EU országai Projekthét Válogatás mai és régebben élt híres emberek közt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
FERDINAND MAGELLAN  Portugáliában született, Portóban.  Nemesi családból származott.  1505-ös hadjáratban szállt először tengerre, ahol.
Advertisements

Harry Potter.
Pablo Diego José Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispín Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz Picasso október.
RÁD GONDOLUNK... Emlék - Megemlékezés - Kiállítás El Kazovszkij festőművész kiállítása
A muzsika hangja Maria Augusta Trapp.
Harry Potter. Harry Potter kezdete  J. K. Rowling írta. Első kötete ben jelent meg.Az első kötet után a többi világ sikert aratott. A Harry Potter.
Erzsébet Amália Eugénia
Szerző: Antoine de Saint-Exupéry A mű címe: A kis herceg Műfaj: regény
Mr. Bean 14/B. Jellemvonásai • Rowan Atkinson alakítja • Jacques Tati által megformált Monsieur Hulot ihlette Atkinsont • „Egy gyerek, egy felnőtt férfi.
Audrey Hepburn kiállítás – Berlin „Egy élet és egy ruhásszekrény kitárulkozása” Énekel Audrey Hepburn ( „Álom luxuskivitelben” – Moon river )
1588. Spanyol Armada (hajóhad) legyőzése
Balla Ágnes B. Bürger Kriszta Fehér Zsuzsa
József Attila / / Tóth Márta.
Technical University of Budapest
Cigány ügyek az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Siófok, szeptember 16.
Bevezetés A Queen egy brit rockegyüttes, amelyet 1970-ben alapított Freddie Mercury énekes, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos, 1971-ben csatlakozott.
Tartalom Csoportok – Csapatok Rövid történet, eddigi sikerek Képek.
Franz Schubert.
Mesés Mesék Élvezd a mesék csodálatos világát!
REPÜLŐGÉP TÁRSASÁGOK REPÜLŐGÉP TÁRSASÁGOK.
Taylor Swift. Teljes név: Taylor Alison Swift Született: december. 13 Műfaj: country-pop Hangszer: gitár Honlap:
A műmese.
Fekete István január 25. – június 23..
A velencei érett reneszánsz festészet (16. sz.)
George Gordon Byron 26/A. Élete Született: London, 1788 Apai ágon főnemesi családból származott Apja,,Jack Byron kapitány’’, elszórta vagyonát, Franciaországban.
Márciusi Ünnepek.
Készítette: Sümegi Dániel
Nemes Nagy Ágnes.
Gerald Durrell és a Csatorna szigetek
Ashley Tisdale Bakó Lídia. Életrajza Ashley Michelle Tisdale a teljes neve. Monmouth County, július 2.-ben született. A haj színe szőke, de eredetileg.
SZÖUL 서울 특별시.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Várkonyi Mária1 Sára Sándor A mozgókép mestere.
Charlie Chaplin 14/C. Élete: 1889-ban Londonban látta meg a napvilágot. Apja otthagyta őket, az anyja pedig elmegyógyintézetbe került. Árvaházban töltötte.
Patrick Wayne Swayze (Houston, augusztus 18. – Los Angeles, 2009
:07:02 Elizabeth Rosemond Taylor febr. 27.-én született Londonban, - kétszeres Oscar díjas, angol-amerikai színésznő. Nevének közismert.
Amerikai énekes- és táncosnő március 12-én, Los Angelesben született. Édesapja Vincente Minnelli rendező, édesanyja a világhírű Judy Garland. Főiskolai.
Leonyid Utyeszov Odessza Moszkva Énekes ◦ Dzsessz ◦ Sanzon Zenész ◦ zenekarvezető Színész.
Madonna, születési nevén Madonna Louise Ciccone (Bay City, Michigan, augusztus 16.), olasz származású amerikai énekes, színész és üzletasszony.
„ A NAGY KÖNYV ” Programtervezet. Mi is ez? év legjelentősebb kulturális eseménye Játék, amelynek lényege, hogy mindenki szavazhat kedvenc magyar.
Diána walesi hercegné (született Diana Frances Spencer) július 1. – augusztus 31.), Károly walesi herceg, brit trónörökös első felesége. Két.
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar zsidó származású hollywoodi színészlegenda,
Czene Alexandra 9.b.
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar származású hollywoodi színészlegenda, aki.
Tina Turner (született: Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, Egyesült Államok, november 26.) Grammy-díjas amerikai énekes, színésznő. Több, mint.
Halle Maria Berry (USA, Ohio, Cleveland, augusztus 14. – ), Oscar-, Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, modell és szépségkirálynő. Ő.
Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy (Budapest, január 20. – Budapest, január 2.) A magyar zenészvilág egy része, és főként rajongói.
Készítette: Balázs Hanna, Erdélyi Gyula
Az Angol Reneszánsz William Sheakespeare.
A TANK A harcmező ura.
Puskás Ferenc.
Robert Capa KÉSZÍTETTE: TALLÉR FRUZSI „ Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel. ”
Készítette: Csapó Konrád (10.C). Életrajza  Portugálul: Fernão de Magalhães  1480 körül született Portóban.  Leonora királynő apródjaként.
PREZENTÁCIÓ A PREZENTÁLÁSRÓL
Rubik Ernő.
Wolfgang Amadeus Mozart
Paulay Ede Csongor és Tünde Ősbemutató
(főműveik összehasonlítása)
Ember tragédiája Paulay ede.
Mont Saint Michel Zene: Masters Of Chant – Brothers In Arms.
Az ember tragédiája Németh Antal rendezésében (1937)
Ősbemutató Paulay Ede rendezésében
Az ember tragédiája Rendezte: Paulay Ede.
Rendezte: Dr. Németh Antal
Színpadon Az ember tragédiája
~Paulay Ede rendezésében~
Digitális kalandok a magyar kultúra világában
Soy Luna Mit lehet rólunk tudni? Karol Sevilla: luna Karol Sevilla, születési nevén Karol Itzitery Piña Cisneros mexikói színésznő és énekes. Ismeretséget.
Szeretettel nőnapra.
Előadás másolata:

