dolgozva tanulni Pergő Margit polgármester Berhida Város Önkormányzata

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

SOMBEREKI CARITAS KÖZPONT KIALAKÍTÁSA. PROJEKT FORRÁSA  a projekt az EURÓPA TERV keretében valósul meg  az Európai Bizottság a Szociális.
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
„Első munkahely garancia” központi munkaerő-piaci program Munkáltatói Fórum március Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ.
Tisztelettel köszöntöm
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Pécsi Regionális Informatikai Szakképzési Fórum Pécs, szeptember 10.
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma Munkáltatói Fórum Csepreg március 19.
Köszöntjük Szakmai gyakorlati foglalkoztatói Workshop résztvevőit Köszöntjük a TÁMOP támogatásával megvalósításra kerülő „ESÉLYTEREMTÉS NÓGRÁDBAN”
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
1. Érettségi vizsga • Itt az iskolában kiosztott jelentkezési lapon • február 15-ig • Érettségi tárgyak: • magyar, matematika, történelem, idegen.
A FELNŐTTKÉPZÉS ÉS A SZAKKÉPZÉSI PROGRAMOK SZEREPE AZ ALKALMAZKODÓKÉPESSÉG ÉS A FOGLALKOZTATÁS FEJLESZTÉSÉBEN központi program – zárókonferencia.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Zenei könyvtári képzés Magyarországon Múlt és jelen.
VERSENY MINDEN HATÁRON TÚL DR. LUKOVICH TAMÁS MAGYAR URBANISZTIKAI TÁRSASÁG ALELNÖKE.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Baranya Megyei Munkaügyi Központ Állami Foglalkoztatási Szolgálat Pécs, Király u. 46.
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
Egy év az Európai Unióban Arató Gergely Budapest, április 29.
Balatonvilágos, május 09. Előadó: Dr. Szedlacsek György 1.
E-learning alapú távoktatásos képzés
A munkaerőpiaci képzési és átképzési programok eredményességének vizsgálata regionális és kistérségi vetületekben MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi.
Széchenyi István Egyetem, Győr
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Segélyezési rendszer átalakítása
Digitális tartalom előállítási képzés, alternatív foglalkoztatással mozgássérültek és megváltozott munkaképességűek számára HEFOP DAT Konferencia.
Iskola Tagjai: RFKB Támogatások Iskola 1500 fő Képzési irány, arány Önkormányzati fenntartó Szakképzés szervezési társulás (költségvetési szerv) mint.
EGYENLŐ ESÉLYEK Tapasztalatok, teendők, tervek Dr. Derera Mihály igazgató MEOSZ Oktatási, Továbbképző és Távmunka Intézet.
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
Közfoglalkoztatás ’2011 Szolnok, október 26. Dr. Czomba Sándor Foglalkoztatáspolitikáért felelős Államtitkár.
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
„Halló, maga az Mártika? Már vártam a hívását!” EGY BETEGTÁMOGATÓ PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA Teszáry Miklós október 4.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Az FSZ-, a felsőoktatás és a munkaerőpiac Bánhidyné Dr. Szlovák Éva CSc. főiskolai tanár, igazgató Hajdúszoboszló Február 7. Budapesti Műszaki Főiskola.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
" Tudás és kompetencia" Szociális szakemberek és önkéntesek alternatív képzése a látássérültek munkaerő-piaci re/integrációjáért Veres Katalin projektvezető.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
TÁVMUNKAHÁZ Versenyképesség és vidéki foglalkoztatás.
A projekt általános szakmai célkitűzései
ViaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Készült az Új Magyarország Fejlesztési terv Államreform.
A Regionális Munkaügyi Tanáccsal szembeni elvárások a munkaadói oldal szemével nézve Készítette: ÉMRMT munkaadói oldal november 12.
Tipikus hibák és szabálytalanságok a HEFOP intézkedés megvalósítása során Előadó: Kis Mónika Krisztina Hermes Holding Kft.
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
Miért és mit – a program céljai és várható eredményei Galasi Péter, MTA KTI.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
Klebelsberg Ösztöndíj Program A pályázat célja a tanári pályát választó hallgatók motiválása pedagógusi hivatásuk gyakorlására, a tanári pályát.
Nagykanizsa július – HEP munkatalálkozók tapasztalatainak összegzése- a szervezetek szemével Közös fellépési lehetőségek a tapasztalok.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
Kistérségi gyerekesély programok MTA GYEP Iroda SZMI április 21.
TIOP /1 KIEMELT PROJEKT „A kistérségekben a közösségi szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése ” Előadás a projekt hátteréről.
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Hová vezet ez az út? Közfoglalkoztatás a gyakorlatban. Összeállította: Pergő Margit polgármester Berhida Város Önkormányzata Közép-Dunántúli Régió.
„A Kirendeltség és az Önkormányzatok közötti információ és adatszolgáltatás gyakorlata a Paksi Kistérségben Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Az aktív korúak ellátásának új rendszerével kapcsolatos önkormányzati igazgatási tapasztalatok Kiskunfélegyházán Szociális Igazgatási Mintahely Ódor László.
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
Közfoglalkoztatás Szombathely városban Előadó: Horváth Olga.
Hová vezet ez az út? Közfoglalkoztatás a gyakorlatban.
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Előadás másolata:

dolgozva tanulni Pergő Margit polgármester Berhida Város Önkormányzata Tanulva dolgozni- dolgozva tanulni Pergő Margit polgármester Berhida Város Önkormányzata

A probléma megfogalmazása Évek óta tartósan 300 főt meghaladó a támogatásban részesülők száma (munkaképes korúak10%-a) Jelentős részük iskolázatlan, képzetlen Régebben a Munkaügyi Központ indított számukra tanfolyamokat , virágkötő, kosárfonó Az önkormányzat évszaktól és egyéb lehetőségektől függően havi rendszerességgel 80-100 fő foglalkoztatását tudja biztosítani

Céljaink Felmérni a rendelkezésre álló személyi állomány összetételét. Az arra alkalmasak esetében segíteni a munkaerő -piacra történő kijutást. Az érintettek részére, önkormányzati igényekhez igazodó, mások számára is tanulást ösztönző képzés biztosítása. Az Önkormányzat számára is hasznos, értékteremtő munka végzésére alkalmas dolgozók biztosítása.

Mit tettünk az eléréséért Korrepetálást tartottunk a felvételik előtt A tanfolyamok hallgatóit nem hagytuk magukra, segítettük őket a tanfolyam és a vizsgára készülés ideje alatt is. Három év alatt indított és befejezett tanfolyamok: - parkgondozó (2x20 fő) - térburkoló (2x20 fő) - épület hő és hangszigetelő ( 20 fő)

Miért pont ezt? A kiválasztott szakmák nem túl bonyolultak Városüzemeltetés, működtetés során gyakran szükségesek A gyakorlati képzés során már maradandót tudnak alkotni A munka eredménye látványos és mindenki számára ösztönző Az otthoni környezetben is jól hasznosítható

Megvalósítás tapasztalatai A „papírral járó” (OKJ-s) képzettséget preferálják az érintettek Egyre többen jelentkeztek, felvételit kellett tartani. Kicsi volt a lemorzsolódás a tanfolyamokról A városban élők kedvezően fogadták 1/3, 1/3, 1/3 A munkaügyi szakigazgatási szervvel és a Türr István Képző Központtal kialakított jó kapcsolat ápolása nagyban segítette céljaink elérését.

Eredmények Ilyen lett Ilyen volt

Eredmények Ilyen lett Ilyen volt

Eredmények

Eredmények Ilyen lett Ilyen volt

Eredmények Gyakorlatban Elméletben

Hogyan lehetne jobb? A további gyakorlatszerzés miatt teljes munkaidejű egész éves visszafoglalkoztatási lehetőséggel. Az OKJ-s képzésben résztvevők számára havonta fizetendő minimálbér biztosításával. A közmunkavégzés gyakorlati irányítóinak program keretében történő biztosításával. Az adminisztrációs terhek érdemi csökkentésével.

Viszontlátásra Berhidán Köszönöm a figyelmet