Közösségi portálok használata

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Advertisements

IKT pedagógusoknak.  Csoportok vagy társadalmi rendszerek ideáltipikus meghatározása, amelyek az egyes tagok közötti szilárd kötődések eredményeként.
Valósidejű fenyegetések a virtuális térben Symantec Kiberbűnözési felmérés Teasdale Harold szeptember 26.
A világ leggazdagabb emberei MA A többiek pedig munkát keresnek.
Közösségi oldalak használata
Adatvédelmi elvek és gyakorlat – január Készítette: Dr. Detrekői Zsuzsa.
DPR és webfejlesztés Aknai Péter Tartalommenedzser, PTE DPR Szakmai Nap, április 15.
WEB 2 eszközök, közösségi portálok az oktatásban
 Jób 30:9 És most ezek gúnyolódnak rajtam, ezek fecsegnek rólam.  Zsolt 1:1 Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek.
Statisztikák. Foursquare • 2014 Januári adatok forrás: foursquare.com/about • Több mint 45 millió felhasználó • Több mint 5 milliárd check-in • Több mint.
Közösségi portálok használata
Közösségi hálózatok alkalmazása internet marketingben
Játék, letöltés... Van –e élet a neten ezeken túl?
A Kék Vonal Internet Helpline tapasztalatai
2011. június 21. Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár
3 millió közös ismerős A kormányzati kommunikáció első éve a közösségi médiában Böszörményi Nagy Gergely Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság.
Missziónk A gyerekeket meg kell hallgatni és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese.
Süveges László Tanárom neve: Szabóné Székely Éva
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Magyar Tudományos Akadémia
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
Felhasználói tartalmak A kötöttségek nélküli publikálási lehetőségek kinyíltak Web2.0-ás technológia: Tovább bővült a lehetőségek tárháza Egyszerű publikációs.
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Közösségi portálok használata
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Informatika verseny január 25. Hunyadi János Gimnázium
Közösségi portálok használata
Nevem: Tóth Nándor Témám: Közösségi portálok használata
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata, avagy útmutató a helyes alkalmazáshoz
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
A közösségi portálok használata. (Etikett,veszélyek…)
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Orvosoktatás Betegedukáció Egészségügyi kutatások, adatok közzététele Egészségügyi programok szervezése, támogatása Részvétel szakmai szervezetek munkájában.
Közösségi oldalak használata
Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált.
Közösségi weboldalak és az alumni szervezetek DPR Szakmai Klub I. Hain Ferenc - DPR Szakmai Klub http./
Közösségi oldalak: újabb aspektusok a kapcsolatokban Dr. Kósa Éva PPKE, BTK, VJK Internet konferencia Szeptember
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
IWiW – második hullám Simó György T-Online Magyarország Zrt, vezérigazgató.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Készítette:Máté Nóra 5.a Erzsébethelyi Általános Iskola Felkészít ő tanár: Mészárosné Hrabovszki Katalin Az internet veszélyei.
Közösségi portálok használata
RIPPLN – AZ ÁTLÁTHATÓ KÖZÖSSÉG. Ripple = fodrozódás Ezt a szót használja az angol arra az esetre is, amikor egy vízbe ejtett tárgy, vagy vízcsepp maga.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
Facebook A facebook amerikai alapitasu ismeretsegi haloyat,amely februar 4.-en kezdte mukodeset. Eredeti neve a THEFACEBOOK Volt.
Készítette: Szabó Adrienn 10.D
Social Media 2015-ben, üzleti szemmel - avagy merre tart a közösségépítő világ? Kulcsár István Róbert 1.
Közösségi portálok használata Tepszis Barbara 8/A Salamon Róza (felkészítő tanár) Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,Egységes.
Ez az én művem! Készítette: Govor Emőke Felkészítő tanár neve: Hegyesi Judit Iskola neve: Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasási Főgimnázium Colegiul Agricol.
Miért érdemes egy cégvezetőnek regisztrálni a …………… közösségi oldalra? Hogyan használjuk ki hatékonyan a jelenlétet a világ legnagyobb szakmai hálózatán?
Készítette: Peterdi Panna. Tartalom 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
ADATVÉDELEM, ADATBIZTONSÁG Készítette: Horváth Tünde.
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
Dr. Földy Ferenc Európa-jogi szakjogász III. EURES állásbörze október 11. EUvonal EU Tájékoztató Szolgálat.
A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle.
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
Dr. Zelena András Ph.D. Mit illik a közösségi médiában? (Mit nem illik a Facebook-on)
Tanuló neve:Faragó Dominik János Felkészítő tanár:Győri Tamás
Politika a hipermédiában – web kettes techno-forradalmak
EU Tájékoztató Szolgálat
Előadás másolata:

Közösségi portálok használata Készítette: Tresánszki Enikő Felkészítő tanár: Vitézné Németh Adrienn Harsányi János Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola

Mik is a portálok? Lényegében ezek a világméretű hálózat nagyobb állomásai, ahol híreket, ismerősöket, barátokat vagy akár párt is kereshetünk magának. Más oldalról megközelítve ez egy nagy telefonkönyv, tele képekkel, és információkkal az egyes emberekről, de ezenfelül játszhatunk vagy chatelhetünk az új ismerősökkel. .

Kezdetek Minden annál az elvnél kezdődött, hogy a világon bárkitől bárkihez el tudsz jutni 5 lépésben. Én ismerek valakit, aki ismer valakit, aki ismer valakit, aki ismer valakit, aki ismeri mondjuk az angol királynőt. Tessék! Elméletileg csak öt telefonhívás és meghívatom magamhoz teára...

