Készítette: Greges Dániel

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

AZ EGRI VÁR ÉS ERŐDRENDSZER TURISZTIKAI ATTRAKCIÓINAK FEJLESZTÉSE
Híres épületek a Reformkorban
K REFORMÁCIÓ C SZÉKELYUDVARHELY KOLLÉGIUM E M 100 ÉV T.
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Készítette: Tóth Evelin
Beregszász.
Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.
Dóm kőtár, Pécs ( ).
Foktő – Kalocsai repülőtér önkormányzati fejlesztése
A volt internáló tábor hasznosítási irányai
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Ázsiai Egyetemek Környezettervezés Vinkó Anna és Donka Sándor gyűjtése.
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
A klasszicizmus építészete I. Egyházi épületek
5. NAP.
Szendrő nevezetességei
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Budapest turisztikai marketingje
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Budapest turisztikai marketingje
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.
Pécs turizmusa.
Készítette:Szőke Gréta
Balatoni Múzeum- Keszthely Készítette: Kleri Dzsenifer.
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Horváth Mónika
HAJDÚNÁNÁS HAJDÚNÁNÁS HAJDÚ- BIHAR MEGYE ÉSZAKI RÉSZÉN FEKSZIK. A LELKET SZÁMLÁLÓ VÁROS A HAJDÚVÁROSOKRA JELLEMZŐ TISZTA GYŰRŰS, SUGARAS SZERKEZETE.
Az Észak-Alföldi régió bemutatása
SZÖUL 서울 특별시.
Budapest nevezetességei!
Szigetszentmiklós Készítette:Brigi. Szigetszentmiklós Pest megye délnyugati részén, a főváros szomszédságában, a Csepel szigeten elhelyezkedő több mint.
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Olaszország.
Napkor A mi településünk.
Gyöngyös jellegzetességei
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
DEBRECEN I. RÉSZ.
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
BAHRAIN.
Törpeállamok.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Cegléd Prezentáció.
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
Készítette: Klenk Katalin és Szegedi Dóra
A magyar klasszicizmus építészete
Érsekhalma.
Készítette: Ipacs Cintia
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
Museé d’Orsay Párizs Panyik Sára.
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
Program- és árajánlat Debrecenbe kéne menni… Kétnapos osztálykirándulás.
DEBRECEN SZÉKELY SZEMMEL Barót-Debrecen,,határtalan’’ program.
Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. Monor.
Veresegyház.
Sao Paulo.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kolozsvár ÜZLETEK KIINDULÓPONTJA ERDÉLY SZÍVE 
Balatonalmádi körtúra Készítette: Szabó Lilla
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Készítette: Greges Dániel Debrecen turizmusa Készítette: Greges Dániel

Debrecen elhelyezkedése Látnivalók Debreceni Református Nagytemplom Zsuzsi Erdei Vasút Konferenciaturizmus

Debrecen elhelyezkedése A város két táj, a Hajdúhát és a Nyírség közelében fekszik. A Nyírség homokos terület, északról lejt dél felé, nyugati határa a Tócó völgyénél húzódik. A Hajdúhát löszös terület, nyugati irányba lejt. Debrecen egész területe a Nyírségen helyezkedik el. 

Látnivalók Debreceni Református Nagytemplom Debreceni Református Kollégium Debreceni Református Kistemplom Debreceni Megyeháza Debreceni Városháza Debreceni Egyetem Füvészkert Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Szent Anna-székesegyház

Régiposta étterem Déri Múzeum Zsuzsi Erdei Vasút A Debreceni Református Kollégium Múzeuma Kölcsey Ferenc Megyei Művelődési Központ 

Debreceni Református Nagytemplom  Debrecen legjellegzetesebb épülete, 1500 m²-es alapterületével az ország legnagyobb református temploma. A Magyarországi Református Egyház jelképe, miatta nevezik Debrecent gyakran „kálvinista Rómának”.1805 és 1824 között épült, klasszicista stílusban, a Kossuth tér és a Kálvin tér közt áll, a belvárosban.

Zsuzsi Erdei Vasút

Magyarország legrégebbi keskeny nyomközű vasútja  Magyarország legrégebbi keskeny nyomközű vasútja. A Debrecenhez tartozó Gúthi erdeiben kitermelt fa szállítására épült.  1882. július 16-án megindult a közlekedés az első 20 km szakaszon Debrecen és Nyírmártonfalva között. A második világháborúban erősen megrongálódott. Az 1946-os gyors helyreállítást követően már Nyírlugosig tartott a pálya.

Nevezetességek a vasút környékén  Hármashegyalja : hármashegyaljai tanösvény Csereerdő : ennél a megállónál található az ördögárok, ami a római kori erődrendszer egyik eleme volt. Erdészlak : az itt található panoráma út vezet el a középkori fancsikai templomromhoz, és az erdőspusztai tájházhoz.

Konferenciaturizmus A város konferenciaturizmusának centruma a 2006-ban felavatott Kölcsey Központ Magyarország második legnagyobb konferenciaközpontja. A 13 ezer négyzetméteres alapterületű létesítmény elegáns, mozgatható színpadú nagyterme kiválóan alkalmas nagy létszámú konferenciák, bálok, fogadások, koncertek és kiállítások megrendezésére. 

 Négynyelvű, vezeték nélküli tolmácsrendszer is rendelkezésre áll, 600 darab vevőegységgel. A terem akusztikája kiváló – erről többek között a speciális, teremakusztikát módosító rendszer gondoskodik. A Kölcsey Központ bálterme méltó helyszíne a konferenciákon túl fogadásoknak, céges rendezvényeknek, kisebb koncerteknek és kamaraszínházi előadásoknak.