Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP 4.1.2-08/1/B.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az OH TÁMOP fejlesztései
Advertisements

„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
Hálózati partnerkonferencia Budapest, augusztus 27. Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Békéscsaba Közoktatás-fejlesztést támogató hálózat kiépítése.
A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
Faidt Józsefné PÉCS Változz, hogy változtass!! Faidt Józsefné PÉCS 2010.
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
A „KÖZPONTI” (I.) MUNKACSOPORT TEVÉKENYSÉGE, EREDMÉNYEI
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
„ A kompetencia-alapú pedagógusképzés programjainak disszeminációja a Nyugat-Dunántúlon ” HEFOP /0 8 / /1.0 A projekt eredményei.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
A Pedagógusképzési Koordinációs Központ
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon A közoktatási intézményekkel való kapcsolatépítés a TÁMOP pályázatban és azon.
Együttműködés a szakmai gyakorlatban Salát Magdolna osztályvezető ELTE PK OTF Tanárképzési Osztály Az ELTE TAMOP /2/B/KMR :Pedagógusképzés.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
A hálózatosodás lehetősége a közoktatásban profil 1.0
A projekt bemutatása Feladatok és eredmények Mentor(h)áló Azonosítószáma: TÁMOP /1/B Homor Géza szakmai koordinátor.
Agria Media Eger, október
Dél-dunántúli Regionális Pedagógusképzési Szolgáltató és Kutatóközpont
P edagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B Prof. Dr. Font Márta Pécs, január 28.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
A gyakorlatvezető mentor
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Mentorképzés a Debreceni Egyetemen
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje: Pedagógusképzési hálózat.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Széchenyi István Egyetem, Győr
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben Tanácsadói feladatok 1 Közoktatási Igazgatóság.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ feladatai, működése Matókné Misóczki Mária Projektigazgató.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt Az intézményi fejlesztési terv Krajcsovicz Ágnes dél-alföldi.
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.

TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Az Oktatási Hivatal és a felvételi eljárás
A szaktanácsadó segítő szerepe
Javaslatok a tanár mesterszak gyakorlati félévéhez OKM, OFI bizottság jelentése alapján.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
DPR és ALUMNI Dr. Kuráth Gabriella területfelelős.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
A NYÍREGYHÁZI BESSENYEI GYÖRGY TANÁRKÉPZŐ KÖZPONT ÁLTAL KOORDINÁLT TANÁRKÉPZÉS FŐBB SAJÁTOSSÁGAI Debrecen, február 13. Dr. Szabó Antal Dr. Vallner.
HAZAI REGIONÁLIS SZAKMAI VIZSGAKÖZPONT HÁLÓZAT ELKÉPZELÉSEK Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék „Szakképzési és felnőttképzési.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
A Tanárképző Központ koordináló szerepe
Infó-Kommunikáció a békés(i) jövőért. EFOP
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
Előadás másolata:

Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B

I. MUNKACSOPORT REGIONÁLIS SZOLGÁLTATÓ ÉS KUTATÓKÖZPONT HÁROM SZINT (Céljait és hatókörét tekintve) HELYI REGIONÁLIS ORSZÁGOS

PROJEKTCÉLOK HELYI SZINT A szolgáltató és kutatóközpont létrehozása Elmélet és gyakorlat közelítése Egységes, gyakorlatorientált, kompetencia-alapú, jól szervezett pedagógusképzés és –továbbképzés Adatbázisok létrehozása

PROJEKTCÉLOK REGIONÁLIS SZINT A PTE-n létrehozott regionális szolgáltató és kutatóközpont tevékenységének kiterjesztése a Dél-Dunántúl régió egészére, majd azokra a területekre, szolgáltatásokra, amelyeket a többi régiós központ nem fed le.

