Szilvásvárad turizmusa

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mennyire ismered Magyarországot?
Advertisements

Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Összefogáson alapuló hagyományőrzés a Móri kistérségben
Készítette:Fekete Ágnes
Készítette: Albert Krisztina
Készítette: Tóth Evelin
Aquila Medical Center Alsóörs. Aquila Medical Center Alsóörs.
Fiatalság kezében a jövő!
Ökoturizmus és helyi termékek a Dél-Dunántúlon
Hortobágyi Nemzeti Park
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Apponyi Kastélyszálló 2365/17
NYON 1.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE TURISZTIKAI ELEMZÉSE Előadás Idegenforgalmi és szálloda szak II. Budapest, 2005.október 10. ŐRY PÉTER:
Az észak-magyarországi régió idegenforgalma
EGER és vonzáskörzete 2. rész
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti csodái
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Kisvasutak, mint turisztikai vonzóerők Magyarországon
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Budapest turisztikai marketingje
Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál /18 Készítette: Panghy Bence.
Eperfesztivál. Mint tudjuk az eper több mint 300 olyan anyagot tartalmaz,amelyek kedvezően hatnak az egészségre C- vitamin tartalma meghaladja a citromét,és.
Hungarikumok - Az Aranybulla (1222.)
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Pécs turisztikai marketingje
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
Készítette: Horváth Mónika
Hearst kastély Kalifornia Készítette: Dr Bajzák Tamásné 2008.
Esztergom.
2010.februr.13. Szombat Budapest és környéke természeti értékei III. Természetismereti és létesítményellenőrző túra MEGHÍVÓ.
Kattints A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Bizottságai, Egyesületei, Szakosztályai, idén is Mikulástúrán találkoznak a Mikulással a Budai hegyekben.
Kattints A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Bizottságai, Egyesületei, Szakosztályai, idén is Mikulástúrán találkoznak a Mikulással a Budai hegyekben.
Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.
„Barangoljon a Grassalkovich család birodalmában!
A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert.
„Varázslatos természet” projekt
Gyöngyös jellegzetességei
Vonzástényezők vizsgálata két fürdőváros példáján
Aggteleki Cseppkőbarlang
Kastélyok és várak szerepe a turizmusban
Tourinform. Tourinform irodák 150 iroda 9 regionális szervezet 2 millió látogató Információk kiadványok rendezvények kiállítások továbbképzések.
Nagycenk-Széchenyi kastély
Kirándulások Keszthelyi-hegységi erdő A Keszthelyi-hegység rengeteg erdeje igazán gazdag élővilágnak ad otthont. Megtalálható itt pl. a nagy.
Készítette: Geringer Dzsenifer
Tiszafüredi Halas Napok
A Wikipédiából, a szabad enciklopédia felhasználásávavl készítettem.,a Peles –Kastélyról ezt az összeállítást. Rámánia legszebb és legnevezetesebb emlékművéről,
Az alaszkai Botanikus kert az 50 hektáros alaszkai Panhandle gyönyörű erdejét foglalja magába, ami Juneauban található. A botanikus kert virágai és.
Készítette: Klenk Katalin és Szegedi Dóra
DUNAKANYAR I. rész A Dal eredeti címe:Alegria
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Zene: Princess- Magyar táncok No. 1
TOURINFORM IRODA BADACSONY SZIGLIGET
A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken.
Alsóörsről Csopakra, 1. rész Készítette: Szabó Lilla
Meghívó Föld napi rendezvényekre
Bükki Nemzeti Park kedvelt helyei
Zene:Edvard Grieg.Morning Mood.
Sao Paulo.
Egynapos osztálykirándulás
Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja
Bükki Nemzeti Park (BNP)
RODOSTÓ (Tekirdag) Törökország.
Bükkzsérc és környéke természeti értékei
Római fürdő Készítette: Szabó Lilla
Tekeres-völgy Készítette: Szabó Lilla
Előadás másolata:

Szilvásvárad turizmusa Készítette: Bércesi Richárd

Tartalomjegyzék Szilvásvárad elhelyezkedése, látványosságai I. Szilvásvárad elhelyezkedése, látványosságai II. A Fátyol-vízesés A lipicai ménes I. A lipicai ménes II. Szilvásvárad lovas turizmusa I. Szilvásvárad lovas turizmusa II.

Szilvásvárad elhelyezkedése, látványosságai I. Észak-Magyarországon, a Bükki Nemzeti Park bejáratánál fekszik Két meghatározó építészeti elem: Körtemplom  Pallavicini őrgrófi család egykori kastélya, ma Hotel Szilvás Kastélyszálló 14 hektáros Őspark, egyedülálló természeti vegetációval

Szilvásvárad elhelyezkedése, látványosságai II. Erdei múzeum Erdei kisvasút Börtönmúzeum Orbán-ház Fátyol- vízesés Kalapat-hegyi kilátó Istállós-kői- barlang Lipicai ménes

A Fátyol-vízesés

A lipicai ménes I. A Rákosi-korszakban kerültek Bábolnáról Szilvásváradra Az egész világon elterjedt, 400 éve fajtisztán tenyésztett lovak A magyarországi ménes kiemelkedő genetikai értékkel rendelkezik Itt működik a Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete is

A lipicai ménes II.

Szilvásvárad lovas turizmusa I. Lipicai Múzeum: lovak, lószerszámok hintók találhatóak itt Európai hírű fogatversenyeket is rendeznek a településen, kettes és négyes számban egyaránt Ez a rendezvény a legkiemelkedőbb a településen, több ezer látogatót várnak itthonról, és külföldről egyaránt A legtöbb vendég Ausztriából és Csehországból érkezik

Szilvásvárad lovas turizmusa II. 1976. Szalajka-völgy: lovas stadion fogatversenyek lebonyolítására 1980: fedett lovarda, itt bonyolítják az egyéni versenyeket 1984: Fogathajtó világbajnokság 1999: III. Nemzeti Lovas Fesztivál 2000: II. Lovas Világtalálkozó

Köszönöm a figyelmet!