A Virtuális Munkaerőpiac Portál bemutatása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Urbán Ferenc Ábel: A KIR megújítási lehetőségei
Advertisements

Az egyszerűsített foglalkoztatás (EF) új szabályai – 21 pontban
A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az interneten és azok használata Tapolcai-Hatházi Andrea főigazgatói PR tanácsadó.
Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
Önkormányzati információs rendszer
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Szolnoki Kirendeltség és Szolgáltató Központ Szolgáltató Centrum  augusztus 21. óta működik  az Észak-alföldi.
„Első munkahely garancia” központi munkaerő-piaci program Munkáltatói Fórum március Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ.
1 ONYF BM OEP Az EMMA működési modellje Munkavállalók adatai Munkáltatók adatai Munka- viszonyok adatai Munkavállalók EU FH OMMF KSH EMNY Központ Munkáltatók.
Tájékoztatás a munkaerő-piaci szolgáltatásokról
A Rehabilitációs Foglalkoztatás lehetőségei
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
TÁMOP /A
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
Munkaügyi Központ szerepe, feladatai SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet 2009/2010. I. félév Szeged.
AZ ÜGYFÉLKAPU ÉS AZ ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATA
Tájékoztató a Karrier Híd programról Dr. Nagy Ágnes igazgató március 22. Békéscsaba.
Munkáltatói Fórum, A foglalkozási rehabilitációs ügyintézők tevékenységének bemutatása Előadó: Kissné Kovács Marianna foglalkozási rehabilitációs.
HATÓSÁGI FOLYAMATOK A FIR INTÉZMÉNYTÖRZSÉBEN KÉPZÉSEK NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELE EKOP-1.A.1-08/C
Széchenyi István Egyetem, Győr
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
TÁMOP /A RÉV projekt Gondolatok a SZER teszteléséről…
NETre Kész – IT-mentor roadshow, Pécs A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az Interneten és azok használata Czanik.
Tájékoztató MUNKÁLTATÓI FÓRUM 2014.
Foglalkoztatási Információs Pontok munkatársainak képzése Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ május.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
A Foglalkoztatási Információs Pontok a Dél-dunántúli régióban Márk László Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató december 4.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Befektetés Ösztönzési Főosztály
Vucskó Bernadett Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani Iroda „ HÉTRŐL ÉVRE A MUNKÁBAN ” NONPROFIT MUNKAKÖZVETÍTŐI RENDSZER BEMUTATÁSA március 26.
Az igénybevevői nyilvántartás
TÁJÉKOZTATÓ Az ambrózfalvi teleházban működő foglalkoztatási információs pont működéséről.
Munkaerő-piaci helyzetkép Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,
Szakmai gyakorlat jelentősége, tudatos karrierépítés
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
EASY e-HR ® Automatizálja HR adatbázisát egyszerűen.
Foglalkoztatási Információs Pontok
A HONLAP FEJLESZTÉS BEMUTATÁSA TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Készítette: Deák Lilla.
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
Bentlakásos intézményi ellátás elkerülését célzó szolgáltatások TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért.
Elektronikus jelentéstovábbító portál vagyonkezelő szervezet számára Ügyfélkapu használatával.
Elektronikus Munkaerőpiaci Adatbázis és Karrierpont Hálózat TÁMOP / ,,e-KARRIER” CSAT Egyesület Cím: 4025 Debrecen, Arany János utca.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Miért érdemes egy cégvezetőnek regisztrálni a …………… közösségi oldalra? Hogyan használjuk ki hatékonyan a jelenlétet a világ legnagyobb szakmai hálózatán?
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Kereskedelmi és információs rendszer a zöldségtermesztés területén …avagy az információs szövetkezés támogatása Pető István
Valami Extra a FŐGÁZ-tól Kovács Richárd marketing vezető
Ni.com | NI CONFIDENTIAL Hatékonyság és egy vonzó munkahely imázsa Taleo-val a progresszív toborzásért Mohai Gábor, HRIS Üzleti Elemző
MTA Hungary Naptár alapú Orvoskereső Program
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Az önkormányzati ASP és az önkormányzatok elektronikus ügyintézési feladatai Pécs, november 23.
Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban
A Projekt bemutatása A foglalkoztatási helyzet javítása különböző érdekképviseletek együttműködésével, célja a foglalkoztatás szempontjából hátrányos.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
„Út a munkához”program
Előadás másolata:

A Virtuális Munkaerőpiac Portál bemutatása Munkaügyi Központja A Virtuális Munkaerőpiac Portál bemutatása Jegyzői értekezlet Békéscsaba, 2013. október 17. Medovarszky Pál Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Előzmény, cél, célcsoport Munkaügyi Központja Előzmény, cél, célcsoport Előzmény: TÁMOP 1.3.1. kiemelt program 1.1.3 szakmai alprojekt, 2.2 informatikai alprojekt. Cél: Olyan könnyen kezelhető online felület biztosítása, amely – a nemzetközi jó gyakorlatokhoz hasonlóan - hatékonyan tudja segíteni az állampolgárok elhelyezkedését, a hirdethető álláshelyek megismerését, illetve a munkáltatók munkaerő-keresési tevékenységét. Ezáltal a VMP eredményesen használható eszköz lehet hazánk munkaerő-piaci célkitűzéseinek elérésében, a munkaerő-piaci kereslet és kínálat összehangolásában. VMP célcsoportjai: Állást keresők (nyitott álláshelyek keresése, saját önéletrajz publikálása) Munkáltatók (munkaerő-keresés, hirdethető álláshelyek publikálása) Munkaközvetítők (munkaerő-közvetítés, saját ajánlatok publikálása)

Milyen funkciókat kínál a VMP? Munkaügyi Központja Milyen funkciókat kínál a VMP? Állást keresőknek Munkáltatóknak Önéletrajz-feltöltés Munkaerő-keresés Önéletrajz-adatbázis Álláskeresés Párosítás Állásajánlatok Párosítás Állásfeltöltés

A rendszer működési elve Munkaügyi Központja A rendszer működési elve Állást keresők Foglalkoztatók Önéletrajzok Hirdethető álláshelyek párosítás NFSZ ügyintézői (ügyintéző) jóváhagyás jóváhagyás (ügyintéző) NFSZ-azonosítás VMP-regisztráció (állást kereső) rögzítés rögzítés (foglalkoztató) keresés (foglalkoztató, ügyintéző) keresés (állást kereső, ügyintéző) kir.ügyintéző állást kereső, foglalkoztató, ügyintéző

A portál működésének alapja az IR azonosító Munkaügyi Központja A portál működésének alapja az IR azonosító Az állást keresők IR azonosítójukat bármelyik kirendeltségen – lakcím szerinti illetékességtől függetlenül – igényelhetik. A foglalkoztatók IR azonosítóját a székhely/telephely szerint illetékes kirendeltség adja. (Foglalkoztatói Adatlap alapján kerül rögzítésre a munkáltató) Az adataik rögzítéséhez hozzájáruló ügyfelek tájékoztatása – a személyi azonosítást és az adatok rögzítését követően – IR azonosítóról és a felhasználáshoz szükséges vmp.munka.hu link elnevezés megadásával együtt történik.

A VMP hatása a munkaerő-piaci szereplőkre Munkaügyi Központja A VMP hatása a munkaerő-piaci szereplőkre Előnye a foglalkoztatók számára: Költséghatékony megoldás munkavállalók toborzására. Az ügyintézés egyik legkényelmesebb és legönállóbb formája. Jó lehetőség a diszkrimináció elkerülésére: az irányított kérdésekkel szabatosabban és szakmai szempontból fogalmazzák meg elvárásaikat. Átgondoltabb és objektívebb paraméterek megadására ösztönzi a munkáltatókat. Előnye az állást keresők számára: Az álláskeresésnek viszonylag egyszerű és kényelmes módja. Az önéletrajzot feltöltő ügyfelek jobban (önállóbban, céltudatosabban, és egyedibb módon) képviselhetik magukat a munkáltatók előtt. Az állásajánlatok megtekintéséért nem szükséges bemenni a kirendeltségre (pénz, idő, kényelem). Előnye a munkaerő-piaci szervezet számára: Nagyobb mennyiségű a munkaerő-piaci információáramlás. Az ügyintézők hamarabb reagálhatnak az állásbejelentésekre. Az ügyfeleink felkészültebben és céltudatosabban érkezhetnek a kirendeltségre. Rövidülhet az ügyintézési idő.

