A da Vinci-kód Dan Brown amerikai regényíró 2003- ban megjelent regénye, mely az év legnagyobb könyvsikere volt az Amerikai Egyesült Államokban. A mű.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Női viselet.
Advertisements

Dafen - Kína A "hamisítók" városa.
Krisztus uralma alatt élni 5.
Steven Saylor texasi születés ű, amerikai író történész diploma, ókortudományi érdekl ő dés mindig regényírónak készült, nem akart kutató vagy akadémikus.
Bodó Sándor (Szamosszeg 1920 –.
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Aranymetszés képviselői
Tedd fel a kérdést magadnak, miután elolvastad a levelet!!! “Elfussak ?"
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Akiane Kramarik.
Munkácsy: Krisztus-trilógia. Munkácsy Mihály életművében kétségkívül a Krisztus-trilógia jelenti az egyik csúcspontot, még akkor is, ha a három mű együttes.
N.9 Bibliai Jelenetek Zene: Gregorian - Feel F:Laci.
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
Madonna-ábrázolások a kezdetektől a jelenkorig (1-3)
Zene: Gheorghe Zamfir – Kjilmar song of ocarina hijos del sol
Egy posztmodern regény: Ottlik Géza: Iskola a határon
Katona József: Bánk bán
Áltörténetírás, források, kutatási módszerek
Áltörténetírás, források, kutatási módszerek. Miről lesz szó? a történész mesterségéről, módszertanáról, azaz hogy milyen forrásokból, milyen eszközökkel.
GYUVAMA A GYUVAMA -kód Dan B. Rown 1947 ;-) —
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
Életige 2007 Május.
The Lost Symbol (Az elveszett jelkép) megjelenés: 2010 Dan Brown -
LÁBNYOMOK ismeretlen szerzőtől Túrmezei Erzsébet fordítása
Az Isten országában Annyi-annyi hely van, Mind befér, kit fed a vér. Én is bent vagyok már Krisztus vére árán, Elkísér utamon a fény. Az Isten országában.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Jöjj Szentlélek, jöjj közénk, jöjj el fényességünk
A világ szép múzeumai Múzeum pedagógia.
Miért kullogsz még a kõ felé. Jézus feltámadt a sírból
BETLEHEM.
A kezdetek A lovagrend a szentföldön alakult a zarándokok védelmére. Kezdetben „Krisztus szegény lovagjai” voltak. A templomosok nevet azért kapták, mert.
A Grál. Grál Ikonográfiája: A 13/14. századi Montréal-de-Sos mellett egy barlangrajz a Grált tálként ábrázolja lándzsával, karddal és vércseppekkel
║: Jöjj, Szentlélek, jöjj közénk, jöjj el, fényességünk!
Ő az Úr, Ő az Úr! Meghalt értem a kereszten, Ő az Úr!
Apokalipszis 12/C.
Irodalom filmen. 1. Bevezetés A mozi, a film jelentősége a 20. századi európai (amerikai) kultúrtörténetben.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
A művészet funkciói.
Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013
Lépj tovább!. Ne engedd, hogy az emlékek a hatalmukban tartsanak. Épp fordítva: te tartsd a hatalmadban őket, s ne akkor emlékezz, ha rád tör a múlt,
Elgondolkoztatok már azon, hogy vajon ki/mi miatt faragnak minden Halloweenkor tököt az Amerikaiak? Most elmondom nektek!
Az élet igéje július.
„Szüntelenül imádkozzatok!” (1 Tessz 5,17) Az idén egy népes ökumenikus csoport választotta ki az igét az Egyesült Államokban, Szent Pálnak a tesszalonikai.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Facebook A facebook amerikai alapitasu ismeretsegi haloyat,amely februar 4.-en kezdte mukodeset. Eredeti neve a THEFACEBOOK Volt.
CHRISTIAN HUYGENS élete
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Rendőrség és az informatikai biztonság Dr. Peszleg Tibor r. őrnagy Nemzeti Nyomozó Iroda.
Szélenergia.
Leonardo Da Vinci.
CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints. CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Téma: CSALÁD.
1.Hálás - mások hitéért és szeretetéért Kol 1,4. Bátorít! 2.Ismeri az Atyát - mint szabadítót. Kol 1,13 és Jézust - mint aki megbékéltetett az Atyával.
I-078. Miért kullogsz még a kő felé? Jézus feltámadt a sírból! Ez a hajnal lett a győztesé, velünk lesz mindig ő. Halleluja, lásd a nagy csodát, Jézus.
Kié lehet ez a gyönyörű, csodálatos, lenyűgöző épület?
Készítette: Görgics Zoltán
Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Magyarország – Győr, 2017 EYOF
Babits Mihály / /.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
MÁRAI SÁNDOR MENYBŐL AZ ANGYAL
A) Jézus Krisztus személye
JÓKAI MÓR EGY MAGYAR NÁBOB.
PAULAY EDE RENDEZÉSÉBEN
Áltörténetírás, források, kutatási módszerek
Előadás másolata:

A da Vinci-kód Dan Brown amerikai regényíró ban megjelent regénye, mely az év legnagyobb könyvsikere volt az Amerikai Egyesült Államokban. A mű több országban is a bestseller listák élére került.

A párizsi Louvre Nagy Galériájában különös gyilkosság történik. Megölik Jacques Saunière-t, az intézmény kurátorát. Meztelen holttestére a Vitruvius- tanulmányt idéző alakzatban találtak rá, hasán egy saját vérével rajzolt pentagrammával. A rendőrség a múzeumba rendeli Robert Langdont, amerikai szimbólumkutatót, akinek éppen aznap este lett volna találkozója Saunière-rel. A nyomozás vezetője Langdont sejti a gyilkosnak. Megérkezik Sophie Neveu, Saunière unokája is (ezt azonban a nyomozók nem tudják még róla) azzal az ürüggyel, hogy kriptográfusként segíthet Saunière utolsó üzenetének megfejtésében. Valójában viszont már érti az üzenetet, és azt is sejti, hogy mi a nyomozó célja Langdonnal. Így megszökteti a férfit a Louvre-ból. Kezdetét veszi egy nagyon izgalmas krimi.

Sophie és Langdon Saunière üzenetét követve a Zürichi Letéti Bankba megy, ahol meg is találják a zárókövet, egy cryptexet, ami egy ötbetűs kóddal nyíló, üzenetet tartalmazó márványhenger. Különös rejtélyek és rejtvények megoldásával jutnak előrébb, miközben a Szent Grál titkára próbálnak fényt deríteni. Mikor azt hinnénk, hogy megfejtették a titkot, akkor az író csavar egyet a történeten. A történelmi alap és az író fantáziája egy nagyon érdekes regényt hoznak létre. A rejtélyt megfejtik. Fény derül Jézus Krisztus utolsó élő leszármazottjára, aki a regény hősnője, Sophie Neveu. Azzal az eldöntendő kérdéssel kell megküzdenie, hogy a világ tudomására hozza-e azt a tényt, hogy Jézus gyermeket nemzett Mária Magdolnának és ezzel a katolikus egyház végét okozná, vagy a titok örökre titok maradjon-e?

Goberman Lilla X.D