Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

Lépj tovább a szolgálatban!
A kiáltó világ.
A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
Sámuel királlyá keni Sault
Várna i Péter március. „… hogy Ő szolgáljon” (Mt 20,28)
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
„Az asszonyok gyorsan eltávoztak a sírtól, félelemmel és nagy örömmel futottak, hogy megvigyék a hírt tanítványainak. És íme, Jézus szembejött velük,
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
Lekció: 2Móz 20, 1-17  1Akkor mondta el Isten mindezeket az igéket: 2Én, az ÚR, vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.  
103. zsoltár („A Dávidé.”) Szent Biblia alapján (Károli fordítás)
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
„Építse egyik a másikat" 1Thessz a párkapcsolat teológiája
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
Istenünk, sok-sok feszültség,
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
Készítette: Jon A. Palmer
Jászberényi Gyülekezet. ENGEDELMESSÉG (uralkodás, alávetettség). 2011
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Mert ha az egynek bűn(be)esése folytán a halál uralomra jutott az által az egy által, sokkal inkább uralkodnak majd az életben az egy Jézus Krisztus által.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
JÓ REGGELT !.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Bízd Újra Életed Krisztusra!
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Mt 19,16-30.
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Készítette: Kovács Dávid és Madarász Krisztián
Bibliaolvasás: "Íme az ember olyanná lett, mint miközülünk egy: tudja, mi a jó, és mi a rossz. Most azért, hogy ne nyújthassa ki kezét, és ne szakíthasson.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Református istentisztelet
Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk.
Urunk megkeresztelkedése
JÓ REGGELT ! 4.
A) Jézus Krisztus személye
A teremtő és gondviselő Atya
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32.

HK 31. 31. kérdés: Miért neveztetik Krisztusnak, azaz Felkentnek? Felelet: Azért, mert őt az Atya rendelte, és Szentlélekkel felkente a mi legfőbb prófétánkká és tanítónkká, ki nekünk a mi váltságunk felől az Istennek titkos tanácsát és akaratát tökéletesen kijelentette, és a mi egyetlenegy főpapunkká, ki az ő testének egyszeri áldozatával minket megváltott és érettünk az Atya előtt könyörgésével szüntelenül közbenjár, és örökkévaló királyunkká, aki minket Igéjével és Szentlelkével kormányoz és a nekünk szerzett váltságban oltalmaz és megtart.

Isten uralkodik „Krisztussal minden teremtményen uralkodjam” „Mondjátok el a népeknek, hogy URALKODIK az ÚR!” (Zsolt. 96,10) Jehova -> Adonáj = ÚR Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az URALOM az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme! (Ézs. 9,5) „Úr Isten neki (Krisztusnak) adja atyjának, Dávidnak a trónját, ő pedig URALKODIK a Jákób házán örökké, és uralkodásának nem lesz vége.” (Lk. 1,33)

„A világ felett a királyi uralom a mi Urunké, az ő Krisztusáé lett, és ő fog URALKODNI örökkön-örökké”. (Jel. 11,15)

Megalkotta Isten a két nagy világító testet: (1Móz. 1,16) ...a nagyobbik világító testet, hogy URALKODJÉK nappal... ...és a kisebbik világító testet, hogy URALKODJÉK éjszaka; meg a csillagokat.

Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: URALKODJÉK a tenger halain, az ég madarain, az állatokon, az egész földön és mindenen, ami a földön csúszik-mászik. (1Móz. 1,26)

Ekkor azt kérdezte Kaintól az ÚR: Miért gerjedtél haragra, és miért horgasztod le a fejed? (1Móz. 4,6-7) Ha jól cselekszel, emelt fővel járhatsz. Ha pedig nem jól cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, és rád vágyódik, de te URALKODJÁL rajta.

Világi / isteni uralom A világ gondolkodása szerint: a közösség ÉNÉRTEM Isten gondolkodása szerint: én a KÖZÖSSÉGÉRT „Tudjátok, hogy azok, akik a népek fejedelmeinek számítanak, URALKODNAK rajtuk, és nagyjaik hatalmaskodnak rajtuk. De nem így van közöttetek, hanem aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen szolgátok; és aki első akar lenni közöttetek, az legyen mindenki rabszolgája”. (Mk. 10,43-44)

Királyság az Ószövetségben Teokrácia (A királyság nem Isten jó terve): Hallgass a nép szavára mindenben, amit mondanak, mert nem téged vetettek meg, hanem engem vetettek meg, hogy ne legyek a királyuk (1Sám. 8,7) Sámuel (1Sám. 9,16) Kend fel őt népemnek, Izráelnek a fejedelmévé Bir. 9.6 Sikem polgárai elmentek és királlyá tették Abímeleket 5Móz. 17,14...

Királyság az Ószövetségben (5Móz 17. és 1Sám. 9. alapján ) Isten választja ki, A választott nép közül való, Felkent (Sámuel próféta keni fel), Az egész választott nép fejedelme, Szabadító, Nem viszi vissza népét Egyiptomba (a szolgaságba), Nem gyűjt nagy gazdagságot, sok feleséget, Őrzi, betölti és betartatja a törvényt, Nem gőgös.

Jézus királyi kenete Ti engem így hívtok: Mester, és Uram. És jól mondjátok, mert az vagyok. (Ján. 13,13) Az Uralom az ő vállán lesz (Ezs. 9,5) Hol van a zsidók királya, aki most születtt? (Mt. 2,2) „Jézus, emlékezzél meg rólam, amikor eljössz királyságodba.” (Lk. 23,42) Áldott, a ki jő az Úrnak nevében ... az Izráel Királya! (Jn. 12,13) Nem lesz többé átok a városon, hanem az Isten és a Bárány trónusa lesz benne: szolgái imádják őt, (Jel. 22,3)

Jézus betölti a királyi kenetét törvényadás, és a törvény betartatása Aki befogadja parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem (Jn. 14,21) gondoskodás „Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. (Jn. 10,11) rendelkezik is, mint szuverén úr De nem így van közöttetek, hanem aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen szolgátok; és aki első akar lenni közöttetek, az legyen mindenki rabszolgája. (Mk. 10,44) elöl megy Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért (Mk. 10,45) kormányoz bennünket Ti így hívtok engem: Mester, és Uram, és jól mondjátok, mert az vagyok. (Jn. 13,13) oltalmaz és megtart („a nekünk szerzett váltságban…” ) Sereget gyűjt és hódit „Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, (Mt. 28,18-19)

Összefoglalás

Miért neveztetik Krisztusnak, azaz Felkentnek? Azért, mert őt az Atya rendelte, és Szentlélekkel felkente és a mi egyetlenegy főpapunkká, ki az ő testének egyszeri áldozatával minket megváltott és érettünk az Atya előtt könyörgésével szüntelenül közbenjár a mi legfőbb prófétánkká és tanítónkká, ki nekünk a mi váltságunk felől az Istennek titkos tanácsát és akaratát tökéletesen kijelentette és örökkévaló királyunkká, aki minket Igéjével és Szentlelkével kormányoz és a nekünk szerzett váltságban oltalmaz és megtart.