Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához - 2009. június 24.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
S 1SCM© Siemens AG All rights reserved Útmutató a click4suppliers easy használatához Szállítói regisztráció.
Advertisements

ÖnéletRajz Hogyan készítsük el dokumentációs csomagunkat, hogy személyiségünket tükrözze és a legtöbbet árulja el rólunk.
4. előadás.
Mobilitás pályázatok Leonardo da Vinci
Munkaerő-felvétel.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
TÁMOP /A
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
Büntetés-végrehajtási
A munka világával kapcsolatos tudás
Emberierőforrás-ellátás
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
Egy multinacionális tanácsadó cég- Mi is a munkaerő közvetítés és kölcsönzés?
SZEMÉLYZETI MARKETING
Kiválasztás: érvényesség, megbízhatóság az interjú és az Assesment Center módszere esetén Barta Bea
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Emberi Erőforrás Menedzsment Toborzás - Álláskeresés
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Foglalkoztass okosan Foglalkoztass okosan A civilek foglalkoztatási lehetőségeiről Tóth István.
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
Emberi Erőforrás Menedzsment Kiválasztás - Alkalmazás
Vucskó Bernadett Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani Iroda „ HÉTRŐL ÉVRE A MUNKÁBAN ” NONPROFIT MUNKAKÖZVETÍTŐI RENDSZER BEMUTATÁSA március 26.
Csoportindítás Az első csoportülés megtervezése 0. szakasz - Felkészülés cél meghatározása módszer kiválasztása keretek meghatározása a környezettel való.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
TAMOP-2.2.3/B-09/ Nyomonkövetési munkacsoport.
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Logisztika a munkaerőpiacon – trendek, lehetőségek, esélyek
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. üzleteiben
Amit a diákmunkáról tudni kell
Felkészülés az állásinterjúra
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
A gyakorlati képzés megújítása a pedagógia szakos képzésben
„Kiút a hátrányos helyzetből” c. projekt innovatív elemei.
EASY e-HR ® Automatizálja HR adatbázisát egyszerűen.
ÁLLÁSHIRDETÉSEK Készítették: Ádámku Renáta Karancsi Diána Nagy Magdolna Percze Dóra Szőllősi László.
Munkaerőbiztosítás II. TOBORZÁS
JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok
Munkaszervezési ismeretek
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
Elektronikus Munkaerőpiaci Adatbázis és Karrierpont Hálózat TÁMOP / ,,e-KARRIER” CSAT Egyesület Cím: 4025 Debrecen, Arany János utca.
PROJEKT-TERV Youth 2 Youth Innovációs Verseny Keretében Megvalósítandó Közösségi Készítette: Harmati Katalin, Lázi Alexandra, Perge Gábor /Sorsfordítók.
Név: Születési név: A megpályázott munkakör: Boltvezető Fejlődésének érdekében, és a cég igényeit is szem előtt tartva, az ország különböző részein történik.
4. előadás. Erőforrás-biztosítás: toborzás, kiválasztás,leépítés II. rész.
A felsőoktatási gyakorlóhelyek nyilvántartása november 27. Laczky Gabriella.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
TÁMOP „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” Előadó: Petromán Anikó.
„DIÁKOK A MUNKAER Ő - PIACON” NTP-SZKOLL MUNKAER Ő -PIACI KURZUS TEMATIKÁJA 2015/2016. TAVASZ 15 ÓRA, 3 ALKALOM (3 X 5 TANÓRA)
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE GYULAVÁRI TAMÁS
Az üzletek operatív működtetése
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Értékelő és Fejlesztő Központ
Útmutató a click4suppliers easy használatához
Értékesítési képviselő – Food Téged keresünk, ha rendelkezel:
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – Food
Értékesítési képviselő – Food
Értékesítési képviselő – Food
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
Készítette: Farkasné Veres Edina
2007.okt Készítette: Dóczi Balázs
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Osztályközösségben jelentkező problémák, közösségépítő foglalkozások
Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!
Előadás másolata:

Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához - 2009. június 24.

Tartalom Kapcsolati lehetőségek az iskolák és a munkáltatók között Munkáltatók toborzási tevékenysége és céljai A pályázók felkészülése/felkészítése a munkáltatóval való kapcsolatfelvételre A pályázók személyes találkozása a munkáltatóval Kiválasztási eljárások A kiválasztási folyamat lezárása Belépés, beilleszkedés a munkáltatóhoz

Kapcsolati lehetőségek az iskolák és munkáltatók között Együttműködési megállapodás (szakképzési hozzájárulás keretein belül) Szakmai gyakorlat, gyakornoki program Versenykiírások, ösztöndíj programok Munkáltatói bemutatkozó prezentációk az iskolában

