Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Somogyi Térségi Szakképző Központ Létrehozása TÁMOP /2-2F Milánkovics Ibolya Gálovics Edit.
A TÁMOP projekt intézményi hatásai a Somogyi TISZK-ben Kispéter Sándor Főigazgató-helyettes Kispéter Sándor Főigazgató-helyettes.
TÁMOP / június 26. Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
Köszöntjük Szakmai gyakorlati foglalkoztatói Workshop résztvevőit Köszöntjük a TÁMOP támogatásával megvalósításra kerülő „ESÉLYTEREMTÉS NÓGRÁDBAN”
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
1 Tervezett központi képzőhely. 2 TÁMOP + TIOP Cél:megvalósulhat a szak- és felnőtt- képzésre fordított állami, és Európai Uniós források koncentrált.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Gyöngyös GYÖNGYÖS-TISZK Szakképzés-szervezési Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft Minőségirányítási rendszer kiépítése.
Fő célok:  a foglalkoztatás bővítése és a  a növekedés biztosítása. A fenti célok elérése érdekében hat kiemelt területen indultak összehangolt állami.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Köszöntjük az Internet a tudás szolgálatában, avagy „ A jó pap is holtig tanul” - de nem mindegy hogyan ! című konferencia résztvevőit! Eger, május.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
SZAKKÉPZÉS A FEJLESZTÉS ESZKÖZE
Iskola Tagjai: RFKB Támogatások Iskola 1500 fő Képzési irány, arány Önkormányzati fenntartó Szakképzés szervezési társulás (költségvetési szerv) mint.
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat február 4. A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F
„Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2/C Vojtek Éva Képzésfejlesztési referens december 9.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
SZAKKÉPZÉS- FEJLESZTÉS NÓGRÁD MEGYÉBEN. A KEZDET tavasza az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdetett „a szakképzési programok.
A TISZK szerepe Nógrád megye szakképzésében. A TISZK és a költészet MIÉRT? MIKOR? MINEK? MEDDIG? MICSODÁT?
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
Szakképzés-szervezési
TISZK létrehozása és a TIOP-3. 1
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Szakképzési Tanévnyitó Konferencia október 3. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke A főváros oktatáspolitikájának időszerű kérdései.
Évindító Informatikai Szakképzési Fórum
A szakképzés helyzete Magyarországon
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Balaton-felvidék – Somló Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP /
Középtávú szakképzési koncepció Borsod-Abaúj- Zemplén Megyében Egységes szerkezetű TISZK-ek létrehozásának lehetősége Előadó: Dr. Simon Csaba Ph. D. mb.
Az új típusú szakképzési rendszer főbb jellemzői MÁV konferenciasorozat 2. rendezvény április 29. Dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Országos Egyházi TISZK TÁMOP / Szakmai konferencia február Glowacz Miklósné projektmenedzser.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Új esély: szak- és felnőttképzés a határ mentén Aktuális szakképzés - szervezési feladatok a törvényi változások és a TÁMOP3.2.2 kapcsán Környei László.
A szakképzés helyzete az iskolafenntartó szemüvegén keresztül
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Nyírségi Szakképzés-szervezési Társaság létrehozása TÁMOP /2-2F projekt „TISZK rendszer továbbfejlesztése”
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
„Együtt, eredményesen”
Lorem ipsum.
Előadás másolata:

Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ

TISZK modell= szakképzés-szervezési társulás

Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Balassa- gyarmat V. Önk. Nógrád Megye Önk. Nógrádsáp K. Önk. Salgótarján M. J. V. Önk. Szécsény V. Önk. SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK J. L. Seagull Alapítvány FSZE Közalapítvány ESZE Alapítvány BGF megállapodás

Társulás főbb feladatai  RFKB döntésének megfelelően meghatározza a Társulás iskoláiban a szakképzési évfolyamokon indítható osztályok számát  Egyetértési jogot gyakorol a szakmai programok tekintetében a PP jóváhagyásánál  Megállapodásokat köthet nem önkormányzati intézményfenntartókkal

