Microsoft Access Űrlapok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Adatbázis-kezelés.
Advertisements

BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Microsoft Access Felhasználói felület.
MICROSOFT OFFICE ACCESS 2003.
Microsoft Access Általános ismeretek.
Rendszer kezelési ismertetés
Microsoft Office Programcsalád
Access Adatbáziskezelés
Adatbázisok SQL. TARTALOM Szijártó M.2 Témakörök  Az SQL tulajdonságai  A műveletek fajtái  Objektum-műveletek  Lekérdezések Tulajdonságok és műveletek.
Adatbázis kezelés. Hierarchikus modell Legrégebbi modell, ma már nem használatos. Az adatokat fákban tároljuk, ahol minden pont a szegmens adatokat, és.
Microsoft Navision - Expressz módszertan Általános kezelés
Felhasználó barátság eszközei
SZÖVEGSZERKESZTÉS Boríték készítése.
Microsoft Access I. Készítette: Rummel Szabolcs
Adatbáziskezelés Microsoft Access.
RIPORT (JELENTÉS) TERVEZÉSE, KÉSZÍTÉSE
KOVÁCS DÁVID. ALAPFOGALMAK Adatbázis: Olyan adatgyűjtemény, amely egy adott feladathoz kapcsolódó adatokat szervezett módon tárolja, és biztosítja az.
Adatbázis rendszerek II.
Adatbázis kezelés Lekérdezések Készítette: Maradics Zoltán.
az MSAccess programmal
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
az MSAccess programmal
az MSAccess programmal
Adatbázis-kezelés ACCESS program:
Adatbázis-kezelés
Access-Űrlapkészítés
Access alapok Táblák, kapcsolatok, űrlapok.
Microsoft Access Vezérlőelemek.
Microsoft Access Űrlapok tervezése.
Adatkezelő lehetőségek
MSACCESS Bevezetés. Üzemeltetés Hozzáférés Jogosultságok Karbantartás Mentés Stb. Felhasználói felület Űrlapok Jelentések Menük Stb. Adatnézetek, funkcionalitás.
Microsoft Access Makrók és események.
Microsoft Access Jelentések.
További vezérlőelemek
Microsoft Access Menük és eszköztárak.
Microsoft Office Programcsalád
Access XP Kifejezés-szerkesztő Összehasonlító operátorok:
Jelentések Tábla vagy lekérdezés nyomtatásban alkalmas megjelenítése.
1 Informatikai Szakképzési Portál Adatbázis kezelés Alapfogalmak.
Nézetek definiálása Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Körlevél.
Nézzük, mit tudunk…. Mire gondoltam? Megjeleníti az adott adatbázishoz kapcsolódó összes objektumot : adatbázis ablak.
Törzsadatok szerkesztése Táblázatos forma – rekordok Szerkesztés – egy rekord.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
ADATBÁZISKEZELÉS ŰRLAPOK.
Adatbázis kezelés.
Adatbázis-kezelés Probléma: az excel kezelhetetlen túl sok adat esetén
SQL. SQL jellemzői Nem algoritmikus (nem tartalmaz algoritmikus szerkezeteket: ciklus, eljárás, elágazás) Nem rekurzív (önmagát nem hívhatja) Halmazorientált.
9. osztály Táblák létrehozása. Létrehozás Tervező nézetben  Üres adatbázis létrehozása.  Adatbázis mentése.  Objektumok oszlopban a Táblák sorra kattintunk.
Adatbázis-kezelés a gyakorlatban
Készítette: Kiscsatári Nóra
Adatbáziskezelés. Adat és információ Információ –Új ismeret Adat –Az információ formai oldala –Jelsorozat.
Videotéka adatbázis Gyakorlati feladatmegoldás leírása
Az Access 2007 újdonságai. Eltérések már indításkor is Indításkor új felületet kapunk Új adatbázis: sablonok segítségével is Mintapéldánk Árucikkek.accdb,
Adatbázis kezelő bemutatása MS-Office 2003 Tisztelt Felhasználó ! Ebben a bemutatóban szeretném bemutatni Az adatbázis készítés alapjait. Földi Attila.
 Adatbázis:  Valamilyen szempont szerint rendszerezett adathalmaz.  Adatbázis kezelés:  Adatok tárolása  Műveletek végzése az adatbázison; (Adatok.
ACCESS ALAPOK Alapfogalmak
Adatbázisok létrehozása/kezelése Access alatt László Bunkóczi (PhD)
A jövő HR megoldása Fejér Tamás. perbit.insight Munkavállaló kezelő Munkakör kezelő Toborzás kezelő Továbbképzés kezelő.
Az adatbázis az adatok és a köztük lévő összefüggések rendszere, amelyet egymás mellett tárolunk. Nagyon fontos, hogy az adatbázisunk szerkezetét jól megtervezzük,
Számítások az Accessben Számított mező létrehozása Az adatbázisokat érdemes úgy tervezni, hogy ne tároljunk olyan adatokat, amelyek a többiből kiszámíthatók.
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
Összeállította: Juhász Tibor – 2006 – Adatbázis- kezelés 4. Adatbázis-kezelő rendszerek.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Alapfogalmak Adat: rögzített ismeret
Módosító lekérdezések
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
Lekérdezések.
Adatbáziskezelés.
az MSAccess programmal
Előadás másolata:

Microsoft Access Űrlapok

Űrlapok fajtái Kötött űrlapok Kötetlen űrlapok Rendelkeznek rekordforrással DML feladatokat láthatnak el Kötetlen űrlapok Nem rendelkeznek rekordforrással Design, menü és egyéb feladatokat láthatnak el

Kötött űrlapok fajtái Egyszeres űrlap Folyamatos űrlap Egyszerre csak egy rekord adatai láthatók és szerkeszthetők Más rekordok elérését rekordléptetéssel lehet megoldani Folyamatos űrlap Az összes rekord adata látható egyszerre Az aktuális rekord szerkeszthető

Létrehozás módjai Varázsló AutoŰrlap Tervező nézet Kötött űrlapot hoz létre AutoŰrlap Tervező nézet Kötött és kötetlen űrlap is létrehozható

Űrlap varázsló lépései Mely táblák mely mezői szerepeljenek az űrlapon Ha több táblából választunk, akkor több űrlap is keletkezik, egymásba ágyazva Űrlap szerkezete Oszlopos, Sorkizárt (Egyszeres) Táblázatos, Adatlap (Folyamatos) Stílus kiválasztása Űrlap nevének megadása Nem lehet két azonos nevű űrlap

AutoŰrlap Gyorsított varázsló Elérhető az eszköztárról is megnyitott tábla vagy lekérdezés esetében Oszlopos Táblázatos Adatlap

Űrlapok tervezése Rekordforrás megadása DML műveletek beállításai Ha nincs akkor kötetlen DML műveletek beállításai Vezérlőelemek elhelyezése és beállításai Formai beállítások Események beállítása Pl.: Beszúrás előtt, Törlés, Megnyitás, stb.

Űrlapok részei Űrlap fej Törzs Űrlap láb Az űrlap tetején helyezkedik el , nem szükséges Törzs Az itt elhelyezett vezérlőelemek folyamatos szerkezetű űrlap esetén annyiszor ismétlődnek, ahány rekord van Űrlap láb Az űrlap alján helyezkedik el, nem szükséges