Minden levelemet az inboxomból szabályokkal és kézzel millió kis almappába rendezgettem naponta Amikor ez elkészült, mindig úgy éreztem, tényleg készen.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Állattartás mindenkinek. Mi a probléma? • Nagyon fontos lenne állatot tartani, mivel – Több, mint 2 millió kutya van Magyarországon – Ez előfutára lehet.
Advertisements

Gyönyörű napot kívánok!
Nagybajomi Általános Művelődési Központ tagiskolája
Jó szórakozást kívánok mindenkinek;
Hogyan tanuljunk? ….és egyáltalán miért?
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
SZABÁLYZAT NŐKNEK (FÉRFIAKTÓL)
Életünk tartozékává váltak a képerny ő k (tv, számítógép, mobiltelefon), általuk könnyen juthatunk információkhoz, szórakoztató tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz.
Önkormányzati információs rendszer
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Hirdetésfeladás, vásárlás az interneten, aukciós oldalak.
Videó kommunikáció ben!  Marketingtorta – IV. Fókuszban a webáruházak  WebSEO Kft. Horváth Ernő.
Microsoft Internet Explorer
Egy történet, amelyről érdemes elgondolkozni!
Többet ésszel, mint erővel
Mountain of China Jól tudjuk…. és mégsem teszünk semmit.
Vállalatbiztonsági Tudatosság
Szolgáltatások a felhőből
A HÍD. Régebben még az idő múlását különböző jelzésekkel érzékeltették. Például ha egy hajó miatt egy hidat kellett felemelni,kolomppal jelezték a kezdetét…
avagy a titkos napló titkai
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
Az Élet Vonata.
Újévi vidámságok Néhány válogatott humoros mondás – hogy jókedvben fogadd az Új Esztendőt! Gyűjtötte és szerkesztette: Hermess.
Teljesítménynövelés idő-és önmenedzseléssel
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Okostelefonok. A PDA gyártók egy része felismerte, hogy a piacon maradáshoz muszáj integrálni a tenyér számítógépekbe is a telefon részt. Miért van erre.
"Keresd az életben mindig a szépet
A körlevél készítésének menete
Közös katalógusok melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat A Microsoft nagyvállalati projektmenedzsment megoldása Előadó:Kőnig Tibor
Az Office Business Application (OBA) alkalmazásmodell Az üzleti probléma: központosított, mégis rugalmas feladatkövetés A lehetséges megoldások nagyvállalati.
A teáscsésze Egy házaspár elment vásárolni, hogy vegyenek valamit közelgő házassági évfordulójuk alkalmára. Mindketten szerették az antik tárgyakat, kerámiákat,
Összekapcsolható funkciók Címek Időpontok Projektek Számlák Dokumentumok Cikkek Értékesítési lehetőségek Feladatok Telefonhívások.
CITROM ÉS CUKOR Ezt kellene mindenkinek a fürdőszobában a tükrére írni, hogy minden nap szem előtt legyen és elolvashassa.
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Napra Valentin.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Tedd fel a kérdést magadnak: “Elfussak ?" Miután elolvastad a levelet!!!
Powerpoint TemplatesPage 1Powerpoint Templates A humánszféra hatása a fenntarthatóságra Belasics Edit.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Hogyan használd a PTC oldalakat? Alapvető fogalmak, és leggyakrabban előforduló kifejezések.
Alapvető fogalmak, és leggyakrabban előforduló kifejezések HOGYAN HASZNÁLD A PTC OLDALAKAT?
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
Stresszmentes, hatékony vállalkozásvezetés Avagy hogyan építsük fel újra vállalkozásunkat Horváth Győző – május.
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
mint ami mások szerint szükséges!
Valószínűleg nem jön elhinni, de 100%-ig igaz.
Átmegyek öt percre a szomszédba, keverd meg félóránként a levest...
A munkavállaló kívánságlistája a munkáltató felé:
ASZTALI GÉPEK KONTRA TABLETEK Melyiket válasszam? Készítette: Kiss László IALMGR)
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
VIDEÓ I.. Tisztelt Érdeklődő! Az alábbiakban egy új, kiegészítő jövedelemforrásról szeretnélek tájékoztatni. Amennyiben előfordult már, hogy:
A OneNote 2007.
CITROM ÉS CUKOR Ezt kellene mindenkinek a fürdőszobában a tükrére írni, hogy minden nap szem előtt legyen és elolvashassa.
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
O RSZÁGGYŰLÉS MOBILALKALMAZÁS BEMUTATÁSA. B EVEZETŐ Az Információs és Rendszer Üzemeltetési Főosztály irányí- tásával az informatikai főosztályok, illetve.
Istvan Simon, CEO & Founder
Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
előadások tervezése és kivitelezése Kovács Ilona egyetemi tanár
Internet és kommunikáció
Barcsák Marianna KPSZTI
Hogyan ne fulladjunk bele a feladatokba és a jegyzetekbe
Előadás másolata:

