Az egészségügyben, gazdasági – műszaki területen dolgozók foglalkoztatási adatainak felmérése 2013. Készítette az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Elvándorlás a gazdasági műszaki területen
Advertisements

GKI Zrt., Bér- és bérteher-reform Akar László vezérigazgató március 10.
Gyetvai Gellért Mehet-e a hegy Mohamedhez?. Fenntartók megoszlása Összes fenntartó: 207 (?)
„Első munkahely garancia” központi munkaerő-piaci program Munkáltatói Fórum március Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ.
Frissdiplomások a munkaerőpiacon - a jövedelmet befolyásoló tényezők
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
Egészségügyben kialakult gazdasági helyzet. Problémák • 1. Előző évhez képest - 44,6 milliárd ft • 2. Első félévben időarányost jóval meghaladó pénzkiáramlás.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
2 Az oktatás továbbgyűrűző hasznossága „Education is expected to enhance knowledge and skills, which in turn affects productivity and income, which is.
A TÁMOP /1 projekt működési modelljéről, a megvalósult fejlesztésekről Budapest, november 19.
„Alacsony státusú szakok” – Kísérlet a diplomák munkaerő-piaci értékkülönbségeinek alternatív magyarázatára Kiss László Projekt megnevezése: Felsőoktatási.
Munkagazdaságtan Gyakorlat II. Fortuna Zoltán költségvetési és kontrolling igazgató 1Munkagazdaságtan.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
A Pécsi Tudományegyetem eredményei a Diplomás Pályakövetési Rendszer első évében DPR Szakmai fórum Pécsi Tudományegyetem április 12. Veroszta Zsuzsanna.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
Mit ér a forint az egészségügyben ?
Munkanélküliség.
A minimálbér költségvetési hatásai HALPERN LÁSZLÓ, KOREN MIKLÓS, KŐRÖSI GÁBOR és VINCZE JÁNOS MTA Közgazdaságtudományi Intézet.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
DPR 2011 – országos eredmények „Pályakövetés, döntéstámogatás, hallgatói szolgáltatások fejlesztése a felsőoktatásban – eredmények és további tervek „
Debreceni Egyetem Agrár és Műszaki Tudományok Centruma Logisztikai Koordinációs Központ Logisztikai szakemberigény, képzési igény, elvárások és tények.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
Kormányszóvivői tájékoztató Az egészséges egészségügyért!
2011. JÚNIUS 28. NYÍRBÁTOR A GYERMEKVÉDELEM ZSÁKUTCÁI A MENTÁLISAN SÉRÜLT FIATALOK GONDOZÁSA SORÁN.
1024 Budapest, Fillér u. 10/b. Budapest, november 6. A különadók és a minimálbér hatásai az élelmiszeripar.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
1 Tájékoztató munkahelybővítést és megőrzést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról, lehetőségekről Kisbér, április 8.
A KÖZMUNKA PROGRAM TAPASZTALATAI AZ ÁLLAMIGAZGATÁS OLDALÁRÓL ÁPOLÁSI IGAZGATÓK FÓRUMA Budapest, JÚNIUS 24. Dr. Csák Réka Egészségügyi Minisztérium.
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,
1 TÁJÉKOZTATÓ A START, A START PLUSZ ÉS A START EXTRA KÁRTYA SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS EGY ÚJ JÁRULÉKKEDVEZMÉNY BEVEZETÉSÉRŐL  A START PLUSZ, illetve.
OTP Pénztárak S A J T Ó T Á J É K O Z T A T Ó január 6. OTP PÉNZTÁRAK.
Megtakarítási módszerek a vállalatok gyakorlatában Berey Zita
A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACI HELYZETE, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A DIPLOMÁSOK ELHELYEZKEDÉSÉRE SOPRON, december 11.
MILYEN MÉLY A GÖDÖR? A KÓRHÁZAK GAZDASÁGI HELYZETÉNEK FELMÉRÉSE DR. RÁCZ JENŐ-DEMES ISTVÁNÉ-TOMJANOVICS GÉZA BALATONFÜRED OKTÓBER 17.
Viszonyszámok A viszonyszám két egymással logikai kapcsolatban álló statisztikai adat hányadosa V= A/B V: a viszonyszám A:a viszonyítás alapját képező.
A MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG IX. VÁNDORGYŰLÉSE A vizek szerepe a területi fejlődésben A Duna és a Tisza térségeinek fejlődési problémái és fejlesztési.
A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER
Az egészséges és igazságos Magyarországért, a halmozottan hátrányos helyzetű egészségügyi dolgozókért! Balatonfüred Dr. Cser Ágnes.
Foglalkoztatottság, szegénység. Direkt kapcsolat a jövedelmi helyzet és a munkaerő-piaci státusz között Indirekt összefüggések – gyermeknevelés támogatása,
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar kórházszövetség XXVII.
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
Az oktatás, az egészségügyi, valamint a szociális ellátás, mint versenyképességi tényezők Április 6. Dr. Molnár László Vezérigazgató GKI Gazdaságkutató.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
Lantos Csaba. Egészségügyi kiadások a GDP százalékában között OECD átlag Egészségügyi kiadások a GDP százalékában 2012-ben Forrás: OECD Health.
Navigátor IC & ID Kft.. A munkabér szerkezete január 1-től.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
"Munkahelyek megőrzéséért" központi munkaerő-piaci program Készítette: Koren Monika ÉMRMK Gyöngyösi Kirendeltsége 3200 Gyöngyös, Vezekényi u. 24.
Az elvárt béremelés végrehajtása esetén igénybe vehető adókedvezmény.
Migráció, bérek és a humán erőforrás helyzete az egészségügyben. DR
Heves megye munkaerő-piaci helyzete
Generációváltás az óvodában?
GKI Gazdaságkutató Zrt.
Győztesek és vesztesek
Bértámogatások és béremelések hatása a SZSZBMK gazdálkodására
AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ és HAJDÚ-BIHAR MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE
APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága Igazgató
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
Készítette: Farkasné Veres Edina
Országos Kompetencia Mérés 2011
„Út a munkához”program
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Munkagazdaságtani feladatok 1
Előadás másolata:

