A minősítés és a standardok szükségessége a civil szektorban Szekér András „Bizalom és átláthatóság a civil szektorban” konferencia.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Információs technológiák terjedése és hálózatosodás a gazdálkodók körében: lehetőségek és korlátok Csótó Mihály BME - Információs Társadalom- és Trendkutató.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
CIVIL SZERVEZETEK AZ ESÉLYEGYENLŐSÉGÉRT. Esélyegyenlőség területei, célcsoportjai Jogszabályok: A közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény A fogyatékos.
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
Az Ibtv. civil-szakmai támogatása
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Semmelweis terv - Értékek, alapelvek, célok és megvalósíthatóságuk feltételei Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva tanszékvezető.
ENERGIAIRÁNYÍTÁSI SZABVÁNYOK
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
Minőség az egészségügyben Szubjektív fogalom (nézőpont kérdése) Különböző emberek (betegek), különböző fogalmak (kifizetem!) Szituáció függő:  Mi az igény?
A közszolgálati tartalom Konferencia a közmédiáról, Budapest június 16.
DR. SARKADY ILDIKÓ MÉDIAPIACI TENDENCIÁK Jogi kihívások „Célkeresztben a fogyasztó” NAPI GAZDASÁG KONFERENCIA Budapest Mariott Hotel március 30.
Gyümölcsöző társadalmi vállalkozások - a Fruit of Care, mint társadalmi márka - ajándék, amivel kétszer ad.
Hangunk megsokszorozza erőnket ! A betegszervezetek jelentősége
Romhányi Balázs Költségvetési Felelősségi Intézet ügyvezető igazgatója.
A nemzetközi monetáris és pénzügyi rendszer. Alapvető fogalmak Nemzetközi monetáris rendszer Nemzetközi pénzügyi rendszer Lehetetlen hármasság Tőkeliberalizáció.
(1) A marketingkörnyezet
Emberi erőforrás menedzsment
Környezeti megtakarítások a versenyképesség szolgálatában A DESZKTOP program tapasztalatai a pécsi kistérségben Hohmann Balázs Tudatosan a Környezetünkért.
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Szervezetfejlesztési Program
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
Társaságirányítási jelentés könyvvizsgálati kérdései
Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület
A vidéki tér sikertényezői
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
Környezetközpontú irányítása rendszerek MSZ14001.
Az Európai Unió áldozatpolitikájának megújítása Sömjéni László Bűncselekmények Áldozatainak Napja Szakmai Konferencia Budapest február 22.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
Több nemzetre kiterjedő programok lehetősége GRUNDTVIG Pécs, január 27. Szellő János osztályvezető.
A lánc menti együttműködés és az innováció: a képességek és a meghatározó szakértelem kombinálása dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
Sikeres pályázás az EU-ban - Pályázatírói Információs Nap (2009. április 28., Budapest) NCA-NK-08-D-P-0053 Forrásteremtés Együtt a Munkaerőpiac Fejlesztéséért.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
A jelenlegi válság és a reálszféra Chikán Attila egyetemi tanár, igazgató Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézet Versenyképesség Kutató.
Humánerő krízis az egészségügyben „Zavar nincs, csak zavarkeltés”
Politika, képviselő, információ Kerekes Pál jún. 6. MIBE Konferencia.
Az idegennyelv-tanulással egszerzett plurikulturális kompetencia elősegíti az etnocentrizmus leküzdését. (Közös Európai Nyelvi Referencia keret – KER)
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
A MAGYAR ÜVEGIPARI SZÖVETSÉG PROGRAMTERVE 2008/2009 Magyar Üvegipari Szövetség Közgyűlés 2008.Május 13. Holiday-Inn Budaőrs Hotel.
Ki segít a segítőnek?. A segítő „születése” Hogyan válik valaki segítővé? Az ember, mint eredendően társas lény, nembeli lényegeként hordozza a proszociális.
X. Országos KEF Konferencia nov. 30.
Megszorítások, reformok, versenyképesség – Magyarország 2006.
Mikroszintű versenyk é pess é g. Az üzleti szervezetek versenyképességének elemzése, a versenyképesség növelése Egy, a magyar közgazdászok által 1995-ben.
©Copyright: Tűzvédelmi Konferencia Siófok Király András 1/10 Király András tűzbiztosítási szakértő Épületek tűzvédelmi felülvizsgálata,
Javaslatok a következő tanodaciklusra Szűcs Norbert Motiváció Oktatási Egyesület.
Közigazgatási technológia E-kormányzat. E-kormányzat jelentősége Kormányzási reform Közigazgatási modernizáció Közszféra fejlődése.
Az NFT tervezési folyamatának nyomon követésére alakult civil munkacsoport Budapest, április 15.
„I. Alternatív finanszírozási stratégiák” Sopron, október 3.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Mi a Maci? Maci a MAgyar Civilszervezetek rövidítése.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
Hogyan segíti az EKKR az európai munkaerőpiac működését? WORKSHOP 4.
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
a közbeszerzésekről szóló hatályos törvényben
Információvédelem Menedzselése XX. Szakmai Fórum
NONPROFIT SZERVEZETEK, CIVIL SZEKTOR
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
A teljesítménymenedzsment stratégiai kérdései
Aktuális gazdasági irányvonalak Szlovákiában
Helyi jóléti politika és teljesítmény menedzsment Dr. Kovács Róbert
Előadás másolata:

A minősítés és a standardok szükségessége a civil szektorban Szekér András „Bizalom és átláthatóság a civil szektorban” konferencia Budapest

4 érv a minősítés és a standardok mellett

1) A szektornak szüksége van egy hathatós eszközre a bizalom megtartására, megerősítésére

4 érv a minősítés és a standardok mellett 1) A szektornak szüksége van egy hathatós eszközre a bizalom megtartására, megerősítésére 2) A szektornak szüksége van egy „közös nyelvre”

4 érv a minősítés és a standardok mellett 1) A szektornak szüksége van egy hathatós eszközre a bizalom megtartására, megerősítésére 2) A szektornak szüksége van egy „közös nyelvre” 3) Aki teheti, már csinálja

4 érv a minősítés és a standardok mellett 1) A szektornak szüksége van egy hathatós eszközre a bizalom megtartására, megerősítésére 2) A szektornak szüksége van egy „közös nyelvre” 3) Aki teheti, már csinálja 4) Külföldön is csinálják

A civilszervezet és környezete Szervezet Kliensek Támogatók Kormányzati/ állami szereplők Üzleti élet képviselői Önkéntesek Média Egyéb szereplők

A bizalmat befolyásoló tényezők – 5 probléma

Civil szervezetekkel kapcsolatos ismeretek hiányosak

A bizalmat befolyásoló tényezők – 5 probléma Civil szervezetekkel kapcsolatos ismeretek hiányosak Társadalmi elvárások néha téves feltevéseken alapulnak

A bizalmat befolyásoló tényezők – 5 probléma Civil szervezetekkel kapcsolatos ismeretek hiányosak Társadalmi elvárások néha téves feltevéseken alapulnak Negatív hírek jobban láthatóak, nehezen kezelhetők

A bizalmat befolyásoló tényezők – 5 probléma Civil szervezetekkel kapcsolatos ismeretek hiányosak Társadalmi elvárások néha téves feltevéseken alapulnak Negatív hírek jobban láthatóak, nehezen kezelhetők Hiányzik az alapvető normákról és elvárásokról szóló megegyezés

A bizalmat befolyásoló tényezők – 5 probléma Civil szervezetekkel kapcsolatos ismeretek hiányosak Társadalmi elvárások néha téves feltevéseken alapulnak Negatív hírek jobban láthatóak, nehezen kezelhetők Hiányzik az alapvető normákról és elvárásokról szóló megegyezés A jelenlegi szabályozás keretet nyújt a szervezetek működéséhez, ám a tevékenységük megítélését nem segíti

Szakmai standardok, minősítés előnyei

Megegyezés a civilszervezetek működését érintő alapvető kérdésekben – „közös nyelv”

Szakmai standardok, minősítés előnyei Megegyezés a civilszervezetek működését érintő alapvető kérdésekben – „közös nyelv” Felkészültségi, szakmai garancia

Szakmai standardok, minősítés előnyei Megegyezés a civilszervezetek működését érintő alapvető kérdésekben – „közös nyelv” Felkészültségi, szakmai garancia Teljesítménymérés: hiteles adatok, összehasonlíthatóság, teljesítmény javítása

Szakmai standardok, minősítés előnyei Megegyezés a civilszervezetek működését érintő alapvető kérdésekben – „közös nyelv” Felkészültségi, szakmai garancia Teljesítménymérés: hiteles adatok, összehasonlíthatóság, teljesítmény javítása Közös rendszer fejlesztési és fenntartási költségei alacsonyabbak, mint sok egyéni rendszeré

Szakmai standardok, minősítés előnyei Megegyezés a civilszervezetek működését érintő alapvető kérdésekben – „közös nyelv” Felkészültségi, szakmai garancia Teljesítménymérés: hiteles adatok, összehasonlíthatóság, teljesítmény javítása Közös rendszer fejlesztési és fenntartási költségei alacsonyabbak, mint sok egyéni rendszeré Közös rendszer társadalmi hatása nagyobb, mint az elszigetelt egyéni rendszereké

Szakmai standardok, minősítés előnyei Megegyezés a civilszervezetek működését érintő alapvető kérdésekben – „közös nyelv” Felkészültségi, szakmai garancia Teljesítménymérés: hiteles adatok, összehasonlíthatóság, teljesítmény javítása Közös rendszer fejlesztési és fenntartási költségei alacsonyabbak, mint sok egyéni rendszeré „Tranzakciós költségek” csökkenése Közös rendszer társadalmi hatása nagyobb, mint az elszigetelt egyéni rendszereké

Szakmai standardok, minősítés előnyei Megegyezés a civilszervezetek működését érintő alapvető kérdésekben – „közös nyelv” Felkészültségi, szakmai garancia Teljesítménymérés: hiteles adatok, összehasonlíthatóság, teljesítmény javítása Közös rendszer fejlesztési és fenntartási költségei alacsonyabbak, mint sok egyéni rendszeré Bizalom növekedése „Tranzakciós költségek” csökkenése Közös rendszer társadalmi hatása nagyobb, mint az elszigetelt egyéni rendszereké

Külföldön is csinálják Szlovákia – Slovak Donor Forum – Seal of Approval (kidolgozás alatt) Nagy-Britannia – Charity Commision – The Hallmarks of an Effective Charity és egyéb irányelvek Egyesült Államok – Charity Navigator Németország – DZI - Spendersiegel

Miért csináljuk?