A monitor Fábián Balázs.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az emberi szem és látás a mérnök szemével Káprázás korlátozás Tartalékvilágítás Mérés előkészítés BME - VIK.
Advertisements

Manapság a számítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép- képernyő vagy monitor. A monitort egy kábel köti.
Környezetbarát Iroda Program Általános képzés
KÉPERNYŐS MUNKAHELYEK ERGONÓMIÁJA
Egészségünk megóvására vonatkozó munkahelyi szabályok
Az operációs rendszer.
INFORMATIKAI ESZKÖZÖK: A MONITOR
Monitorok csoportosítása, működésük, jellemzői
Ergonómia A számítógépes környezet tudatos kialakítása
Számítógépes ergonómia
K ÉPERNYŐ MINT KIMENETI ESZKÖZ. adatok, szövegek, képek, filmek vizuális megjelenítését szolgáló készülék, a számítógépek legfontosabb kimenete. Míg.
Operációs rendszerek Beállítások.
A számítógép felépítése
Munkahelyi egészség és biztonság
KÉPERNYŐ ELŐTTI MUNKAVÉGZÉS
Monitor Alapvető kimeneti eszköz Angol neve: display
Készítette: Kecskés Imre
IKT: Információs és kommunikációs Technológiák
Informatikai eszközök
Számítógép részei.
Monitorok Amit látunk.. Amit eddig is tudtunk Régebben fekete-fehér monitorok voltak. (monokróm) A kép pixelekből áll. (Picture Element) A pixelek alkotják.
Az operációs rendszer.
DE Tűz- és Munkavédelmi megbízottak továbbképzése 2008.
Ismétlés.
1. Ismerkedés a számítógépes környezettel
Perifériák.
Háromszögek szerkesztése 2.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyszabályoknak megfelelően természetes és mesterséges borításon is lehet mérkőzéseket.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyA játéktér felületének simának, egyenletesnek kell lennie, érdes felület nem.
Az operációs rendszer.
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
Az Evezés Csak Te és a Sport. A helyes testtartás éppen olyan fontos, mint a jó erőnlét. (vízfogásnál a nyújtott kar, és az egyenes hát nagyban növeli.
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
Készítette: Bokor Csaba
Hardver eszközök III. rész
A mikroprocesszor frekvenciája (mérete)
A számítógépes munkahely ergonómiája
Turbo Pascal 11..
2. tétel.
A számítógép ergonómiája
Szék és helyes testtartás
Monitorok.
Villamos hálózatok védelmei Lapsánszky Balázs 2/14.E.
Monitor, billentyűzet Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
3. Szoftver-ergonómiai alapismeretek
Simonné Szabó Katalin, Török Alajos, Dr. Pataki Olga
Mi az RGB? Red Green Blue, a képernyős szín-megjelenítés modellje. Ha mindhárom alapszín teljes intenzitással világít, fehér színt kapunk. Ha mindhárom.
Hálózatok.
Számítógépes ergonómia
A Monitor. AszámítógépAszámítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép-képernyő vagy monitor. A monitort egy.
Készítette: Kincses László
Crt Monitor. Általános  a televízióhoz hasonló  elektronsugár futja végig  a sorok és képek váltásának időpillanatait a vízszintes és függőleges sorszinkron.
Notebook Csapattagok: Koska Anna Király Vivi Koska Balázs Terék Máté Fegyveres Máté Tóth Bence Győrik Viktor.
A számítógép felépítése
A számítógép felépítése
A számítógép perifériái
Az operációs rendszer.
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Grafikonok Szabó László 2009.
AZ EMBERI FEJL Ő DÉS HÁTTÁMASZ CSUKLÓ TÁMASZ KÉPERNYŐ- MAGASSÁG LÁMPA IRATTARTÓ LÁBTÉR LÁB TÁMASZ LÁTÓTÁVOLSÁG 46 –76 CM SZÉK- MAGASSÁG ASZTAL, ÁLLÍTHATÓ.
Ergonómia Számítógépes munkakörnyezet kialakítása, egészségmegőrzés.
Választott téma: Megjelenítők Név: Tóth Levente Áron Felkészítő tanár neve: Gál Tamás Iskola: Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Egressy Gábor Két Tanítási.
Informatika 5. osztály Cs.L. Az előző órákon tanultakból 1. Milyen részekből áll a számítógép? 2. Mit nevezünk hardvernek? 3. Mi a szoftver? 4. Mi a feladata.
Az operációs rendszer.
Ilyen számítógépet szeretnék
A monitorok Készítette: Anda Attila
Monitorok Készítette: Orosz Kristóf 6/b.
- Ilyen számítógépet szeretnék - Faragó Dominik János - Győri Tamás
Számítógépes ergonómia
Készítette: Gaál Sára, Jámbor Laura
Iskolabútorok Készítette: Ramocsa Andrea tanító – levelező hallgató
Előadás másolata:

A monitor Fábián Balázs

A monitor A képernyő a számítógép vizuális információt közlő tartozéka. A számítógép tud működni a képernyő nélkül. Végre is hajtja a parancsokat,de monitor nélkül nem látjuk őket. Parancsokat is közölhetünk vele a billentyűzet, egér, segítségével. Fábián Balázs

Monitor kivitelezése A szemet zavaró tükröződés csökkentésének fő módja korábban a képernyőre helyezett szűrő volt. A képernyővásárlásnál ügyelni kell arra, hogy a TUV Rheinland ergonómiai embléma feltüntetve legyen. ISO nemzetközi szabvány követelményeinek megfeleljen. Fábián Balázs

Képernyő nézet kialakítása A képernyőt úgy kell kialakítani, elhelyezni és használni, hogy egészségünk kárt ne szenvedjen. Fábián Balázs

A képernyő tulajdonságai: 16 millió színt jelenít meg. Képernyő felbontása. pl: 1024*768 A képernyőn megjelenített jel annál folyamatosabb és teljesebbnek tűnő, minél nagyobb felbontásban jelenítik meg. Minden fajta, méretű képernyőn szabályozható a megjelenítő pontok mennyisége. A képernyők különböző méretűek lehetnek. A képernyő méretét az átló hosszával jelzik. Gazdasági szempontból, takarékos üzemmódot tudja, használja. Fábián Balázs

A helyes testtartás Szem és a monitor között 45-70cm ideális. Kényelmes szék, egyenes háttámasz. Vállak lazán, derék megtámasztva. Az asztallap magassága 68 és 76 cm között legyen. A klaviatúra kerüljön a lehető legalacsonyabb szintre az asztalon, alkart kényelmesen megtámaszthassuk. Kényelmes lábtartás. Fábián Balázs

Szemünk védelme A szemre a legnagyobb veszélyt a képernyő és a szemet érő természetes és mesterséges fényforrásból, visszaverődésből, tükrözésből eredő, zavaró fényhatások jelentik. Képernyős munka megkezdése előtt és annak végzése során az évenkénti szemészeti vizsgálat javasolt. Fábián Balázs

Látásélesség Korunk előrehaladásával látásunk sajnos romlik! Ezért is kell számunkra megfelelő monitort választani! Fábián Balázs

A képernyő helyes beállítása Fábián Balázs