Az egészségügyben, gazdasági – műszaki területen dolgozók foglalkoztatási adatainak felmérése Készítette az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete Ezúton szeretnénk köszönetet mondani azoknak az intézményeknek, akik adatszolgáltatásukkal hozzájárultak a felmérés sikeréhez

Módszertan A felmérés a és évek közötti időszakot tartalmazza A mintavétel az érintett évek december 31.-i fordulónapok adatait vette figyelembe Az adatszolgáltatás önkéntes volt. Külön köszönet az ORGWARE Kft.-nek, akik egy speciális lekérdező program rendelkezésre bocsátásával segítették a munkatársak adatszolgáltatással kapcsolatos feladatát.

Adatot szolgáltató egészségügyi intézmények Egyetemek3 Országos Intézetek5 Több profilú térségi kórházak20 Városi Kórházak47 Krónikus- rehabilitációs intézetek5 Szakkórházak9 Járóbeteg szakellátó intézmények38 Összesen125

Adatszolgáltatási arányok Fekvőbeteg szakellátó intézmények 91% Önálló szakrendelők átlag (havi 5 mFt. feletti bevétellel) 41 % Nem szolgáltatott adatot o 1 egyetem o 3 több profilú térségi kórház o 12 több mint 5 szakmával rendelkező járóbeteg szolgáltató o Az 5-nél kevesebb szakmával rendelkező járóbeteg szolgáltatók o Az egyszakmás önálló szakrendelések o A laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai önálló szolgáltatók A felmérésből származó minta a gazdasági- műszaki területen foglalkoztatottak 73,1 %-át tartalmazza.

A gazdasági műszaki területen foglalkoztatottak végzettség szerinti megoszlása 2012

A gazdasági műszaki területen foglalkoztatottak végzettség szerinti megoszlásának változása

Az egyes végzettségi csoportok létszámának változása

Végzettségi megoszlás szolgáltatás típusonként 2012

A gazdasági területen foglalkoztatottak létszám változása

Létszám változás funkció csoportonként

Létszám változás ellátási formánként

Létszám fluktuáció alakulása

Átlagbérek összehasonlítása Az átlagbér változást a minimálbér emelés és a fluktuáció növekedése eredményezi. A távozó munkatársakat csak magasabb bér ajánlattal lehet pótolni, még az alapfokú végzettségűek csoportjában is!

Átlagbérek összehasonlítása ellátási formánként

Átlagbérek funkció csoportonkénti összehasonlítása

Átlagbérek funkció csoportonként az egyes ellátási formákban

Összegzés, következtetések Az elmúlt két évben elmaradt béremelés hátrányosan érintette a gazdasági műszaki területen dolgozókat o Átlagbérük ben Ft.-tal, 2012-ben Ft.-tal alacsonyabb a KSH szerinti egészségügyi átlagbérnél. o Az elvándorlási arány ben tovább növekedett. A hiányzó munkaerő pótlása a működés biztonsága érdekében elengedhetetlen. Az új felvételekre csak magasabb bér ajánlattal van lehetőség minden végzettségi csoportban. o Az elvándorlás és a minimálbér emelés következtében súlyos és - forrás hiányában - nem kezelhető bérfeszültségek alakultak ki az intézményekben, ami az elvándorlás további növekedését eredményezi. o Súlyos belső konfliktusok alakulnak ki intézményen belül az egészségügyi és a gazdasági műszaki területen dolgozók között

Javaslat Nem halasztható tovább az egészségügyben, a gazdasági- műszaki területen dolgozók béremelése A béremelést az ágazat szakmai- és érdekképviseleti szervezetei egyhangúan támogatják és elengedhetetlenül szükségesnek tartják. Részletes béremelési javaslat o Érintett munkavállalók száma: fő (a felmérésben adatot nem szolgáltató szervezetek munkavállalóit is figyelembe véve) o Minimálisan szükséges béremelés mértéke: 10% o Éves forrásigény (bruttó alapbér változás) mFt. o Éves forrásigény (járulék) mFt. o Átlagos, egy főre jutó átlagos nettó bérnövekmény Ft. Kérjük, hogy az intézményi menedzsmentek a létszám és bér arányos béremelési fedezet intézményen belüli felosztásáról saját hatáskörükben rendelkezhessenek, a helyi feszültségek és szükségletek figyelembe vételével.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet és érdeklődést