Szigeti Eszter PTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék 2011

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
AHOL A CSEND MÉG HALLHATÓ KOMMUNIKÁCIÓS HÁLÓ NYÉSTÁN
Advertisements

A könyvtár mint közösségi tér
Kelet-nyugati Átjáró A világzene és az interkulturális kommunikáció kapcsolata a pécsi Balkán Világzenei Fesztivál vizsgálata alapján Készítette: Halász.
SZÁMÍTÓGÉPES JÁTÉKOSOK MOTIVÁCIÓINAK LONGITUDINÁLIS VIZSGÁLATA Kiss Orhidea Edith Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi.
A kora keresztény zene (I-IV. század) antik gyökerei
IKT pedagógusoknak.  Csoportok vagy társadalmi rendszerek ideáltipikus meghatározása, amelyek az egyes tagok közötti szilárd kötődések eredményeként.
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
A világ leggazdagabb emberei MA A többiek pedig munkát keresnek.
Átjáró: szférák között - Kulturális antropológia és civil szervezetek. Alkalmazott antropológiai módszerek egy miskolci civil szervezet tevékenységében.
Ezt a nagyon ritka fotót a NASA készítette
•online kommunikáció •branding, márkaépítés •kommunikációs stratégiák kitalálása, felépítése •Közösségi marketing •Szociális érzékenység, non-profit partnerek.
Digitális világ Irány a világháló!
1 Vállalkozónők lehetőségei a civil szférában Előadó: Elekes Zsuzsa Civil Szervezetek Regionális Szövetség, elnök.
 Információs társadalom – a fogalom és ami mögötte van  Másvilág – fiatalok az információs társadalomban  Útikalauz stopposoknak – ifjúsági munka virtuális.
Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária Nyíregyháza, május 27. A program.
Közösségek és célcsoportok konstruálása dr. Szöllősi Gábor, szociálpolitikus, PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék.
Szabadidős tevékenységek /Felmérés készült egy vidéki gimnáziumban, 2006 februárjában/ Civitas Polgár az Európai Demokráciában Csapat: Tetrarchia.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Tűnödtem… wondered: " Kik az én számítógépes barátaim ? "
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Povorello XXI – A rend jövője PR és kommunikációs javaslatok.
Hogyan válhatnak a cégértékek a teljesítmény katalizátorává? A Cegos üzleti reggelije március 3.
Az egyetem mint szocializációs színtér Campus-lét a Debreceni Egyetemen Műhelykonferencia Debrecen, december 3. Szabó Ildikó DE Szociológia és Szociálpolitika.
Campus lét konferencia 2012 A KÖZ ÉS A MAGÁN KÖZÖTTI HATÁR ÉS AZ ÁLLAMPOLGÁRI ELKÖTELEZETTSÉG.
Debrecen május 29. Prof. Dr. Szabó Ildikó Szocializáció az egyetemi csoportok és csoportkultúrák világában Egyetemi élethelyzetek. Campus-lét a Debreceni.
A „MÁSODIK ESÉLY” PROJEKT PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAMJAI
Az ifjúsági szubkultúrák szerepe a nevelési folyamatban
Világomban minden rendben van
RADNÓTI MIKLÓS:Nem tudhatom…
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Online közösségi hálózatok: új eszköz az innováció terjedésének és rendszereinek feltérképezésére új eszköz az innováció terjedésének és rendszereinek.
A kisebbségi (magyar) felsőoktatás kialakulása és perspektívái Szatmárnémetiben Készült a Debreceni Egyetem Nevelés – és Művelődéstudományi Doktori Program.
Virtuális jelenlét a Facebook-on avagy adalékok az egészségügy számára Egészségtelen emberek egészséges profilja a Facebook-on.
MENEKÜLTEK INTEGRÁCIÓJA A MAI MAGYAR TÁRSADALOMBA ÁPRILIS 15. Készítette: Majer Zsuzsanna Konzulens: Kóbor Krisztina.
A kulturális antropológia etológiai aspektusa. "Az embernek mint fajnak nagy evolúciós újítása a közösség kifejlődése. Nem az egyének versenye a döntő.
Korok játéka vagy játékok kora
Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált.
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
Örömkeresés az online térben
Megújul a Sulinet Könczöl Tamás osztályvezető
VII. Nemzetközi Médiakonferencia „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra" szeptember Balatonalmádi Fiatal group leaderek Facebook használati.
Német nyelvtanárok a pedagógiai minősítés küszöbén;
Fogd A Kezem Alapítvány
„Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” szűrő és felvilágosító program hátrányos helyzetű nőknek
A tehetségfejlesztés mint a stratégia része
A korai nevelés „… a legfontosabb prioritás az esélyegyenlőség szempontjából” A korai nevelés „… a legfontosabb prioritás az esélyegyenlőség szempontjából”
Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 14.
Az emberi tőke vizsgálatának lehetőségei társas vállalkozások körében Kutatási terv Pótó Zsuzsanna.
A konstruktív szociális munka Összeállította: Ágoston Magdolna Nigel Parton: Constructive Social Work towards a new practice,
Hangalapú, közösségépítő virtuális valóság a gyakorlatban Faragó Péter WebLords.
IWiW – második hullám Simó György T-Online Magyarország Zrt, vezérigazgató.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
A Jövő Internet, ahogy mi látjuk: demo és poszter előzetes Sonkoly Balázs (BME-TMIT)
TEHETSÉGFEJLESZTŐ PROGRAMOK AZ IDEGEN NYELV OKTATÁSBAN
SZÜLŐI ELÉGEDETTSÉG MÉRÉS ÓVODAI FEJLESZTÉS 2011/2012
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
MAVE Budapest, május 24. INCLUSIVE – project bemutatása E-learning „A távolságot, mint üveg golyót, megkapod..” /József Attila - Altató/ Wenhard.
Élet az Interneten.
,,Szent László”Római Katólikus Gimnázium Készitette:Kurucz Brigitta Kállai Dóra Kállai Dóra Mateoc Teodor-Dávid Mateoc Teodor-Dávid 2011 Február 16.
ÉVI – ETI VIRTUÁLIS ISKOLA Erdélyi Gábor
Kommunikáció a felsőoktatásban Rós László PTE BTK, április 14.
Nyílt rendszerek összekapcsolása
Tűnődtem… " Kik az én számítógépes barátaim ? ".
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
Munkaerőpiaci kihívások Az új generációk elvárásainak megjelenése a kiválasztásban Készítette: Farkas Edit közvetítési üzletág vezető.
Új technológiák alkalmazási lehetőségei a mentori munkában Készítette: Lőrinczné Tasi Zsuzsanna.
Digitális ifjúság Andok Mónika (PPKE) Új utak – a protestáns etika
Online közösségek pedagógusoknak
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról
Előadás másolata:

