Verzió 1.1.  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Grafikus felhasználó felület Windows alatt
Advertisements

BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Billentyűzet és egér.
Főbb változások, újdonságok
Én így tanítanám a tabulátor használatát
Segédlet - SoundCloud.com. 1. kép  Groups – Search for groups –ra kattintva jön be az oldal  Beírjuk a csoport nevét – Search-re kattintva alul megadja.
Verzió 1.1.  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita.
Az operációs rendszer Egy olyan szoftver, ami a számítógépeink használatához nélkülözhetetlen. Főbb feladatai: programok betöltése, futtatása perifériák.
Microsoft Office Programcsalád
MICROSOFT - WINDOWS operációs rendszer
Az Internet adta lehetőségek
Operációs rendszerek Beállítások.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
A Vocatude program telepítése
KÉP KÉSZÍTÉSE ÁTLÁTSZÓ HÁTTÉRREL 1 PERC ALATT.
Készítette: Szobonya Ferenc
Windows felhasználói felület Az felhasználó és a operációs rendszer közötti kapcsolatot az úgynevezett héj (shell) valósítja meg.
Útmutató Java telepítéséhez windows 7-re
Windows XP ismeretek és mappaműveletek
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
A gondviselői modul az enaplóban
1. Akciógombok elhelyezése
A körlevél készítésének menete
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
Készítette: Keszthelyi Zsolt
Access alapok Táblák, kapcsolatok, űrlapok.
 A felhasználói felület határozza meg az operációs rendszer megjelenését, az asztal felépítését, és azt, hogyan navigálhatunk az operációs rendszer.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Microsoft Office Programcsalád
Hálózatkezelés, Internet 8. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Információ és kommunikáció Szilágyi András. Követelmények A cd-n az anyag a következő részeket fedte le: Kliensprogramok, letöltés-vezérlők Kliensprogramok,
Többtáblás adatbázisok
Outlook 2003 Második rész.
MS Windows FÁJLMŰVELETEK
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
A prezentációkészítés alapjai
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
ADATBÁZISKEZELÉS ŰRLAPOK.
Verzió 1.1.  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita.
Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra
Az operációs rendszer.
Kördokumentumok 1..
Az operációs rendszerek feladatai, csoportosításuk
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Táblázatok.
Operációs rendszerek II Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra.
Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu.
Készítette: Földi Gergely Felkészítő: Antal Zoltán Szentpéterúri Általános Iskola Szentpéterúr, Kossuth Lajos Utca 13. Kedvenc szerkesztő szoftverem.
Prezentációk készítése
Az Office 2007 új grafikus felülete
Az Access 2007 újdonságai. Eltérések már indításkor is Indításkor új felületet kapunk Új adatbázis: sablonok segítségével is Mintapéldánk Árucikkek.accdb,
Készítette: Derecskei Nikolett
Modern Alarm Hungary.  A szoftver telepítése előtt telepítse a hardware kulcs drivert (ne csatlakoztassa a hardware kulcsot amíg nem telepítette a drivert)
Alapok Gyakorlat 2015/16 őszi szemeszter Automatizálási tanszék.
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
A távoli asztal, valamint az Endnote használata a távoli asztalon Skultéti Attila
WINDOWS FELÜGYELETI ESZKÖZÖK MICROSOFT SÚGÓ ALAPJÁN - PÉLDÁKKAL Takács Béla 2016.
Excel alapok Templom Téri Német Nemzetiségi Általános iskola Pilisvörösvár 2015 A leggyakoribb Excel műveletek, ill. típusfeladatok Készítette: Kárpát.
Bevezetés. Alapok: szövegszerkesztő alkalmazás (Word) megnyitása: Start gomb  Minden program  Microsoft Office  Microsoft Office Word 2007 szövegszerkesztő.
A szoftver csoportosítása 1. A rendszerprogramok a számítógép üzemeltetéséhez szükséges programok. Ezen belül: Operációs rendszerek MS DOS Windows 95,
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata Skultéti Attila
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ E-napló használatához
Windows Movie Maker.
Hasznos billentyű kombinációk
A dia beszúrása a bemutatóba
50 időt megtakarító Outlook-billentyűparancs
Előadás másolata:

Verzió 1.1

 Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita

Propszt István Resz János-Antal  Csoportfelelős  Dokumentáció készítés  Import/Export Modul  Teszteles  Power Point bemutato  Dokumentácio készités  Adatbázis tervezés  Adatbázisal kapcsolatos modul és fúggvények  Figyelmeztetö  Tesztelés

Rusz Erzsébet Varga Anita  Dokumetnácio készités  Menü tervezése  Gui  Naptár nézetek tervezése  Tesztelés  Dokumentácio készités  Naptár nézetek tervezése  Naptár nézetek kodolása  Tesztelés

A pontosság a legfontossab erény, és mi feledékenyek vagyunk. E miatt úgy éreztük, hogy szükség lenne egy jó határidő naplóra.

