TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 RÉV projekt Gondolatok a SZER teszteléséről…

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP /A RÉV projekt Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése.
Advertisements

Elektronikus Fizetés megvalósítása
RÉV Projektiroda Hálózat Munkacsoport. Mi az a Hálózat munkacsoport? Hol helyezkedik el, melyik szervezethez köthető? Kik a tagjai? Mi a célja, feladata,
Szervezetfejlesztési Program
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
A tranzitfoglalkoztatás területén megvalósuló módszertani fejlesztő munka bemutatása Szeged, Regionális szakmai műhely, február 18.
ProFM Helpdesk hatékony web alapú hibakezelő rendszer
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
TÁMOP /A Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében.
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
Koragyermekkori (0-7 éves) kiemelt projekt -TÁMOP 6.1.4
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
Szakmai monitorozás.
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
TÁMOP /A
Az országos monitoring rendszer fejlesztése. Egy adott tevékenység pénzügyi és fizikai nyomon követése. Előrehaladással kapcsolatos adat és információgyűjtés.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
TÁMOP 4.1.3/2 Felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztésének célkitűzései és intézményi együttműködésének tervei Németh Antal felsőoktatási.
TÁMOP /A – RÉV projekt ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT III. ORSZÁGOS HÁLÓZATI TALÁLKOZÓ Budapest
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
Szervezetfejlesztési Program
Borbély Tibor Bors szakmai tanácsadó Budapest, március HEF OP „Képződj, hogy segíthess” Foglalkoztatás és szociális.
A Virtuális Munkaerőpiac Portál bemutatása
Munkáltatói Fórum, A foglalkozási rehabilitációs ügyintézők tevékenységének bemutatása Előadó: Kissné Kovács Marianna foglalkozási rehabilitációs.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Adattár Alapú Vezetői Információs Rendszer Központi program (online) szolgáltatásai az intézményeknek december 8. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató.
Vezetői Információs Rendszer Kialakítása a Szegedi Tudományegyetemen Eredmények - Tapasztalatok Vilmányi Márton.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
A 2014-ben esedékes Peer Review (szakértői vizsgálat) A Hivatalos Statisztikai Szolgálat tagjainak érintettsége Országos Statisztikai Tanács 
Szolgáltatáselemző Rendszer. A rendszer fejlesztése szeptemberében kezdődött, az előkészítő munkálatok év elejétől. Az éles rendszer átadásának.
Szolgáltatáselemző Rendszer fejlesztés bemutatása.
Szakmai Monitoring Műhely. RÉV projekt célja többek között: országosan egységes mérési és értékelési rendszer álljon rendelkezésre a szakpolitikai döntéshozók.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Rehabilitáció – Érték – Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
TÁMOP /A RÉV projekt Aktualitások.
S S A D M ELEMZÉSI ÉS TERVEZÉSI MÓDSZERTAN
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Farkas Katalin – Vilmányi Márton június 15.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Szektorok közötti együttműködések
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Döntéselőkészítő tanulmányok Mihálffy Krisztina – KKK,Kerékpáros Infrastruktúra Fejlesztési Osztály.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az OFI szerepe pedagógiai szakmai szolgáltatások megújításában Hancock Márta Budapest február.
Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató És Szakmai Támogató Hálózat.
TÁMOP /A RÉV projekt. Az Országos Módszertani Központ létrehozását magas szintű kormányzati – szakpolitikai – döntés alapozza meg.
Elektronikus tanulási forráskezelő keretrendszer, kompetencia-fejlesztő program adatbázis létrehozása Calderoni program.
SLA (Service Level Aggrement) alapon történő szolgáltatás fejlesztés a Gazdasági Főigazgatóságon
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
Középtávú szakképzési koncepció Borsod-Abaúj- Zemplén Megyében Egységes szerkezetű TISZK-ek létrehozásának lehetősége Előadó: Dr. Simon Csaba Ph. D. mb.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV)
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
TÁMOP /A Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat.
RÉV Projektiroda Átvezetés Munkacsoport. Egységes Szolgáltatás Módszertan Átvezetésszolgáltatás-módszertan A munkacsoport tevékenységének célja.
Kutatási alkomponens Összegzés Borbély Tibor Bors ÁFSZ- FSZH szakmai tanácsadó, Ph.D. jelölt Visegrád,
Integrált gazdálkodásirányítási informatikai rendszer fejlesztése és funkcióbővítése Stratégiai eszközrendszerek fejlesztése, működési hatékonyság javítása.
Nemzetközi és országos koordináció az életpálya- tanácsadás területén szeptember 15. WS5 Borbély-Pecze Tibor Bors, PhD programvezető
FAIR RENDSZERKONCEPCIÓ ÉS A BEVEZETÉS LÉPÉSEI DECEMBER 17.
Mintavétel.
Dokumentumkezelő rendszer bevezetésének tapasztalatai
“PUBLIC AND PRIVATE SERVICES: TOWARDS A QUALITY ASSURANCE SYSTEM”
Nemzetközi és országos koordináció az életpálya-tanácsadás területén
Ágazatközi szakmai találkozók
Vállalatirányítási rendszerek alapjai
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

TÁMOP /A RÉV projekt Gondolatok a SZER teszteléséről…

Gondolatok a SZER teszteléséről…

A SZER fejlesztése során a szakértem több módon került bevonásra: A fejlesztésben résztvevő alvállalkozónak feladata volt, hogy munkaerő-piaci szolgáltatás nyújtás területén szerzett tapasztalattal rendelkező szakembereket biztosítson. A Rendszerterv(ek) véleményezésébe a Hálózat-, az Átvezetés- és a Szakmai Monitoring munkacsoport, valamint a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának képviselői kerültek bevonásra novemberétől 10 szervezet kapcsolódott be a rendszer előtesztelésébe.

Gondolatok a SZER teszteléséről… A SZER adattartalma mennyiségét és struktúráját az Egységes Szolgáltatás Módszertan, a minisztérium által megfogalmazott igények, a 4M program és annak adatszolgáltatási adatköre, továbbá az adatok elemzését és értékelését leíró mérési és adatelemzési módszertan határozta meg.

Gondolatok a SZER teszteléséről…

A SZER funkciói a tanácsadó szemszögéből Információgyűjtés az ügyfélről/munkáltatóról Eseménynapló vezetése ügyfél/munkáltató esetén Munkaközvetítés, szűrés Partnerek kezelése Egyéb események rögzítése

Gondolatok a SZER teszteléséről… Azt mondtuk a SZER fejlesztésekor, hogy Legyen nagyon egyszerű a használata – e-learning anyagok és felhasználói segédlet támogatja a felhasználókat Inkább több adat/funkció legyen benne, mint kevés A rendszernek nem az óra alapú elszámolás a lényege, ez csak egy funkciója, ami nem zárja ki a többi mutató használatát, amelyek a teljesítményt és eredményességet jelzik Ha valami technikailag nem kezelhető, ahhoz szakmai álláspontot, segítséget adunk

Gondolatok a SZER teszteléséről… A SZER lehetséges előnyei Rugalmasan, akár szervezeti szinten is alakítható Képes gyorsan, nagyon sokféle statisztikát készíteni Országos és szervezeti elemzésekre is lehetőséget ad Megkönnyíti az ügyfelek átadását tanácsadóváltáskor Támogatja a tanácsadót a folyamat követésében, az előzmények áttekintésében Segíti a foglalkozási rehabilitációs szolgáltatásnyújtás forrástervezését

Gondolatok a SZER teszteléséről… A tesztelés során Próbáljatok ki minél több funkciót! Kísérletezzetek! Jelezzétek a hibát, tegyetek észrevételt – REDMINE! Lehetőség szerint kapcsolódjatok be a terheléses tesztekbe!

Gondolatok a SZER teszteléséről… Mi történik március 31. után? Befejeződik az informatikai fejlesztés Elindul a SZER éles üzemi használata Hibajavítás, garanciális javítás történik Az FSZK konzultációkat szervez a szervezetek igényei szerint

Gondolatok a SZER teszteléséről… Amikor a változás szelei fújnak a kétkedők falakat húznak fel, az optimisták pedig vitorlákat.

TÁMOP /A RÉV projekt Továbbra is várjuk a kérdéseket, javaslatokat, hibabejelentést a SZER-rel kapcsolatban!