Foglalkoztatási partnerség

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Enterprise Europe Network Holly Sára
Advertisements

Enterprise Europe Network Vékásyné Gál Zsuzsanna regionális vezető.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma Munkáltatói Fórum Csepreg március 19.
European Commission Enterprise and Industry Pénzszerzés és pénzgazdálkodás Konferencia KKV-k részére Székesfehérvár december 06.
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaságfejlesztési, üzleti partnerkeresési információs, és finanszírozási szolgáltatásai Hekli.
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál igénybe vehető szolgáltatások Lászlóné Tanács Edina szolgáltatási igazgató november 15.
1 Foglalkoztatási paktumok helyzete Magyarországon, jó gyakorlatok Örkény június 24.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
A TÉRSÉGI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUMOK LÉNYEGE, ELŐNYEI ÉS KIALAKÍTÁSUK TAPASZTALATAI RÉGIÓNKBAN Előadó: Béres László Encs, augusztus 29.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
A Baranya Paktum Projekt Előadó: Dr. Tótsimon Péter
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Bemutató a NKH Befektetésösztönzési Főosztály munkatársai számára
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Határon átnyúló vállalkozásfejlesztési kapcsolatok.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány évi számok Támogatási programok és fejlesztések.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
OFA Hálózat évi tevékenységei
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
Az Enterprise Europe Network szolgáltatásai Juhász Gabriella szeptember 29.
Szolgáltatások kis- és középvállalkozásoknak. Új vállalkozásfejlesztési hálózat Létrejötte A CIP (Competitiveness and Innovation Programme) keretében.
Introduction to the BBS | 2009 | ‹#› Szolgáltatások kis- és középvállalkozásoknak.
Szektorok közötti együttműködések
Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-falusi Ernyőhálózat (IKUVÉH) kialakítása (TÁMOP /07/1) Pályázat FATOSZ-Tourinform.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Enterprise Europe Network Vékásyné Gál Zsuzsanna regionális vezető.
Együtt a vállalkozásokért Zala megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Dömökné Srágli Lívia projektmenedzser.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
A Baranya Paktum Fórum Előadó: Dr. Tótsimon Péter november 3.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
KKV-k külpiacra lépése és finanszírozási lehetőségeik *** A HITA szerepe a kereskedelemfejlesztésben Miskolc, november 13.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
Enterprise Europe Network Üzletfejlesztés karnyújtásnyira.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
Zalaegerszeg, 21 February 2018
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

Foglalkoztatási partnerség

Civilek Háza Foglalkoztatási Partnerség Fejér megyében Székesfehérvár 2014. május 22. Szabó Sándor András pályázati és innovációs tanácsadó Foglalkoztatási Partnerség Fejér megyében ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Foglalkoztatási Partnerség Fejér megyében _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Együttműködés vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok, köztestületi és szakmai kamarák, képzőintézmények között és parterség mindenkivel, aki képes tenni, a célok eléréséért. A foglalkoztatási partnerségi együttműködéssel összhangot lehet teremteni a térségi gazdaság- és területfejlesztési célok, és a humánerőforrás-fejlesztés céljai között.

Fejér paktum – múlt Feladatok voltak: - helyzetelemzés készítése ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Feladatok voltak: - helyzetelemzés készítése - egy-egy érintett kistérség problémáinak összefoglalása - problémalista készítése - kitörési pontok meghatározása - fejlesztési projektek és paktumszolgáltatások meghatározása

Fejér paktum – jelen és jövő ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ - A gazdasági válság a fejlettebb térségekben, így Fejér megyében okozta a drámaibb változásokat - A válság foglalkoztatásra gyakorolt kedvezőtlen hatása miatt, a paktum továbbvitele során, az egész megyére kiterjedően végezzük feladatainkat - Céljaink eléréséhez konzorciumi partnereinkkel együtt hazai és EU-s forrásból 42 millió Ft támogatást nyertünk a „Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása” című és TÁMOP-1.4.5-12/1-2012-0002 azonosító számú pályázatunkkal - A feladatok végrehajtásának időszaka: 2013. 03. 01. – 2015. 02. 28.

Foglalkoztatási partnerség ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ A „Foglalkoztatási Partnerség Fejérben” projektet megvalósító partnerek: - Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft. - Fejér Megyei Roma Reintegrációs, Információs és Tanácsadó Egyesület - Lajoskomárom Nagyközség Önkormányzata

Foglalkoztatási partnerség __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ - korábbi stratégia és akcióterv újragondolása, aktualizálása - foglalkoztatási partnerség létrehozása, kibővítése - professzionális tagokból álló Irányító Csoport létrehozása és működtetése - szoros partnerség kiépítése a munkaerő-piaci szereplők bevonásával - szolgáltatási-, képzési-, foglalkoztatási szükségletek felmérése, kielégítése - foglalkoztatási stratégia kidolgozása

Kétéves munkaprogram ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ - Foglalkoztatást és gazdaságfejlesztést támogató akciók megvalósítása - A térségi és a Kárpát-medencei gazdaságfejlesztés támogatása (Wekerle Terv, Széll Kálmán Terv, Nemzeti Munkahelyvédelmi Akcióprogram) Főbb projektelemek: - tanácsadások - műhelymunkák - kompetencia-fejlesztő képzések, tréningek vállalkozásoknak - munkaerő-piaci képzések – OKJ - vállalkozói klubok működtetése, vállalkozóvá válás segítése

