Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató 2008. december 4.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Néhány adat a Győrben élő időskorúakról
Advertisements

Az egyszerűsített foglalkoztatás (EF) új szabályai – 21 pontban
A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az interneten és azok használata Tapolcai-Hatházi Andrea főigazgatói PR tanácsadó.
MUTA TÓ Nem támog atott álláshe lyek száma
Az aktív eszközök a munkaerő-piacon
A Kormány intézkedései és tervei
Munkaerő-piaci program menekültek részére. Foglalkoztatási Munkacsoport Állami költségvetési szervek rendszeres találkozója a menekültek hosszú.
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
Válságkezelés A válság természete Mérete Mérete Oka: a világ pénzügyi rendszere Oka: a világ pénzügyi rendszere Az export piacokon keresztül.
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
TDM Szakmai Nap november 21.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH A jelenlegi magyar munkaerő- piaci helyzet Borbély-Pecze Tibor Bors, Ph.D. Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH.
Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH Az ÁFSZ felépítése, a jelenlegi magyar munkaerő-piaci helyzet Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó.
Munkaerő-közvetítés recesszió idején Munkaerő-piaci ismeretek EURES hazai tréning 2009 Borbély-Pecze Tibor Bors, FSZH.
Bemutató a NKH Befektetésösztönzési Főosztály munkatársai számára
Munkanélküliség.
Chrappán Magdolna DE BTK Neveléstudományok Intézete.
MTA Munkatudományi Bizottság szakmai rendezvénye szeptember 28.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató augusztus 7.
Lakónépesség*: Lakónépesség*: ezer fő Foglalkoztatottak: Foglalkoztatottak: ezer fő Munkanélküliek száma: Munkanélküliek száma: ezer fő Gazdaságilag.
Dél-dunántúli Munkaügyi Központ MUNKAERŐ-KERESLETIÉS KÍNÁLATI ELŐREJELZÉSEK HEFOP 1.2. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése kutatási alkomponens.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
A magyar foglalkoztatás-politika helyzete
Vucskó Bernadett Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani Iroda „ HÉTRŐL ÉVRE A MUNKÁBAN ” NONPROFIT MUNKAKÖZVETÍTŐI RENDSZER BEMUTATÁSA március 26.
1 Tájékoztató munkahelybővítést és megőrzést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról, lehetőségekről Kisbér, április 8.
ÜDVÖZÖLJÜK a Térségi Konferencia résztvevőit november.
Munkaerő-piaci helyzetkép Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,
Kazincbarcika és vonzáskörzete munkaerő-piaci helyzetének bemutatása
Közfoglalkoztatás a közép- magyarországi régióban 2010 Vass István főigazgató Tel: Fax: Közép-magyarországi Regionális.
A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACI HELYZETE, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A DIPLOMÁSOK ELHELYEZKEDÉSÉRE SOPRON, december 11.
1 Gyorsul a gazdaság növekedése. 2 Nő a beruházás.
A GAZDASÁGI VÁLSÁG HATÁSA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACÁRA Kőszeg, december 14.
Az új típusú szakképzési rendszer főbb jellemzői MÁV konferenciasorozat 2. rendezvény április 29. Dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési.
KÖZPONTI MUNKAHELYMEGŐRZŐ TÁMOGATÁSI RENDSZER (1991. IV. tv. Flt; 6/1996. MÜM rendelet; 1/2009. MAT határozat) Németh Zsolt igazgató Nyugat-dunántúli Regionális.
A felsőoktatási expanzió befolyása a regionális munkaerőpiacra Sándor Mária 2013.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Munkaerőpiaci támogatások, eszközök a munkahelyek megtartása érdekében Zaráné Kecskés Erzsébet Igazgató.
A magán-munkaközvetítők évi tevékenysége Foglalkoztatási és Szociális Hivatal augusztus 2.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
"Munkahelyek megőrzéséért" központi munkaerő-piaci program Készítette: Koren Monika ÉMRMK Gyöngyösi Kirendeltsége 3200 Gyöngyös, Vezekényi u. 24.
1 Tájékoztató a Tatabányai Kistérség munkaerőpiaci helyzetéről és a munkahelymegőrzést és bővítést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról,
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Munkaerőpiaci helyzetkép a salgótarjáni kistérségben Zaráné Kecskés Erzsébet Igazgató KKC-2008-V
Munkaerő-piaci helyzetkép a Lenti kistérségben. A népesség csoportosítása gazdasági aktivitás, foglalkoztatás és munkanélküliség szerint Népesség Munkaképes.
Csongrád megye munkaerőpiaci helyzetéről. Megnevezés Csongrád megyeMagyarország 2010.II. név2016.II. névváltozás2010.II. név2016.II. névváltozás ezer.
Kormányszóvivői Iroda Cselekedni most és mindenkiért Adatok és tények a Medgyessy-kormány egy évéről május 24.
Készítette: Pál Margaréta
Aktuális Munkaerő-piaci helyzet a jászságban
A magán munka-közvetítők és munkaerő kölcsönzők évi tevékenysége
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A külföldi állampolgárok magyarországi foglalkoztatásának főbb jellemzői I. félév szeptember 12.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város munkaerőpiaci helyzete
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
Speciális képzési igények a paktum projektekben
Aktivitás, közfoglalkoztatás, esélyek Budapesten Kulinyi Márton
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban
„Út a munkához”program
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató december 4.