Szigeti Eszter PTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék 2011 Szubkultúrák, internetes közösségek: Az LD50 honlap és felhasználói köre Szigeti Eszter PTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék 2011

Bevezető 2001. d4m4g3 (Damage) (cyberpunk) goth és cyberpunk gyökerek mára teljesen átalakult industrial, metal, goa stb. Szubkulturális keveredés?

Mi a szubkultúra? Hodkinson „kulturális szubsztancia” Következetes jellegzetesség Identitás Elkötelezettség Autonómia

Posztmodern szubkultúra-kutatás McRobbi, Muggelton Fogyasztásorientált közösségek Hibriditás Mediatizáltásg A fogalom újradefiniálása SZÍNTÉR online színtér

Hálózat, médium, kapcsolatépítés, LD50 - A hálózat szerepe a posztmodern szubkultúrák életében LD50 Eredetileg a cyberpunk iránt érdeklődő felhasználók számára készült, fotókat mutatott be. Ma új funkciót tölt be A közösség már nem csupán a virtuális térben van jelen. Változatos fórumtémák

Userkutatás I. Kérdőívek új kérdések 27 kérdőív Mit jelent számodra az LD50-hez való tartozás? „Végre egy olyan hely, ahol megtalálhatom a saját világomnak megfelelő embereket, dolgokat és gondolatokat. Közösséget jelent, rengeteg ismerősöm lett és barátaim, akikkel a távolság sem akadály. Egy teljesen más világ, az ember felvállalhatja magát úgy, ahogy van.” (nő, 19, tanuló) „(…) megismertem olyan embereket, akikkel offline is tartom a kapcsolatot (…)” (nő, 19, tanuló_b) „Régi LD50” Az oldal átalakulóban van?

Userkutatás II. Interjúk Az oldal átalakulása - „régi LD50” - az offline jelenlét megerősödése „profil evolúció” „érettebb szintű felhasználó” „LD50-esednek” „kellenek a valós életben is gyökerező dolgok”

Userkutatás III. Résztvevő megfigyelés Az offline eseményeken a tagok mint az LD50 közösség képviselői vesznek részt.

Eredmények Kiinduló hipotézis: Az LD50 színtéren létrejön egyfajta keveredés, egymásra hatás a különböző szubkultúrák tagjai között. Az LD50 közösségéhez való tartozás felülírja az eredeti szubkulturális identitást. A hipotézis beigazolódni látszik Az összeolvadás valóban megfigyelhető További eredmények: Megismerhettem egy speciális szubkulturális színtér működésének részleteit. A fórum valós közösségképző erő A virtuális színtér offline közösségképző erő

LD50.hu Köszönöm a figyelmet! 