A teljesértékű táplálkozás forradalma

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Directions: Answer all the below questions and ask your consultant to provide you with your results! Directions: Answer all the below questions and ask.
Advertisements

Táplálkozási alapfogalmak
Hogyan éljünk egészséges és hosszú életet?
Alap Termékek.
Lehetnek számunkra hasznosak a mikrobák?
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
Fogyasztói magatartás, attitűdök a funkcionális élelmiszerek piacán
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Sportolás hatása szervezetünkre
Becslések szerint a felnőttek 70%-a nem fogyasztja a napi gyümölcs és zöldség mennyiséget, és a gyerekek 90% szintén nem fogyasztja el az ajánlott napi.
Táplálékok, tápanyagok
A PECSÉTVIASZ GOMBA GANODERMA LUCIDUM.
Flavon max termékcsalád
Az egészséges táplálkozás lehetőségeiről
Mennyi mindenre képes a fahéjas Méz ?!?
A rák, a helyes táplálkozás és életmód
LifePak Anti-Aging előadó: Carsten R. Smidt, Ph.D., FACN
Az Antioxidánsok szerepe minden napi életünkben
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
A Family-Business legújabb terméke Budapest, november 4. Dr. Bérci István.
Az egészséges mosoly titka: Dent  med Perfect-Team.
Reformtáplálkozás.
Bioélelmiszerek Készítette: Sorbán Sarolta
Indításkor Kattints a hangszóróra Kikapcsolás ESC gomb.
One Line One Team One Vision USA, 2008 Egészség Anyagi biztonság.
Kutatási eredmények bizonyítják, hogy kb. 650-féle kórokozót 6 percen belül elpusztít. /Science Digest magazin(1978/03.)/ Ezzel szemben egy antibiotikum.
A helyes táplálkozás.
Dr.Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztő főorvos BFKH NSZSZ munkatársa
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
NÖVÉNYI ALAPÚ, INSTANT ITALPOROK HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI KIVONATOK A MODERN VILÁGUNKBAN.
Oktatás kiemelkedő fontossága
Pharmanex BioPhotonic Scanner™
Nano Silver.
Gránátalma (Punicaceae). A növényről néhány szót Gyümölcse kemény héja alatt sok sötétpiros beágyazódott édeskés, savanykás húsos mag található. Származási.
Lucerna (Medicago sativa)
Resveratrol "Borban az igazság!"
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Az egészséges életmód és a stressz
HOGYAN ÉLJÜNK EGÉSZSÉGES,HOSSZÚ ÉLETET ? Azt mondják naponta meg kell enni egy almát, mert: " mindennap egy alma az orvost távol tartja „
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?
A moszatok gazdasági jelentősége
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Az algák világa A 3,5 milliárd éves élet a Földön 1.
Tápanyagaink.
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
PUREX Phase-3 Program. PUREX Phase-3 Mottó: „Legyél kívül és belül mindig tiszta, Ez a hosszú, egészséges élet titka!” (Ősi indiai mondás) (Ősi indiai.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Flownorm kapszula. A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okok (pl. nem megfelelő táplálkozás,
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
A TÁPLÁLKOZÁS HATÁSAI SZERVEZETÜNKRE
Az éhezés.
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága
10. rész :Táplálékunk összetevői
Nikken PiMag Waterfall®
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Előadó: Dr. Frányó Ildikó háziorvos
Pulyka az egészséges táplálkozásban
TIENS KANGLI.
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

A teljesértékű táplálkozás forradalma A Nikken bemutatja A teljesértékű táplálkozás forradalma Fordította: Mócsa János, email:mocsa.janos@t-online.hu,tel:06-30-248-7861

“Ételed a gyógyszered ” Hippocrates (az orvostudomány atyja)

Az Eurodiet jelentése szerint1, a táplálkozási szokások és az inaktív életstílus kapcsolatba hozható a rákos megbetegedések 30-40%-val, a korai szívbetegségek egyharmadával és az Európában folyamatosan növekvő elhízással, valamint csontritkulással. 1 Készült a Krétai Egyetem koordinálásban és alapította az EU Általános Egészség és Fogyasztóvédelmi Igazgatósága 2001-ben

Az ipari környezetben előállított és feldolgozott élelmiszerek vitamin és ásványi anyag hiányosak lehetnek A zöldségek és gyümölcsök gyakran éretlenül kerülnek szüretelésre és a szállítás alatt érlelik őket. Gyakran külső bevonattal látják el őket a jobb állapot látszólagos fenntartása érdekében. Gyakran különböző sugárzási eljárással hosszabbítják meg az élettartamukat annak érdekében, hogy a boltok polcain tovább legyenek tárolhatóak.

Az amerikai kormány legfrissebb ajánlása alapján, naponta 9-11 adag friss zöldséget és zöldséget kellene fogyasztanunk Hányan tudják ezt megtenni…? USA kormány Lépések az egészségesebb élet felé

Az Amerikai Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának jelentése szerint: Az amerikaiak 92%-a nem kapja meg a kívánatos tápanyagmennyiséget abból az ételből, amit naponta elfogyaszt.

