Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Advertisements

Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária Nyíregyháza, május 27. A program.
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
Nizák Péter Az intézményi fejlesztés kérdése a civil szektorban Budapest, november 29. Táncsics Alapítvány, Friedrich Ebert Stiftung.
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
1 Foglalkoztatási paktumok helyzete Magyarországon, jó gyakorlatok Örkény június 24.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Varju László, államtitkár NFGM A Regionális Fejlesztési Operatív Program tapasztalatai Tanulságok és következtetések az ÚMFT regionális programjai tükrében.
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek támogatása az Államreform Operatív Program keretében ápr. 29. Kullmann Ádám.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Tájékoztató a Vidékfejlesztési Albizottság i üléséről Finta István Ph.D.
Az ÚMVP intézményrendszere
MTA Regionális Kutatások Központja A magyar Leader program végrehajtásának fontosabb tanulságai és a nemzetközi együttműködés lehetőségei Dr. Finta István.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A Regionális Munkaügyi Tanácsok foglalkoztatási paktumokban való részvételi lehetőségei Balatonvilágos
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
TÁMOP / Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért május 31. TERÜLETFEJLESZTŐK SZAKMAI MŰHELYE.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
A hálózati szociális munka koncepciói (R. Brake) I. Hálózat orientált tanácsadás -a kliensek környezetében lévő erőforrások mozgósítása és támogatása -a.
1 Civil részvétel és szerepvállalás A helyi és térségi együttműködés lehetőségei és korlátai Rajnai Gábor Országos Területfejlesztési Civil Egyeztető Fórum.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Budapest, december 6.1/12 A kistérségi rendszerépítés helyi tervezésének és módszertani támogatásának új hangsúlyai Dr. Németh Jenő IDEA Kistérségi.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Fejlesztes.emagyar.net farkas andrás. fejlesztes.emagyar.net mi ez? A Magyar-magyar Platform – bár még maga is új kezdeményezés – állandó fejlesztést,
ÚJ SZEREPLŐ A VIDÉKFEJLESZTÉSBEN Helyi Vidékfejlesztési Iroda.
A társadalmi felelősségvállalás civil példái – jó gyakorlatok a Nyugat-dunántúli és Észak- alföldi régióból Kóbor Krisztina 2010.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Regionális Munkaügyi Tanáccsal szembeni elvárások a munkaadói oldal szemével nézve Készítette: ÉMRMT munkaadói oldal november 12.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
„Vedd ki a részed!” - amit a civilek már megtettek egymásért Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Együttm ű ködési Hálózat Miskolc, március 30.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
A területi együttműködések fejlesztési lehetőségei Balázs Éva és Puskás Aurél TÁMOP Századi közoktatás – fejlesztés, koordináció.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
A PAKSI BŐVÍTÉS LEHETSÉGES HATÁSAI TOLNA MEGYÉRE: KAPCSOLÓDÁSI PONTOK, EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A TELLER-LÉVAI PROJEKTEKHEZ NASZVADI BALÁZS TERÜLETFEJLESZTÉSI OSZTÁLYVEZETŐ.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
Előadás másolata:

Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc

A civil részvétel formái 1.Civil egyeztető fórumok: –Véleményezés, javaslattétel –Országos, regionális, megyei és kistérségi szinten 2.Civil partner a projektpartnerségben 3.Civil projektgazda – szociális gazdaság Közfeladatot átvállaló civil szervezet Foglalkoztató civil szervezet 4.Civil térségfejlesztő, koordináló szervezet