A konkurencia kínálatában sok szép minden volt, de a letöltésben nem láttunk kihívást. Ezen kivül szerettük volna ki próbálni magunkat csapat munkában.

Minden nap órákat töltünk el levelek küldésével, olvasásával. Ennek következtében a Thunderbird mindig nyitva van, és egyben értesítve leszünk a fontosabb eseményeinkről.

Sok pihenéssel, halasztással. Majd kezdtük a legjobb barátunkat kérdezni Végül Zalánt, hogy induljunk el.

Hello world!

Megbeszélés hogyan csináljuk, majd a munka kiosztása.

 Rendszeres megbeszélések  Heti találkozok, egyesztetések  Folyamatos dokumentáció készités  Rendszeres Update/Commit.

 Thunderbird kiegészitö  Hattáridő napló  Események Exportálása/Importálása (.ics)  Naptár nézzetek ◦ Havi ◦ Heti ◦ Napi

 Események kezelése  Események elötti figyelmeztetések A program céljai

 Thunderbird  JavaScript  XUL  DOM  CSS  Sqlite

 Operácios rendszer ◦ Windows Vista ◦ Windows 7  Lehetséges, hogy a Calendar 1.1 melet nem használhato más naptár program.

 Thunderbird elinditása rendszergazda ként  Vagy a Mozilla Thunderbird mappara teljes jogot adni a felhasználónak  Kiválasztjuk a Tools/Add-ons

 A feljövö ablakon katinson az install gombra (bal alsó sarok)  Felbukan egy ujabb fájl kiválaszto ablak. ◦ Megkeresi a gépén a Calendar 1.1 fájlt ◦ Kiválasztja a fájlt ◦ Rákatint az „Open” gombra

 Ujabb ablak ◦ Vár 5 másodpercet ◦ Rákatint az „Install now” gombra  Utolsó ablak (végre) ◦ Rákatint a „Restart Thunderbird” gombra

 Ha a telepités sikeres volt megjelenik a Calendar (Ctrl+C) menü  Menü rendszer: ◦ Calendar  MainWindow  Import/Export  Import  Export  Help

Ez a fö ablak Itt találhato 3 különbözö naptár nézet mely tabokkal vanak szétválasztva Monthly (Havi nézet) Weekly (Heti nézet) Daily (Napi nézet)

 Az ablak fenti részében találhato 4 gomb ◦ View Event : ◦ New Event : Új esemény beszurása ◦ Delete Event : Létezö esemény törlése ◦ Modify Event : Létezö esemény modositása

 A nézetek tabokon vannak és a tab fülre katintva válthatunk köztük.  A nézetek fölöt bal és jobb oldalt találhato egy nyil melyek segitségével ugorhatunk elöre vagy hátra.  A nyillak közt találhato az a periodus melyek kelyek közti események találhatok.

 Monthly ◦ Belépéskor ez az aktuális nézet. ◦ Az aktuális honapot mutatja. ◦ A mai napot egy today kép jelöli. ◦ Azok a napok melyeken események találhatok „Kék” szinel vannak jelölve.

 Weekly ◦ Az aktuális honapot mutatja Vasárnaptol – Szombatig, 00:00-tol 23:59-ig. ◦ Az aktuális nap „Kék” szinel van jelölve. ◦ A mezök alapértelmeyeten üresek. ◦ Azok az idö pontok melyeken esemény találhato az események száma van kiirva.

 Daily ◦ Az aktuális napot mutatja 00:00-tol 23:59-ig ◦ A mezök nevei alapértelmezetként üresek ◦ Azok orák melyekben események kezdödnek kivanak irva a kezdeti perc és az esemény neve.

 (ics) Fájlbol vagy fájlba olvashatunk/irhatunk ki eseményeket.  Az Import/Export menün belül találhatunk egy almenüt : ◦ Import ◦ Export

 Egy Fájl kiválaszto ablak segitségével kiválaszthatjuk az importálni kivánt fájlt.  A fájl kiválaszto ablak rendelkezik egy szürövel mely csak az ics formátumu fájlokat jeleniti meg.  A fájl feldolgoza után beszurja az adatbázisba az eseménzeket.  Az események beszurása után kiirja, hogy hány eseményt ismert fel és ebböl hányat surt be az adatbázisba.

 Az adatbázisbol lekéri az adatokkat és feldolgozza öket.  Egy fájl kiválaszto ablak segitségével kiválaszthatjuk/létrehozhatjuk a fájlt.  A kiválasztot fájlba beszurja a feldolgozot adatokkat.