Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyar Oktatók és Kutatók Nyugaton A nyugati magyar szellemi potenciál feltérképezése és reintegrációjának lehetősége a magyar tudományos életbe Magyar.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyar Oktatók és Kutatók Nyugaton A nyugati magyar szellemi potenciál feltérképezése és reintegrációjának lehetősége a magyar tudományos életbe Magyar."— Előadás másolata:

1 Magyar Oktatók és Kutatók Nyugaton A nyugati magyar szellemi potenciál feltérképezése és reintegrációjának lehetősége a magyar tudományos életbe Magyar Tudományos Akadémia Nyugati Magyar Tudományos Tanács Nyugati Magyar Tudományosság Program

2 Kott Ferenc MTA-NYMTT A kutatás célja, módszere  Az MTA adatbázisaiban eddig nem szereplő - nem akadémikus, MTA Doktor vagy köztestületi tag -,nyugaton élő és dolgozó magyar származású tudósok felkutatása.  „DATA MINING” Új típusú internet alapú keresési módszer, amely az interneten elérhető, de nem rendszerezett publikus adatok szisztematikus kereséséből és vizsgálatából áll.

3 Kott Ferenc MTA-NYMTT A kutatás eredményei  2006 január • 110 tudományos fokozattal rendelkező kutató • 45 PhD programban részt vevő doktorandusz  2006 június • 62 tudományos fokozattal rendelkező kutató • 23 PhD programban részt vevő doktorandusz  2007 július • 50 tudományos fokozattal rendelkező kutató • 21 PhD programban részt vevő doktorandusz

4 Kott Ferenc MTA-NYMTT On-line felmérés a magyar tudomány nemzetközi megítéléséről.  A felmérés vizsgálná a külföldön tudományos munkát végző magyar származású kutatók helyzetét, az általuk elért eredményeket, véleményüket a magyar tudomány globális helyzetéről. A kutatás közvetett célja a lehetséges de kiaknázatlan együttműködési területek pozícionálása. A hazai intézményrendszer és a nemzetközi tudományos élet aktív magyar szereplőinek ösztönzése a szorosabb szakmai együttműködésre.  Célcsoport: az MTA NYMTT által feltérképezett nyugaton élő és dolgozó kutatók, az MTA MTK és más adatbázisaiban szereplő külföldön dolgozó magyar származású tudósok, oktatók.


Letölteni ppt "Magyar Oktatók és Kutatók Nyugaton A nyugati magyar szellemi potenciál feltérképezése és reintegrációjának lehetősége a magyar tudományos életbe Magyar."

Hasonló előadás


Google Hirdetések