A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Advertisements

A munkanélküliség káros hatásának csökkentése foglalkoztatási projektek generálásával egy kistérségben Zentai Gábor Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma Munkáltatói Fórum Csepreg március 19.
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
általános főig. helyettes
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
1 Foglalkoztatási paktumok helyzete Magyarországon, jó gyakorlatok Örkény június 24.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
E-learning alapú komplex képzések
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Segélyezési rendszer átalakítása
Dél-dunántúli Munkaügyi Központ MUNKAERŐ-KERESLETIÉS KÍNÁLATI ELŐREJELZÉSEK HEFOP 1.2. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése kutatási alkomponens.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
OFA Hálózat évi tevékenységei
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A Regionális Munkaügyi Tanácsok foglalkoztatási paktumokban való részvételi lehetőségei Balatonvilágos
Pécs és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás c. projekt bemutatása
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A rendezvény a Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum égisze alatt, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatásával valósul meg. Társadalmi.
„ Megváltozott munkaképességű munkavállalók –
Balog Lajos: Munkáltatók szerepe a komplex rehabilitáció folyamatában
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
ÚJ UTAK AZ ELSŐDLEGES MUNKAERŐ-PICRA Esélyteremtés a foglalkoztatásban LENTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA EQUAL Program 2004/A92.
Kazincbarcika és vonzáskörzete munkaerő-piaci helyzetének bemutatása
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
A társadalmi felelősségvállalás civil példái – jó gyakorlatok a Nyugat-dunántúli és Észak- alföldi régióból Kóbor Krisztina 2010.
A BARANYA PAKTUM MARKETINGTERVE. Környezetelemzés – Baranya megye fős lélekszáma az ország lakosságának 4%-át teszi ki Népesség fogyó tendenciája.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
Pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése a Dél-Dunántúlon Pécsi Tudományegyetem TAMOP 4.1.2B.2-13/ projektje Pécs, november 25. Janovics.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
„Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai TÁMOP C-09/ „Trambulin”
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Vállalkozások versenyképességének biztosítása az európai uniós forrásokkal Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
TIOP /1 KIEMELT PROJEKT „A kistérségekben a közösségi szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése ” Előadás a projekt hátteréről.
Bemutatkozik A FORDULÓPONT PROGRAM A programot az EU és a Magyar Állam támogatja.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Puskás Hajnalka szakmai vezető, Bács-kiskun Megyei Nőközpont
„Út a munkához”program
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit Segíteni a foglalkoztatási projektek létrejöttét Összehangolni a pénzügyi forrásokat Segíteni a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű munkavállalók integrációját Összehangolni az érintett térség szociális partnerei és gazdasági szereplőinek érdekeit

A Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum Kezdeményező: GAK Oktató, Kutató és Innovációs Nonprofit Közhasznú Kft. és konzorciumi partnerei Európai Uniós támogatás: TÁMOP / ,- Ft február-augusztus: felmérés, előkészítés, érdekegyeztetés szeptember 22. megállapodás megkötése (60 tag), Irányító Csoport felállása Munkáltatók Önkormányzatok Képzőintézmények Szociális intézmények Civil szervezetek Munkaügyi központ Támogató szervezetek és médiapartnerek

A térségben jelentkező problémák, hiányosságok Szektorok közötti és szektorokon belüli információáramlás hiánya: munkaerő-piaci kereslet-kínálat nem jól működik nem piacképes képzések klaszterek, vállalati együttműködések hiánya Megfelelően képzett, felkészült és motivált munkavállalók hiánya Magas az alulképzett, alacsony iskolai végzettségű, szakképzetlen munkavállalók aránya A közösségi közlekedés hiányosságai - alacsony mobilitás

Eddigi eredmények, tevékenységek A térség foglalkoztatási stratégiájának elkészítése Kiadvány szerkesztése és kiadása Honlap létrehozása és működtetése Állásbörzék szervezése A megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának elősegítése Általános laboráns képzés indítása Képzési igények felmérése, munkaerő-piaci igényeken alapuló képzések indítására Munkacsoportok indítása

Munkacsoportok Pályaorientációs munkacsoport Célja: Egységes térségi pályaorientációs rendszer létrehozása, a meglévő elemek felhasználásával, cégek bevonásával. Vállalkozásfejlesztési munkacsoport Célja: A vállalkozások működésének támogatása, versenyképességük növelése, működési feltételeinek javítása, az önkormányzatokkal való együttműködésük elősegítése. Esélyteremtési munkacsoport Célja: Az alacsony képzettséggel, elavult tudással rendelkező álláskeresők munkavállalási esélyének növelése, a munkaadók bevonásával.

Köszönöm a figyelmet! Antal Réka Paktummenedzser GAK Nonprofit Közhasznú Kft A Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum Menedzsmentszervezete ,