Hearst kastély Kalifornia Készítette: Dr Bajzák Tamásné 2008.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
David De Rothschild, a brit Rotschild bankárcsalád örököse, pillepalackokból épített egy 18 méter hosszú katamaránt palackból. A hajó áprilisban.
Advertisements

Az iskola otthonai 100 év alatt 1912 Az iskola ideiglenes elhelyezésére a Ciszterci Rend Apáca utcai házának I. emeleti helységeit bérelték ki.
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Siófok és környéki hungarikumok
SZICÍLIA ahogy én láttam 1. rész Saját fotóiból készítette:
Készítette: Albert Krisztina
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
CANAIMA NATIONAL PARK VENEZUELA Parque Nacional Parque Nacional.
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
A volt internáló tábor hasznosítási irányai
NYON 1.
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti csodái
Ukrajna, Jalta (Zene: Ernesto Cortazar - A Chaing Of The Winds)
CHILLON VIZIVÁR SVÁJC Készítette: Dr Bajzák Tamásné automata.
5. NAP.
FORDÍTOTT VILÁG ? JÓ TUDNI !!!!. NA, HOL KÉSZÜLTEK EZEK A KÉPEK ? ANNYIT SEGÍTEK, HOGY NEM ISKOLÁBAN, VAGY KOLLÉGIUMBAN. AZOKRA NINCS PÉNZ !!
Zene: Claydeman Klikkelj!
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Szendrő nevezetességei
5. Kutatás Panama-csatorna, Szuezi-csatorna, Gibraltári-szoros
Készítette: Fröhlich Noémi
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
Szilvásvárad turizmusa
HAJDÚNÁNÁS HAJDÚNÁNÁS HAJDÚ- BIHAR MEGYE ÉSZAKI RÉSZÉN FEKSZIK. A LELKET SZÁMLÁLÓ VÁROS A HAJDÚVÁROSOKRA JELLEMZŐ TISZTA GYŰRŰS, SUGARAS SZERKEZETE.
Dolmabache palota KÉZI KÉPTOVÁBBÍTÁS.
A világ szép múzeumai Múzeum pedagógia.
Védjük meg a környezetünket, hogy ilyen maradjon!
Napkor A mi településünk.
Gyöngyös jellegzetességei
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
orosz építészet a 19. században
Készítette: Bujdosó Villő
Muhammad Ali mecset 1. rész
A nukleáris fegyverek elleni harc világnapja Március 1.
Aggteleki Cseppkőbarlang
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
Készítette: Pelsőczi Gergő
Készítette: Tóth Ildikó Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen. Eredetileg.
Kávás.
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
Zimbabwe-ban, Afrikában található a csodálatos, 128 méter magas Viktória-vízesés. A helyet úgy is ismerik, mint „Az Ördög úszómedencéje”. Szeptemberben.
6. osztály Előadó: Molnár Ibolya
Románia folyói,borvidéke és barlangjai
A Wikipédiából, a szabad enciklopédia felhasználásávavl készítettem.,a Peles –Kastélyról ezt az összeállítást. Rámánia legszebb és legnevezetesebb emlékművéről,
Lednice - vár
automatikus Iseltwald és Giessbach Svájcban, a Berni Kantonban, a Brienzi tó partján található festői szépségű települések.
Ha valami igazán különlegeset szeretne... lakjon víztoronyban! Az 1895-ben épült víztornyot 2004-ben újították fel.
Sammezzano-kastély Toszkána Olaszország
Hortobágyi Nemzeti Park
A Casa Loma Toronto belvárosában gótikus stílusban épült 1911 és 1914 között. Tulajdonosa sir Henry Mill Pellatt pénzember.
Készítette: Klenk Katalin és Szegedi Dóra
Zemplénagárd.
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
London Zoo.  A világ első állatkertje, amelyet 1828-ban hozták létre és 1947-ben nyitották meg.  Itt nyílt a világ első hüllő háza (1849), első akváriuma.
Palota Casertában Luigi Vanvitelli olasz építész tervezte Casertában (Nápolytól északi irányban, mintegy 40 kilométrerre) a Burbon III. Károly által.
A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag
Nagykároly Készítette:
Szentkereszty-kastély (Árkos). A napjainkban látható Szentkereszty-kastély helyén egykor a Benkő család tulajdonát képező udvarház állott. Ez a kúria.
Zene:Edvard Grieg.Morning Mood.
Sao Paulo.
Fővárosa: Washington Határai: Kanada, Atlanti-óceán, Csendes Óceán, Mexikói –öböl, Mexikó 50 tagállam (Alaszka és Hawaii törzsterületen kívül)
Repülőtér kívülről. Repülőtér kívülről Repülőtér belülről.
Körzetei és az övezetes mezőgazdasága
Notre Dame Kolostor MONTSERRAT “A FEKETE MADONNA”.
VILÁGÖRÖKSÉGEK NAGYBRITANNIÁBAN
Amerikai Egyesült Államok IV.
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Előadás másolata:

Hearst kastély Kalifornia Készítette: Dr Bajzák Tamásné 2008

A HEARST CASTLE néven ismert épületegyüttes WILLIAM RANDOLPH HEARST amerikai sajtómágnás otthona volt,amelyet Julia Morgan építész tervezett és amely Kaliforniában, Hearts 160 négyzetkilométeres San Simeoni birtokán épült fel. Félúton van San Francisco és Los Angeles között, egy dombon, 8 km-re a Csendes óceántól. Az épületekben számos építészeti stílus ötvöződik, a főépületet egy 16. századi spanyol katedrális ihlette. Hearst itt állította ki gazdag műgyűjteményét is. Az építkezés ig tartott. Az összes épület együtt több, mint 8300 négyz.méter területű. Található bennük 56 hálószoba, 61 fürdőszoba, 19 nappali, színházterem, mozi, külső és fedett úszómedencék, egy kis repülőtér, teniszpályák, több,mint 50 hektár park, biliárdterem, több ezer kötetes könyvtár.

Könyvtár

William Randolph Hearst

William Rndolph Hearst 1951-ben 88 éves korában hunyt el. Örökösei 1957-ben a birtokot Kalifornia államnak adományozták azzal a kitétellel, hogy a család tagjai bármikor tartózkodhassanak ott. A birtok ma védett műemlék és 1958 óta nyitott a látogatók számára. Forrás: Wikipédia VÉGE