Maros Melinda Opten Informatikai Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az egyéni vállalkozó /2009. évi CXV. tv./  Természetes személy  Letelepedés  Üzletszerű  Saját gazdasági kockázatvállalás.
Advertisements

A csődtörvény módosításokkal kapcsolatos speciális adóhatósági változások és új feladatok Dr. Hodnik Ákos NAV Felszámolási és Végrehajtási Főosztály.
A BDSZ jogi szervezetei és ezek gazdálkodási és beszámolási feladataik
Könyvtárunk előfizetett adatbázisai. •Pressdok-Hundok (Sajtófigyelő) (évi 2 lemez) •Jogtár Plusz (havi frissítés) •Céghírek (havi frissítés) •Gazdasági.
Kattintson ide a bemutató leállításához Stop MIT KÍNÁL A Comp Lex CD CÉGHÍREK ÖNNEK? Comp Lex CD Céghírek Cégadatok hivatalos forrásból Gyors keresés Naprakész.
Az elektronikus kérelem-kitöltési próbaüzem szaktanácsadói támogatásának évi tapasztalatai Dr. Novák László vezető szaktanácsadó EURO-ÖKO FARM CSOPORT.
Gondolatok a jubileumi XX. Magyarországi Egészségügyi Napokról
Céginformáció Június 6. Értékesítési és kockázatkezelési technikák a pénzintézeti gyakorlatban Szalkai Éva.
Elektronikus cégeljárás
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
Az eredménykimutatás A mérleg szerinti eredmény levelezetését tartalmazza. (70. §) Eredménykategóriák: Üzemi (üzleti) tevékenység eredménye Pénzügyi műveletek.
Kereskedelmi gazdálkodás elemzése
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál igénybe vehető szolgáltatások Lászlóné Tanács Edina szolgáltatási igazgató november 15.
OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr
Sajtótájékoztató július 25. Dr. Szikora János elnök, APEH.
Cég „A cég az a gazdálkodó szervezet, illetve egyéb gazdálkodó jogalany (a továbbiakban együtt jogalany), amely ha – törvény vagy kormányrendelet eltérően.
Üzleti információforrások Céginformáció 2. rész Készítette: Cselleng Dávid.
Egyéni vállalkozás I. 1. Definíció: évi: CXV: . tv.
Cégnyilvántartás.
Piac és Profit - Pénzek a régióban február 7. Nézd meg kivel kötsz üzletet!
Piac és Profit Pénzünknél maradva! Követeléskezelés eredményesen! Megbízható partnerállomány és követeléskezelés az Opten segítségével!
Csökkentse a nemfizetés kockázatát az Opten segítségével!
Piac és Profit - Pénzek a régióban március 21. Nézd meg kivel kötsz üzletet!
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az Opten segítségével!
Új ügyfél nélkül mit érek én? Január 30.. Tartalom 1.Bemutatkozás 2.Értékesítés. Hatékonyan. 3.Jelzőlámpa az üzleti élet forgatagában 4.Több, mint.
Jelzőlámpa az üzleti élet forgatagában
Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk….
Zárjuk a 2011-es évet Előadó: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna a kisvállalati adózás szakértője
MKVK Konferencia Változások az IFRS-ben
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Piac és Profit Május 8. Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.
EGYÉNI VÁLLALKOZÁS 2014.III..
Gazdasági társaságok alapítása
Ismerje meg a Napi Gazdaság olvasóit! május 27.
Vétkes ártatlanok, avagy a magyar céghálózat csapdájában Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft május 12.
Az üzleti élet illuzionistái „Csak a cégemet figyeljék, mert csalok!” december 3. Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató, Opten Informatikai.
Kereskedelmi jog II. IX. Előadás A csődeljárás.
Állami és önkormányzati vállalatok átláthatósága - a FŐTÁV Zrt. esetében Budapest, április 28.
OPTEN Informatikai Kft. cég és jogi információs szolgáltatások Csőd-, és felszámolási eljárás adatokkal naponta többször frissülő cégadatbázis CÉGTÁR
Felszámolási körkép a statisztikák tükrében
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
GE Consumer Finance – Budapest Bank Knowledge Center – Tudásközpont Missziónk: az információval és a tudással a kollégák kompetenciáját növelni és az üzleti.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
Hazai vámhatósági tapasztalatok és legjobb gyakorlatok az AEO-kal való együtt működés terén Konopás András százados2014. június 24. NAV KAVIG Konopás András.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Pécs, 2015.március 12. A kapcsolatok hálójában. Magyarország – 1 millió vállalkozás országa EVA-sok, betéti társaságok, Kft-k és Rt-k vesznek körül bennünket.
Szeged, február 26. A kapcsolatok hálójában Céginformációs körkép a dél-alföldi régióról.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Nyíregyháza, április 02. A kapcsolatok hálójában.
A vállalkozások jogi környezete
Szombathely, Május 14. A kapcsolatok hálójában.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Mennyire modern a hazai elit?. 2 Mennyire modern a hazai üzleti elit… … információszerzésben? … médiafogyasztási szokásaiban? … életmódjában?
Debrecen szeptember 17. Hogyan kerüljük el a nemfizetés kockázatát? Piac & Profit.
A Számvitelről szóló évi C. törvény módosításai Készítette: Szabó Gabriella.
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
A SZÁMVITELI TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Készítette: Szűcs Krisztina.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
Könyvelési gondjai vannak? A jogszabályok nehezen érthetőek? Segítségére lenne az adótanácsadás? Kevés az ideje, de tudni szeretne mindent a cégével kapcsolatban?
CÉGBEJEGYZÉSRE KÖTELEZETT ADÓZÓK BEJELENTKEZÉSE, VÁLTOZÁSBEJELENTÉSE, ADÓREGISZTRÁCIÓS ELJÁRÁS október 30. Ujjady Enikő NAV Heves Megyei Adóigazgatósága.
Ellenőrzések számvitele. Ellenőrzés célja az általa képviselt érdekek alapján: - k ülső ellenőrzés (adóhatósági, hitelezők..) - belső ellenőrzés - önellenőrzés.
Ingyenes És Térítéses Céginformáció az interneten
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Roadshow
SZÁMVITEL.
Cégalapítás Ukrajnában
Dr. Nagy viktor „Jót s jól” avagy gazdasági jogi alapismeretek
Ingyenes És Térítéses Céginformáció az interneten
Előadás másolata:

Maros Melinda Opten Informatikai Kft. Céginformáció mindenkinek Információforrások, lehetőségek Maros Melinda Opten Informatikai Kft.

Cégek Mi a cég? A cég - ha törvény eltérően nem rendelkezik - az a jogalany, amely a cégnyilvántartásba történő bejegyzéssel, üzletszerű gazdasági tevékenység folytatása céljából jön létre. Magyarország az egymillió vállalkozás országa: közel 550 ezer társas vállalkozás és több, mint 400 ezer egyéni vállalkozó működik ma országszerte A megszűnt vállalkozások (társas és egyéni) szintén ekkora számmal bírnak Területi eloszlás szerint a fővárosban tevékenykedők száma a legnagyobb

Havonta átlagosan 4000 új céget alapítanak A cégalapítók többsége nem egy vállalkozással rendelkezik, illetve nem egy cégben döntéshozó Minden hónapban közel 3000 céget törölnek a cégnyilvántartásból

Cégalapítás Milyen céget szeretnék alapítani? Milyen cégformát válasszak? Mekkora összeget fektessek a vállalkozásba? Alapító okirat létrejötte Cégjegyzékbe való bejegyzés Cégközlönyben való közzététel

Megszűnő, vagy csődbe ment vállalkozások Végelszámolás: elsősorban nem negatív eljárás; a cég adósságmentesen törlésre került a cégjegyzékből Csődeljárás: átmeneti pénzügyi krízis, fizetési haladék a hitelezőktől, a cég talpra állhat Felszámolási eljárás: tavaly több, mint 17 ezer céget számoltak fel(!); fizetésképtelenség esete, a cég nem marad fenn, az adósságok kifizetése után törlik a céget a cégjegyzékből hivatalbóli törlési eljárás: a céget törlik a cégnyilvántartásból – általában „eltűnt cégek” esetében, nem találhatóak a székhelyükön, fantomcégek, stb..