Kezdetek Erre az elvre alapozva indult el – hol máshol - az USA-ban az első közösségi portál, ami még zártkörű volt és Hollywood ismeretségi hálózatát hivatott volt feltérképezni. Igen ám, csakhogy ez a kör egyre bővült, és rájöttek, hogy kiterjeszthető a nagyvilág felé is. Ilyen elven működött az Everyonesconnected.com. Az első weboldal, amely hivatalosan nyilvános közösségi portálnak vallotta magát, a Friendster volt. 2002-ben indult el, jelenleg 90 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Veszélyek Sajnos hazánkban is egyre többen válnak függővé a közösségi portáloktól és online játékoktól, blogoktól. Hódítanak az online „közösségi" játékok, valamint egyes közösségi portálok és blogok is arról tanúskodnak, hogy sok fiatal szinte csak online éli életét.

Veszélyek A függők a magánéletük szinte minden percét a képernyő előtt töltik, mert nem akarnak semmiről lemaradni, és gyakran „barátok" is csak online játékokon keresztül „találkoznak". Lehet odakint verőfényes napsütés, ők az elsötétített szobában ücsörögnek és enni, aludni is alig állnak fel.

Veszélyek A felhasználók 75%-a írja be a profiljába vagy tünteti fel a honlapján a hobbijait,vágyait,érdeklődési körét,fotóit. Vannak,akik még a családtagjaik fényképeit és adatait is felteszik a világhálóra. E-mail címét az emberek több mint 40%-a jelenteti meg, igaz a vezetékes és a mobil telefonszámok megadásánál már óvatosabbak. A lányok előbb kiadják a fotóikat mint a fiúk, utóbbiak viszont gyakrabban megadják az e-mail címüket.

Veszélyek A tinédzserek gyakran esnek áldozatul a saját korosztályuk írásbeli bántalmazásának, vagy esetenként a felnőttek szintén írásbeli zaklatásának az internetes portálokon keresztül.

Magatartási problémák a neten Internetes kötekedés: A gyerekek olyan dolgok kimondására is hajlandóak a világhálón, amit nem tennének meg személyesen. Akármelyik végén is van a gyerek, a netes kötekedés érzelmi töltésű konfliktusba sodorhatja.

Magatartási problémák a neten Törvényellenes magatartás: Némelyik gyerek olyat állít, aminek sokkal komolyabb lehet a következménye. Cselekedetük jogi jelentőségével tisztában nem levő tinik „nemszeretem” tanárokat és más felnőtteket rágalmaznak.

Ismertebb portálok

A Facebook 2004. febr. 04-én kezdte a működését A Facebook 2004. febr. 04-én kezdte a működését. Az oldalra ingyenes és meghívó nélkül lehet regisztrálni, ellentétben a meghívós iWiW-vel. A regisztrált tagok profilt készíthetnek, üzeneteket válthatnak egymással, kereshetnek ismerősöket és az oldalon belüli klubokhoz, közösségekhez csatlakozhatnak.

Az iWiW 2002.ápr 14-én kezdte meg működését WiW néven, és azóta Magyarország lelátogatottabb közösségi portálja. Csak meghívóval lehet regisztrálni az oldalra. 2008.dec 24-én a felhasználók száma elérte a 4 milliót. 2010 decemberének elején a szakmai elemzések azt mutatták, hogy az iWiW alulmaradt a Facebook-kal szemben felhasználók terén.

MySpace.com A MySpace 2003-ban alapították. Ingyenesen lehet regisztrálni. Ez egy népszerű interaktív honlap. Lehetőség van blog írásra, zene, fotó vagy videó feltöltésére is. A feltörekvő, még fel nem fedezett zenekarok körében igen népszerű,hiszen így már ki is alakíthatnak egy kisebb rajongótábort a neten.

A Twitter-t 2006 októberében létesítette a San Franciscoi Obvius Crop A Twitter-t 2006 októberében létesítette a San Franciscoi Obvius Crop. Leginkább a Facebook-ra hasonlít, de még gyerekcipőben jár Magyarországon. Lehetővé teszi az ismerősök közötti üzenet és SMS váltást, bár az oldal ingyenes, de az SMS-ekért - szolgáltatótól függően- fizetni kell.

Quiz ( több lehetséges válasz is lehetséges) 1.) Melyik az az öt portál, amelynek látható az emblémája? a.) Yahoo!; MSN; Facebook; iWiW; MySpace b.)MSN; MySpace; Facebook; Twitter; Yahoo! c.) Facebook; iWiW; Twitter; MySpace; MSN

Quiz 2.) Miért „veszélyes” úgymond a túlzott internetezés? a.) az elhízás miatt b.) a magánélet hiánya miatt c.) a függőség miatt

Quiz 3.) Mit értünk „internetes kötekedés” alatt? a.) a gyerekek egymást szidják,lelkileg bántalmazzák b.) a tinédzserek szidják egymás szüleit c.) a tinédzserek szidalmazzák a tanáraikat

Megfejtés Első kérdés c Második kérdés b;c Harmadik kérdés a

Források http://www.natursziget.com/egeszseg/20100408-az-online-elet-veszelyei (2011. 01. 26.) http://www.sg.hu/cikkek/64283/alabecsulik_a_fiatalok_a_kozossegi_portalok_veszelyeit (2011. 01. 26.) http://www.standard-team.hu/kozossegi-portal-szotar.html (2011. 01. 26.) http://hu.wikipedia.org/wiki/Msn (2011. 01. 27.) http://hu.wikipedia.org/wiki/Iwiw (2011. 01. 27.) http://hu.wikipedia.org/wiki/Myspace (2011. 01. 27.) http://hu.wikipedia.org/wiki/Facebook (2011. 01. 27.) http://hu.wikipedia.org/wiki/Twitter (2011. 01. 27.)