Minden levelemet az inboxomból szabályokkal és kézzel millió kis almappába rendezgettem naponta Amikor ez elkészült, mindig úgy éreztem, tényleg készen is van minden, pedig... A feladataimat post-it cetlikre és mindenféle papírfecnikre írtam Próbálkoztam az Outlook feladatlistájával, de nem volt kényelmes mindenre (és használni sem tudtam jól) Próbálkoztam a Projecttel, de az meg az „ágyúval verébre” esete volt Tervek, jegyzetek – papír jegyzettömbbe, spirálfüzetbe Kereshetőség? Nincs. Újrahasználhatóság? Nincs. Ha valami gépen is kellett, újra be kellet írni. Természetesen azonnal mindennel elúsztam

FELADATOK, JEGYZETEK, TERVEK

Amit pár perc alatt meg tudok oldani, és van is rá időm (vagy kedvem), azt gyorsan megcsinálom Minden levelet bejelölök, amivel még feladatom van Minden levelet az inboxomban hagyok, és nézetekben dolgozom A nagyobb feladatokat a naptáramba is felveszem – megadom, mikor szeretnék foglalkozni velük Ha nem végzek az adott feladattal, átteszem későbbi időpontra Ha kezd elárasztani a sok feladat, akkor elkezdek kategorizálni (ez akkor is hasznos, ha kevés a feladat) Ha nem tudok egyes feladatok szintjén gondolkodni már (mert annyi van), akkor egy kategóriát (projektet) adok meg a naptáramban, sürgőssége szerint (pl. TechNet Magazin)

KATEGORIZÁLJUNK!

Outlook feladatlista Jól használható operatív, napi teendők kezelésére ekből, RSS-ből, de akár kapcsolatokból is könnyen készíthetünk feladatokat A feladatokhoz rendelhetünk felelőst (delegálhatjuk akár másnak is) A feladatokhoz rendelhetünk automata emlékeztetőket is (akár másnak is!) Szinkronizálható akár mobiltelefonra is, és mobilról is felvehetünk olyan feladatokat, amik éppen eszünkbe jutnak Viszont kevésbé használható gondolatok, kérdések, későbbi feladatok, tervek, nagyobb projektek kezelésére, áttekintésére a hosszú távú feladatok örökre ottragadnak a feladatlista alján, és soha töbé nem tűnnek Bár nagyjából havonta ezeket az elemeket az ember törölni szokta – és végleg elfelejtődik Mikroszintű, checklist-szerű feladatokra sem kényelmes

LÉTEZIK PAPÍRMENTES IRODA?

OneNote Alapvetően stukturálatlan információtárolást biztosít jól használható bárminek a lehető leggyorsabb lejegyzetelésére, későbbi módosítására Jegyzettömbökkel, szekciókkal és oldalakkal teremthetünk benne rendszert Tagekkel pedig az információ fizikai helyétől függetlenül meg tudunk mindent jelölni későbbi használatra – ez kereshető, szűrhető Hosszú távú feladatok, projektek, ötletek, tervek kezelésére is kényelmes, és checklistekre is jó Ha pedig valami operatív feladattá válik, ami a napi munkánkba passzol, készítsünk az információból Outlook feladatot!

Először is gondoljuk át, mik a problémáink! Túl sok feladat  kategorizálás, priorizálás, végül időbeosztás a naptár segítségével Feladatok ezer helyen és formában  OneNote tagek és Outlook tasklista Jegyzetek és gondolatok, kérdések ezer helyen és formában  OneNote tagek Nem találjuk a dolgainkat  Outlook beépített kereső, OneNote kereső és tag-kigyűjtő Kisebb csapatok számára hatékony csoportmunka, e- mailben küldött memók és felesleges irogatás nélkül  megosztott OneNote jegyzetfüzetek Túl sok információ, sok felesleges weboldal-nézegetés  RSS