A vírusokról.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Számítógépes vírusok.
Advertisements

Vírusok, kémek és egyéb kártevők
Számítógépes vírusok a számítógépes vírusok programok
Vírusok, vírusvédelem.
Operációs rendszer Az operációs rendszer feladatai, részei, fajtái
Szoftver Fogalma, típusai.
Vírusok, férgek és más kártékony programok
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás  A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese.
A szoftverek.
Számítógépes Vírusok.
Rosszindulatú számítógépes programok
Vírusok, férgek, trójai programok
Irodai és rendszer fájltípusok
LEVÉL.
A szoftver.
Számítógépvírusok.
Operációs rendszer Az operációs rendszer feladatai, részei, fajtái
A számítógép vírusokról általában
 VÍRUSOK: A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Ha egy számítógépes.
Informatikai biztonság alapjai 3. Rosszindulatú programok
Vírusok.
SZÁMÍTÓGÉPES VÍRUSOK.
Számítógépes vírusok a számítógépes vírusok programok
Vírusok, Hardver vírusok
Számítógépes Vírusok.
A Számítógépes vírusok
Számítógépes Vírusok.
Delphi programozás alapjai Nagyváradi Anett PTE PMMK MIT.
Készítette: Vaszily Zsolt MF-03 Miskolc, október 05. Számítógépes vírusok napjainkban.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Vírusok Mottó: A számítógépeket programok futtatására készítették. A számítógépvírusok számítógépekre készített programok. Tehát a számítógépek számítógépvírusok.
SZOFTVER.
A számítógépes vírus 1. Számítógépvírus fogalma:     Olyan speciális, önmagát szaporítani képes program, amely más programokba beépülve különbözõ káros.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
Vírusok és kártékony programok
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Bevezetés az operációs rendszerek világába TMG SZK.
Vírusok, vírusvédelem.
Vírusok Rosszindulatból írt programok. A gépekben kárt okoznak főleg szofveresen. Terjedésük: adathordozókon, vagy hálózaton keresztül Jelenlétükre utaló.
A számítógépes vírusokról TIPP További tanácsokat a NORTON AntiVirus kézikönyvében találhat!
Vírusok eltávolítása. Vírusok eltávolítására két módszert ajánlanak Az első a biztonsági másolatról történő helyreállítás Biztonsági másolat hiányában.
Hálózatok.
Szoftverjog és etika, adatvédelem
Malware Elsőfajú malware: vírusok, programférgek, trójai- és backdoor programok, logikai bombák; Másodfajú malware: kémprogramok, betárcsázók, adware,
Számítógépes vírus.
Operációs rendszerek II Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra.
A bűnözés AA számítástechnika néhány évtizedes múltja máris kapcsolatba került a bűnözéssel. Nincsen ebben semmi meglepő, hiszen bármilyen új területe.
A vírus fogalma, típusai Vírusirtás Védelem
Előadó: Golyena Tamás Vírusok. 2 Tartalom Vírusokról Vírusok csoportosítása Kémprogramok (spyware) Hogyan védekezzünk a vírusok ellene?
 A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban.  Többnyire rosszindulatú,
Kártevők a számítógépünkön Vírusok, programférgek és társaik.
Készítette: Abonyi Vivien és Bakai Evelin
Lemezkarbantartás Lemezfeladatok.
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 VírusokVírusok Alapfogalmak, jellemzők, detektálás, vírusirtás.
XII.tétel VírusokVírusok. a ) Mik azok a vírusok? A vírusok olyan programok, programrészek, vagy más utasítássorozatok összessége, melyek futáskor a nevükhöz.
INFORMATIKA II..
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 A szoftverek Csoportosításuk, verziók.
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese. Például:
Olyan, rendszerint kisméretű programok vagy programrészek, amelyek észrevétlenül terjedjenek és kárt okoznak. A felhasználó tudta nélkül működnek. Képesek.
Rosszindulatú programok, vírusok, vírusirtók
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
Vírusok. Fogalma Rejtőzködik Önmagát sokszorosítja Kárt okoz Mindhárom feltétel Bármelyik nem Vírus Vírus rokon.
MALWARE Készítette: Borsi Rebeka. MI AZ A MALWARE? Angol mozaikszó → MALicious + softWARE Mindig adatcserével jönnek Típusai: trójai, vírus, féreg, kémprogram,
Szoftverek fajtái, rendszer- és felhasználói szoftverek
SZÁMÍTÓGÉPES VÍRUSOK. Fogalma Olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Többnyire rosszindulatú,
A számítógépes vírusok meghatározása, működése A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy.
Vírusok. Számítógépes vírusok 1. Számítógépvírus fogalma: Olyan speciális, önmagát szaporítani képes program, amely más programokba beépülve különböző.
S ZÁMITÓGÉPES KÁRTEVŐK Tanuló: Tóth Zsolt Tanár: Kókai Anasztázia Iskola: Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Magyarkanizsa, Iskola tér 1.
Az operációs rendszer feladatai
Vírusok és egyéb kártevők és védekezés ellenük
Előadás másolata:

A vírusokról

A számítógépes vírusok olyan programok, amelyek képesek önmagukat reprodukálni, s így szaporodni. Többségük a szaporodáson túl kárt is tesz a rendszerben.

Csoportjai: 1. rendszerindító (boot) vírusok 2. programvírusok 3. makróvírusok 4. férgek 5. számítógépes hírlapi kacsák 6. trójai programok.

1.Rendszerindító (boot) vírusok Ha egy ilyen felkerül a gépre, akkor a számítógép következő indítása után kezdi el tevékenységét.

2. Programvírusok A vírusok jelentős része ide sorolható. A com és exe kiterjesztésű állományokat fertőzik meg. A programok végére illesztik saját kódjukat, illetve a fájlban olyan változásokat hajtanak végre, melyek a programindításkor a vírus futtatását lehetővé teszik.

3. Makróvírusok Olyan szövegszerkesztők által létrehozott dokumentumokkal terjednek, melyek rendelkeznek programozási lehetőséggel.

4. Férgek. Önmagukat küldözgetik szét a fertőzött gépen beállított e-mail címmel.

5. Számítógépes hírlapi kacsa Nem fertőzik a gépünket, azonban hamis információ terjesztésével a hálózatot feleslegesen terhelik.

6. Trójai programok Jól használható programnak álcázott rosszindulatú, károkozó szoftver.