1 Szitó Imre ©. A B C 2 Szitó Imre © 3  A lányok jobbak a nyelvi ©©képességekben ezen belül külön az olvasási tesztekben  A lányok jobbak az aritmetikában.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Legújabb ismereti eredmények •A 2011-es II. János Pál boldoggá avatására több millió zarándokot vártak – joggal. •De a médiának sikerült olyan hangulatot.
Advertisements

Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
A kölcsönös befolyásolás
A kiégés 2 April, A kiégés 2 April, 2017.
Feltehetek egy kérdést?
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Egy összetett érzelem empirikus vizsgálata avagy a féltékenység, mint a mindenkit megigéző „zöldszemű szörny” Magyar Edit, Lévai Edit Pécsi Tudományegyetem.
A pontos idő: 14:2714:2714:2714:2714:27 ORHIDEÁK ORHIDEÁK Zene: Autumn Rose Kattints.
Gondolatok Salkaházi Sára naplójából. Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett.
4 négyzetes kérdés Készen vagy? B A
III. LÉTKÉRDÉS KONFERENCIA EGYÜTT-LÉT. A kapcsolatok természetrajza Az emberi kapcsolatok transzcendentális vonatkozásai Sivaráma Szvámi vaisnava teológus.
Humánkineziológia szak
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
A Belga LSZ fejlesztési terve
Mi az egészség? EGÉSZ –SÉG, TESTI – LELKI- JÓL LÉT.
Az Élet Vonata.
& ERŐFORRÁSOK AZONOSÍTÁSA
MAG Megelőzés Alkalmazkodás Gondoskodás Készítette: Fidler Mária
Környezetpszichológia III.
PSZICHOLÓGIA …ÉS AZ ORVOSTUDOMÁNY
ANOREXIA "....amíg az ember eszik, iszik nem fog rajta a szomorúság" (Cervantes)
Feltétel nélküli szeretet
Miskolci Egyetem Informatikai Intézet Általános Informatikai Tanszé k Pance Miklós Adatstruktúrák, algoritmusok előadásvázlat Miskolc, 2004 Technikai közreműködő:
Játék.... KISISKOLÁSOK KÖZÖTTI KOMMUNIKÁCIÓ Készítette: Nagy Erzsébet Mátis Katalin Bóné Orsolya.
Káosz a házban! Egy csaj története. Éppen Violett ajtaján léptünk be amikor…
Figyelmeztetés! E program használata fokozottan
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Dr. Berghammer Rita Magatartástudományi Intézet
Az iskolai teljesítményt befolyásoló mentális és affektív tényezők
Pozitív gondolatok Ajándékok melyet ingyen adhatsz Automatikus.
Pozitív gondolatok "Megígérem magamnak... Automatikus.
IgenNem Kattints egyenként sorban a számokra 1-től 24-ig.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
Politikai szövegek szerkesztése és írása © kurtán sándor
Személyes élet és szolgálati látás elvétele, célok kialakítása.
Társas megismerés Automatikus gondolkodás – nem tudatos, nem szándékolt, akaratlan és különösebb erőfeszítés nélküli (2Kor. 4.18) Sémák – mentális struktúrák,
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
LAWDY, MISS CLAWDY Lawdy, lawdy,lawdy miss Clawdy Te vagy aki nagyon kell nekem De ne izgass fel Baby, ó ezt ne tedd velem.
Az érzelmeink késleltetése,
Funkciói, feladatai és területei
 1.Interakcióban jön létre!  2.A megoldás is csak interakcióban  lehetséges, melynek eszköze a  kommunikáció  (speciális kommunikáció)  Kommunikációm.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Egyéni állapot, válasz a külvilág változásaira
TEHETSÉGFEJLESZTŐ PROGRAMOK AZ IDEGEN NYELV OKTATÁSBAN
Magyar Nyomda és Papíripari Szakmai Szövetség Ne csak beszéljünk, kommunikáljunk! „Kérdezze meg nyomdászát, dtp-sét!” december 9. Budapest.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Tedd fel a kérdést magadnak: “Elfussak ?" Miután elolvastad ezeket a gondolatokat!
Mindennapi veszteségeink
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
A pontos idő: 18:58.
Erőszakmentes iskola. Az erőszakosságot úgy írhatnánk körül, mint az egyén testi, szóbeli és érzelmi bántalmazása egy vagy több személy részéről Az erőszakosságot.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
1 TANULÁSI TÍPUS TESZT.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Gazdagabb vagy bárkinél,
Érzelmi intelligencia
Református istentisztelet 2014 december 28 óév utosló vasárnap.
Pályázatok értékelésének tapasztalatai Hoffmann Miklós független szakértő.
Élet a születés előtt? Testünk emlékei
Kimagasló teljesítményt nyújtani…. Az összetettség és az alkotás művészete……………és a megvalósulás…..
Képes Érzelmi Intelligencia Teszt a éves korosztály számára
Picasso: Festival Mondial HUNGART © LEGE ARTIS Felnőttképzési Intézmény E – /2014 A „rossz osztály” Iskolai mediációs eset bemutatása 2015 október.
Bevezetés a pszichológiába motiváció, emóció
Bevezetés a pszichológiába motiváció, emóció
Szeptember 1. Nem az első nap a nehéz, hanem az, amikor rádöbben felnőtt és gyerek, hogy még vár rá 179 nap…az iskolában.
EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD 1.
Előadás másolata:

1 Szitó Imre ©

A B C 2 Szitó Imre ©

3

 A lányok jobbak a nyelvi ©©képességekben ezen belül külön az olvasási tesztekben  A lányok jobbak az aritmetikában osztályig, de a középiskolás korosztályban már jobbak a fiúk a matekban.  A fiúk jobban teljesítenek a vizuális- téri feladatokban Szitó Imre © Psychology, 4/e by Saul Kassin ©2004 Prentice Hall 4

Szitó Imre © ADF, CDF, BD, ADF 5

b2a1 Mentális forgatás 6 Szitó Imre ©

The Development of Intelligence Fig

8 Szitó Imre ©

9

 Elfojtjuk – testi betegségben jelenik meg  Kivetítjük (másokat tartunk ellenségesnek, pedig mi haragszunk rájuk) – kapcsolatok romlanak  Hagyjuk, hogy uralkodjon rajtunk – félelem, düh, szomorúság – lelki betegség  Impulzív módon hagyjuk kifejez ő dni – konfliktusok el ő idézése, kapcsolatok tönkretétele 10 Szitó Imre ©

11 Szitó Imre ©

a) Jutalmazó rendszer és érzelmek örömteli élmények keresése impulzivitás széls ő séges hangulatok, érzelmek b) Végrehajtó kontroll funkciók ellen ő rzik és szervezik a viselkedést értékítélet alkotás érzelemszabályozás impulzivitás fékezése Szitó Imre © 12 Jutalomkeresés, érzelmek Ellen ő rzés Szervezés döntések

Szitó Imre © 13 közvetlen jutalom, érzelem serdül ő kor szabályozás, távoli jutalom, szociális érettség Idegrendszeri fejl ő dés üteme 25 év

 Érzelmeink pontos észlelése  Érzelmeink szabályozása  Az érzelmeink késleltetése, célelérés, kitartás  Mások érzelmeinek pontos észlelése és válaszadás (empátia)  A társas kapcsolatok kezelés 14 Szitó Imre ©

15 Szitó Imre ©

16 Szitó Imre ©

 Elegem van már az egészb ő l! Dühös vagyok, hogy ilyen dolgokat kell csinálnom. Szégyellem, hogy nem tudom jól csinálni. Inkább itt hagyom.  Attól tartok, hogy az én dolgozatom lesz a legrosszabb. Aggódom, hogy bírálatot kapok és nem felelek meg.  Nahát! Csak ennyire vitted? Megvetem az olyan embert, aki semmire nem vitte.  Nem kell segíteni! Elboldogulok egyedül is. Akkor vagyok nyugodt, ha egyedül csinálom. Büszke vagyok, hogy …  Szüleim kórházba kerültek. Aggódom, (szomorú vagyok), hogy végleg elveszítem ő ket. 17 Szitó Imre ©

18

Szitó Imre © 19

20 Szitó Imre ©

21 Szitó Imre ©

 ÁLLJ MEG (ne reagálj semmire) GONDOLKOZZ !  MI A PROBLÉMA, mit tehetek, hogy megnyugodjak ?  Mit tegyek, hogy ne sértsem meg magamat és másokat?  Ötletek !  Kiválasztok egyet.  Tedd meg azt, amit a legjobbnak tartasz ! Szitó Imre © 22

 Helyzet kiválasztása – pl. dolgozatírás id ő pontjának halasztása, annak igénylése, hogy csak szóban vagy csak írásban történjen a számonkérés - hiányzás  Helyzet módosítás : megváltoztatjuk a helyzetet, különböz ő helyzeteket hozunk létre az érzelmi hatások módosítása érdekében. (kabala kirakása)  Figyelemirányítás –Csak a feladatra figyelek, nem foglalkozom az aggodalmas gondolatokkal!  Kognitív kiértékelés –olyan keretbe helyezzük a tapasztalatot, amely módosítja a helyzet érzelmi hatását – Sikerült elkezdenem! A múltkor mégcsak nem is sikerült. - Most nem fontos, mit szólnak a szüleim!  Válaszmodulálás – érzelmi reakció befolyásolására tett kísérlet, amikor az egyén átéli az érzelmet. – Mély lélegzetvételek. 23 Szitó Imre ©

 Magnófelvétel  Túltanulás  Elmondás vkinek, bírálat nélkül  Próbadolgozat  Írásbeliség inkább, mint feleltetés  Relaxáció  Automatikus gondolatok felismerése, megkérd ő jelezése (elutasítás:”Engem mindenkinek szeretnie kell ! Perfekcionizmus:”Nem hibázhatok. Tökéletesen kell csinálnom a dolgokat.”  Lefelé viszonyítás  Énideál csökkentése (perfekcionizmus)  Kell-én csökkentése (szül ő i elvárás, p.)  Értékes tulajdonságok összegy ű jtése Szitó Imre © 24