Társulás főbb feladatai  Részt vesz pályázatokban, pályázatok lebonyolításában  Részt vesz iskolarendszeren kívüli szakképzés szervezésében  Kialakítja a pályaválasztási, pályaorientációs és karrier- tanácsadási rendszert  Szervezi és koordinálja a pedagógus-továbbképzéseket  Támogató rendszert épít ki a HH és HHH-s valamint az SNI-s tanulók szakképzéshez jutása érdekében  Koordinálja a tananyagfejlesztéseket, beszerzi az új tananyagokat

Társadalmi Megújulás Operatív Program „ A szak- és felnőttképzés struktúrájának átalakítása” konstrukció keretében a „TISZK rendszer továbbfejlesztése” címmel került kiírásra a TÁMOP-2.2.3/07/2 pályázat.

A támogatás célja  A szakképzésre fordított állami források koncentrált felhasználásának ösztönzése  A forrásokkal hatékonyabban gazdálkodó, a munkaerő-piaci keresletre rugalmasan reagálni képes szakképző intézményrendszer kialakítása  A képzés szerkezete rugalmasan igazodjon a gazdaság igényeihez, ill. javuljon a képzés minősége és tartalma

Forrás A forrást az Európai Szociális Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Pályázók köre Pályázatot nyújthattak be a szakképzésről szóló 1993.évi LXXVI. törvény 2.§ (5) bekezdésében meghatározott térségi integrált szakképző központ modellek valamelyikét megvalósító TISZK-ek, vagy a TISZK modellek valamelyikét létrehozni szándékozók.

Támogatható tevékenységek  A szakképző iskolák együttműködésével, integrációjával, koncentrációjával kapcsolatos szervezetfejlesztés  A gazdaság igényeihez igazodó, korszerű, moduláris képzésre való felkészítés  A hátrányos helyzetű, az oktatási rendszerből lemorzsolódók szakképzésbe bevonása, munkavállalói kompetenciák fejlesztése

Pénzügyi feltételek  Vissza nem térítendő támogatás  Önrész nélküli  A támogatás mértéke: millió Ft

Pályázati tevékenység, elbírálás, megvalósítás, fenntartás  Pályázók köre: Társulás és a szakképzésben együttműködő partnerei  Pályázat benyújtása 1. fordulóra (2008. január)  Elfogadott projektjavaslat után pályázat benyújtása 2. fordulóra (2008. június)  Elnyert támogatási összeg: Ft  Megvalósítás időtartama: 24 hónap  Fenntartási kötelezettség: a projekt lezárását követően legalább 5 évig fenntartani és működtetni a TISZK-et (2015-ig)

A projekt főbb tevékenységei  Szakmastruktúra fejlesztése, rugalmas, moduláris képzési szerkezet kialakítása (pl. OKJ-ra épülő közös szakmacsoportos modultérképek kidolgozása)  Stratégiai, fejlesztési döntések összehangolása, szervezetfejlesztés (pl. közös beiskolázási stratégia kidolgozása, minőségbiztosításai rendszer kialakítása)  Külső és belső szolgáltatások fejlesztése (Pl. közös pályaválasztási és pályaorientációs rendszer kialakítása)

A projekt főbb tevékenységei  Humán erőforrás fejlesztés (pl. szervezetfejlesztési, csapatépítési tréningek, szakoktatók, gyakorlati képzésben résztvevő vállalkozók képzése)  Nyilvánosság biztosítása (nyitó, záró konferenciák szervezése, saját honlap stb.)  Nyomon-követés

A projekt várható eredményei a megyében  Növekszik a versenyképesség és a foglalkoztatottság, csökken a pályakezdő munkanélküliség  Csökken a lemorzsolódó tanulók aránya  A hátrányos helyzetű, SNI-s és a roma fiatalok szakképzésbe történő belépése, elhelyezkedése, munkahelyi beilleszkedése könnyebbé válik  Csökken a pályaelhagyók száma  A megye beruházás vonzó és projektgeneráló képessége növekszik  Az elvándorlási tendencia mérséklődik

Köszönöm a figyelmet! Székyné dr. Sztrémi Melinda Társulási Tanács elnöke