ÉS KÉPZELD, URAM... DÖBRENTEI ILDIKÓ A 21. SZÁZAD ZSOLTÁRAIBÓL

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiáltó világ.
Advertisements

Feltehetek egy kérdést?
Kis Angyalkák.
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Jézus (tudományos) halála
(A tudomány szemszögéből)
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Zsikazsu Emlékkönyve.
A BIBLIA KÖZEPE.
Szerelem „Azt kértem Tőled, hogy szeress még. Azt mondtad, hogy Neked ennyi nem elég. Annyi mindent adhatnék még hát kérlek Kicsim kérlek maradj még! Maradj.
ALAPIGE: 1Kir 3,
KELL OTT FENN EGY ORSZÁG...
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Kis történet kedves embereknek! Space- billentyűvel tovább…
Zene: Claydeman Klikkelj!
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Ady Endre: Karácsony Webgabona Kft.
Névnapodra Szeretettel!
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Igen. Igen Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom. Mondj igent és tedd rá életed,
Napra Valentin.
Kis Angyalkák.
Ady Endre Karácsony előadja Szabó Gyula.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Jó reggelt- Isten hozott !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Boldog 2014-et !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT!.
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Két ember eléd lép, két ember Téged kér, áldd meg, áldd meg
A megfelelés hegyét Hányszor megmásztam már, az évek során
Dávid imádsága..
Kedves Fiam ....
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Emelj fel, mutasd meg tervedet, Vigyázz rám,
Nem tudom mikor lesz.
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Gazdagabb vagy bárkinél,
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
Gondolatok a barátságról
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
55.
Egyszer volt, hol nem volt, egy gyermek megszületni készült.
…MIVEL EZ NEM NAGYON MEGY,
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Előadás másolata:

ÉS KÉPZELD, URAM... DÖBRENTEI ILDIKÓ A 21. SZÁZAD ZSOLTÁRAIBÓL ÉRTÉKES GONDOLATOK ÉRTÉKES KÖNYVEKBŐL DÖBRENTEI ILDIKÓ ÉS KÉPZELD, URAM... A 21. SZÁZAD ZSOLTÁRAIBÓL És képzeld, Uram... : a 21. század zsoltáraiból / Döbrentei Ildikó ; Angyal Júlia képeivel. - Budapest : Luther : Szent Maximilián : Ekhó, 2011.

Tiszta szívből Uram, nézem tizenhat hónapos kis unokámat az etetőszékben, ahogy összeteszi kezét, és sutyorogni kezd: ssk, ssk, ssk... Könnyes lesz a szemem: Uram, a kis unokám imádkozik... Áldd meg, Uram, a szülőket, akik imádkozni tanítják gyermekeiket, s áld meg a nagyszülőket, akik imádkozni tanították a szülőket! Áldd meg, Uram, az elcsöndesedett, áhítatos perceket az első kanál étel előtt, az esti elalvás előtt, a reggeli munkakezdés előtt! Uram, Te azt mondtad: "Közel az Úr mindenkihez, aki hozzá kiált, mindenkihez, aki tiszta szívből hívja." Taníts bennünket, Uram, tiszta szívből kiáltani, tiszta szívből hívni Téged! Ámen Héreg, 2008. január 11 .

Egy gyermekkori barát halálára Uram, köszönjük, hogy itt, a földi életben adsz nekünk barátokat! Köszönjük hűséges, kedves, jó barátunkat, aki most hazamehetett Hozzád. Tudjuk, Uram, hogy jó helyen van, otthon van, Nálad van, és talán gyerekség, mégis azt kérjük: vigyázz, Uram, gyerekkori jó barátunkra, akit most elengedünk! Nem kötik már földi kínok, nem kötik az aggodalmak, az elvárások, ne kösse a földi szeretet sem! Legyen egészen szabad. Fogadd magadhoz, Uram, ezt a gazdag utat bejárt, folytonosan másokért élő, tiszta lelkű gyermekedet! Tied a dicsőség, Uram, Tied a köszönet, Tied a hála! Áldjuk a neved kedves jó barátunk életéért! Ámen. Üröm, 2008. augusztus 19.

Harangszó Uram, a héten több napos távollét után érkeztem haza, a faluba, s ahogy felhajtottam a Fő útra, éppen megszólalt a templom harangja. Mintha mondaná: Isten hozott! Isten hozott! Uram néha távolba visz utunk: egyszer munka visz el, máskor a kíváncsiság, a kalandvágy, s előfordul, hogy csak lökődünk, és azt gondoljuk, mindegy, milyen eszme fedele van fejünk fölött. A Te harangod pedig szól. Szól a hűségeseknek, szól a hűtleneknek, és szól azoknak, akik nem is tudnak róla. A harang mindenkinek szól. S amikor hazaérünk, mert a munka megengedi, vagy mert a tékozló utunk véget ért, vagy mert éppen erre tekergünk, a harang harangja fogad: Isten hozott! Isten hozott+ Uram, segíts, hogy időben halljuk meg harangod szavát, s ne akkor, amikor talán már késő lesz. Ámen. Héreg, 2008. július 13.