Foglalkoztatási partnerség program célja ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ - foglalkoztatáspolitikai célok elérését segítő szakmai szolgáltatások biztosítása - foglalkoztatáspolitika alakításában részt vevő szervezetek kapacitásának növelése, hatékonyságuk javítása - helyi képzési- és foglalkoztatási szint növelése - munkahelyteremtés, elhelyezkedés segítése Alapvető cél: munkanélküliség csökkentése foglalkoztatottság és a foglalkoztathatóság növelése

Célcsoportunk Elsődleges: Másodlagos: ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Elsődleges: partneri együttműködésbe tömörült paktum tagok Másodlagos: Fejér megyében élő munkanélküliek, különösen a: - 25. életévüket be nem töltött pályakezdő álláskeresők - nők, különösen a 12 hónapon belül gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, vagy ápolási díjban részesültek - hátrányos helyzetű munkavállalók

Együttműködő partnerek szerepe a programban ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ a konzorcium vezetője a kamara Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft. - lakossági szolgáltatásokat nyújtó nonprofit szervezetek segítése, - önfenntartásra képes szolgáltatási háló felépítése és működésének segítése Fejér Megyei Roma Reintegrációs, Információs és Tanácsadó Egyesület - hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének megteremtése, - képességfejlesztés Lajoskomárom Nagyközség Önkormányzat - fenntartható fejlődés munkahelyteremtéssel

Innováció-orientált gondolkodás ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ A munkaerő-piaci szereplők egészére kiterjedő állandó és előremutató megújulási folyamat részleteinek kidolgozása és a gyakorlatba való átültetése. Előnyei: válságból való kitörési lehetőség magyar szellemi potenciál jobb kihasználása szellemi elit elvándorlásának meggátolása

Vitára ingerlő javaslatok ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Például: alapvető élelmiszerekből és a létfenntartáshoz szükséges dolgokból önellátásra törekvés helyi (település, járás, megye, legfeljebb régió) termékek előállítása, forgalmazása segélyezés helyett országos és nagyméretű, a jelenleginél jelentősebb díjazást biztosító közmunkaprogramok - pl. öntözőcsatorna hálózat kiépítése

FMKIK ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ A gazdasági kamarák legfontosabb feladatai az üzleti forgalom biztonságához, a gazdasági-, a terület- és a kereskedelemfejlesztéshez, a szakképzéshez kapcsolódnak. Kereskedelemfejlesztés Gazdaságfejlesztés Rendezvényszervezés, oktatás Szakképzés Vállalkozások forráshoz jutásának segítése

Enterprise Europe Network hálózata Egyedülálló földrajzi lefedettség és tevékenységi kör A világ legnagyobb vállalkozásfejlesztési hálózata: - a világ 54 országában - 91 konzorcium - több mint 600 partner alkotja, egyike a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Magyarországon a hálózat országos konzorcium keretében működik, a HITA vezetésével

Enterprise Europe Network hazai hálózata Magyar konzorcium - 8 partner Konzorciumvezető: HITA – Nemzeti Külgazdasági Hivatal HITA Nemzeti Külgazdasági Hivatal Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítvány Nyíregyháza Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

A magyarországi hálózat elérhetőségei Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4.-6. Tel: 36 22 510 316 een@fmkik.hu Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 9021Győr, Szent István út 10/A Tel: 36 96 520 205 een@gymskik.hu Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 8900 Zalaegerszeg, Köztársaság u. 17. Tel: 36 92 310 800 een@zmva.hu PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítvány 4400 Nyíregyháza, Víz u. 21/B. Tel: 36 42 414 188 primomeu@chello.hu Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 4025 Debrecen, Petőfi tér 10. Tel: 36 52 500 723 eendebrecen@hbkik.hu Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12. Tel: 36 62 486 987 eenszeged@csmkik.hu Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36. Tel: 36 72 507 126 een@pbkik.hu Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 1055 Budapest, Honvéd u. 20. Tel: 36 1 872 6505 een@hita.hu Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Észak-Magyarországi Regionális Képviselete, Eger Tel: 36 30 460 64 59 eeneger@hita.hu Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Észak-Magyarországi Regionális Képviselete, Miskolc Tel: 36 30 460 64 52 eenmiskolc@hita.hu 17

Nemzetközi adatbázisok Nemzetközi üzleti partnerközvetítő rendszerek és adatbázisok Üzleti partnerkereső adatbázis – BCD = Business Cooperation Database Innovációs partnerkereső adatbázis, azaz technológiai ajánlatok, kínálatok adatbázisa – BBS = Bulletin Board System

Honlapunkon számos üzleti ajánlatot olvashat! Hogyan keressek partnert? Böngészve Honlapunkon számos üzleti ajánlatot olvashat! Hol? www.fmkik.hu Bal oldali menüpont, Enterprise Europe Network logó Üzleti ajánlatok alpontban

Sikeres üzleti partnerkötések (kb. 70%) Az üzleti partnerkereső adatbázis előnyei, sikerek Minél konkrétabb, annál biztosabban talál üzleti partnert Üzleti adatait védve jelenik meg, a lehetséges partnerei és a konkurensek előtt Térítésmentes lehetőség üzleti partner felkutatására Jelen gazdasági környezetben egy további segítség Anonim Zárt és ezáltal védett rendszerben működik Sikeres üzleti partnerkötések (kb. 70%)

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________