Www.educorb.eu Tananyag -koncepció. www.educorb.eu Célcsoport – céltevékenység Középiskolai tanulók A projekt keretein belül 1 -1 e-learning tananyagcsomagot.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
Nyári gyakorlat július július 25.
PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK.
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
Medvéné Dr. Szabad Katalin Dr. Zimányi Krisztina
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
1 Versenyképesség alakulása a határ mentén MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Grosz András tudományos munkatárs MTA RKK Nyugat-magyarországi.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Kismama Karrier Központ és Alternatív Főiskola
‘rEUsearch’ Az Európai Unióhoz való csatlakozás hatásai a határon átnyúló kapcsolatokra, agráriumra és kereskedelemre – kutatási projekt (HURO/0801/075)
Köszöntjük az Internet a tudás szolgálatában, avagy „ A jó pap is holtig tanul” - de nem mindegy hogyan ! című konferencia résztvevőit! Eger, május.
TÁMOP „A jól meNŐ vállalkozásokért” dr. Nagy Ágnes igazgató Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
E-learning alapú komplex képzések
Europass dokumentumok cégeknek We mean business, október 18.
Projekt adatai Azonosító: TÁMOP A/1-11/ Cím: Társadalominformatika: moduláris tananyagok, tartalom és tudásmenedzsment rendszerek fejlesztése.
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Növényvédelmi ismeretek átadása szeptember – július Serbian-Hungarian Co-operation.
2. T ÉTEL V ÁLLALKOZÁSÁT NEM GAZDASÁGI TÁRSASÁG KERETÉBEN KÍVÁNJA MŰKÖDTETNI. H ATÁROZZA ÉS INDOKOLJA MEG − A MELLÉKELT NYOMTATVÁNY ALAPJÁN −, HOGY MIÉRT.
„Ausztria, a jó szomszéd” Vállalkozzunk Ausztriában!
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
Nemzetközi összefogás az ökológiai gazdálkodás e-learning oktatásáért
Dávid János 3K Consens Iroda A kékgalléros szakmák tartalmi követelményeinek változásai, a felnőttképzés előtt álló feladatok.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
A HEFOP projekt Foglalkoztatási és Szociális Hivatal által koordinált fejlesztéseinek eredményei Felnőttképzési adatbázis fejlesztése.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Iskolák határok nélküli együttműködése.
A taniroda, mint az országok közötti gazdasági kapcsolatok bölcsője Fullérné Verger Renáta március 8.
Rövidtávú feladatok A tankönyvírás – e-learning anyag összeállítása.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
Vállalkozás Pro és Contra
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
Határon átnyúló szolgáltatásnyújtás Ausztriában
SZERVEZETI MOZGÁSOKAT BEFOLYÁSOLÓ FŐBB ERŐK
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
Projekt bemutató 2007.Március 9. 1 JOB(B) A NŐKNEK PROGRAM Az eddig elért eredmények.
Mesterképzés Vállalkozásfejlesztés szak NYÍLT NAP
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt Önkormányzatok tájékoztatása ÖNKORMÁNYZATI OKTATÁSOK BM információs nap
Vállalkozási feltételek Németországban vállalkozási szerződések teljesítéséhez Koji László elnök Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 1013.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
BEPTRA „ Legjobb gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Záró konferencia HURO0901/138/2.1.2.
1 Néhány fontos jogi aspektus és tudniváló a svájci piacra lépéshez MKIK/HSU Szeminárium Georg J. Wohl Ügyvéd LL.M. Baur.
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen főosztályvezető-helyettes Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Kárpát Régió Üzleti Hálózat Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN AZ ÜZLET Vállalkozói hálózat kialakítása Hajdú-Bihar és Bihor megyékben Két ország, egy cél, közös siker! Szőllősi Nóra Adrienn projektmenedzser.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
Csala Dénes tanulmánya alapján
Tanácsadás / Szakterületi tanácsadás
Zalaegerszeg, 21 February 2018
Előadás másolata:

Tananyag -koncepció

Célcsoport – céltevékenység Középiskolai tanulók A projekt keretein belül 1 -1 e-learning tananyagcsomagot kell kifejleszteni az osztrák és a magyar gyakorlócégek számára egy magyar és osztrák szakértő bevonásával. a) E-learning csomag az Ausztriában működő gyakorlócégek számára a magyar sajátosságok tartalmával, amit egy magyar szakértő állít össze. b) E-learning csomag a Magyarországon működő gyakorlócégek számára az osztrák sajátosságok tartalmával, amit egy osztrák szakértő állít össze.

A tananyag célja Az innovációs tananyag célja: –a nyugat- magyarországi és a kelet- ausztriai határrégióban élő fiatalok határon átnyúló „üzleti lehetőségeit” korrekt szakmai és üzleti tartalommal megalapozni. A megszerzett új szakmai lehetőségek alapját képezik a „határon átnyúló kereskedelmi és üzleti tudásoknak az osztrák-magyar határmenti övezetben”.

A tananyag tartalma vállalkozásalapítás egy fiatal vállalkozó szeretne a másik országban vállalkozást alapítani magyarországi munkavállalás egy fiatal munkavállaló a határon túl szeretne munkát vállalni –dolgozni gazdasági együttműködés egy fiatal vállalkozó egy magyar vállalkozással szeretne együtt működni- leányvállalt- fiókvállalat... stb.

A tanagyag tervezett moduljai Általános információk Magyarországról ország, emberek, kultúra, nyelv Magyarország gazdasága általános gazdasági adatok, nemzetgazdaság, társasági jog, banki és pénzügyi rendszer, külkereskedelem, vállalat- vállalkozás alapítása, általános jogi kérdések, adórendszer, munkaerőpiac, munkaerő-toborzás.

A tanagyag tervezett moduljai Vállalkozás alapítása - működtetése egy fiatal külföldi vállalkozó szeretne Magyarországon vállalkozást alapítani.

A tanagyag tervezett moduljai Vállalkozás alapítása - működtetése Áttekintés Vállalkozási formák Jogi szabályozás Vállalkozás alapítása előtt Vállalkozási ötlet Piackutatás Forrásigény, költségbecslés, üzleti terv Vállalkozási forma Tevékenységek, telephelyek

A tanagyag tervezett moduljai Vállalkozás alapítása - működtetése Alapítás Alapítás menete Egyéni vállalkozó – kérelem Gazdasági társaságok – Társasági szerződés Bejelentések Megszűnés esetei

A tanagyag tervezett moduljai Vállalkozások működése –Az egyes tevékenységi területek munkájának bemutatása, kapcsolódó dokumentumok titkárság munkaügy beszerzés értékesítés számvitel, pénzügy vezetés…

A tanagyag tervezett moduljai Munkavállalás fiatal munkavállaló Magyarországon – Ausztriában szeretne munkát vállalni –dolgozni

A tanagyag tervezett moduljai Munkavállalóként Magyarországon –Álláskeresés –Kommunikáció önmarketing viselkedéskultúra interjú önéletrajz…

A tanagyag tervezett moduljai Munkavállalóként Magyarországon –Munkajogi ismeretek munkaszerződés munka törvénykönyve –Adózási kérdések SzJA járulékok

További feladatok A tananyag elkészülte után –Lektorálás –Fordítás –E-learning anyaggá történő feldolgozás –Bevezetés –Komplex tananyag eljuttatása oktatási intézményekbe –Egységes vizsgarendszer kialakítása –Egységes tartalmi és formai követelményeknek megfelelő tanúsítvány megtervezése –Rendszer utógondozása

Köszönöm a figyelmet