1. Civil egyeztető fórumok Pozitívum: Intézményesített részvétel Feladatok –Civil érdekképviselet A fejlesztésben a különböző civil érdekek és a civil szférában rejlő lehetőségek megjelenítése A KFT által tárgyalt fejlesztési témák civil érdekek szerinti megvitatása, közös álláspont kialakítása és képviselete A Tanács a civil szervezeteket közvetlenül érintő döntése esetén a sajtóban való reagálás –Információáramlás és koordináció A kistérség civil szervezetei katalógusának elkészítése és rendszeres vezetése A területfejlesztéssel, ezen belül különösen a kistérség fejlesztésével kapcsolatos információk gyűjtése és továbbítása a tagok felé A kistérségben a civil kezdeményezések nyomon követése, a tapasztalatok cseréjének elősegítése –Tervezési és monitoring feladatok segítése A kistérség fejlesztési terveinek megvitatása A kistérség fejlesztési prioritásaira és intézkedéseire közös javaslatok kidolgozása Civilek együttműködésével megvalósítható projektek létrehozása A kistérségben folyó fejlesztési folyamatok és azok hatásainak nyomon követése, arról jelentések készítése

1. Civil egyeztető fórumok Problémák –Tag csak a kistérség településeinek legalább felében tevékenykedő szervezetek Igazi helyi civilek kizárva Országos szervezetek előnyben –Tanácskozási jog A tanács ülésen már nincs tanácskozás, csak szavazás –Paternalista megközelítés Beszámoltatás vagy tájékoztatás Titkárság –Közös véleményformálás Rendelkezésre álló idő + időzítés Kommunikációs csatornák Véleményformálási technikák Részvételi intenzitásbeli különbségek

2. Civil partner a projektpartnerségben Civil részvétel előnyei –Lakosság szélesebb körű elérése –Valós szükségletek jelzése –Elkötelezettség, lelkesedés –Szakmai és önkéntes kapacitások –Folytonosság –Rugalmasság –Tapasztalatok –Hálózatokba bekapcsolás –Újabb elérhető források Civil részvétel problémái –Pénzbeni sajáterő hiánya –Pénzügyi és jogi garanciák hiánya –Szűk területre koncentrálás, túlzott specializáció –Közösségi döntéshozás –Adminisztratív szervezet hiánya –Szakértelem hiánya –Közös nyelv hiánya –Vezetői dominancia A valós partnerség feltételei: - valós szükségletekre reagáló közös cél - egyeztetett tevékenységek - közös felelősség- és feladatvállalás - hozzájárulás

3. Civil projektgazda Alkalmassági tényezők: Jogi, szervezeti rendezettség Vállalkozási forma és szemlélet Pénzügyi stabilitás Hitelképesség Vagyoni háttér Magas szintű szakértelem Szakértői háttér Menedzsment kapacitások Projekt-tapasztalat Alkalmazottak Jellemző projektek: Foglalkoztatás Településszépítés Szociális szolgáltatások Turisztikai termékfejlesztés Tájgazdálkodás Oktatás Információszolgáltatás Hagyományőrzés Környezetvédelem Közösségfejlesztés

4. Civil térségfejlesztő, koordináló szervezet Előzmények: –Kistérségi fejlesztő szervezetek / társulások –Kistérségi vidékfejlesztési munkacsoportok - LEADER akciócsoportok –Lokálpatrióta alapítványok Formák: –Térségi szövetségek, Térségi akciócsoportok, Alapítványok, Közösségi vállalkozások - Önkormányzati, vállalkozói, civil, magánszemély tagsággal

4. Civil térségfejlesztő, koordináló szervezet Indokok: –Szükséges a térségfejlesztés szereplőit egyenrangú partnerként összefogó, a térségi fejlesztési erőforrásokat és aktivitást integráló, menedzseri szemléletű operatív egységgel is rendelkező erő. –A többcélú társulások és munkaszervezeteik csak önkormányzati, főként hatósági és közszolgáltatás-szervezési feladatokkal, hivatali szemléletben foglalkoznak, a gazdaság- és humánfejlesztés háttérbe szorul. –A többcélú társulás nehezen kezeli a vegyes tulajdont, a működtetésben a vállalkozási elemeket –Választási ciklusokon átívelő programok folyamatosságának biztosítása –Statisztikai kistérségen belüli vagy azon átnyúló, több statisztikai térségek összefogó kezdeményezések megfogalmazása és megvalósítása.

Köszönöm a figyelmet!