Projektzárással kapcsolatos teendők

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Projektek pénzügyi végrehajtása. Pénzügyi megvalósítás alapvető dokumentumai  Támogatási szerződés  Szakmai és pénzügyi végrehajtásra vonatkozó előírásokat.
Advertisements

Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER, kifizetési kérelmek.
Projekt Partneri Jelentés készítése és benyújtása
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
A projektek megvalósítása I.
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Nagyváradi Alíz, TEÜ, PVEI Partneri szeminárium magyar partnerek részére Budapest,
Kifizetési igénylések benyújtásával kapcsolatos tudnivalók
Projektek pénzügyi elszámolása
E-Levéltár projekt Vidra András Projektigazgató
Projekt Partneri Jelentés készítése
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
A projekt megvalósítás tapasztalatai
EKOP Elektronikus levéltár
KEOP / A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló.
Projekt adatai INFOTÁRS TÁMOP /A/2./0011 Az ELTE TáTK és IK közös projektje Támogatás: Projektidőszak: –
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE Az ellenőrzés jogi háttere
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
Pályáztatás Országos Széchényi Könyvtár november 14.
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
T Á J É K O Z T A T Ó A társadalmi bűnmegelőzéssel összefüggő kiadások, támogatások fejezeti kezelésű előirányzatból engedélyezett támogatás igénybevételének.
1.Szabályozási kérdésekSzabályozási kérdések 2.Az ügyvédi és tanácsadói tevékenységekAz ügyvédi és tanácsadói tevékenységek 3.Közbeszerzési szabályozásKözbeszerzési.
Regionális Operatív Programok KMOP közoktatási intézmények beruházásainak támogatására Pénzügyi lebonyolítás.
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
Tájékoztató kedvezményezettek részére Az ÚMFT keretében támogatott projektek megvalósításának szabályai KMOP Pályázati konstrukció Január 30.
Tartalékkeret és Pótmunka engedélyezése, finanszírozása
Közbeszerzés tapasztalatai a 2002/2003 évi területfejlesztési Phare programban Tóth Erzsébet Programmenedzser, VÁTI Kht. Operatív Program Végrehajtó Igazgatóság.
Phare ellenőr feladata, szerepe a Programban Karlik Csilla Közbenső Fórum 2002/2003 évi területfejlesztési Phare program Február 1. Debrecen.
Európai Visszatérési Alap évi / évi allokáció szeptember 26.
Európai Menekültügyi Alap évi allokáció szeptember 18.
TÁMOP /1. és TÁMOP /2. A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel.
TÁMOP TÁMOGATÁS FOLYÓSÍTÁSA, PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
III. Tengely – I. forduló Térségünk nyertesei számára szervezett szeminárium Március 10. Páliné Keller Csilla.
Tájékoztató fórum Március 30. Őriszentpéter.
Tájékoztató fórum Március 30. Őriszentpéter.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
HEFOP /2 intézkedés Monitoring rendszere. Szakmai monitoring célja Mi a cél? Legfőbb célja a támogató és a kedvezményezett közös érdekének érvényesítése:
FuturICT.hu Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma Kick-off meeting Szeged, december 7. PROJEKT SZINTŰ PÉNZÜGYI LEBONYOLÍTÁS MŰKÖDÉS.
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
TÁMOP / „Új kor új iskola ” Pénzügyi feladatok bemutatása.
2007. febuár 6.1 Kedvezményezetteket érintő változások a projekt megvalósítása során.
Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása Mikro-, kis-, és középvállalkozások részére Gyakori hibák Nemessályi - Bistey Judit Észak-Alföldi KKV Tanácsadói.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
KÖZBESZERZÉSI ALAPISMERETEK Közbeszerzés fogalma Közbeszerzési eljárást az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek visszterhes szerződés megkötése.
Pályázati audit. Jogszabályi háttér as periódusban változatlan volt  Közösségi joganyag 1083/2006/EK rendelet 1828/2006/EK rendelet 1080/2006/EK.
Kitöltési segédlet a zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási támogatásához kapcsolódó B0471 nyomtatványhoz Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
Monitoring tájékoztató nap július 8. Budapest TÁMOP /1/A és TÁMOP /2/A/KMR Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel.
TÁMOP 3.2.9/B-08/1 és /2 (Audiovizuális emlékgyűjtés) pályázattal kapcsolatos PEJ tájékoztató.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
TÁMOP B-2-12/ „ÚJ MUNKA – ÚJ ESÉLY” – ROMA NŐK FOGLALKOZTATÁSA A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT.
A projekt főösszege: ,-Ft
KBSZ ÚJ BEJELENTŐ FELÜLETÉNEK BEMUTATÁSA
Önértékelési projektterv
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
TÁMOP B-2-12/ "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi.
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
Előadás másolata:

Projektzárással kapcsolatos teendők Lipka Eszter – Borsik Ákos programmenedzser Váti Kht.