PROJEKTCÉLOK REGIONÁLIS SZINT A központ regionális minőségbiztosítási rendszerének kiépítése

A KÖZPONT ORSZÁGOS SZINTŰ CÉLJAI Részvétel az országos hálózat kialakításában Konzultációk szervezése Pécsett Kapcsolódás az országos hálózathoz és annak adatbázisaihoz Adatcsere

A PÁLYÁZATI TEVÉKENYSÉGEK TÍPUSAI ÉS TERÜLETEI INTÉZMÉNYI ÉS INTÉZMÉNYKÖZI KOORDINÁCIÓ ÉS SZOLGÁLTATÁS A központ és partnerei közötti együttműködés kialakítása A pályázati tevékenységek összehangolása A központ által más központok számára nyújtandó szolgáltatások kereteinek kidolgozása, a társ központok bevonása Más központok által szervezett rendezvényeken való részvétel

A PÁLYÁZATI TEVÉKENYSÉGEK TÍPUSAI ÉS TERÜLETEI INTÉZMÉNYI ÉS INTÉZMÉNYKÖZI KOORDINÁCIÓ ÉS SZOLGÁLTATÁS A KÖZ- ÉS FELSŐOKTATÁS, A KUTATÁS ÉS A GYAKORLAT KÖZELÍTÉSE SZERVEZÉS INFORMÁLÁS, TÁJÉKOZTATÁS TERVEZÉS, LÉTREHOZÁS ADATBÁZISOK KÉSZÍTÉSE

A KÖZ- ÉS FELSŐOKTATÁS, A KUTATÁS ÉS A GYAKORLAT KÖZELÍTÉSE A II. és III. munkacsoporttal közösen Igényfelmérés Intézményfelkészítés Mentorképzés Szakmai ellenőrzés és segítés: Tanárképzés Mentori munka Mentori pályázatok elkészítése Pedagógus szakmák (tanár, tanító, óvodapedagógus, mentor) kompetencia- profiljainak elkészítése Fórum, honlap létrehozása Publikációk Külföldi tapasztalatok felhasználása, kapcsolatépítés

SZERVEZÉS TÁJÉKOZTATÁS Oktatásszervezés Vizsgabizottsági tagok delegálása A tanári mesterképzés felvételijére és a tanári záróvizsgára Szakmai gyakorlat Karok Hallgatók Gyakorlóiskolák Közoktatási intézmények és azok fenntartói További partnerek

TERVEZÉS A II. és III. munkacsoporttal közösen Tartalmak Pedagógusképzés Szakmai gyakorlat A tanári záróvizsga témakörei, szakirodalma Óraelemzési szempontok stb. Oktatásszervezés Finanszírozás Tanári mesterképzés Létszámok Tanárképzés Szakmai gyakorlat Továbbképzés Segédanyagok, dokumentumok A portfólió készítéséhez stb.

ADATBÁZISOK KÉSZÍTÉSE Hallgatók Képzési elemei Tanárjelöltek Száma Gyakorlóhelyei Képzési elemei Teljesítései Mentorok Partneriskolák Pécsett végzett tanárok (1980-tól)

A LEGFONTOSABB INDIKÁTOROK A pécsi székhelyű regionális központ által is feltöltött és folyamatosan bővített országos adatbázisok Adatbázis legalább 30 közoktatási intézmény pedagógusainak továbbképzési státuszáról (PTE-RK) Legalább 30 közoktatási intézménnyel megkötött megállapodás (PTE-RK) Térkép az ország régiós központok általi lefedettségéről

A LEGFONTOSABB INDIKÁTOROK 2010 végére a program keretében fejlesztett rendszer által történik a PTE pedagógushallgatói 90 %-ának gyakorlóhelyekre való közvetítése. A projekt végére megvalósul az országos adatcsere is. A projekt honlapján a tanárképzéshez szükséges, országos egyeztetések során kialakult tartalmak válnak a régiós központok és partnereik számára elérhetővé.

MEGVALÓSÍTÓK A központ munkatársai (Pécs, Kaposvár, Szekszárd) A Pedagógusképzési Koordinációs Központ által létrehozandó karközi munkacsoportok Az Oktatási Igazgatóság munkatársai Külső szakértők

Köszönöm a figyelmet. Szendiné Faragó Adrienne Pécs, január 28.