A munkáltató toborzási tevékenysége és céljai Hirdetések ( újság, internet) közzététele Állásbörzéken való megjelenés ( kerületi , országos) Kapcsolat a munkaügyi központokkal Kapcsolat munkaerő közvetítő cégekkel Iskolai prezentációk tartása Nyílt napok szervezése Meglévő munkatársak ajánlásai Spontán jelentkezések elfogadása

A pályázók felkészülése/felkészítése a munkáltatóval való kapcsolatfelvételre „Mit is akarok én” meghatározása (milyen típusú feladatok, a cég tevékenysége, elhelyezkedése, kereset, fejlődési lehetőségek) Önéletrajz írása Motivációs levél összeállítása Felkészülés a telefonos bejelentkezésre, egyéb személyes kapcsolatfelvételre Felkészülés az interjúra ( cég ismeret, kérdések)

Kapcsolatfelvétel a munkáltatóval - Önéletrajz, motivációs levél - Az önéletrajz külalakja (papír, formátum, kézírás vagy géppel szerkesztett, fotó) Az önéletrajz tartalmi elemei (elérhetőség, végzettség, szakmai tapasztalat, gyakorlat, egyéb képességek) Motivációs levél (megszólítás,egyediség, főbb elemei, elérhetőség, referencia)

A pályázók személyes találkozása a munkáltatóval Állásbörze (megjelenés, bemutatkozás, önéletrajz, kérdések) Interjú ( telefonos előszűrés, személyes megjelenés, illemszabályok betartása, lemondás) Assessment Center ( Értékelő Központ) Spontán jelentkezés ( személyesen vagy írásban)

Kiválasztási eljárások - Interjú - Általános tudnivalók ( megjelenés, időpont, helyszín, mobiltelefon) Az interjú fajtái (strukturált, páros, csoportos, stressz) Az interjú felépítése (köszöntés, feloldás, kérdések, a cég, munkakör bemutatása, juttatási rendszer ismertetése, jelölt kérdéseinek megválaszolása, tájékoztatás a kiválasztás menetéről, lezárás)

Kiválasztási eljárások - Interjú - Amire figyelni kell az interjún: pontosság, megszólítás, öltözék, kézfogás, a közlés pontossága, tartalma, testbeszéd, gesztikuláció Az interjú kérdések fajtái, célja (nyitott, a jelöltek megismerése, egyszerre egy kérdés hangzik el) A pályázó érdeklődése, kérdéseinek jellege

Kiválasztási eljárások - Interjú - Néhány tipikus interjú kérdés: Miért szeretne ennél a cégnél dolgozni? Mit tud a cégünkről? Mit szeret leginkább a szakmájában? Milyen tervei, szakmai ambíciói vannak a következő 3-5 évben? Ön szerint milyen egy jó pénztáros/ügyfélszolgálatos? Szeretne még tanulni? Miért gondolja, hogy Ön az ideális jelölt a pozícióra?

Kiválasztási eljárások - Assessment Center - Több pályázó egyidejű kiválasztása esetén alkalmazott kiválasztási eljárás Az egyik leghatékonyabb kiválasztási módszer, mivel a pályázóknak a valós munka-és élethelyzetekhez hasonló gyakorlatokat kell elvégezniük Ez a kiválasztási eljárás 1-2 napot vesz igénybe

Kiválasztási eljárások - Assessment Center - Többféle feladat megoldására kerül sor (csoportos feladat, szakmai kérdések, tesztek, interjúk) Az eljárásban a szakterület és a kiválasztást végző munkatársak vesznek részt megfigyelőként Az értékelés előre meghatározott megfigyelési szempontok (kompetenciák) szerint történik Visszajelzés a pályázóknak

Kiválasztási folyamat lezárása Az interjú sorozat ( vagy AC) végén értékelésre kerülnek a pályázók, az előre meghatározott kiválasztási szempontok (végzettség, tapasztalat, kompetenciák) alapján Értékelési csapdák kiküszöbölése ( első benyomás, én-mérce, holdudvar hatás) Visszajelzés minden pályázónak (szóban, írásban) A kiválasztott pályázóval bérmegállapodás, munkaviszony kezdetének tisztázása

A kiválasztott pályázó beléptetése a munkáltatóhoz Munkaviszony megkezdése előtt a szükséges papírok beszerzése, orvosi alkalmassági vizsgálat elvégzése Munkaszerződés átadása,aláírása A belépés napján a leendő munkavállalónak minden szükséges papírral együtt, pontosan kell megjelennie munkavégzésre

A kiválasztott pályázó beillesztése a munkáltatóhoz Az első munkában töltött nap sok adminisztrációval jár (jogosultságok igénylése, beléptetési adminisztráció elvégzése) Beillesztési/betanítási programon való részvétel Folyamatos tanulás, kérdések időszaka Visszajelzés, értékelés

Köszönöm a figyelmet! 2009. június 24.