"Én vagyok a híres egyfejű, a nevem is ennyi csak Süsü

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Advertisements

8 Klikkelj az egérrel!.
NAGYBÖJTI TÖRTÉNET.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
A HÁROM FA.
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
A FESTŐ ÉS A FECSKÉK.
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
VAN Választásunk? Munkától lóg a nyelve.  Milyen lehet az IQ tesztje? Ha jól van beállítva a stopper, válasza egy kérdésre sem nyer.
Halottak napjára….
A Királyok Királyának élete. Sok - sok évvel ezelőtt élt egy király. Nem volt egy átlagos király. Más volt, mint a többiek. Miért? A legtöbb király palotában.
Jó reggelt- Isten hozott !.
T i t i n e k Szeretettel 2009.ápr..
Mikor még semmi nem létezett..
Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének
Zsikazsu Emlékkönyve.
 Klikkelj az egérrel! :20:48
A költöi nyelv varázsa.
Feltétel nélküli szeretet
KELL OTT FENN EGY ORSZÁG...
Élt egyszer egy dombtetőn három fa
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Bibliatábor nyár Püspökladány.
Igen. Igen Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom. Mondj igent és tedd rá életed,
Túrmezei Erzsébet : KARÁCSONY ELŐTT.
Napra Valentin.
Ady Endre Karácsony előadja Szabó Gyula.
A három fa. Egy magas hegy tetején volt három fa. Egy szép napon beszélgetni kezdtek vágyaikról, reményeikről, álmaikról.
Diafilm Vuk Auer Vani, Elekes Dóri.
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
Pillangó.
MESÉLJ APU (Muhi János) Zene: Fiam (Komár László).
Jó reggelt- Isten hozott !.
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Jó reggelt- Isten hozott !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
Folyamodjatok az Úrhoz,
Terhes örökségeink A társaddal együtt megkapod a rokonságát és a múltját is: gyermekkora élményeit, hiányait és lelki sebeit Lehet, hogy csak később tudod.
Ím, jászlad mellett térdelek, Ó, Jézusom, üdvösségem.
BETLEHEM.
Kedves Fiam ....
Nem kell,hogy megbocsáss…
Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy király.
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Készítette: Bacsó Beáta
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Nem az a kurva, aki a placcon áll, hanem akinek megveszed a bundát meg a kocsit, aztán este fáj a feje...
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Folyamodjatok az Úrhoz,
Feltétel nélküli szeretet
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
A NAP LEÁNYA Valamikor hajdanán, mikor még az utcán köszönt egymásnak Ismerős és ismeretlen is egyaránt, élt egy kicsiny leány.
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Gazdagabb vagy bárkinél,
Lelki felkészülés karácsonyra, Jézus születésének ünnepére.
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy király.
43.
Előadás másolata:

Csukás István: Süsü a sárkány Abrudán Judit-Hajnal

"Én vagyok a híres egyfejű, a nevem is ennyi csak Süsü "Én vagyok a híres egyfejű, a nevem is ennyi csak Süsü. De én egyiket sem bánom, egyfejűként élem a világom."

A világ egyetlen édes, kedves és egyáltalán nem félelmetes sárkánya, a híres egyfejű barátunk, Süsü. A híres rajzfilmsztár 1976 karácsonyán született. Világra jötte nem volt egyszerű dolog. A tévében való megjelenését két évi munka előzte meg. S ha már születésről van szó, akkor nevezzük meg a két szülőt is. Elsőként Csukás Istvánt, a híres meseírót, majd pedig Bergendi Istvánt, akik nélkül soha nem ismerhettük volna meg a sztárt. Természetesen nem véletlen, hogy a többi sárkánnyal ellentétben Süsü csak egy fejjel látta meg a napvilágot.

A cél az volt, hogy egy olyan állatot ismerjenek meg a gyerekek, aki nem félelmet ébreszt bennük, hanem vaj szívével és kétbalkezességével elbűvöli mind a kicsiket, mind pedig a nagyokat. Sőt, nemcsak hazánkat, de az összes európai országot is meghódította Süsü. Az írónak és a bábfilmet elkészítő csapatnak is sikerült elérni célját, hiszen a sárkány palánta belopta magát mindenki szívébe. A szép kort megért sárkány egyszerűen nem tudott eltűnni a köztudatból. S hogy honnan indult az egyfejű története? Hát, elég messziről.

Süsü, a jószívű sárkány, ki gondolná, de Sárkányföldön született Süsü, a jószívű sárkány, ki gondolná, de Sárkányföldön született. A háromfejű keményszívű apa azonban nem tudta elviselni, hogy fia csak egy fejjel jött a világra, és mindenben eltért sárkánytársaitól. Ezért szegénynek nyakába kellett venni a nagyvilágot. Bánatosan járta a vidéket, miközben kedvenc versikéit dúdolgatta.

