Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Feladat 1 •Tekintsük a prim alprogramot, amely az n, (n≤32000) paraméteren keresztül egy természetes számot kap és visszatéríti az 1–et, ha n prímszám.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Feladat 1 •Tekintsük a prim alprogramot, amely az n, (n≤32000) paraméteren keresztül egy természetes számot kap és visszatéríti az 1–et, ha n prímszám."— Előadás másolata:

1 Feladat 1 •Tekintsük a prim alprogramot, amely az n, (n≤32000) paraméteren keresztül egy természetes számot kap és visszatéríti az 1–et, ha n prímszám és 0-t ellenkező esetben. Írjatok egy Pascal programot, amely a prim alprogram megfelelő használatával kiírja a képernyőre az összes olyan kétjegyű prímszámot, amelyek fordítva (jobbról balra) olvasva is prímek. Egy ilyen szám például a 13, mert a 13 is és a 31 is prímszámok

2 Feladat 2: Legyen egy 2 paraméterrel rendelkező nr alprogram amelynek paraméterei: –az n legfeljebb 8 számjegyű természetes szám –és a c egy számjegy. Az alprogram visszatéríti a c számjegy előfordulásainak számát az n számban. Példa: ha n=15356, és c=5, az alprogram a 2-es értéket téríti vissza. Írjatok egy Pascal programot a nr alprogram megfelelő használatával, amely a billentyűzetről beolvas egy n legfeljebb 8 számjegyű természetes számot, és kiírja a képernyőre az n szám különböző számjegyeinek számát Példa: ha n=15356 akkor a képernyőre a 4-et fogja kiírni, mert az n szám 4 különböző számjegyből áll: 1, 3, 5 és 6.

3 Feladat 3: Legyen a P alprogram, amelynek az –n paramétere egy legfeljebb 9 számjegyű természetes szám –és a c paramétere egy számjegy. Az alprogram kitörli az n számban előforduló összes c számjegyet, és az n paraméterén keresztül visszatéríti a így kapott számot. Példa: ha n=15356, és c=5, az alprogram az n paraméteren keresztül az 136-os értéket téríti vissza. A BAC.IN szöveges állomány első sora több, maximum 9 számjegyű természetes számot tartalmaz egy-egy szóközzel elválasztva. Írjatok egy Pascal programot, amely beolvassa az állományban található számokat, a P alprogramot felhasználva kitörli mindenik számból a páratlan számjegyeket és az így kapott számokat beírja egy BAC.OUT szöveges állományba. Ha egy BAC.IN állományban található szám csak páratlan és 0 számjegyeket tartalmaz, akkor ez a szám nem fog egyáltalán szerepelni a kimeneti állományban. Példa: ha a BAC.IN állomány tartalma 25 7 38 130 45127 0 35 60 15 akkor a BAC.OUT állomány a: 2 8 42 60 számokat fogja tartalmazni.

4 Feladat 4 •Adjátok meg a 2 paraméterrel rendelkező interval alprogram teljes leírását, amely a paraméterein keresztül egy legtöbb 100 elemű, 1000-nél kisebb természetes számból álló egydimenziós tömböt, illetve a tömb elemeinek számát kapja. Az alprogram visszatéríti, hogy hány olyan eleme van a tömbnek, amelyek hozzátartoznak a tömb első és utolsó eleme által meghatározott zárt intervallumhoz. Példa: ha adott egy 6 elemű tömb, amelynek elemei: (12,27,6,8,9,2), az alprogram által visszatérített érték 5. A numere.txt állomány első sorában legtöbb 90 darab, 1000-nél kisebb természetes szám található, egy-egy szóközzel elválasztva. Határozzátok meg az előző pontban megírt interval alprogram felhasználásával, az állomány azon elemeinek számát, amelyek kisebb vagy egyenlők az állomány utolsó eleménél. Példa: ha a numere.txt állomány tartalma 6 267 13 45 628 7 79 101, akkor a kiírt érték a 6 lesz.


Letölteni ppt "Feladat 1 •Tekintsük a prim alprogramot, amely az n, (n≤32000) paraméteren keresztül egy természetes számot kap és visszatéríti az 1–et, ha n prímszám."

Hasonló előadás


Google Hirdetések