Készítette: Kása Andrea Sőreghi Orsolya

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gyermekvédelmi tanácskozás
Advertisements

HOGYAN VÉDHETJÜK MEG A TEHETSÉGES GYERMEKET ÖNMAGÁTÓL Bagdy Emőke
A TANÍTÓ TANÍTÁSA.
A testvériskolai pályázatba bevont gyerekek számára
GYERMEKVÉDELMI TANÁCSKOZÁS
Könnyid István KETEG Alumni
2003. január Tanulói munkaterhek. A kutatás módszere  Válaszadók: 2700 tanuló és szüleik (elsősorban az édesanya)  Kérdezés módja: személyes interjúk.
Félévi értekezlet a Than Károly Gimnázium és Szakközépiskolában
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
Panasz utca Elköltöztünk
A tehetség és felelősség
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
NYON 1.
Hargita Megye Tanácsa, azzal a céllal indította a Barangoljunk Székelyföldön! című, természetjárásra ösztönző programsorozatát, hogy minél több gyerek.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
TRÉFÁK 5. saját gyűjtésből Készítette: Kovácsné Balla Györgyi.
Feng Shui Életünkre kihat környezetünk, otthonunk, munkahelyünk, a hely, ahol élünk.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
„A Radnóti-hagyaték eddig nem látott kincsei” (..aki ezt nem látja, az alig látott valamit Radnótiból…) Eredeti levelek (köztük a Fannihoz írott két utolsó.
‘tehát mosolyogj egy kicsit’
Egy medve levele az emberekhez
Hogyan legyél boldog “Mosolyogj” Mosolyogj néha, mert ha mosolyt mosoly után küldesz, akkor rövidesen ezer meg ezer mosolyt fogsz látni. ‘tehát mosolyogj.
A különleges bánásmódot igénylő gyerekek 2.
Ne várj mosolyra azért, hogy kedves légy...
Zoo Klub Év az Alma éve 2011.Év a Körte éve A új projekt része a tanulás. Ezért az évek gyümölcseit mutatjuk meg egy új projektben.
Az ülő Buddha okos gondolatai:
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Zene: Claydeman Klikkelj!
Anya – gyermek kapcsolata
Gyakorlati tanácsok és módszerek a jogkövető magatartás kialakításában.
Borbély-Pecze Mariann / Borbély-Pecze Tibor Bors
Névnapodra Szeretettel!
PéPéeS Tökéletes mese «lássuk» PéPéeS
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Nagy Attila
Karácsonyi fények.
Önéletrajz értelmezés PéPéeS Önéletrajz értelmezés 2 Társaságot kedvelő személyiség: ahogy lehet, lelép az irodából Remek prenzentációs.
Béla: Gondolatok Egy élő klasszikus gondolatai amíg reggel begyalogol a munkahelyére, avagy A Nagy Reggeli Vazze.
Biztos Kezdetről immáron sokadszor elindult 5 modell program elindult 50 program 2007-elindult Szécsény alkalmazott kísérlet ?
Tehetséggondozás a Miskolci Egyetemen. „csak tanult emberek tarthatják fent a nemzetet, illeszthetik be Európába.” „csak tanult emberek tarthatják fent.
TEHETSÉGFEJLESZTŐ PROGRAMOK AZ IDEGEN NYELV OKTATÁSBAN
A szeplőtelen fogantatás sok FESTŐT megihletett már. A közelgő karácsonyt várjuk Máriával. Így kívánunk most, FESTMÉNYEKKEL békés, boldog karácsonyt !
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
Valami ilyesminek? vagy … Ilyennek? Esetleg ilyennek?
NEM MINDIG KÖNNYÜ SZÜLÖNEK LENNI...
Noémi érkezése Megszülettem én láttam meg a világot. A nevem Gáspár Noémi 3 kg és 53 cm voltam a születésemkor. Pontosan este perckor.
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
DIAKONIA KERESZTYÉN ALAPÍTVÁNY Koordinációs iroda KOLOZSVÁRI FIÓK MAROS- VÁSÁRHELYI FIÓK SZENT- GYÖRGYI FIÓK SZÁSZ- RÉGENI FIÓK 100 alkalmazott BRASSÓI.
Tanodánkban Tanodánkban Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Kulturális programok Kulturális.
Debreceni Egyetem Gyakorló Óvodája. Tehetségpontunk Humán erőforrás Speciális képesítések Tehetségműhelyeink: -Borsószem bábcsoport -Kismesterségek -Gyermektorna.
A kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozásának pedagógiai szakszolgálati feladata BMPSZ Pécsi Tagintézménye Berta Zita.
A 2014/2015 iskolai év pszichológusi tevékenységének beszámolója.
STATISZTIKAI MUTATÓINK 2014/ LÉTSZÁMOK 1. a1.b1. c2.a2.b2.c2.d3.a3.b3.c3.d4.a4.b4.c5.a5.b5.c6.a6.b7a7.b8.a8.c SZUM
Az iskola és a szülők kapcsolattartási formái a Csaholci Általános Iskola intézményében Készítette: Kádár Ágnes mesterpedagógus szaktanácsadó
Tehetséggondozó jó gyakorlatok a hazai köznevelési rendszerben Dr. Péter-Szarka Szilvia - Fuszek Csilla.
Miért éppen fa – mint szenvedély? a gyökérzet szerteágazó, nem látható a törzs, a kifejlődési szakasz a korona a látható, jellegzetes szenvedély ágak.
Vörösmarty Mihály Készítette: Koch Sámuel, Kalmár Alex Leon, Zsák Ármin, Szula Milán.
Asztrológiai továbbképzés
„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket…” (Mt 19,13-15)
30 órás Akkreditált továbbképzés viselkedészavarokról pedagógusoknak, szülőknek Reményi Tamás A képzések időpontjai a következők: 1. Blokk -10.
Asztrológiai továbbképzés
Néhány adat a 2016/2017-es tanévről
Út a Vadonba CHRIS MCCANDLES.
A TANÍTÓ TANÍTÁSA.
A képzések helyszínei, időpontjai: a képzés előtt egy héttel
Videójátékok veszélyei
Csókay László KPSZTI április 13.
Ne várj mosolyra azért, hogy kedves légy...
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Előadás másolata:

Készítette: Kása Andrea Sőreghi Orsolya Péter története Készítette: Kása Andrea Sőreghi Orsolya

"A srácok márványgolyókkal dobálták a kecses oszlopokat, amikre az ágak törték a napfényt. Ilyen akartam lenni...„ (Egy kosaras naplója)

A háttér Édesanyja neveli Rossz anyagi körülmények Második középiskola (bukás) 9. osztályos 18 évesen Jó képességű Tehetséges Kiemelkedő rajztehetség Kicsit mozgékony Megjelenése elhanyagolt

A probléma Teljesítmény romlása Magatartási problémák Grafitizés Lógás Központi személyiség Droggyanús viselkedés

Következmények Igazolatlan hiányzások Bukás Társaktól való elhidegülés Bizonyítható droghasználat (látható jelekkel) Otthonról kimaradás Utcai élet Rossz társaságba keveredés Koldulás

Következmény

Mit tehettünk volna? Esetmegbeszélés Drog-koordinátor Családgondozó bevonása Tehetséggondozás Szülő bevonása Társak bevonása Nagyobb tér biztosítása a tehetség kibontakoztatásához

A lehetséges utak

"Rossz ember vagyok, de ezen változtatok, megváltozom "Rossz ember vagyok, de ezen változtatok, megváltozom. Ez volt az utolsó ilyen eset. Mostantól tiszta leszek, kihúzom magam, és az életet választom. Már alig várom. Olyan leszek, mint maguk, lesz állásom, családom, rohadt nagy TV-m, mosógépem, kocsim, CD lemezem, elektromos konzervnyitóm, jó egészségem, alacsony koleszterinszintem, biztosításom, jelzálogom, első otthonom, szabadidőruhám, háromrészes öltönyöm, kvízjátékom, szemét kajám, gyerekeim, séták a parkban, rendes munkaidő, golfpartik, kocsimosás, elegáns kardigánok, családi karácsony, rendes nyugdíj, adómentesség, csatornapucolás, és a végén, ha már nincs semmi, a halál." (Trainspotting)

"Mutasd meg azt, ki nem kerget ábrándokat, s én mutatok egy boldog embert. Ám az ember igazán csak álmában szabad, így van ez rég, s örökre így marad." (Holt költők társasága)