Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az egészséges táplálkozás lehetőségeiről

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az egészséges táplálkozás lehetőségeiről"— Előadás másolata:

1 Az egészséges táplálkozás lehetőségeiről
Dr. Gothárd Csaba eszmefuttatása a 2009 júniusi Sikernapon Az egészséges táplálkozás lehetőségeiről

2 Minőségi éhezés ? Vajon étkeink tartalmazzák-e a szükséges mikro-tápanyagokat a kellő mennyiségben és összetételben ? Egyes külföldiek szerint mi magyarok minőségi éhezők vagyunk! De hogyan lehet éhező egy olyan nép, aki ilyen étkeket helyez saját maga és vendégei asztalára? Vajon híresen ízletes és kalóriadús konyhánk tartalmazza-e a nélkülözhetetlen mikro-tápanyagokat – ásványi anyagokat és vitaminokat – a megfelelő mennyiségben és összetételben?

3 Serdülők vitamin ellátottsága
Fiúk (%) Lányok (%) 2004-ben a Nemzeti Népegészségügyi Program keretében többek között azt vizsgálták, hogy VIII. osztályos fiaink és lányaink között milyen arányt tesznek ki azok, akik az ajánlott vitamin és nyomelem adag 70 %-ánál kevesebbet fogyasztanak. Azt remélnük elenyészően keveset találtak. Ezzel szemben kiderült, hogy a fiúk 57, a lányok 48 %-a fogyaszt rendszeresen Ajánlott vitaminbevitel 70%-át el nem érő VIII. osztályosok aránya Magyarországon „Nemzeti Népegészségügyi Program, 2004 – Dr. Zajkás Gábor”

4 Serdülők nyomelem ellátottsága
Fiúk (%) Lányok (%) Ajánlott nyomelem bevitel 70%-át el nem érő VIII. osztályosok aránya Magyarországon. „Nemzeti Népegészségügyi Program, 2004 – Dr. Zajkás Gábor”

5 A szubklinikai nyomelemhiány
Mértéke nem mutatható ki Specifikus tüneteket nem okoz Nem diagnosztizálható Azonosítatlan, elmosódó tünetekkel járó kóros állapot, az enzimek hiányos működése következtében

6 Az egészséges táplálkozás
Tömény cukor, zsírok Állati fehérje (hús, hal, tejtermék) + olajos magvak Friss zöldségek és gyümölcsök Gabona- gabonakészítmények

7 Terményeink nyomelem tartalma
1966 1966 1966 1966 1966 50 % 31 % 9,52 % 4 % 35,4 % 1990 81,4 % 1990 63,2 % 1990 2005 2005 Búza 1990 23 % 1990 14,28 % 2005 Árpa 2005

8 Terményeink vitamin tartalma
40 % 46,7 % 5 % 5 %

9 Téli C-vitamin fogyasztás ?
Min. napi szükséglet 5 mg C-vitamin / 10 dkg alma 1,5 kg alma

10 Természetes vagy tiszta ?

11 Természetes eredet ≠ Tiszta
Természetes eredet ≠ Megbízható Természetes eredet ≠ Egészséges A tisztaság fél egészség ! Tisztaság + Megbízhatóság = Egészség !

12 Forever Living Products termékei
Tiszták Megbízhatóak Egészségesek

13 Köszönet a Gödöllői Szent István Egyetem könyvtárának hathatós segítségükért.
Ajánlott források: A falu: / XVI évfolyam 2. szám 33 – 44 oldal (Dr. Márai Géza) Biokultúra: / 6. szám oldal (Dr. Márai Géza) Andreas Jopp: Veszedelmes vitaminhiány


Letölteni ppt "Az egészséges táplálkozás lehetőségeiről"

Hasonló előadás


Google Hirdetések