Munkaügyi Központja Az állásajánlatokról Miért nagy előrelépés a VMP az állásbejelentés szempontjából? A VMP indulásával lehetőség nyílik a hirdetésre/közvetítésre szánt állásajánlatok online bejelentésére. Az így bejelentett állások bekerülnek a munkaügy szervezet informatikai szakrendszereibe (IR) és beépülnek a kirendeltségi álláskínálatba. Mi történik a más csatornákon bejelentett állásokkal? Amennyiben az adott állás hirdethető állásként van bejelentve , akkor az automatikusan megjelenik a VMP-n is. Hogyan lehet az állásajánlatot törölni? Amennyiben az egy VMP-n bejelentett állás, akkor a VMP felületén, amennyiben más csatornán keresztül jelentette be, akkor a korábbi módszerrel.

Mit kell tennie a foglalkoztatónak? Munkaügyi Központja Mit kell tennie a foglalkoztatónak? 0. lépés: IR-azonosító beszerzése Amennyiben még nem rendelkezik vele, a területileg illetékes munkaügyi kirendeltségen igényelhető. 1. lépés: regisztráció Amennyiben a foglalkoztató rendelkezik IR azonosítóval, akkor azonnal regisztrálni tud a VMP-n. Ezt követően a rendszer minden funkcióját eléri. 2. lépés: saját állások feltöltése A regisztrációt és belépést követően feltölthetőek a saját állásajánlatok. Ezek adminisztrátori jóváhagyást követően „élesednek” és kerülnek át a munkaügyi szervezet kapcsolódó rendszereibe. 3. lépés: munkaerő-keresés Regisztrációt követően nyílik lehetőség a VMP-n elérhető munkavállalók önéletrajzai közötti keresésre, illetve a munkavállalókkal való kapcsolatfelvételre.

Regisztrációs felület Munkaügyi Központja A gyakorlatban… VMP nyitóoldal Regisztrációs felület

A gyakorlatban… Állásbejelentő felület Munkaügyi Központja A gyakorlatban… Állásbejelentő felület Részletes munkaerő-kereső felület

Munkaügyi Központja Miben más? Ingyenes A Virtuális Munkaerőpiac Portál minden funkciója, minden felhasználó számára teljesen ingyenes, beleértve az állásfeltöltést és a munkaerő-keresést is. Hiteles A rendszerben rögzített önéletrajzokat és állásajánlatokat a munkaügyi szervezet szakemberei ellenőrzik és hagyják jóvá. Bizonyos álláskeresői és munkáltatói adatok az NFSZ törzsadatbázisából származnak. Mindezek a munkáltatók és az álláskeresők érdekeit egyaránt szolgálják. Kényelmes A rendszer fejlesztése során mind az állást keresőknek, mind a munkáltatóknak kényelmesen használható rendszer biztosítása volt a cél. A fejlesztés folyamatos.

Hogyan érhető el a portál? Munkaügyi Központja Hogyan érhető el a portál? A www.munka.hu nyitóoldalról, illetve a vmp.munka.hu címről. Segítségnyújtás Segítség a területileg illetékes kirendeltség munkáltatói kapcsolattartóitól, vagy a vmp@lab.hu címen kérhető. Aktuális VMP statisztika Állásajánlatok: 12 662 Önéletrajzok: 37 226

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Munkaügyi Központja Köszönöm megtisztelő figyelmüket!