2006. január 27. Telefonos feladat Egy világhírű zeneszerző születési éve olyan négyjegyű szám, mely jegyeinek összege kétjegyű prímszám. Az utolsó számjegye.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása
Advertisements

A történelmi idő.
Elemi algoritmusok Páll Boglárka.
Logaritmikus keresés Feladat: Adott egy 11 elemű, növekvően rendezett tömb számokkal feltöltve. Keressük meg a 17-es értéket! Ha van benne, hányadik eleme.
Feladat 1 •Tekintsük a prim alprogramot, amely az n, (n≤32000) paraméteren keresztül egy természetes számot kap és visszatéríti az 1–et, ha n prímszám.
Quo vadis matematikaoktatás egy számtantanár skrupulusai
2006. február 17. Valószínűségszámítás és statisztika II. Telefonos feladat Egy kalapban van két korong, az egyiknek mindkét oldala piros, a másiknak.
2006. május 5. Azonos betűk azonos, különböző betűk különböző számjegyeket jelölnek. Rekonst- ruálja az alábbi hatványozást! Telefonos feladat.
2006. február 3. Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?
Ezennel bemutatjuk a Bunkósági Rt. legújabb találmányát……
Telefonos feladat Az országos szaloncukor-evő verseny győztese által a versenyen elfogyasztott szaloncukrok száma egyenlő e szám számjegyei ösz- szegének.
Kompetencia és motiváció
Osztó, többszörös Osztó: azokat a számokat, amelyekkel egy B szám osztható, az B szám osztóinak nevezzük. Minden számnak legalább két osztója van, 1 és.
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok. Kérem, segítsenek.“
ALKALMAZOTT KÉMIA Értékes jegyek használata a műszaki számításokban
2006. február 24. Telefonos feladat Nagypapa 63 évvel idősebb unokájánál, aki idén még nem töltötte be a 16. életévét. Szü- letési évszámuk ugyanazokból.
Legyenek az a és b egész számok.
2006. április 21. Melyik az aznégyjegyű szám, melyre Telefonos feladat.
Készítette: a Dalai Láma
Most egy kis teszt következik
Szélerő és szennyező terjedés modellezése szélcsatornában.
Programozási alapismeretek 5. előadás. ELTE Szlávi - Zsakó: Programozási alapismeretek 5.2/  Programozási tételek.
Gyűrűk Definíció. Az (R, +, ·) algebrai struktúra gyűrű, ha + és · R-en binér műveletek, valamint I. (R, +) Abel-csoport, II. (R, ·) félcsoport, és III.
Programozási alapismeretek 10. előadás
Bernoulli Egyenlőtlenség
Intervallum.
Az igazat mondó Csokoládé.
MATEMATIKA e-tananyag 9. osztály
Statisztika Érettségi feladatok
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
AMFI KUPA és ami mögötte van…
Halmazok Gyakorlás.
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok, kérem, segítsenek!“
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
Az igazat mondó Csokoládé.
Klikk az ENTER-re a továbblépéshez.
Olvasd lassan és csendben!.
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24..
Ciklusok: 3. Hátultesztelő ciklus
Ciklusok: 1. Számlálós ciklus
Klasszikus Programozás a FoxPro-ban FELADATOK
Készítette: Horváth Zoltán (2012)
Egy matek óra a XVIII.sz.-ban
2006. március 3. Három négyzet oldalai különböző prím- számok. A két kisebb négyzet kerületének ösz- szege egyenlő a legnagyobb négyzet kerületé- vel;
Telefonos feladat Andrásnak kétszer annyi könyve van, mint a fiának. Bélának 11-szer annyi könyve van, mint a fiának. Összesen 2006 db. könyvük van. Hány.
Matematika felvételi feladatok 8. évfolyamosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Megyei Matematika verseny
Három kérdés Problémamegoldás.
AMFI KUPA és ami mögötte van…
Most egy kis teszt következik
2006. január 20. Telefonos feladat Néhány (2-nél több) dobókockát feldobtunk és véletlenül minden kockával ugyanazt a prím- számot dobtuk. A dobott számok.
Olvasd lassan és csendben!
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24..
Valószínűleg nem jön elhinni, de 100%-ig igaz.
Mikroökonómia gyakorlat
Függvények II..
Ne felejtsük el: Legyen A tetszőleges kijelentés. Arra a kérdésre, hogy „A akkor és csak akkor igaz-e, ha te lovag vagy?” a lovagok is, a lókötők is.
Edényrendezés PINTÉR LÁSZLÓ – FZGAF Adott az alábbi rendezetlen sorozat, melyen elvégezzük a Radix eljárást:
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
Szakkör 8. osztály Számelmélet, logika.
Öregszünk, vagy örexünk
Kincskereső „kilenc”-próba
ZRINYI ILONA matematikaverseny
A Catalan-összefüggésről
A tökéletes számok algoritmusa
78. óra Prímszámok Röp: 1. Az osztó definíciója. 2. Dönts el és indokold: a.) osztható-e 125-tel? b.)
Átváltás a számrendszerek között
Tanórán kívül lehet kicsit több
Előadás másolata:

2006. január 27.

Telefonos feladat Egy világhírű zeneszerző születési éve olyan négyjegyű szám, mely jegyeinek összege kétjegyű prímszám. Az utolsó számjegye az utolsó előttinél eggyel nagyobb, az az előttinél pedig eggyel kisebb. Mikor született e zeneszerző?

Házi feladat Micimackó, aki köztudottan nagyon szeret énekelni, benevezett az Erdei Jubileumi Mozart – Ária-versenyre. Mikor Malacka megkérdezte tőle, hogy hányadik fellépő lesz, Micimackó így válaszolt: - Az előttem és a mögöttem fellépők száma egyaránt prímszám. De ugyanezt mondhatnám akkor is, ha 2-vel előbb kerülnék sorra. Sőt, ha még 2-vel előbb kerülnék sorra, ez akkor is igaz lenne. Hányadik fellépő Micimackó az áriaversenyen?

Micimackó a 8. fellépő a hangversenyen.

11 fellépő volt a hangversenyen.

A zenei és a matematikai intelligencia központja agyunk jobb féltekén

Készítsünk pánsípot Ha egy adott hosszúságú sípot elfe- lezünk, ak- kor egy ok- távval maga- sabban szóló sípot kapunk Ha egy adott hosszúságú síp kéthar- madát vesz- szük, akkor egy kvinttel magasabban szóló sípot kapunk

MOZART: Ein Musikalisches Würfelspiel

Lészen az bármellik triangulum. Lészen továbbiglan egy olly lénia, mellik is emez háromszeglemény kerítékét s terjedékét ugyantsak testvéri módon oszttá ketté. Igazoltassék, hogy emez lénia általvisitál az fentebbi háromszeglemény beltzirkulátzió- jának czentrálisán. Az háromszeglemények egynémelly fura léniájárúl

A telefonos feladat megoldása A keresett évszám számjegyei sorban: Ez a prím legalább 11 és legfeljebb 28, tehát csak 19 vagy 13 lehet Ha, akkor e keresett évszám: Ha, akkor e keresett évszám: