Tanulópálya a pénzügyekhez CIB Szia Szimba Program MNB Takarékossági Konferencia Árva András, CIB Bank, Lakossági üzletfejlesztési vezető Budapest, 2010.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bankszámla és bankkártya
Advertisements

A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.
az MSZOSZ és tagszervezetei valamint a szervezeti tagok részére
Cafeteria megoldások - Nálunk többet ér a pénze!
A Nemzeti Iskolagyümölcs-program jelentősége – hazai gyakorlatok, értékelés Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Budapest,
Automatikus szállítási hűségprogram
MasterCard - Év bankja 2010 Gauder Milán regionális igazgató MasterCard Europe.
Sárvári Oltalmazó Kezek Egyesület
A biztonságos netes bankolás Pap Gyula Gyermekmentő szolgálat, Médiakonferencia szeptember 26.
Kivonat.
HOGYAN CSÖKKENTHETŐ A FORGALOMBA KERÜLŐ KÉSZPÉNZ MENNYISÉGE? IIR Cash Management konferencia október 1. Homa Péter, Bankkártya.hu.
ReportGyakoriságTartalom alap Tartalom bővített (pluszban) Bontások Bankpiaci trendekkéthavi Költési, hitelfelvételi, megtakarítási hajlandóság Intézmények.
Kötelező biztosítás 2010 Előadó: Marosvölgyi Péter, szakmai igazgató AEGONdirekt.hu Zrt.
BRANDÉPÍTÉSSEL AZ ONLINE ÉRTÉKESÍTÉSÉRT Budapest,
Hirdetési termékek – Direct Marketing eszközök.  Célzott, testreszabott hirdetési lehetőség  A hirdető által megadott szempontok alapján szűrt címlistára.
Lehet Ön is milliomos! CIB Malacpersely számla MNB Takarékossági Konferencia Árva András, CIB Bank, Lakossági üzletfejlesztési vezető Budapest, június.
Missziónk A gyerekeket meg kell hallgatni és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese.
Kedvezményes ajánlatunk
Új szelek a lakáshitelezésben? Merre tovább 2011-ben? Lakásvásár 2011 Árva András, CIB Bank lakossági üzletfejlesztési vezető Budapest, március 4.
Mi változott 2008 ősze óta? Pénzügyi Kommunikáció Konferencia okt. 21. Karády Mariann TNS Media Intelligence.
Vajon mi is az a TVN? Gondolatok a 2009-es „észpénz.net” kampány kapcsán június 4. Turny Ákos igazgató.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
A magyar háztartások fizetési szokásai
Dr. Blazovich László Volksbank Életút Program Szeged, november 15.
Tájékoztató az OTP Bank Partnerei részére
FAMILY MOBIL ÚJDONSÁGOK JELENLEGI KEDVEZMÉNYEK 800 forint lebeszélhető előfizetési díj Kedvező percdíjak Zárt csoportban ingyenes Percalapú számlázás.
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
K&H trambulin tapasztalatok
2010. Június 4. – MNB Konferencia „Fókuszban a lakossági megtakarítások” Személyes pénzügyek Lehetőségek és kihívások.
Alakulóban az ekoiskolák (?) hálózata MNB Tanárszeminárium, április 17.
Dr. Istvánovics Éva ügyvezető igazgató - Piacfelügyeleti igazgatóság A PSZÁF pénzügyi fogyasztóvédelmi tevékenysége és a témához.
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.
1 A T- NAPOS UTALÁS GAZDASÁGI HATÁSAI Kovács Levente KDB Bank Zrt., vez.ig.h. Budapest február 8. „InterGIRO2- Napon belüli elszámolás” Magyar Közgazdasági.
2009. június A személyi jövedelemadó törvény évi évközi változásai Siklósiné Antal Gyöngyi Pénzügyminisztérium Jövedelemadók főosztály.
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
A szelektív gyűjtés helyzete, eredményei Kommunikációs kihívások
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
772 család 1559 gyerekéből A Fióka 2006-ban Alapellátott: 238 családból 578 gyerek Védelembe vett: 41 családból 69 gyerek Ideiglenes elhelyezés: 3 családból.
Szántó Tamás elnökhelyettes PMISZK
Választási felkészülés számokban Nyitrai Zsolt operatív igazgató sajtótájékoztatója.
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
237/2010. (IX. 13. ) korm rendelet alapján
237/2010. (IX. 13. ) korm rendelet alapján
Hiteles múlt, biztos jelen
A bankok.
Vodafone Iroda Kelemen Balázs Területi vezető.
GO! STORE® - MAGYARORSZÁG
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Szeretné gyermeke álmait valóra váltani? Családi Aranyszárny biztosítással védett megtakarítási program.
Egész életre szóló biztonság az anyagi biztonság megteremtésének eszköze minden életszakaszban az igényeknek megfelelően alakítható a kiegészítő élet-,
Infokommunikáció az energetikában
 Az elmúlt években ki kristályosodtak azok az alapelvek, amelyek meghatározóak a CIB Bank működése során, és továbbra is változatlanok:  Fenntartható.
Összevont szülői értekezlet 9. évfolyam számára
III. További finanszírozási alternatívák
A családi költségvetés
Pénzforgalom a bankszámlán
OTP Pénzügyi Pont KFT február. 1-től létrejött egy új partneri hálózat, mely kizárólag az OTP Bank termékeit közvetíti az ország egész területén.
35. Életpályánk pénzügyi döntései A. Milyen pénzügyi lépések kísérik végig életünket?
A Nemzetközi Gyermekment ő Szolgálat biztonságos internet oktatási programjának tapasztalatai Nagyváradon.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
Felső tagozatos tanárok képzése
Bankszámlanyitás, bankkártyaválasztás Készpénzzel, vagy anélkül?
Korszerű pénzkezelés.
Bankreklám vagy szappanopera?
Esély a szülőknek, lehetőség
Budapest 19. Étkeztetés a Kispesti iskolákban
Előadás másolata:

