Fodrász osztály. Vállalkozási ismeretek 3. tétel

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az egyszerűsített foglalkoztatás (EF) új szabályai – 21 pontban
Advertisements

Vállalkozás alapítása I.
Kormányzati Portál Iránytű a közérdekű információkhoz
Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
2005. november 23.Adókamara1 E-ADÓZÁS Dr. Futó Iván elnökhelyettes, c.egyetemi tanár.
Bakony és Balaton Keleti Kapuja Leader Helyi Akciócsoport május 33/2011. (IV.28.) VM rendelet a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére.
E-ügyintézés.
Balatoncsicsó Faluház eMagyarország Pont KIHOP/2008 pályázathoz kapcsolódó ismeretterjesztő előadássorozat III.rész: eKözigazgatás Készítette: Hollósy.
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr.
Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.
Dr. Molnár Ildikó Címzetes főjegyző Március 12.
Szociális igazgatási-szociális szolgáltatási ismeretek
Az Ügyfélkapu TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása.
AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATI ÜGYINTÉZÉSHEZ
Europass dokumentumok cégeknek We mean business, október 18.
2007. március 28.Verseghy Ferenc Könyvtár1 E-polgár e-ügyei Mire jó az Ügyfélkapu?
Elektronikus kérelem benyújtás
START-kártya igénylése
Adóigazolás, együttes adóigazolás
Adókártya igénylés Nyomtatványa: 08T34
Jogi és menedzsment ismeretek
AZ ÜGYFÉLKAPU ÉS AZ ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATA
Jogi és menedzsment ismeretek Vállalkozások alapítása.
A WEB-GN BEADÁSÁVAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK, BEADÁSI TAPASZTALATOK, ÉS VÁRHATÓ TECHNIKAI FEJLESZTÉSEK Várszegi Gábor osztályvezető október 18.
2. T ÉTEL V ÁLLALKOZÁSÁT NEM GAZDASÁGI TÁRSASÁG KERETÉBEN KÍVÁNJA MŰKÖDTETNI. H ATÁROZZA ÉS INDOKOLJA MEG − A MELLÉKELT NYOMTATVÁNY ALAPJÁN −, HOGY MIÉRT.
Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat működésének éves tapasztalatai,
Tájékoztató a Karrier Híd programról Dr. Nagy Ágnes igazgató március 22. Békéscsaba.
Gazdasági Informatika II. 2006/2007. tanév II. félév.
Kormányzati portál, ügyfélkapu és az e-közszolgáltatások
1. tétel Ön a munkahelyén az iroda kialakításáért felel. Tervezze meg az irodában milyen eszközök szükségesek ahhoz, hogy adminisztrációs munkáit pontosan.
Jogi és menedzsment ismeretek
EGYÉNI VÁLLALKOZÁS 2014.III..
EKOP-1.A.1-08/B A KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztése, kiterjesztése.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
Erdei István - APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága-1 Bevallási és adatszolgáltatási kötelezettség elektronikus úton történő teljesítése január 01-től.
Elektronikus adóbevallás
A JÜB fogalma és funkciói
Tananyag -koncepció. Célcsoport – céltevékenység Középiskolai tanulók A projekt keretein belül 1 -1 e-learning tananyagcsomagot.
Az egyéni vállalkozás.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Az egyéni vállalkozás TÁMOP /2-2F
Tájékoztató fórum Március 30. Őriszentpéter.
Kormányzati Portál Iránytű a közérdekű információkhoz
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Egyszerűsített honosítási eljárás
Nagykanizsa MJV Önkormányzatának új munkahelyek létrehozását támogató pályázata Vállalkozói Információs Nap – március 31.
Elektronikus ügyintézés a nyugdíjbiztosításban
Az államigazgatási eljárás Az államigazgatási szervek tevékenységét a következőképpen lehet csoportosítani: - külső eljárás vagy hatósági eljárás, -
Határon átnyúló szolgáltatásnyújtás Ausztriában
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Elektronikus jelentéstovábbító portál vagyonkezelő szervezet számára Ügyfélkapu használatával.
1 Vállalkozói adminisztratív tehercsökkentés Előadó: Dr. Nagy Ádám Főosztályvezető-helyettes Ipari és Építésgazdasági Főosztály.
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
Változások az építőiparban – 2013 Tájékoztató az építésüggyel kapcsolatos jogszabályok január 1-e óta hatályos kivitelezőket érintő rendelkezéseiről.
2010. január 14. Az engedélyezési eljárással kapcsolatos kérdések Iránytű a Fémtörvényhez A fémtörvény és a végrehajtási rendelete a.
Könyvelési gondjai vannak? A jogszabályok nehezen érthetőek? Segítségére lenne az adótanácsadás? Kevés az ideje, de tudni szeretne mindent a cégével kapcsolatban?
A Járási Hivatal, ahogy mi látjuk
A diákigazolvány igénylés menete
E-ügyintézés az adózásban 2006.
2016. február-március Dr. Máté Zsolt főosztályvezető
Foglalkoztatási – Munkavédelmi – Munkaügyi Elektronikus ügyintézés.
Aktuális érettségi időszak: május 06 – június 28.
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Merre tovább a középiskola után?
Előadás másolata:

