A korszerű vezetés gyakorlata Valljuk, hogy erőfeszítéseinkhez igazodó társasági működés, csak jól felkészült, többirányú kommunikácóra képes, közös célért.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A konfliktusok és kezelésük
Advertisements

A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Mennyire projekt érett a mai magyar társadalom? 1022 Budapest, Bimbó út 3. Telefon/fax:
„Ezt egy életen át kell játszani”
Emberi Erőforrások Minisztere alapította,
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben.
BEVEZETÉS A HUMÁN ERŐFORRÁS MENEDZSMENTBE
1 Hasznosítható pedagógiai konzekvenciák a K+F területén Veszprém Workshop Prof. Dr. Bábosik István Prof. Dr. Bábosik István
Lean rendszerek egységes bevezetési modellje
2. előadás.
„Légy az, aki lehetsz!” A mentalitás szerepe a tanácsadásban
Szent László Alapfokú Oktatási Központ Türje a Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül a „Hálózati tanulás – együttműködés” című TÁMOP / azonosítójelű.
Miért fontos a fiatal korosztályok pénzügyi jártasságának fejlesztése? Simor András a Magyar Nemzeti Bank elnöke október 6.
VERSENY MINDEN HATÁRON TÚL DR. LUKOVICH TAMÁS MAGYAR URBANISZTIKAI TÁRSASÁG ALELNÖKE.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
Szakképzés és gazdaság kölcsönhatása (műhelybeszélgetés: felnőttképzési szekció) Hajdúszoboszló február 7. Soós Roland igazgató ÉRÁK.
Egyén a szervezetben Vezetés és szervezés BA Pécs.
Minőségmenedzsment alapelvek
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
Egyéni látogatás a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft.-ben ( ) Készítette: Alföldy-Boruss Zsófia.
Vállalati EEM. Vezetési orientációk változása Termelés Értékesítés Marketing Stratégia Minőség Emberi tőke Tudástőke idő.
Szervezeti kultúrák „A kultúra embercsoportok viselkedési formáit meghatározó közös értékrendszer és gondolkodásmód… A szervezet mint közösség egyedi arculata.
Péczeli Katalin előadása
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A konfliktusok és elhárításuk
Humánkontrolling Kiélezett verseny→ legjobb munkaerő
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
SZINTEK ÉS SZEMPONTOK AZ EURÓPAI FELSŐOKTATÁSI TÉRSÉGBEN Előadás a Felsőoktatási Kutatóintézet és az Oktatásügyi Közvetítői Szolgálat „Felsőoktatási konfliktusok”
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
SZERVEZETI KULTÚRA Mi a kultúra?
Külső instruktorok felkészítése Érintett területek A hátrányos helyzetűekkel történő foglalkozás kérdései Minőségbiztosítási elvárások, előírások.
Mesterséges Intelligencia Alapjai II. beadandó Orosz György – Vörös Gyula – Zsiák Gergő Pál.
A szolgáltatások humán tényezői
A vidéki tér sikertényezői
„ IKT-val támogatott új tanulási környezetek szerepe az oktatásban” „ IKT-val támogatott új tanulási környezetek szerepe az oktatásban ” augusztus.
Közlekedésmodellezés Készítette: Láng Péter Konzulens: Mészáros Tamás.
A pedagógus.
Emberi Erőforrás Menedzsment Teljesítményértékelés
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
Szervezetfejlesztés, vezetésfejlesztés, oktatásszervezés
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Minőség menedzsment 6.előadás
Az EEM helye a menedzsmentben
Befogadó iskolák, befogadó pedagógus-közösségek
Program- és tananyagfejlesztés rendszertípus Modern Üzleti Tudományok Főiskolája.
Mi is az a társadalmi integráció?
Kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek képzése a Dél-dunántúli régióban AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE - AZ EU ELVÁRÁSOK MEGISMERÉSE.
Mikroszintű versenyk é pess é g. Az üzleti szervezetek versenyképességének elemzése, a versenyképesség növelése Egy, a magyar közgazdászok által 1995-ben.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A pedagógus helye az iskolai szervezetben
Szervezetfejlesztés. STRUKTÚRA (XX. század)  bürokratikus,  többszintű,  megszervezése azzal az elvárással történik, hogy a magas beosztású menedzserek.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Dr. Schiffer Csilla. oktatás (tanulás)- fejlesztés Személyzet (tantestület)- fejlesztés szervezetfejlesztés A pedagógiai iskolafejlesztés rendszerének.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
Szervezeti kultúra.
JÓLÉT ÉS IDEOLÓGIÁK: FEJLETTSÉG ÉS BÉREK
Cégnév Üzleti terv. Célkitűzések A cég hosszú távú céljainak egyértelmű bemutatása –Használjon a cég növekedését alátámasztó kifejezéseket, de legyen.
„A tanácsadás emberi oldala” – az érzelmi kompetencia jelentősége a tanácsadásban – Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ.
A szolgáltatások humán tényezői
Toborzás elvi és módszertani kérdései
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
Üzleti terv bemutatása
Előadás címe: Tudom, változnom kell!!!
Minőségmenedzsment alapjai szeptember 12.
Idegen nyelvek tanítása az alternatív iskolákban
SEEM alapok.
Előadás másolata:

A korszerű vezetés gyakorlata Valljuk, hogy erőfeszítéseinkhez igazodó társasági működés, csak jól felkészült, többirányú kommunikácóra képes, közös célért tenni akaró, vezetői garnitúra esetén biztosítható KGYG

Szervezet, szervezeti kultúra Szervezetek eredete A masculin versus feminin genetikus kód A verseny vagy együttmüködés A versengő szervezet Az együttmüködő szervezet Szetvezeti kultúra Új tipusu szervezeti kultúra KGYG

Szervezet - vezető illeszkedés A vezető helye a szervezetben A szervezet és vezető archaikus kapcsolata A bürokratikus modellben a vezető A nem tradicionális megoldások A szervezet illeszkedik a vezetőhöz A vezető illeszkedik a szervezethez Együttműködés és illeszkedés KGYG

Vezető - alkalmazott illeszkedés A vezetői elvárások Az alkalmazott illeszkedési hajlandósága Az illeszkedés szervezeti kultúrája Az alkalmazottak kiválasztása Az alkalmazottak pszichológiai illesztése Az alkalmazottak kulturális illesztése Közvetítőkultúra - koncepció KGYG

Alkalmazott – munka illeszkedés Munka(kör) pontos definiálása A szervezeti kultúra preferenciái A vezetői elvárások Az alkalmazott képesítése Az alkalmazott gyakorlata Pszichológiai alkalamasság Illeszkedés optimalizálása, beválás KGYG

Összegzés Szervezeti kultúra Kulturális illeszkedés Kultúra és humán tényező Az illeszkedési tipusok Együttműködés a szervezetben Homogenitás, homogenitás elkerülése Siker, megújulás, élethosszig tartó tanulás KGYG