Cellák és tartalmak formázása táblázatkezelő programokban Készítette: Péter Tünde Felkészítő tanár: András Izabella Iskola: Gábor Áron Iskolaközpont,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Táblázatkezelés Alapok.
Advertisements

Microsoft Excel 3. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Táblázatok.  Szövegünket nem csak tabulátorokkal igazíthatjuk táblázat-szerűre,  Táblázat eszközt használva további lehetőségeket kapunk:  Keretezés.
EXCEL TÁBLÁZATKEZELŐ ALKALMAZÁS
Számítástechnika I. 2.konzultáció
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Informatika felvételi felépítése. Az informatika felvételi két részből áll… Írásbeli –60 perc –50 pont Gyakorlati –60 perc –25 pont +25 pont.
Microsoft Excel 5. óra Előadó: Jánosik Tamás.
A táblázatkezelés alapjai 1.
 Szöveg: Alapértelmezés szerint a táblázatkezelők a szöveges adatot balra zárják. Ha a cella tartalma nem fér ki, akkor a szomszédos cellában folytatódik.
Készítette: Szobonya Ferenc
Táblázat kezelő programok
Táblázatkezelés-Excel
Táblázatkezelés Microsoft Excel
Mire jók a tabulátorok? Lehetőséget nyújtanak
Excel: A diagramvarázsló használata
Táblázatkezelés– Excel program bemutatása
Címsor menüsor ikonsor munkaterület (ikonsor) állapotsor.
Készítette: Rummel Szabolcs
Microsoft Office WORD 2007 Formázás
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
Táblázatkezelés Az Excel.
MICROSOFT OFFICE EXCEL. Indítása  Start - Minden program – Microsoft Office – Microsoft Office Excel  Asztalról az ikonjára dupla kattintással.
Bekezdésformázás Tepszis Barbara 8.a Salamon Róza (felkészítő tanár)
Salamon Róza felkészítő tanár
HTML oldal felépítése Készítette: Pataki Arnold
KÖRDOKUMENTUM készítése
Hogyan lehet használni a keresőprogramokat? Készítette: Tankó Csongor Felkészítő tanár: András Izabella Gábor Áron Iskolaközpont Szentegyháza.
A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6.
Bekezdésformázás Fűrész Attila Salamon Róza (felkészítő tanár) 8.A
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokban
Képek beillesztése,formázása dokumentumokban Tóth Anita 8
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokba
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokban
Készítette: Zágonyi Abigél Felkészítő tanár: Fegyver Imre Huszár Gál Iskola 4030 Debrecen, Diószegi út 15.
Microsoft Excel Általános ismeretek.
Az egérmutató formái: Sor vagy oszlop kijelölése Cellák kijelölése
1 Microsoft Excel 4. óra Előadó: Jánosik Tamás. 2 Formai beállítások Oszlopszélességek beállítása  Egyszerűen: az adott oszlop oszlopcímének jobb szélénél.
Az Excel táblázatkezelő
Táblázatkezelés.
TÁBLÁZATOK SZERKESZTÉSE EXCEL 2007 TÁBLÁZATKEZELŐVEL.
DOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE WORD 2007 SZÖVEGSZERKESZTŐVEL II. rész.
Feladatlap stílusokra
Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása vizsgálata! Függvények magyarázata!
Készítette:Képes Edina 10/d
Táblázatkezelés alapjai
Az NVU webszerkesztő program
Turócziné Kiscsatári Nóra
ACCESS Lekérdezések, űrlapok, jelentések
ÖSSZEÁLLÍTOTTA: NAGY TIBOR Táblázatkezelés MS Excel 2013 Ez a mű Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc alatt.
Táblázatok.
Adatvizualizáció Segédanyag a Gazdasági informatika tárgyához
Licensz vizsga Újvidék, Kandidátus: FARKAS ANDOR
Táblázatkezelés.
Dokumentum formázása.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
BIOLÓGUS INFORMATIKA 2008 – 2009 (1. évfolyam/1.félév) 6.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Másolás és automatikus kitöltés
Készítette: Ambrusné Somogyi Kornélia
Excel alapok Templom Téri Német Nemzetiségi Általános iskola Pilisvörösvár 2015 A leggyakoribb Excel műveletek, ill. típusfeladatok Készítette: Kárpát.
Informatika Oktató: Katona Péter. Táblázatkezelés (Az Excel táblázatkezelő alapjai)
Alapfogalmak Táblázatkezelés 1.. Tartalom Táblázatok készítése Cella, tartomány, munkalap, munkafüzetCella, tartomány, munkalap, munkafüzet Állományok,
Kimutatás-pivot tábla, Excel 2010
3. Táblázatok és diagramok
Házi feladat megoldása
Így tanítanám a tabulátorok használatát
Táblázatok A táblázat megadása a tag használatával lehetséges. A és tageken belül: a és tagek között adhatjuk meg a.
Táblázatkezelés Az Excel.
téma közlemény SmartArt-ábra piros hátterű képekkel (Haladó)
Előadás másolata:

Cellák és tartalmak formázása táblázatkezelő programokban Készítette: Péter Tünde Felkészítő tanár: András Izabella Iskola: Gábor Áron Iskolaközpont, Szentegyháza

Táblázatkezelő program Excel 2007 A Microsort Office Excel 2007 az egyik leggyakrabban használt táblázatkezelő program napjainkban.