Fodrász 11-12 osztály. Vállalkozási ismeretek 3. tétel Ön egyéni vállalkozó szeretne lenni, és ehhez kérelmét elektronikus úton juttatná el a hatósághoz. Részletezze, majd mutassa be számítógép segítségével az eljárás menetét és az ehhez felhasznált programokat, honlapokat!

Az egyéni vállalkozói igazolvány Egyéni vállalkozások 2010 január 1-jétől elektronikusan indíthatók Ügyfélkapun keresztül. Az eljárás illeték- és díjmentes, ha azonban a vállalkozó kéri a vállalkozói igazolvány kiállítását, annak díja 10 ezer forint. A bejelentés nem kötött engedélyhez, így azt engedélyköteles tevékenység esetében is meg lehet tenni (tényleges tevékenységet csak az engedély birtokában lehet megkezdeni). Az adatok módosítása (a módosítások számára való tekintet nélkül) 3000 forint. A megrongálódott, megsemmisült, elveszett vállalkozói igazolvány pótlása 5000 forintba kerül. Az illetéket az eljárás megindításakor államigazgatási eljárási csekken kell megfizetni a Magyar Államkincstárnak.

Vállalkozói igazolvány kérelmének menete A kérelem benyújtásához szükség van az okmányirodán beszerezhető, vagy a www.magyarorszag.hu internetes oldalról letölthető, kitöltött és aláírt adatlapra (a betétlapokkal együtt).

A kérelem tartalmi elemei: Fel kell tüntetni : az egyéni vállalkozó nevét (leánykori nevét), születési helyét és idejét, anyja nevét, a tervezett egyéni vállalkozás székhelyét, telephelyeit és fióktelephelyeit, a tevékenységi kört, a tevékenység megnevezését és az ahhoz tartozó szakmakódokat. Szükséges mellékletek: érvényes hatósági erkölcsi bizonyítvány és a jogszabályban előírt képesítés meglétét igazoló okirat.

Internetes ügyintézés De jó most már neten is vállalkozhatok!Nem kell többet sorban állnom! Okmányiroda Neten szeretném intézni az ügyeimet! Menjünk kérjünk ügyfélkapu kódot!

Internetes ügyintézés Na lássuk csak, hogyan is alapítsak egyéni vállakozást!? Óhh megvan! www.magyarorszag.hu Aztán jöhet az ügyfélkapu kód!

Magyarország.hu portál használata, ismertetése A www.magyarország.hu egy kormányzati portál. Lehetőség van a cégek alapításával, átalakulásával megszüntetésével és egyéb teendőkkel kapcsolatos elektronikus ügyintézésre. Internetes okmányirodaként is funkcionál. Megtalálhatók az aktuális jogszabályok, kapcsolatot teremthetünk a kormányzati hivatalokkal.

Magyarország.hu portál használata, ismertetése

Magyarország.hu portál használata, ismertetése

Magyarország.hu portál használata, ismertetése

Abev java használata A számítógépre ingyenesen letölthető Java futtatókörnyezet, angolul Java Runtime Environment (JRE), a Java nyelven írt programok futtatásához szükséges szoftver. A Java segítségével online játékokat játszhat, csetelhet, vagy akár üzleti alkalmazásokat futtathat asztali számítógépén vagy laptopján. Az Abevjava az Apeh nyomtatvány kitöltő programja.

Abev java használatához szükséges feltételek A számítógép rendelkezzen internetes kapcsolattal A számítógépre legyen telepítve a Java Runtime Environment – JRE 1.6 vagy ennél frissebb verziója.  

Az Abevjava ismertetése Drágám te nem hallottál az Abevjava nyomtatványkitöltő programról???? Azt használd!!! Most már vállalkozó lettem, de honnan tudom letölteni az ÁFA, SZJA bevalláshoz szükséges nyomtatványokat?

Az Abevjava használata -1. lépés

Az Abevjava használata-2. lépés

Az Abevjava használata – 3.lépés

Az Abevjava használata – 4. lépés

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!