Az életminőség elsőszámú meghatározója az egészségünk…. Ennek érdekében egészségesen kell: Aludni Táplálkozni Mozogni Inni és lélegezni a tiszta vizet és levegőt Kiegészítőket alkalmazni

“A Kongresszus megállapította, hogy kapcsolat áll fenn a különböző táplálékok vagy táplálék kiegészítők fogyasztása és a krónikus betegségek, mint pl. rák, szívproblémák, és csontritkulás között.” “A Kongresszus megállapította, hogy a táplálékok fontossága és az étrendi kiegészítők az egészség fenntartása és a betegségek megelőzése szempontjából tudományosan bizonyítottak.” Amerikai törvények 103-417 Az egészséges táplálkozás és annak oktatása szakasz

A teljes értékű táplálkozás előnyei megnövelt tápanyag felvétel a teljes értékű táplálékok szinergiája a feldolgozott élelmiszerek értékes és egyéb alkotóelemi eltűnnek (A fehérliszt előállítása során 22 tápanyag és az ásványi anyagok 70%-a a kenyérben tönkre van téve). egyedüli forrása a fito tápanyagoknak

A teljesértékű táplálékok tartalmazzák a fito tápanyagokat A fito tápanyagok védelmi funkciót látnak el Minden növény 20-200 fito tápanyagot tartalmaz (fito kemikália)

A zöldárpafű a Jade Greenzym-ban teljesértékű táplálék A zöldárpafű a Jade Greenzym-ban teljesértékű táplálék. Az Amerikai Étel és Gyógyszer Szövetség engedélyezte a „teljesértékű táplálék” kifejezés alkalmazását a zöldárpafűre és a tengeri algára. Ha semmi mást, csak a Jade Greenzyme-ot fogyasztaná, akkor is egészségesen élne!

Jade GreenZymes™ Enzimek, vitamin és tápanyagok Zöld táplálék – Chlorophyll (oxigenizál) Természetes lúgosító, méregtelenít Különleges zöldárpa Coix Lachryma-jobi Minőségi – Különleges eljárással szárított (nem pép)

Aktív összetevők a zöldárpában Enzimek, vitaminok, ásványi anyagok és aminó savak Emészthető rostok - Cyamopsis tetragonoloba Méregtelenítés - Kombu (tengeri alga) Energia – Gyöngyárpa kivonat Dr. Hagiwara és Mr. Cho Zöldárpa földeken Fukuokában, Japánban

A zöldárpa előnyei Dr. Yoshihide Hagiwara 10 évi kutatás után a zöldségek világában arra a megállapításra jutott, hogy a zöldárpa az összes többihez képest a legkiválóbb. „A kutatásaim bebizonyították, hogy a zöldárpa levelei tartalmazzák a legdúsabb táplálékforrást, ami a bolygónkon egyetlen forrásból elérhető." - 30-szor több B1 vitamin, mint a tejben* - 6.5–szer több karotin, mint a spenótban* - 7-szer több C-vitamin, mint a narancsban* Tudomány és technológia hivatal, Forrás Kutatási Szövetség, és a Japán Élelmiszer Vizsgáló Központ

A zöldárpa előnyei orvosi tanulmány anyagokban,– nem szükségszerűen fogyasztói szempontból - segít az allergiás tüneteket csökkenteni (Chemical and Pharmaceutical Bulletin 1999) Segít a pH-t (savlúg háztartás) egyensúlyban tartani Segít az immunrendszer erősítésében (Japan Pharm Sciences 1981) Segít a vércukor egyensúlyban tartásában (Diabetes 1997) Segít a koleszterinszint csökkentésében (Journal of Nutritional Science & Vitaminology 1993 39:73)

A zöldárpa vitamintartalma. Karotin C vit B-1 vit. klorofill zöldárpa A zöldárpa vitamintartalma Karotin C vit B-1 vit klorofill zöldárpa 52,000 329 1.29 149 fejes saláta 200 5 .06 0 paradicsom 400 20 .08 0 búza 0 .01 .30 0 tej 20 2 .04 0 narancs 120 50 0.1 0 (Japan Élelmiszer Elemző Központ)

Ásványi anyag tartalom a zöldárpában. ca. mg. fe. cu. k zöldárpa. 1108 Ásványi anyag tartalom a zöldárpában ca mg fe cu k zöldárpa 1108 224 16 1.36 8800 fejes saláta 21 9 .5 .15 208 paradicsom 3 11 .2 .1 288 búza 30 106 3.2 .65 361 tej 170 29 1.2 .05 160 narancs 14 1 .2 0 0 (Japan Élelmiszer Elemző Központ)

Ciaga™

Ciaga™ Egyedi, különleges keveréke 16 gyümölcsnek és gyümölcs kivonatnak Gazdag antioxidáns tartalmának köszönhetően segíti az egészséges szívműködést Hideg feldolgozással készül, ezáltal megőrzi a gyümölcsök tápanyagtartalmát Finom nektár az egész családnak

Az USA-ban mindössze 5 gyümölcsből áll össze a teljes gyümölcsfogyasztás 50%-a– narancs, banán, alma, dinnye és szőlő A szervezetnek sok gyümölcsre van szüksége ahhoz, hogy hozzájusson a szükséges fito tápanyagokhoz….