Honnan szerezhetek céginformációt? Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nyilvántartása KIM OCCR (Országos Cégnyilvántartó és Céginformációs Rendszer) https://occsz.e-cegjegyzek.hu/info/page/ceginfo Ingyenes céginformáció http://www.e-cegjegyzek.hu/index.html Céginformációs szolgáltatók NAV honlap KSH honlap Keresett cég honlapja Egyéb források

Miért van szükség céginformációra? Új partnerek feltérképezése (leendő HR munkatársként a szerződő partner adatainak felkutatása, magánéletben pl. kivel építtetem meg az házamat) Meglévő partnerek figyelése (cégvilágban óriási fluktuáció, cégek mennek tönkre, új vállalkozások alakulnak) Konkurensek monitorozása Kockázatcsökkentés

Cégadatok Cégmásolat: egy cég összes, valaha bejegyzett hatályos és nem hatályos adata Cégkivonat: a vállalkozás hatályos adatai Cégbizonyítvány: csak az kiválasztott rovatok megjelenítése Névjegy Iratjegyzék Közleményjegyzék

Kapcsolatrendszer A céget önmagában vizsgálni (cégjegyzéki adatok, pénzügyi adatok, negatív információk) a mai gazdasági környezetben már nem elegendő! Mivel az újonnan alakuló társaságok tulajdonosai/vezetői 70 %-ban egyéb cégekhez is köthetők (voltak), a kapcsolódó vállalkozások illetve személyek feltérképezése ma már elengedhetetlen a kockázatelemzéshez! A cégek döntő többségénél (95%) magánszemélyek a tulajdonosok és nem cégek

Pozitív és negatív információk Cégadatokból nem mindig mérhetők fel a cégek fizetési szokásai, vagy pozitív megítélésük Nem szabad a csak saját tapasztalatokra hagyatkozni, bármelyik cég anyagi helyzete romolhat, akár napok, hetek alatt! NAV adóslistái, felfüggesztett vagy törölt adószámok Végrehajtási eljárások Fogyasztóvédelmi pozitív és negatív listák, Gazdasági Versenyhivatal elmarasztaló határozatai NAV pozitív listái => köztartozásmentes adózok, minősített adózók

Pénzügyi adatok Éves pénzügyi beszámoló leadása az Ügyfélkapun keresztül A cégek beszámolói nyilvánosak, bárki által elérhetőek Komoly következményei vannak annak, ha a cég nem adja le a pénzügyi beszámolóját! => NAV adószám felfüggesztés és törlés, kényszer-végelszámolás Mérleg és eredménykimutatáson kívül fontos információforrások a kiegészítő mellékletek, és az egyéb kísérő dokumentumok

Pénzügyi adatok segítségével előrevetíthető a cég további működése => segítségével felmérhető, hogy nyereséges cégről van szó, vagy pénzügyi problémákkal küzd Cégelemzés készítése: pénzügyi mutatók, hitelezhetőség, piaci részesedés, csődesély, stb…

Partnerek megfigyelése Üzleti partnerek száma eléri azt a mennyiséget, amikor már nincs kapacitás az emberi ellenőrzésre Automatikus partnerfigyelés Partnerek figyeltetésével időben értesülhet az eljárásokról, negatív információkról, adatváltozásokról Időmegtakarítás!

Új partnerek megkeresése Cégadatbázis használata a célcsoport eléréséhez => tevékenység, terület, pénzügyi helyzet, stb. szerinti szűrés Dm kampányok, értékesítői felkeresés Email és telefonos megkeresések

A céginformáción túl… Mindig megbízható források használata Nyomtatott és elektronikus sajtó folyamatos figyelése, szaklapok Statisztikák Konferenciák, szakmai rendezvények => új ismereteken kívül kapcsolatrendszer kiépítése Jogi alapismeretek Sosem elég egy forrásra hagyatkozni! Internethasználat

Köszönöm figyelmüket! Maros Melinda (1) 696 0659 maros.melinda@opten.hu