S miközben dalolászott számos galibát okozott, mert ő már csak ilyen S miközben dalolászott számos galibát okozott, mert ő már csak ilyen. Aztán egy szép napon találkozott egy kóbor királyfival, aki minden rászorulónak szíves-örömest segített. Illő módon üdvözölték egymást: „Üdvözöllek dicső lovag, szép a ruhád, szép a lovad! Mi szél hozott erre, mi vajon a szíved terve?” Persze a királyfi nem cáfolt rá az előbb mondottakra.

És így is történt. A két vándor összebarátkozott, és innentől kezdve közösen folytatták tovább útjukat. Barátságuk éppen jókor jött, hiszen a szomszédos királyságban akkortájt nagy volt a riadalom a közelgő sárkány miatt. Az öreg király ki is hirdette, hogy aki győzedelmesen megvív a "rémisztő" sárkánnyal, annak adja szépséges leányát és a koronát. Tehát egyességet kötöttek, és egyből a rettegő város felé vették az útirányt. Megérkezésük után rögvest meg is mérkőztek egymással, a királyfi elnyerte a királykisasszony kezét, a koronát, Süsü pedig végre otthonra lelt.

Süsü, a sárkány igencsak eltér szokványos társaitól, hiszen csak egy feje van. A többi társával ellentétben nem várakat ostromol, hogy a vár bevétele után királylányokat raboljon magának. Inkább lepkéket kerget, és arról ábrándozik, milyen jó volna rózsabimbónak lenni, mert úgy legalább rászállnának a gyönyörűségesebbnél gyönyörűbb pillangók. Szelídségével belopja magát az emberek szívébe. Először Süsü idegenforgalmi szenzációként szerepel, s megtanul "rettentően" viselkedni. Azután, mint kőtörő lelkesen cipeli az ország hegyeit. Ha kell, megvédi a várost Torzonborz király ármánykodásaitól. De nem csak hős várvédő. Ha sors úgy hozza, gyengéd lelkű szerelmes sárkányfi, aki képes bármire, hogy meghódíthassa leendő arája, Süsela kezeit.

Most nyugodtan mondhatnánk, hogy hát, ennyi a történet és boldogan éltek, amíg meg nem haltak. De hát, a közönség nem szerette volna, hogy Süsü végképp eltűnjön a köztudatból. Hosszas hallgatást követően ismét felröppent a hír, hogy elkészült a folytatás. A Bodrogi Gyula hangján megszólaló sárkány időközben komoly felnőtté vált. S hát az ő szívét is megdobogtatta a szerelem. Megszületett Süsü egyetlen gyermeke: Süsüke. A történet pedig, az ő kalandjaival folytatódik tovább.

De még mielőtt búcsút vennénk az egyfejű sárkánytól, meg kell említeni kedvenc eledelét, a vadkörtét, és kedvenc elfoglaltságát, a lepkék kergetését.

Így készültem …

Könyv …

Süsüke …

Részletek …

Süsü versikéiből … Ó, ha rózsabimbó lehetnék Rám szállnának szépen a lepkék Kicsi szívem vélük dobogna! nem lennék ilyen nagy otromba. Ezt a vágyam senki se érti, se gyerek, se nő és se férfi! Senki, senki itt a világon, mi is az én titkos nagy álmom!

Habár nincsen csak egy fejem de én ezt már nem szégyellem Habár nincsen csak egy fejem de én ezt már nem szégyellem! Egy fejjel is lehet sokat csinálni sőt okosokat! Fát kivágni, aprítani, nem is kell ezt tanítani! Kályha duruzsol a tűztől, minden kémény vígan füstöl! Cserepet ide ízibe, ez a tető nem ázik be Patak fölé hidat verünk azon jár át a szekerünk Mára ezzel fejezem be, nem jut több most az eszembe!

A királyfi dala … Én vagyok a jó királyfi, könnyű engem megtalálni! karom erős, szívem vidám, nincs is több ily királyfi tán! Én vagyok a jó királyfi könnyű engem megtalálni, itt vagyok és amott vagyok, hol nagyok a gondok-bajok! Erdő, mező, hegy és berek azt nézem, hogy segíthetek! Karom erős, szívem vidám, nincs is több ily királyfi tán! Emitt sírás? Amott bánat? Ott termek, s a könny felszárad! Mosoly nyílik és dal fakad, bú, baj bánat messze szalad!

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!!! 