A munkaerő-piaci helyzet alakulása az ÁFSZ legfrissebb adatai alapján

45,5 ezer álláshelyet kínált az ÁFSZ az álláskeresőknek novemberben Novemberben darab új álláshelyet jelentettek be a munkáltatók, számuk októberhez képest 48,6%-kal csökkent. Az előző hónapról maradt betöltetlen álláshelyekkel együtt 45,5 ezer álláshelyet kínált az ÁFSZ az álláskeresőknek. Ez csaknem 15 ezerrel kevesebb közvetíthető állást jelentett novemberben, mint a megelőző hónapban. Ebből a tárgyhó végéig 21,3 ezer maradt betöltetlen.

A legtöbb új, nem támogatott állást Közép- Magyarországon és Dél-Alföldön kínálták a munkáltatók A bejelentett állások 74%-a nem támogatott és 26%-a támogatott álláshelyre vonatkozott. A nem támogatott, új álláshelyek száma a megelőző hónaphoz képest 39,4%-os mérséklődést mutat, ami kisebb csökkenés, mint a támogatott állások esetében, melyek száma 64%-kal esett vissza egy hónap alatt. A zárónapon a legtöbb nem támogatott betöltetlen álláshely a gyártósori összeszerelő, egyéb segédmunkás és a tehergépkocsi-vezető szakmákban jelentkezett.

Novemberben 5%-kal emelkedett a nyilvántartott álláskeresők száma Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat kirendeltségein november végén összesen 446,0 ezer fő volt a nyilvántartott álláskeresők száma. Ez az előző hónaphoz képest 21,4 ezer fős, az egy évvel korábbihoz képest 26,1 ezer fős növekedést jelent.

Tovább csökkent novemberben a nyilvántartott pályakezdők száma A nyilvántartott pályakezdő álláskeresők létszáma a novemberi zárónapon 42,3 ezer fő volt, 621 fővel (1,4%-kal) kevesebb, mint október végén. Így számuk az előző hónapban megkezdődött csökkenést követően novemberben tovább mérséklődött.

Nőtt novemberben a nyilvántartásba belépők száma November hónapban a megelőző hónaphoz képest 3,8%-kal nőtt a nyilvántartásba belépők száma. Ez leginkább a nyilvántartásba visszalépőknek „köszönhető”, míg az első alkalommal belépők száma kisebb mértékben csökkent.

A területi különbségek továbbra is jelentősek

97,0 ezer fő vett részt különböző aktív foglalkoztatási programokban Szeptemberben 97,0 ezer fő részesült valamilyen aktív foglalkoztatási eszköz támogatásban, ez 13,3%-kal haladja meg az előző év azonos hónapjának adatát. 28,0 ezren bér- és járuléktámogatásban, 27,0 ezren munkaerő-piaci képzésben, további 26,7 ezren közhasznú munkavégzésben vettek részt. Figyelemre méltó, hogy a képzésekben résztvevők száma – többek között az uniós források növekvő felhasználása miatt – 55,9%- kal emelkedett a tavalyi létszámadathoz képest.

Novemberben 3,1 ezer főt érintő csoportos létszám-leépítési bejelentés érkezett az ÁFSZ-hez

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!