EU országai Projekthét Válogatás mai és régebben élt híres emberek közt

A Bristol melletti Chipping Sodburyben született nyarán sokat utazott a Manchesterből Londonba tartó vonaton, és ekkor fogalmazódott meg benne az ötlet egy fiúról, aki varázsló, de nem tud róla, és varázslóiskolába fog járni. A Harry Potter könyveket ma már szinte minden gyerek ismeri és szereti. A Bristol melletti Chipping Sodburyben született nyarán sokat utazott a Manchesterből Londonba tartó vonaton, és ekkor fogalmazódott meg benne az ötlet egy fiúról, aki varázsló, de nem tud róla, és varázslóiskolába fog járni. A Harry Potter könyveket ma már szinte minden gyerek ismeri és szereti.Bristol1990 ManchesterbőlBristol1990 Manchesterből

Érdekes: A könyvre azért került a J. K. Rowling név, mert a kiadó nem volt biztos benne, hogy egy női író könyvét a fiúk el akarják olvasni. A könyvre azért került a J. K. Rowling név, mert a kiadó nem volt biztos benne, hogy egy női író könyvét a fiúk el akarják olvasni. Teljes neve valójában csak Joanne Rowling – a Kathleent, nagyanyja nevét csak azért illesztette be, hogy a kiadó két kezdőbetűt tehessen a címlapra a szerző valódi keresztneve helyett. Teljes neve valójában csak Joanne Rowling – a Kathleent, nagyanyja nevét csak azért illesztette be, hogy a kiadó két kezdőbetűt tehessen a címlapra a szerző valódi keresztneve helyett ben a Warner Brothers megvette a sorozat filmjogait ben a Warner Brothers megvette a sorozat filmjogait. 2000Warner Brothers 2000Warner Brothers

Diana hercegnő Diana hercegnő Károly walesi herceg, brit trónörökös első felesége. Jótékonykodása és közvetlen személyisége rendkívül népszerűvé tette. Halálos autóbalesetét követően mind az Egyesült Királyságban, mind világszerte millióan gyászolták. Károly walesi herceg, brit trónörökös első felesége. Jótékonykodása és közvetlen személyisége rendkívül népszerűvé tette. Halálos autóbalesetét követően mind az Egyesült Királyságban, mind világszerte millióan gyászolták. Károly walesi herceg Károly walesi herceg

Dán meseíró,a dán, német és görög legendákra és történelmi tényekre, néphitre támaszkodott, valamint kora irodalmi mozgalmaira. Meséi a biedermeier kor legjelentősebb meséi, ma szinte a világ minden országában ismertek. biedermeier Híres meséi: A kis gyufaáruslány, A császár új ruhája, A rút kiskacsa, A kis hableány, A rendíthetetlen ólomkatona, A Hókirálynő.A kis gyufaáruslány A császár új ruhájaA rút kiskacsaA kis hableányA rendíthetetlen ólomkatonaA Hókirálynő

Hans Christian Andersen Hans Christian Andersen

Sophia Loren

Olasz modell,színésznő,15 évesen 2.lett egy rangos szépségversenyen. Olasz modell,színésznő,15 évesen 2.lett egy rangos szépségversenyen. Első főszerepe az Aida volt. A tengerentúlon is egyre többen jegyezték meg az olasz szépség nevét és arcát. Első főszerepe az Aida volt. A tengerentúlon is egyre többen jegyezték meg az olasz szépség nevét és arcát.