Ciaga™ 16 összetevőt tartalmaz!! 40% Gránátalma 30% Aloe Vera 27% gyümölcslé (körte, cseresznye,áfonya, szőlő, narancs, málna és mandarin ) 3% gyümölcs kivonat (zöld tea, vörös rizs, jujube) 0% víz, ízesítés és tartósítószer

Gránátalma 30-40% polyphenol – erőteljes antioxidáns 3-szor annyi antioxidáns, mint a vörösborban, vagy zöld teában Káliumot, C vitamint, niacint (B1 vitamin) és sok rostot tartalmaz

A szaksajtóban a szívbetegségek és a rák megelőzőjeként jellemzik A gránátalma az új csodaszer, amely a szívet védi Izraelben tudósok kimutatták, hogy napi egy pohár gránátalmalé csökkenti a szív és keringési megbetegedések kockázatát. „A gránátalmalé tartalmazza a legmagasabb antioxidáns koncentrációt, más juiceokhoz képest, mint pl. Vörösbor, és zöld tea” mondta Michael Avram professzor team vezető. Ez jó hír, mivel az antioxidánsok a természetben előforduló anyagok a növényekben, melyek megvédik a szervezetet a szabad gyököktől – a vérben előforduló „rossz” anyagoktól.

ALOE VERA Több mint 75 féle tápanyagot tartalmaz Gyulladás gátló Antibakteriális Immunrendszer erősítő Poly-saccharidokat tartalmaz

Tiszta nyersanyag tartalom A tiszta azt jelenti, hogy tartalmazza mindazt a jót, ami a természetes állapotában (feldolgozatlanul) is benne van: teljes gyümölcstartalom: gránátalma, aloe vera, körte, csereszenye, málna és fehérszőlő. természetes gyümölcskivonat: barnarizs, vörösrizs, mandarin, narancs, málna, sütőtök, zöldtea, jujube, hibiszkusz, Teljes gyümölcs tartalom

ORAC – Szabadgyök megkötő kapacitás = antioxidáns tartalom Független laboratóriumi teszteredmények az antioxidáns mennyiségre 30ml termékben

Tudta..? Mindössze 2 evőkanál CIAGA 780 egységnyi antioxidánst tartalmaz. Ennyi antioxidáns 4 banánban van!

Ciaga™ ORAC Ciaga™ Noni Mangosteen Aloe Vera Juice* Juice* Juice* Értékek: micromoleTE/L az ORAC érték mérésére Mg/L for Immun és Szív támogatás összetevői Ciaga™ Noni Mangosteen Aloe Vera Juice* Juice* Juice* * 100% tiszta, higítatlan termék

A szabad gyökök a képen látható módon támadják meg sejtjeinket.

Gyártás Nincs pasztörizálás és hőkezelés Hideg feldolgozás a tápanyagok megőrzése érdekében Nincs tartósítószer 2 x 960ml kiszerelés

Azok az emberek, akik nem fogyasztanak gyümölcsöt és zöldséget, gyakrabban betegednek meg rákban és szívproblémákkal. (European J. Cancer, 1997) (Am. J. Epidemiology, 1997) (Nutr. Cancer, 1996)

Tudta, hogy nagyon sok zöldség és gyümölcs, amit megvásárolunk, az alábbi „kezeléseket” kaphatta: *Sugárzás (30 millió röntgen sugárzás) *Gázosítás (Carbon dioxid) *Lepermetezve baktérium, penész, gomba, rovar és ürülék ellenes, fertőtlenítő anyagokkal

Mint az egyik világviszonylatban is legnagyobb gyártó, az utóbbi 10 évben gyártósorainkon 50 millió üveg elkészítése után azt mondhatjuk, hogy a CIAGA a legkiválóbb termék a legmagasabb antioxidáns és tápanyag tartalmának köszönhetően. (Aloe Commodities, 2005)

Lactoferrin Gold 1.8™ Bélrendszer egészségét támogatja Prebiotikum, segíti a jó baktériumok szaporodását Javítja az ételben lévő tápanyagok emésztését Erősíti az immunrendszert

Jade Greenzymes = zöldségek CIAGA = gyümölcsök Lactoferrin = prebiotikum, segíti az ételben lévő tápanyagok felszívódását Biodirected Táplálék-technológia = különleges táplálkozási támogatás

CIAGA Lactoferrin Jade Greenzymes A Nikken teljesértékű táplálkozás filozófiája Gyümölcs és zöldség kapszulák – speciális célok érdekében egyedileg kialakítva Bio- directed Táplálkozás-Technología Napi gyümölcslé CIAGA Lactoferrin Prebiotikum Jade Greenzymes Teljesértékű táplálék

A teljesértékű táplálkozás forradalma A Nikken bemutatta A teljesértékű táplálkozás forradalma Fordította: Mócsa János, email:mocsa.janos@t-online.hu,tel:06-30-248-7861