Táblázatkezelő előnyei Sokkal nagyobb táblázatott készíthetünk mind papíron akár 256 oszlop és több tízezer sor A különböző számításokat képletek és függvények segítségével adhatunk meg. A beírt adatokat könnyen átlehet alakítani grafikonokká vagy diagramokká. Az Excelben készített táblázat alapértelmezett kiterjesztése az xlsx.

Az Excel táblázatok felépítése Az Excel táblázatkezelő munkalapja sorokból és oszlopokból áll. A táblázatkezelőben a sorokat számokkal , az oszlopokat az ábécé betűivel azonosítjuk. Egy oszlop és egy sor kereszteződését cellának nevezzük,amely egyetlen információt tartalmazhat.

Cella tartalmának igazítása és formázása Az Excel támogatja a cella tartalmának formázását. A Word- hoz hasonlóan az Excel celláiba írt adatoknak is megváltoztatjuk a típusát, méretét, igazítását, színét, stb.

Írásirány megváltoztatása Az Excel újabb verzióiban lehetőségünk van a szövegeket illetve adatokat nem csak vízszintesen,hanem függőlegesen vagy tetszőleges szögben elforgatva is a táblázatcellába írni.

Feladat Egy raktárban fel szeretnék mérni a meglevő termékek értékét. Készíts egy táblázatot, mely tartalmazza az egyes termékek nevét, darabszámát, egységárát. A táblázatot úgy formázd, hogy az írásirány a táblázat fejlécénél 60%-ban legyen elfordítva.

Megoldás Elvégzendő lépések: Táblázat elkészítése Formázás végrehajtása a következőképpen: Kijelöljük a szükséges cellákat. Jobb gombbal kattintunk a kijelölt cellákra. A környezeti menüből kiválasztjuk a Cellaformázás menüpontot. Az igazítás fülre kattintunk.

A szegély megadása, formázása Amennyiben nem állítunk be szegélyeket a celláknak, nyomtatáskor nem lesznek elválasztva egymástól. A megszokott Cellaformázás menüpont alatt tudjuk ezt megadni, ha a Szegély fülre kattintunk. Megadhatjuk: Vonal stílusát, színét, elhelyezkedését.

A cellák kitöltése A celláknak a belsejét is ki tudjuk tölteni Ugyancsak a cellaformázás segítségével Megadhatjuk: Háttérszín Mintázat Kitöltési effektus

Cellák adattípusának meghatározása Amennyiben üres cellába adatot írunk,úgy a beírt adat típusának megfelelően fog beállítódni a cella adattípusa. A cellák automatikus igazítása az szerint történik, hogy milyen típusú adatot tartalmaz. A cella adattípusa persze független attól,hogy a benne lévő adat számolt érték,vagy pedig közvetlenül beírt szám vagy szöveg.

Cella típusok a következők lehetnek Általános: Általános adatformátum,nem tartalmaz semmiféle beállítást. Könyvelői: Lényegében pénznem formátumú adatok könyvelői formátumoknak megfelelően. Idő: A dátumhoz hasonló időpont tárolására szolgáló adattípus.

Dátum: Dátum tárolására használható formula, ahol a dátumforma és évszázad megjelenítése cellákként változható. Egyéni: Egyéni igény szerint kialakított számokból és hozzárendelt szövegrészletekből kialakítható formátum. Például 23 db. Esetén a cellába található adat 23 , de mi hozzárendeltünk egy db. rövidítést.

Egyéni formátum kialakítása Lehetőségünk van egy cellához teljesen egyéni formátumot is készíteni. Ehhez a Formátum menü Cellák menüpontjánál válasszuk az Egyéni kategóriát,kattintsunk egy a tervezetthez hasonló formátumkódra, majd a Formátumkód felirat alatti négyzetbe kattintva javítsuk át azt.

Adattípusok igazítása A szöveges adatokat balra,a numerikus adatokat jobbra és a dátumot balra igazíja.

Feladat Készíts egy táblázatot, mely a következő adatokat tartalmazza: tanuló neve,Magyar,Matek, Idegen nyelv. A táblázat tartalmazzon 5 diákot Számíts ki minden tanuló esetén a félévvégi médiáját. Végezzük el a következő formázási műveleteket: A fejlécnek az írásiránya legyen 15%-os. Állítsuk be a szegélyt amely legyen szaggatott és kék színű. A betű stílusa legyen félkövér és dőlt , a színe pedig sötét kék. A fejlécet pedig töltsük ki egyéni stílussal.

Hivatkozások Bártfai Barnabás: Hogyan használjam?, BBS-E Bt. kiadó, 2001 Mariana Miloşescu: Az informatika és kommunikáció technológiája, Editura didactică şi pedagogică, Bukarest, 2005