Támogatási szerződésben foglalt információk A zárójelentést magyar és angol nyelven, három-három példányban kell benyújtani. A jelentéssel kapcsolatosan a Szerződő Hatóság bármikor pótlólagos információkat kérhet A jelentésekben be kell számolni a Projekt megvalósításának minden, az adott időszakban történt eseményéről, illetve vonatkozásáról. A zárójelentést a végrehajtási időszak végétől számított három hónapon belül kell benyújtani A támogatási összeg utolsó részletének kifizetése 60 napon belül esedékes azt követően, hogy a Szerződő Hatóság a fizetési kérelmet a zárójelentéssel együtt megkapta

A zárójelentés tartalmi elemei A jelentés címlapja: Szerződés száma A kedvezményezett neve, címe A Porjekt Támogatási szerződés szerinti címe A zárójelentés dátuma: a szerződés aláírásának dátuma -projekt lezárásának dátuma

A zárójelentés tartalmi elemei I. Adatlap - a projekt címe - a Támogatási szerződés száma - a projektmenedzser neve, címe, elérhetősége- ha a projekt megvalósítása során változás történt, akkor a legutolsó változás bejelentőben szereplő projektmenedzserre vonatkozó adatokat kell feltüntetni - a projekt tervezett forrásai a Támogatási szerződés alapján - a projekt kezdése (a Támogatási szerződés minden fél általi aláírást követő nap) - a módosítások felsorolásánál a Támogatási szerződéseket és az egyszerű bejelentőket is fel kell tüntetni - a projekt befejezése a zárójelentés készítésének ideje

A zárójelentés tartalmi elemei II. Projekt összefoglaló 1. a projekt teljes időszakára vonatkozóan fel kell tüntetni a tevékenységeket, azok időbeli ütemezését, az elvégzett tevékenységeket a Támogatási szerződés I. sz. melléklete, a Pályázati formanyomtatvány 1.9 pontja alapján 2. a tevékenységek megvalósítása során felmerült problémákat és azok megoldását itt kell szerepeltetni - 3. Az adott időszak alatt lebonyolított közbeszerzések felsorolása

A zárójelentés tartalmi elemei III. A megvalósítás ütemének bemutatása közbeszerzésenként - Amennyiben eredménytelen közbeszerzést meg kellett ismételni, a dátumokat egymás alatt kell szerepeltetni. - A táblázat természetesen bővíthető A táblázatban fel kell tüntetni: a közbeszerzés megnevezését pl. szakértői segítségnyújtás, X. számú út építési munkái, bútorok beszerzése a közbeszerzés tárgyát (építés, szolgáltatás, áru beszerzés), az értékhatárt (pl. nemzeti értékhatár feletti, közbeszerzési értékhatár alatti) a műszaki leírások beküldését (a teljes közbeszerzési dokumentáció előzetes véleményezésre való beküldésének dátuma)

A zárójelentés tartalmi elemei a meghirdetés dátumát (vagy értelemszerűen az ajánlati dokumentáció kiküldésének dátumát) az értékelések időpontját a kivitelezői szerződés megkötésének időpontját és az összegét forintban megvalósítás időpontját

A zárójelentés tartalmi elemei V. Pénzügyi elszámolás A pénzügyi szekcióban kerül bemutatásra

A zárójelentés tartalmi elemei V. Projekt eredmények A pályázat Átfogó adatlapjához kötelezően benyújtott logframe matrixban (logikai keretmátrix) foglaltakat kell alapul venni a projekt eredményére vonatkozó táblázat kitöltésekor és az azt követő kérdésekre történő válaszadáskor VI. A projekt fenntarthatósága és jövőképe A projekt fenntartahtóságának és jövőképének leírásakor a Támogatási szerződés I. számú melléklete, a Pályázati formanyomtatványban foglalt fenntarthatóságra vonatkozó leírásokat kell alapul venni.