Biztosítások : Kárigény érvényesítése. Mi a biztosítási kárigény?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Advertisements

Bankszámla és bankkártya
Lépj be az AlertPay oldaladra:
TSzVSz Közgyűlés JogSzerviz Sipos Tamás Dr. Bezzegh Edina.
A jog Önt védi. Mi az Ön jogait.
Biztosítások 2013 Dr. Honyek Péter Személyi Jövedelemadó Osztály.
Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Biztosítás. Mi jelent a biztosítás? •A biztosítás a nyugalom megvásárlásának egy formája •Ha valamilyen szerencsétlen előre nem látható veszteséget szenvedsz.
Az artista sem ugrik védőháló nélkül avagy miben segíthet a jog ?
MUNKÁBA ÁLLÁS Nyugdíjpénztárak Biztosítások Start-kártya.
Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó.
Az aktuáris matematika Docens dr Ottilia SzedlákTobolka Andrea.
A magyar biztosítási rendszer és a vállalkozási tevékenységhez kapcsolódó főbb biztosítási formák Előadó: Rácz Zoltán.
Polgári jog Biztosítási szerződés PTK XLV. fejezet a biztosítás
Álmok… Caso não utilize a parte “voltando a sonhar” do modulo, favor deletar.
TARKA-BARKA Szászvár Főtér
TÁMOP JÓTÁLLÁS ÉS SZAVATOSSÁG Előadók: DR. PALOTAI FERENCNÉ, az OFE Baranyai megyei elnöksége és a Baranya megyei Békéltető Testület tagja,
Beruházási projektek dokumentációja
Szállítmányozási és fuvarozási szerződés
Közmű tulajdon Önkormányzat – önkormányzati törvény – alapfeladat – ellátási kötelezettség – üzemeltető kiválasztása Állam – regionális rendszerek – Vízgazdálkodási.
A DÍJKÉPZÉS SZERKEZETE TEKINTETTEL AZ EU ÁLTAL TÁMOGATOTT BERUHÁZÁSOKRA, A TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSBEN FOGLALT KÖTELEZETTSÉGEKRE Szabó IstvánnéMAVÍZ Közgazdasági.
1 Polgári jog Szerződésszegés Magatartás, körülmény, állapot mely szerződésbe ütközik vagy sérti a fél szerződéssel kapcsolatos jogait. szerződésszegés.
AlertPay Internetes Számlához Bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP. -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
Bankszámla és bankkártya MEGTAKARÍTÁSOK avagy Sok kicsi sokra megy!
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Felelősséggel a vállalkozókért! Vezető tisztségviselő felelősségbiztosítása, mint megoldás. Hány vezető beosztású embert kell bebiztosítani? Megnövekedett.
Volt-e már Ön vagy ismerőse SZEMÉLYI SÉRÜLÉSSEL járó közlekedési baleset vétlen résztvevője?
Hogyan lehet több millió Ft-ra szert tenni befektetés nélkül ! Figyelem ! Az egész rendszer egy vásárlói közösségre van ráépítve ! Az azonnali jövedelem.
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
AlertPay internetes számlához bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
AlertPay internetes számlához bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Dollzonevelde! Csinálj magadnak saját Dollit!. Dolli nevelés szabályai Minden héten minimum egyszer látogasd meg! Ne feledd megetetni! Amint a kedve 0%
Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság
Pénzügyi és szakmai elszámolás
1 „Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003. évi területfejlesztési Phare program A kifizetések során alkalmazott árfolyamok Helgert.
Kórházi eredetű fertőzések-kártérítési felelősség
Kerekasztalok tervezésének munkafolyamata Mikor lehet rá szükség? Mikor lehet rá szükség? 1. Ha egy adott település vagy klienscsoport szolgáltatásai forráshiányosak.
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
1 Mit lehet biztosítani?. 2 Válassza ki, hogy melyik biztosítás érdekli? Vagyon Utazási Egészség, balesetGépjármű.
Avagy a vagyon visszaszerzésének lehetséges módjai…
Mediátor képzés Kártérítés.
Környezetgazdaságtan Fonyó György Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék U épület, ftp://vcst.bme.hu/kornygazdtan2003.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
Banyár József: Életbiztosítás Az életbiztosítások elvi megkonstruálása Banyár József.
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.
Szűrés A rosszul informált fél lehetőségei a jobban informált fél ösztönzésére.
XChanger. org regisztráció, és pénzküldés A regisztrációhoz Kattints ide! A regisztrációhoz Kattints ide!

Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Lorantffy Zsuzsanna Nagyvarad- Bihar.  A nevem Grosmann Tibor, es ezekkel a foto sorozatokkal a Liceumomat fogom bemutatni.  Eloszor le fogom irni, hogy.
Felszámolók Szakmai Felelősségbiztosítása
Mit tehet a beteg a jó orvos- beteg viszonyért?. A sikeres együttműködés alapköve a kölcsönös bizalom és tisztelet.
Készíts költségvetést! Gazdálkodj okosan!
Szeretné gyermeke álmait valóra váltani? Családi Aranyszárny biztosítással védett megtakarítási program.
Rekonstrukció Alapfogalmak. A felújítást - rekonstrukciót kiváltó okok Elhasználódás Meghibásodások Szállított közeg minősége Elavulás Költség csökkentés.
1. FELKÉSZÜLÉS Ami elromolhat, el is romlik Reméld a legjobbat, készülj a legrosszabbra!
Tantra Indiából
WLS B EMUTATÓ Az év üzlete!!! Készítette: Bakai Éva.
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
HELIXMONEY Pénz feltöltése váltón keresztül, a Bchangerrel A váltó működése PayPal-ról való utaláson Keresztül lett kipróbálva!
VÁLLALKOZÁSOK MUNKÁLTATÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSA. Jogi szabályozás (Ptk. szerint) A kártérítésről: „Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni”
Hogyan biztosítsuk vállalkozásunkat? Vagyonbiztosítások Győr, október 12. Németh Attila.
Nyugat-dunántúli Igazgatóság A VÁLLALKOZÁSOK FELELŐSSÉGI VISZONYAI, EZEK BIZTOSÍTHATÓSÁGA Csala László október 12.
A bírósági végrehajtás II.
Szegedi Tudományegyetem
Előadás másolata:

Biztosítások : Kárigény érvényesítése

Mi a biztosítási kárigény?

A biztosítási kárigény olyan pénzbeli követelés, amely a biztosítási szerződés alapján a biztosítás kedvezményezettjének a káresemény bekövetkezése miatt jár.

A kárigény érvényesítésének lépései

1 lépés – Az esemény bejelentése Értesítsd a biztosítódat a káresemény megtörténtéről! Vannak biztosítók és biztosítások, amelyeknél ezt adott időn belül meg kell tenned. Ha nem megfelelő időben jelented a kárt, elvesztheted a kártérítési jogosultságod.

2 lépés – Őrizd meg a helyszínt! Fényképezd vagy videózd le a helyszínt és a kárt. Őrizz meg minden írásos dokumentumot! Jegyezd fel a körülményeket, azt hogy mikor, hol mi vezetett a káreseményhez Ha hivatalos helyszínelő is van, kérj egy példányt a jelentéséből!

3 lépés – Gondold végig a teendőid! Ellenőrizd, hogy a kötvényed szerint jár-e kártérítés! Nézd, meg hogy mit kell a kötvény szerint tenned! Pl.: kárbecslőt hívna, vagy kárfelvételi helyre menni stb.

4 lépés – Számítsd ki a károd (1) Nyújtsd be a káresemény lapot –Becsüld meg a veszteséged összegét és gyűjtsd össze a kárral kapcsolatos összes költséget. Ha a biztosító egyszer már teljesítette a kifizetést, többet nem tudsz reklamálni… Ha nem tudod megbecsülni a károd mértékét, fordulj szakértőhöz!

4 lépés – Számítsd ki a károd (1) Tudd meg, hogy mikor várhatsz információt arra nézve, hogy: - ha fizet a biztosító - mekkora összeget fog téríteni? Kérdezd meg azt is, hogy mennyi időbe telik a kifizetés, vagyis mikor kapod meg a pénzt.

5 lépés – Add meg az információkat! Gyűjts össze mindent a káresemény körülményeiről! Ne feledd, hogy, hol és mikor történt a kár! Adj meg a biztosítónak minden olyan információt, amit kér! A biztosító egy kárigénylő lapot fog kitöltetni, amelyet legtöbbször elérhetsz a biztosítód honlapján.

6 lépés – A kárigény feldolgozása A biztosító addig nem fizet, amíg meg nem állapította a kárigény jogosságát és a kártérítés összegét. Ellenőrzi a kárigény bejelentő lapot, hogy : - az adott kárra érvényes-e a biztosítás, nincs-e az kifejezetten kizárva - minden szükséges információt megkapott-e - érvényes-e a biztosítás, be vannak-e fizetve a biztosítási díjak.

7 lépés – A kártérítés felvétele A biztosító kifizetése történhet : –készpénzben, a megsérült, vagy kárba ment tulajdon, tárgy pótlásának, azaz új értékének megfelelően VAGY - azokért a munkákért, amellyel helyreállítható a tulajdon, a tárgy eredeti állapota Egyik esetben sem fizet többet, mint az az érték, amire a dolog biztosítva volt.

A biztosító eljárási rendje Fontos tudni, hogy az előző általános szabályoktól egyes biztosítók eltérő eljárási rendet határoznak meg. Mindig meg kell tudakolni, hogy az adott biztosítónál milyen lépéseket, milyen sorrendben kell megtenni.