Kormányszóvivői tájékoztató Az egészséges egészségügyért!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
Advertisements

Elvándorlás a gazdasági műszaki területen
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
GKV - kötelező egészségbiztosítás (előre meghatározott szolgáltatások előre meghatározott önrésszel) A kötelező egészségbiztosítás alapelve: minden biztosítottnak.
Kormányszóvivői tájékoztató A vizitdíj szabályok felülvizsgálata.
10 ÉVES AZ OTTHONI SZAKÁPOLÁS
BIZTONSÁG ÉS PARTNERSÉG Lépésváltás az egészségügy korszerűsítésében.
A magyar egészségbiztosítási rendszer
Egészségvédelem Egészség, vagy használható állapot, együttélés a természettel, vagy önérdekű pusztítás? Veled Európa, de nélküled EU!
Egészségügyi finanszírozás
„Egy hálóban webezünk!” - a reformok informatikai kihívásai
közös finanszírozás vagy ellátásszervezés
A rokkantsági nyugdíjrendszer átalakítása
A TELJESÍTMÉNYVOLUMEN-KORLÁT ELTÖRLÉSÉNEK KÖVETKEZMÉNYEI AZ INTÉZMÉNYEKBEN DR. RÁCZ JENŐ NAPI GAZDASÁG KONFERENCIA BUDAPEST NOVEMBER 10.
Egészségügyben kialakult gazdasági helyzet. Problémák • 1. Előző évhez képest - 44,6 milliárd ft • 2. Első félévben időarányost jóval meghaladó pénzkiáramlás.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS RENDSZERE MAGYARORSZÁGON
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért A települések fejlődéséért Az önkormányzatok évi új céltámogatása.
Hitelgarancia Zrt.. A Hitelgarancia Rt ben alakult meg non-profit szervezetként. A kormányzat, 25 bank, 40 takarékszövetkezet és 11 egyéb szervezet,
Az egészségbiztosítás másfél évtizede:
Mit ér a forint az egészségügyben ?
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár tevékenységének bemutatása
1 Az egészségipar az Állami Számvevőszék ellenőrzéseinek tükrében Prof. Dr. Báger Gusztáv Az ÁSZ Fejlesztési és Módszertani Intézetének főigazgatója.
Szakmai kihívások mazohista PR-esek számára, avagy az egészségügyi magánvállalkozások kommunikációjának realitásai Kurucz Beáta ügyvezető igazgató Humán.
A kórházi kontrolling Készítették: Csillag Adrienn Junó Ilona Anett
Népszavazási kérdések „Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg- gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől.
Az eFin szabvány dr. Belicza Éva Egészségügyi Menedzserképző Központ
Az egészségügy finanszírozását érintő tervezett változások évre Dr. Székely Tamás Egészségügyi miniszter.
Debreceni Egyetem Agrár és Műszaki Tudományok Centruma Logisztikai Koordinációs Központ Logisztikai szakemberigény, képzési igény, elvárások és tények.
1 Milyen a magyar egészségadatok minősége VI. Egészséginformációs Fórum május Király Gyula / 8.
Kormányszóvivői tájékoztató Vizitdíj, az Állami Egészségügyi Központ létrehozása.
A Magyar Köztársaság kormánya. Egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításról.
Az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról.
Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége Szövetségi Tanácsülés április 10. A Nemzeti Egészségügyi Programok és a Népegészségügyi Program.
Az egészségügyben, gazdasági – műszaki területen dolgozók foglalkoztatási adatainak felmérése Készítette az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete.
Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.
Kormányszóvivői tájékoztató Közmegbecsülés a köz szolgálatáért.
Kormányszóvivői tájékoztató Ösztönző díjak a felsőoktatásban Növekvő támogatások és hallgatói juttatások szeptembertől Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Az egészséges egészségügyért A működőképesség helyreállítása, megbecsülés a munkáért augusztus.
Kormányszóvivői tájékoztató Olcsóbb, hatékonyabb állam Szilvásy György a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
1 Tájékoztató munkahelybővítést és megőrzést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról, lehetőségekről Kisbér, április 8.
A vállalkozási lehetőségekről gyermekgyógyászként Dr. Masszi György.
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
KORÓZS LAJOS ÁLLAMTITKÁR SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM A Nyugdíjasokat érintő kérdésekről (2009)
KI FIZET A VÉGÉN ? Dr. Csiba Gábor elnök Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Budapest, november 10.
Egészségbiztosítási rendszer
Kormányszóvivői tájékoztató. A fejlesztéspolitika új intézményrendszere Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos július 7.
A MEGYEI MEGÁLLAPODÁSOK MARGÓJÁRA MOLNÁR ATTILA ELNÖK EGÉSZSÉGÜGYI GAZDASÁGI VEZETŐK EGYESÜLETE.
Magyarország egészségügyi ellátórendszere
egyetemi tanár, főigazgató
Az EGVE javaslatai a forrásbővítésre
Családtámogató ellátások
Lantos Csaba. Egészségügyi kiadások a GDP százalékában között OECD átlag Egészségügyi kiadások a GDP százalékában 2012-ben Forrás: OECD Health.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
Új egyensúly Sikerek és kihívások. 2 Felzárkózik a gazdaság.
Kórházi konszolidációra fordítható pályázati források lehetséges keretrendszere Budapest, november.
Megbecsülés az idős embereknek
Megkésettség, koncepciótlanság
Bértámogatások és béremelések hatása a SZSZBMK gazdálkodására
Kórházátalakítási pályázat
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
Megszületett a megoldás
Tájékoztatás jogszabály változásokról
Előadás másolata:

Kormányszóvivői tájékoztató Az egészséges egészségügyért!

Mentőöv az egészségügynek + 46 md Ft a gyógyszerekre + 1 md Ft a gyógyászati segédeszközökre + 50 md Ft a gyógyító-megelőző ellátásra Kormányszóvivői tájékoztató

A gyógyítás 50 milliárdjából: 1,8 md Ft a háziorvosi ellátásra 4,1 md Ft a fogászatra 1,1 md Ft a gondozóintézetekre 0,3 md Ft a betegszállításra 6,4 md Ft a járóbeteg szakellátásra 1,1 md Ft a művesekezelésre 31,1 md Ft a fekvőbeteg szakellátásra 4,1 md Ft a vállalkozások támogatására Kormányszóvivői tájékoztató

Mit biztosít a többlet? a háziorvosi és járóbeteg szakellátás gondjainak enyhítését a szükséges művese-kezeléseket az új beavatkozásokhoz szükséges eszközöket a szívsebészeti eszközök pótlását a speciális beavatkozások végrehajtását Kormányszóvivői tájékoztató

Pótlólagos forrás átcsoportosítással Az egészségügyi kormányzat saját költségvetésén belül 1,2 milliárd Ft-ot csoportosít át a legégetőbb gondok enyhítésére. Kormányszóvivői tájékoztató

Béremelés - mindenkinek Szeptember elsejétől emelkedik minden egészségügyi szolgáltatást végző közalkalmazott és az OEP-pel szerződésben álló vállalkozásban, alvállalkozásban, egyházi, non profit szervezetben dolgozó jövedelme. Kormányszóvivői tájékoztató

Egyenlő mérce a szolgáltatás finanszírozásában a szolgáltatást végzők anyagi megbecsülésében Kormányszóvivői tájékoztató

A rendkívüli támogatás felhasználása Kizárólag béremelésre A szolgáltatónak a nem béremelésre fordított összeget vissza kell fizetnie. Kormányszóvivői tájékoztató

Az érintettek létszámának felmérése A szolgáltatók augusztus 10-ig hat kategóriában adják meg adataikat: alapfokú képzettségű - többműszakos középfokú képzettségű - többműszakos felsőfokú képzettségű - többműszakos Zöld szám: Kormányszóvivői tájékoztató

Támogatás nagysága A létszám és az adott kategóriában a közalkalmazottaknál megvalósult átlagos béremelés szorzata Kincstár legkésőbb október 1-ig utalja Kormányszóvivői tájékoztató

Újjáalakul az Idősügyi Tanács kormány mellett működik elnöke a miniszterelnök tagjait a miniszterelnök kéri fel: –8 tagot az idősek szervezeteinek, –8 tagot a tudomány, a civil szféra képviseletében Kormányszóvivői tájékoztató

Az egészséges egészségügyért!