Tanulópálya a pénzügyekhez CIB Szia Szimba Program MNB Takarékossági Konferencia Árva András, CIB Bank, Lakossági üzletfejlesztési vezető Budapest, június 4.

2 Mindannyian emlékszünk rá – Iskolai takarékbélyeg gyűjtő program Rendszeres takarékoskodásra nevelt Zsebpénz elhelyezésére szolgált Konkrét célokra tudtunk gyűjteni Tanév végén lehetett csak hozzáférni 1, 2, 5, 10 és 20 forintos címletek

3 A Szia Szimba Program egyszerre próbál hatni az érzelmekre és az értelemre is. Talán ebben rejlik a sikere. Ügyféligény Termék előnyök Kommunikáció Banki célok

4 Ügyféligény - Mit is szeretne a gyermek és a család? Lehessen saját „malacperselyem a bankban”. Az automatánál használhassam a saját bankkártyámat. Kapjak jó kis ajándékokat a banktól. Könnyen, olcsón gyűjthessünk a gyermeknek, sorban állás nélkül. A nagyszülők, ismerősök közvetlenül gyűjthessenek a gyermeknek. A gyermek szülői felügyelettel férhessen hozzá a pénzéhez. Szokja meg a gyermek a bankkártya használatát. Játékosan nevelje a bank a takarékosságra a gyermekünket.

5 Banki célok - Fókuszban a hosszútávú ügyfélkapcsolat? Ösztönözze a számlanyitást. A gyermekek tanulják és szokják meg a bankkártyák és ATM-ek működését. A gyermekek sajátítsák el a pénzzel kapcsolatos magatartásformákat. Legyen egy biztonságos tanulópálya a pénzügyekhez. Szoktasson rendszeres megtakarításra. Érzelmileg is motiválja a „kis” ügyfelet. Ne legyen diszkriminatív. A szülők megtakarítási hajlandóságára is hat.

6 A számla a gyerkőc nevére szól. A havi befizetésért matrica jár. 3 / 6 / 9 matricánként ajándék választható. Bankkártya 4 féle képpel választható. Kontroll SMS a szülő telefonjára. Szülő által szabályozható pénzfelvételi limit. Generali tanulóbiztosítás. érzelmi elemek Termékelőnyök - egyedülálló számlacsomag a piacon 0-14 éves korig szól, de 18 éves korig megtartható. Díjmentes a számlavezetés. Díjmentes az 1. évben a bankkártya. Csak készpénzfelvétel / max Ft/nap. Kedvező kamatozású megtakarítási számla, lekötés nélkül. racionális elemek

7 Termékelőnyök - matricagyűjtés, mint családi program Legalább Ft-os megtakarítás → ajándékok a matricákért. Minden hónapban csak 1 matrica jár → egyenlő esélyek. Matricaküldés névre szóló levélben → családi program a ragasztás. Matricaképek nevelési célzattal → hangszerek. Hosszabb takarékoskodásért → értékesebb ajándékok. Minden évben új ajándék katalógus → vonzó ajándékokkal. Ajándékátadás a CIB fiókokban → keresztértékesítési lehetőség. gyűjtő füzet matricák

8 Több matrica - értékesebb ajándék 3 matrica 6 matrica 9 matrica 2010-ben a legkelendőbb a webkamera, az Mp3 lejátszó és a walkie-talkie. Sokszor a szülők is „harcba szállnak” az ajándékokért. Fejlesztési irányok: virtuális matrica, „még hiányzó összeg”, képfeltöltési lehetőség.

9 Ajándék küldés Átadott ajándékok száma db, 2009 – A legnépszerűbb a 9 matricás beváltás. Katalógus csere után hozzák be sokan a matricákat beváltani.

10 Kommunikáció - ATL helyett célzott elérés Fióki sajtóhirdetés Plakát Leaflet Mappa Matricagyűjtő album Matricák Ajándékleírások Katalógusváltó DM levél „Átforgató” DM levél Figyelmeztető hívások CIBEZZ kampány januárfebr.márc.áprilismájusjúniusjúliusaug.szept.okt.nov.dec. Tanévkezdési akció Babakötvény akció

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Árva András, CIB Bank, Lakossági üzletfejlesztési vezető tel.: 30/