Fiatalokkal imádkozom Uram, köszönjük, hogy itt vagy velünk! Itt ülsz közöttünk egyszerű ruhádban, sugárzóan, biztatón, bátorítón, hogy ne szorongjunk most semmitől. Ne szorongjunk most semmitől. Ne szorongjunk, hogy lesz-e, aki mellénk ül, aki kedvesen ránk néz, aki megfogja izzadó kezünk, lesz-e társaságunk. Ne gondoljunk most ezekre. Uram, nem tudjuk, milyen eredményt hoz az elkövetkező öt óra, csak azt tudjuk, hogy Te itt leszel velünk. Itt leszel, mint ahogyan velünk vagy mindig, minden nap minden órájában, minden percében. Mint ahogyan velünk vagy az iskolai és nem iskolai munkánkban, a beszélgetésekben, a randevúkban, a sportban, a bulikban, vagy amikor csak lógunk és nem csinálunk semmit, vagy amikor valami disznóságon törjük a fejünket, vagy éppen valami disznóságot teszünk. Velünk vagy akkor is, Uram. Várod, hogy kapcsolatba lépjünk Veled. Uram, ha Te velünk, ki lehet ellenünk?! Köszönjük, Uram, hogy velünk vagy, és a zsoltárossal mondhatjuk: Ha az Úr velem, a falon is átugrom! Ámen Fadd-Dombori, 2009. július 24. Csillagpont református ifjúsági találkozó

Smink nélkül Uram, a héten Budapesten volt dolgom, s már előző éjjel is ott aludtam. A reggeli ébredés után mit veszek észre? - Az egész piperetáskámat itthon felejtettem, Héregen. Fogkefém még csak akadt, de sehol egy kis púder, egy csöpp rúzs, még csak hajkefém se volt! Ott állok korán reggel, az üzletek zárva - mit tegyek? Uram, én majdnem pánikba estem! Az ujjamal valahogy megfésülködtem, aztán elindultam a megbeszélésre, ahol a nőknek íratlan szabály egy kis smink és rendes frizura. Uram, köszönjük, hogy Előtted nem kell kendőznünk magunkat! Hiába is tennénk, hiszen Te úgyis ismered a ráncainkat, az anyajegyeinket, a szeplőinket! S ha kérdezné valamelyikünk: Hogy tetszem neked, Uram? Te azt felelnéd: Szép vagy, gyermekem! A legszebb vagy! Köszönjük, Uram, hogy elfogadsz bennünket testi-lelki rútságunkkal együtt is! Elfogadsz, szeretsz, bátorítasz, és fáradhatatlanul tanítasz, Reméljük, nem hiába. Ámen. Héreg, 2009. március 20.

Rend Uram, rendezgetem otthon a szekrényemet, és csodálkozva nézem, milyen összevisszaság uralkodik benne. Elég egy-két használaton kívüli holmi, egy két bedobott pulóver, mellény, és máris kész a zűrzavar. Uram, itt a Te házadban, a Te szeretetedben hétről hétre kinyitjuk életünk szekrényét, és csodálkozva nézzük, hogy már megint összevisszaság uralkodik benne. Elég egy rossz hír a munkahelyünkről, egy kórházba került kedves szerettünk, egy fájó pletyka a hátunk mögött, Máris nem találjuk, ami legjobban kellene: a lelkünk békéjét. Uram, talán ez az a perc, amikor újra kezdhetünk mindent! Vehetünk egy nagy levegőt, és mondhatjuk: Nálam mostantól rend lesz! Kinyithatja bárki a szekrényem ajtaját, odabenn rendet és békét talál! Uram, Veled, a Te erőddel még erre is képesek vagyunk. Ámen. Héreg, 2010. január 25.

Jácint Uram, a héten virágillat lengte be otthonunkat: az ablakomban kivirágzott a kis jácint, amelynek hagymáját hónapok óta gondozom. Kivirágzott a jácint, és szívünkben kivirágzott az öröm. Egyetlen szál virág, és az embernek kedve lesz mosolyogni, kedve lesz dúdolni, kedve lesz kedves szavakat mondani. Egyetlen szál virág. Uram segíts megértenem: hogyan lehetne az életem egyetlen szál virág? Ámen. 2010. január 10.

ÉS KÉPZELD, URAM... DÖBRENTEI ILDIKÓ A 21. SZÁZAD ZSOLTÁRAIBÓL Döbrentei Ildikó őszintén, saját szavaival szólítja meg Istent, akivel barátságban van, és akiről egészen biztosan tudja, hogy jelen van számára: személyes, bátorító szeretetével átöleli az élet minden pillanatában. A könyv imádságai, olyannyira hétköznapiak, egyszerűek, és őszinték, hogy talán meg is lepődünk, hogy ezeket a sorokat a szerző papírra vetette. De milyen jól tette, hiszen mikor olvassuk, egyszerre mi is imádkozó emberekké válunk, és mi is az irgalmas és gondoskodó Mennyi Atyához fohászkodunk. Ha felkeltette az érdeklődésed ez a könyv, vagy kíváncsi vagy a szerző másik művére, gyere el könyvtárunkba, ahol a tanulás és kutatás mellett, az imádságra, elmélkedésre is van lehetőség! És képzeld, Uram... : a 21. század zsoltáraiból / Döbrentei Ildikó ; Angyal Júlia képeivel. - Budapest : Luther : Szent Maximilián : Ekhó, 2011. A bemutatót készítette: Tegzes Béla