Kérdések a ZH-hoz.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Cash flow A vállalat működése, befektetései és pénzügyi tevékenysége által genarált pénzáramlásokat tartalmazó kimutatás. Az eredménykimutatásban és a.
Advertisements

Állóeszköz-gazdálkodás
Állóeszköz-gazdálkodás
Rózsa Andrea – Csorba László
SZÁMVITEL.
Ingatlanbefektetések elemzése
beruházásfinanszírozás
Beruházások elemzése Beruházás: tárgyi eszközök létesítésre, a tárgyi eszköz állomány bővítésére irányuló műszaki – gazdasági tevékenység. Jellemzői: Nagy.
BEVEZETÉS A VÁLLALATGAZDASÁGTANBA 9.
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
Eredménytervezés Fedezeti összeg számítás: Értékesítés árbevétele
Tantárgyi ismertető és Termékszerkezet elemzési példák
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
Műszaki ellenőrképzés
Az egészségügy finanszírozásának informatikája
Energetikai gazdaságtan
Tanterv 1. hétdátumtéma Felmérő. Gazdálkodás főbb alapelvei, – az ötlettől a szervizig Egyetemi sportnap A termelés gazdaságtana: technológia.
Vállalatok pénzügyi folyamatai
A cash flow kimutatás összeállítása és elemzése
Kettős könyvvitel példa
Szervezet, információs rendszer. Az információs rendszer és a szervezet illeszkedése Mi szervezet? Az egyszerű struktúra Funkcionális felépítés Termék.
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan
SHAREHOLDER VALUE ANALYSIS /SVA-ELEMZÉS/ Készítette: Balázs Anett április április 14. Készítette: Balázs Anett április
Mit adhat egy jó controlling? A Kerry Hungária Kft. controlling rendszerének bemutatása Általános Vállalkozási Főiskola Vállalkozásszervező Szak 2003.
9. TÉMAKÖR: ÁGAZATI ÉS FUNKCIONÁLIS SAJÁTOSSÁGOK A KONTROLLINGBAN –
Beruházás-finanszírozás
Vállalati pénzügyek.
Mérleg, eredménykimutatás, cash flow
Vállalatok pénzügyi folyamatai
Kérdések a második zh-hoz
Vállalatok pénzügyi kimutatásai és a beruházások Fazakas Gergely
Pénzügyi mutatószámok!
Controlling a gyakorlatban
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
A számvitel szerepe az adójogban
Művelődésgazdaságtan 2. előadás Szomor Tamás A m űvelő désgazdaságtan tárgya  A művelődést, kultúrát gazdasági szemszögből jellemzi - makro megközelítés.
Gazdálkodás és gazdaságosság a vállalatban
Vállalkozói készségek fejlesztése
Nyereség, fedezetei pont fedezeti hozzájárulás
III. Előadás Válságmenedzsment II.
IV. Terjeszkedés.
Kereslet-rugalmassági számítások
Az üzleti rendszer komplex döntési modelljei (Modellekkel, számítógéppel támogatott üzleti tervezés) II. Hanyecz Lajos.
Pénzügyi-számviteli mutatók
1 Költségvetés tervezés 6. előadás. 2 Tartalom A tervezési renaissance Az éves operatív terv Mitől függ az éves operatív terv hatékonysága?
SZÁMVITEL B.Sc. képzés. Cél: információigény kielégítése  külső és belső érintettek Tulajdonosok, befektetők Hitelezők KözvéleményHatóságok Kormányzati.
Készletgazdálkodás és logisztika
Vállalati Gazdaságtan
Kérdések a második zh-hoz A vizsgán mindkettő lesz.
MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar
Vállalati pénzügyek alapjai
Kérdések VIZSGÁHOZ. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez? Hasonlítsa össze a Kft-t és a Bt-t, mint vállalkozási formát! Melyiket,
Üzleti Jog I. Társasági jog 1. Bevezetés – Gazdasági társaságokra vonatkozó általános szabályok Pázmándi Kinga.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Holtartunk… Mérleg Eredménykimutatás Kiegészítő melléklet.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Holtartunk… Mérleg Eredménykimutatás Kiegészítő melléklet.
A beruházások kockázata Beruházási döntések folyamata ♦ Tőkeköltségvetés- a pénzáramok meghatározása ♦ Megfelelő módszer kiválasztása a pénzáramok értékeléséhez.
SZIGORLATI TÉTELEK - PÉNZÜGY
SZIGORLATI TÉTELEK - PÉNZÜGY
Kérdések a második zh-hoz
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
Vállalkozások pénz és költséggazdálkodása
SZÁMVITEL.
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez?
Előadás témája: Eredménykimutatás fogalma, célja, szerkezete, formái
Állóeszköz-gazdálkodás
Előadás másolata:

Kérdések a ZH-hoz

VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez? Hasonlítsa össze a Kft-t és a Bt-t, mint vállalkozási formát! Melyiket, milyen esetben érdemes létrehozni? Egyéb vállalkozási formák jellemzői, előnyei hátrányai. A vállalkozás elnevezésének követelményei. Telephelyválasztás szempontjai. Korlátolt és korlátlan felelősség.

Jogi alapfogalmak Jogképesség, cselekvőképesség Természetes személy és jogi személy A vállalkozások működését érintő főbb jogágak ill. törvények: polgári jog, munkajog, társadalombiztosítási tv., egészségbiztosítási tv., pénzügyi jog, versenyjog, adótörvények

Vállalati pénzügyek A vállalati pénzügyi stratégia alapvető feladatai Pénzügyi stratégia részei A vállalati értéket meghatározó tényezők, legfontosabb értéktípusok Tőkeköltségvetés Finanszírozási stratégia, főbb szempontjai, típusai

Számvitel Főbb számviteli kimutatások: mérleg eredménykimutatás, cash flow Direkt és indirekt cash flow Cash flov és eredménykimutatás kapcsolata Egyszeres és kettős könyvvitel Számvitel fogalma Számvitel területei

Állóeszköz-gazdálkodás Eszközök fajtái Állóeszközgazdálkodás feladatai Beruházás jellemzői, beruházási döntések Beruházás gazdaságossági számítások:nettójelenérték számítás Kockázatelemzés és eszközei: fedezetszámítás Finanszírozási döntések, finanszírozási stratégiák

Forgóeszköz-gazdálkodás Forgóeszközök típusai Forgóeszköz-gazdálkodás feladatai A forgóeszköz-gazdálkodás elemzésére szolgáló mutatók Forgóeszközök optimális szintjének meghatározása

Logisztika Fogalma Logisztikai rendszer feladatai A 7 M A logisztikai rendszer részei A logisztikai stratégia Készletgazdálkodási modellek (mind a 4)

Üzleti terv Az üzleti terv felépítése, főbb fejezetei Az egyes fejezetek tartalma Ez a fő kérdés!

Készítse el egy informatikai vállalkozás lehetséges SWOT-analízisét Készítse el egy informatikai vállalkozás lehetséges SWOT-analízisét! (8 pont) Hasonlítsa össze a Kft-t és a Bt-t, mint vállalkozási formát! Melyiket, milyen esetben érdemes létrehozni? (8 pont) Hasonlítsa össze a kkt-t és a Kft-t, mint vállalkozási formát! Melyiket, milyen esetben érdemes létrehozni? (8 pont) Mi a direkt és az indirekt cash flow, mi a különbség közöttük? (4 pont) Ábrázolja és értelmezze valamelyik készletezési modellt! (6 pont) Egy beruházás kezdő költsége 3500 M. Ft. Döntse el a nettó jelenérték szabály alapján, hogy érdemes-e megvalósítani a beruházást, ha 5 éven keresztül hoz 1000 M. Ft jövedelmet és a kalkulatív kamatláb 15! (4 pont) Mi a mérleg fogalma, funkciója és melyek a főbb tételei (4 pont) Egy vállalkozás változó költsége 80000 db-nál 40000000 Ft, a fixköltsége 30000000 Ft. Határozza meg a fedezeti mennyiséget, ha a termék ára 750 Ft! (4 pont) Mi a kapcsolat és a különbség a cash flow és az eredménykimutatás között? (4 pont) Mi a különbség a jogképesség és a cselekvőképesség között? (4 pont) Mit értünk forgóeszköz alatt, melyek a főbb csoportjai? (4 pont) Melyek a finanszírozási stratégia alaptípusai? (4 pont) Mit értünk befektetett eszközök alatt, főbb csoportjai?