első félévben időarányost jóval meghaladó pénzkiáramlás.
közötti uniós programozási időszak tervezése az egészségügy területén dr. Török Krisztina főigazgató.
Minőség az egészségügyben Szubjektív fogalom (nézőpont kérdése) Különböző emberek (betegek), különböző fogalmak (kifizetem!) Szituáció függő:  Mi az igény?
Sportolás hatása szervezetünkre
Az egészségügyi szolgáltatók kártérítési felelőssége
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Egészségpolitika.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
Prevenció, kuráció, rehabilitáció
Informatikai Vállalkozások Szövetsége E-egészség munkacsoport Lukács Lajos Egészségügyi Infrastruktúra Bevezető gondolatok „
A magyar gazdaság Dr. Veres János pénzügyminiszter október 13.
Szegénység és egészségi állapot
A minimálbér költségvetési hatásai HALPERN LÁSZLÓ, KOREN MIKLÓS, KŐRÖSI GÁBOR és VINCZE JÁNOS MTA Közgazdaságtudományi Intézet.
Polgári védelmi kötelezettség, mentesség
A krónikus kórházi kezelést igénylő gyermek ápolása
A szülő szerepe Dr Sólyom Enikő Konszenzus tanácskozás a korai fejlesztés és neurohabilitáció kérdéseiről Május 4-5. Seregélyes.
A különleges tejtámogatás
Egy perc az élet – It’s Now Or Never Egy perc az élet. Ne menj tovább! Ígérd meg, drágám, az éjszakát! Tán holnap elszáll a vágy. Egy perc az élet, ölelj.
Mindig az a drága, ami többe kerül? Kis Zoltán Balassa János Kórház.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Biztonságot az alkalmi munkából élőknek! Az alkalmi munka után fizetett közterhek csökkentése.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Az egészséges egészségügyért A működőképesség helyreállítása, megbecsülés a munkáért augusztus.
Kormányszóvivői tájékoztató Az egészséges egészségügyért!
1 Támad az influenza! Hogyan védekezzünk? Margit Kórház Pásztó Egészségpercek Prevenció és egészségmegőrzés.
A évi (új) adópolitika: „NÖVEKVŐ KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY” „NÖVEKVŐ ÁLLAMADÓSSÁG” „NÖVEKVŐ ÍGÉRETEK” …mindent 2006-ért? …bármi áron?
FIDESZ – MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐCSOPORT EGÉSZSÉGÜGYI KABINET.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
A fogyatékos, pszichiátriai és szenvedélybeteg ellátás tekintetében.
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
Parlagfű vagy társadalom – melyik fog győzni ? Nékám Kristóf dr Magyar Allergia Szövetség 2012 Nemzeti-Nemzetközi Parlagfű Nap.
A hippokratészi eskü értelmezése
Dr. Grónai Éva, Dr. Erdélyi Erzsébet, Blézer Zita
Témakör: Az allergia és egészség Cím: Kívül-belül allergia „Az embert érő sorscsapásokban több a csodálatra késztető, mint elrettentő” Jelige: Delfin 172.
KORÓZS LAJOS ÁLLAMTITKÁR SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM A Nyugdíjasokat érintő kérdésekről (2009)
Dr. Németh Endre Fitoösztrogének - izoflavonoidok.
A lakossági emlőszűrés szervezésének bemutatása
A gyógyulás üzlet? Mit hoznak Önnek az üzleti biztosítók? Halálbiztos egészségügyet?
KI FIZET A VÉGÉN ? Dr. Csiba Gábor elnök Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Budapest, november 10.
Josef HRADSKY, Kormánytanácsos Bemutatkozás (beleértve a magyar kórházi és egészségügyi kapcsolatokat is) Vezetési struktúrák az osztrák illetve a bécsi.
Sl | Page1 Kedves Betegeink! Értesítjük Önöket, hogy ez évben ma, én van a Vese Világnapja.
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
Aszályok erőssége, gyakorisága, okozott kár-általános összefoglaló Készítette: Bellovits Klára
Himnusz az élethez Készítette:Süni.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Családtámogató ellátások
Az utasbiztosítás.
Személyazonosság kezelés metacímtár kialakításával november 17. Hargitai Zsolt rendszermérnök Novell Magyarország
Az Erős Magyarország egészségügyi programja Megújulás és megőrzés az egészségügyi szektorban.
Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt. Lehetünk-e ártatlanok ?
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény GAZDÁLKODÓI TÁJÉKOZTATÓ Berta-Mudri Krisztina Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság Háza 8000.
A szakképzési hozzájárulás hatékony felhasználása Cséfalvay Ágnes.
Kormányszóvivői Iroda Cselekedni most és mindenkiért Adatok és tények a Medgyessy-kormány egy évéről május 24.
Bérek könyvelése Schalkhammer-Kenyeres Márta
VÁLTOZÁSOK A ÉVI VÉDŐOLTÁSI MÓDSZERTANI LEVÉLBEN
Bértámogatások és béremelések hatása a SZSZBMK gazdálkodására
Kórházátalakítási pályázat
Dolgozói mobilitás.
Készítette: Esenczki Fruzsina és Borbély Balázs RYBD2T, S7LJW9
A kormány és a szociális partnerek megállapodása a bérek emelésére
Lehetünk-e ártatlanok ?
Előadás másolata:

2004.május 13.

A valóság: Elérik, hogy mindenki szegényedjen el azért, mert beteg Ígéret: „Elérjük, hogy (…) senki ne szegényedjen el azért mert beteg.”

Ígéret: „Megállítjuk a betegeket terhelő gyógyszerköltségek növekedését.” A valóság: Felgyorsítják a betegeket terhelő gyógyszerköltségek növekedését.

Ígéret: „Ingyenessé tesszük a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a csontritkulás kezelésére szolgáló gyógyszereket.” A valóság: Megdrágítják a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a csontritkulás kezelésére szolgáló gyógyszereket, ráadásul számos gyógyszerkészítmény ingyenességét megszüntetik.

A valóság: Haladéktalanul hozzálátnak a kórházak és a többi egészségügyi intézmény zsebre tételéhez Ígéret: „Haladéktalanul hozzálátunk a kórházak és a többi egészségügyi intézmény rendbetételéhez”

Ígéret: „Azok az ápolást végző egészségügyi dolgozók, akik már legalább 4 éve ellátják munkakörüket 1 évi bruttó keresetüknek megfelelő „hűség jutalmat” kapnak. Ezt az összeget a 4 év során folyamatosan kapják meg a jogosultságot elérők.” A valóság: Ezt az összeget a négy év során folyamatos hitegetéssel és mellébeszéléssel helyettesítik. Ezt az összeget a négy év során folyamatos hitegetéssel és mellébeszéléssel helyettesítik.

A valóság: Leállítják a megkezdett népegészségügyi programot, biztosítják a végrehajtáshoz szükséges pénzügyi fedezet folyamatos elvonását. Ígéret: „Korszerűsítjük és kiterjesztjük a megkezdett népegészségügyi programot, biztosítjuk a végrehajtáshoz szükséges pénzügyi fedezetet.”

Ígéret: „Megszervezzük, hogy 4 év alatt negyedére csökkenjen a parlagfűvel borított terület.” A valóság: „Megszervezik, hogy négy év alatt töredékére csökkenjen az allergiás betegek esélye a gyógyulásra.

Ígéret: „ A többi ágazatot meghaladó mértékben növeljük az egészségügy költségvetési támogatását.” A valóság: A többi ágazatot meghaladó mértékben vágnak eret az egészségügy költségvetésén.