Távmunka kutatás, fejlesztés eredményei

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyar Oktatók és Kutatók Nyugaton A nyugati magyar szellemi potenciál feltérképezése és reintegrációjának lehetősége a magyar tudományos életbe Magyar.
Advertisements

Science Center of DEBRECEN
Esély és lehetőség: Távmunka Magyarországon 2002.november.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
Távmunkások informatikai alapképzése
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
„Kutatás az atipikus tanulási formák (távoktatás/e-learning) modelljeinek kifejlesztésére célcsoportonként, a modellek bevezetésére és alkalmazására” Megbízó:
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
NKTH - MTESZ Együttműködés Baross Gábor Program Monitoring Tevékenysége.
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
Az IKTA/ számú pályázat alapján: Ügyfélbarát ügyintézést támogató informatikai rendszer prototípusának kialakítása (Elektronikus Polgármesteri.
Pénziránytű pénzügyi ismeretterjesztő honlap fiataloknak Háttér információk Szalay György Pénzügyi Kultúra Központ november 27.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
1 szociális párbeszléd magyarországon © kurtán sándor 2010 érdekérvényesítés és érdekegyeztetés az eu-ban
A régió informatikai ágazati és szakképzési fejlesztési lehetőségei Mlinarics József Magyar Tartalomipari Szövetség 2008 évi Informatikai Regionális Szakképzési.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Tájékoztató az új távmunkahelyek létrehozására kiírt FMM-IHM pályázatról november 7.
1 PÁLYÁZAT új távmunkahelyek létrehozására Tájékoztató az IHM-FMM-1 pályázatról november 7.
Legjobb_kor. Az eMunka, dMunka, sikeres alkalmazásának társadalmi és technológiai feltételei megteremtődtek. dr. Mlinarics József ügyvezető elnök Magyar.
Kétségektől a Készségekig A hírközlési (ICT) szektor lehetőségei és tevékenysége a távmunka témakörében V. Országos Távmunka konferencia
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
(ágazati) Lehetőségek és kihívások a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia december 6.Eszes Gábor.
A Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ (BMIK) szerepe a távmunka program koordinálásában előadó: dr.Bihary Pál FMM Országos Távmunka Konferencia.
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
Europe Direct Hálózat Magyarország Vedd ki a részed! március 18. Vizsnyiczai Márta Békés Megyei EIP.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
HEFOP központi program „Korszerű felnőttképzési módszerek kidolgozása és alkalmazása” 2005 – 2008.
TANÁR-TOVÁBBKÉPZÉSI ALPROGRAM
A SZAKKÉPZÉSI MUNKA KORSZERŰSÍTÉSE A STRATOSZNÁL TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁNAK KIDOLGOZÁSÁHOZ KÉSZÜLT: AZ.
A STRATOSZ regionális SZERVEZETI struktúráját megteremtő szervezési projekt előkészítése (2. RÉSZ) ADOTTSÁGAINK FELADATAINK KÖTELEZETTSÉGEINK Készült a.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
A szakképzés fejlesztés jelenlegi állása
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)
Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
A MAGYAR ÜVEGIPARI SZÖVETSÉG PROGRAMTERVE 2008/2009 Magyar Üvegipari Szövetség Közgyűlés 2008.Május 13. Holiday-Inn Budaőrs Hotel.
A 21. század energiapolitikai kérdései és hazai válaszai: a „Magyarország energiapolitikája ” című stratégia és a lezajlott társadalmi-szakmai.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
TÁVMUNKAHÁZ Versenyképesség és vidéki foglalkoztatás.
A középszintű érdekegyeztetés és szociális párbeszéd Magyarországon.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
2008. június 12. MÁV Baross Gábor Oktatási Központ.
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
RÉV Projektiroda Átvezetés Munkacsoport. Egységes Szolgáltatás Módszertan Átvezetésszolgáltatás-módszertan A munkacsoport tevékenységének célja.
A felnőttképzés, szakképzés fejlesztése és a gazdaság igényei november 21. DAT 2006 Konferencia S2 – Gazdaság vezérelt informatikai szakképzés Szociális.
Civil szervezetek az európai biztonságért november – április koncepció, programvezető: Dr. Deák Péter.
Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
TÁVMUNKA LEHETŐSÉG ÉS VESZÉLY DR. FRANK RÓZA PHD NYME SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT KÖNYVTÁR- ÉS INFORMÁCIÓTUDOMÁNYI TANSZÉK.
M UNKAÜGYI KAPCSOLATOK Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
Társadalmi Párbeszéd Osztály: ágazati párbeszéd bizottságok (ÁPB)
Az integritás szerepe a jó kormányzás megvalósításában
Készítette: Farkasné Veres Edina
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács tevékenysége
Előadás másolata:

Távmunka kutatás, fejlesztés eredményei Dr. Bihary Pál Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ Igazgató

Az SZMM Távmunka Tanács által szorgalmazott kutatási területek 1. A távmunka Zöld Könyve , A Zöld Könyv alapján szakmai, társadalmi vita és műhelymunka, A Távmunka Fehér Könyve A távmunka nemzetközi helyzetnek vizsgálata A távmunka magyarországi elterjedésének gazdasági elemzése, monitoringozása Az elterjedést gátló tényezők elemzése A tudatossági szint emelésében lévő lehetőségek

A Távmunka Tanács által szorgalmazott kutatási területek 2. A hazai digitalizációban és e-nyilvánosság hozzáférésében lévő lehetőségek Az e-munka bevezetésének a lehetőségei a hazai önkormányzati körben Gazdaságpolitikai és költségvetési javaslat a kis- és középvállalkozások érvényesülésére e-gazdasággal, e-kereskedelemmel Hazai és nemzetközi Best Practice (jó gyakorlatok, példák) bemutatása A távmunka ismeretek elterjesztése a távmunka népszerűsitése

Társadalmi és szakmai konzultáció a szakmai és civil szervezetekkel Szaktárcai szintű megállapodások: Megváltozott Munkaképességűek Országos Egyesület, A kereskedelmi és iparkamarák, a Teleház Szövetséggel, A Magyar Tudományos Akadémiával, Az SzMM Távmunka Tanács együttműködési megállapodásai: Magyar Távmunka Szövetség MTESZ Hírközlési Ágazati Párbeszéd Bizottság Élő a párbeszéd a Nemzeti ILO Tanács-al

A fenti területek kutatási eredményei kerültek összefoglalásra a Tanulmányok a távmunkáról 2006. cimű kötetben

Az SZMM Távmunka Tanács 2007. évi fejlesztési céljai A Tanulmánykötet kötet legyen elérhető digitalizált formában, Kerüljön kifejlesztésre olyan távoktatási ismeretanyag, amely eligazítást ad munkavállalónak, munkáltatónak a távmunka kérdéskörében. Készüljenek ismeretterjesztő filmek, amelyek közérthetően és szemléletesen mutatják be a távmunkát a munkavállalók, munkáltatók szempontjából, eligazitást adnak a távmunkahelyek létesítéséről.

vált elérhetővé az érdeklődők részére. A távmunka hazai elterjesztését és népszerűsítését szolgáló „Távmunka ismeretanyag” létrehozása A három fejlesztési elem digitalizált változatban, internetes és adathordozós változatban került kialakításra a Távmunka Tanács kontrollja mellett a BMIK fővállakozásában. 2007. szeptember 18.-án dr. Lamperth Mónika miniszter asszony és Simon Gábor az SZMM Távmunka Tanács elnöke sajtótájékoztatón mutatta be a digitalizált változatot, amely az http://www.szmm.gov.hu/ http://tavmunkatanacs.bmik.hu/ http://www.bmik.hu/ vált elérhetővé az érdeklődők részére.

Távmunka ismeretanyagok

Távmunka ismeretanyag USB memória kártyán Annak érdekében, hogy ne csak internet hozzáféréssel rendelkezők érhessék el a „Távmunka ismeretanyag” - ot, a mai Konferenciánk résztvevői USB-s memóriakártyát kaptak, amely tartalmazza az ismeretanyag mindhárom elemét.

Amin jelenleg dolgozunk Olyan távoktatási TANANYAG és módszertani útmutató kidolgozása, amely alkalmas munkaadók, munkavállalók továbbképzésére és kiegészítő ismeretanyagként a felnőttképzésben való felhasználásra. Ennek érdekében kísérleti távoktatást tartunk a munkavállalói és a munkáltatói szervezetek által delegált 20-20 fős csoportnak. http://tavoktatas.bmik.hu/

Köszönöm megtisztelő figyelmüket