Wolfgang Amadeus Mozart Salzburg-1791.Bécs Salzburg-1791.Bécs A bécsi klasszikus legnagyobb mestere, ma a világ talán legismertebb zeneszerzője. A bécsi klasszikus legnagyobb mestere, ma a világ talán legismertebb zeneszerzője. Csodagyerek:zenei memóriájával, hangszerjátékával, saját szerzeményeivel és improvizációival már 4-5 éves korában elkápráztatta közönségét. Csodagyerek:zenei memóriájával, hangszerjátékával, saját szerzeményeivel és improvizációival már 4-5 éves korában elkápráztatta közönségét. Rövid élete, ellenére gazdag életművet hagyott az utókorra. (626 mű: szimfóniák, vonósnégyesek, kamaraművek, egyházi művek… Rövid élete, ellenére gazdag életművet hagyott az utókorra. (626 mű: szimfóniák, vonósnégyesek, kamaraművek, egyházi művek…

Picasso Pablo Picasso,( teljes nevén Pablo Diego José Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispín Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz Picasso) ( Málaga, Andalúzia, Spanyolország, október 25. – Mougins, Franciaország, április 8.) spanyol (francia) festőművész. Picasso a XX. század festészetének legnagyobb hatású egyénisége.A végsőkig leegyszerűsített geometrikus formaelemeket alkalmazott(kubizmus). MálagaAndalúziaSpanyolország1881október 25.Mougins Franciaország1973április 8. Egyik híres képe a Guernica

Antoine de Saint-Exupéry  Antoine de Saint-Exupéry (1900. június 29. – július 31.) francia író és pilóta. Első meséje L'Aviateur (A pilóta) a Le Navire d'argent lapban jelent meg ban adta ki első könyvét Courrier-Sud (A déli futárgép) címen.Talán egyik leghíresebb műve A kis herceg ben repülőgép szerencsétlenségben halt meg.1900június július 31.franciaírópilóta 1928

Görögország

Demis Roussous AlexandriaAlexandria, Egyiptom, június 15. Világhírű görög énekes, a hetvenes évek egyik legjellegzetesebb popikonja. Napjainkig világszerte több mint 50 millió albumát adták el.Egyiptom1946 június 15.

Rubik Ernő ifj. Rubik Ernő (Budapest, július 13. – ) Kossuth-díjas magyar építész, játéktervező, feltaláló. Nevéhez több logikai játék megalkotása is fűződik. Mindenekelőtt a Bűvös kocka (ami külföldön Rubik-kocka néven lett ismert) Később a Kígyó (1977) és Bűvös négyzetek (1985) ifj. Rubik Ernő (Budapest, július 13. – ) Kossuth-díjas magyar építész, játéktervező, feltaláló. Nevéhez több logikai játék megalkotása is fűződik. Mindenekelőtt a Bűvös kocka (ami külföldön Rubik-kocka néven lett ismert) Később a Kígyó (1977) és Bűvös négyzetek (1985)Budapest1944július 13. Kossuth-díjas Bűvös kockaKígyó Bűvös négyzetekBudapest1944július 13. Kossuth-díjas Bűvös kockaKígyó Bűvös négyzetek

Puskás Öcsi Puskás Ferenc (Budapest, április 1. – Budapest, november 17.) labdarúgó, edző, az Aranycsapat kapitánya, a Nemzet Sportolója. Puskást minden idők legjobb magyar futballjátékosának tekintik, és az egész világban köztiszteletnek örvend. „ Játékosként és emberként is tízes! Minden magyarnak segített, olyan volt a magyaroknak, mint egy nagykövetség.” Puskás Ferenc (Budapest, április 1. – Budapest, november 17.) labdarúgó, edző, az Aranycsapat kapitánya, a Nemzet Sportolója. Puskást minden idők legjobb magyar futballjátékosának tekintik, és az egész világban köztiszteletnek örvend. „ Játékosként és emberként is tízes! Minden magyarnak segített, olyan volt a magyaroknak, mint egy nagykövetség.”Budapest1927április 1.Budapest2006november 17. labdarúgóAranycsapatNemzet SportolójaBudapest1927április 1.Budapest2006november 17. labdarúgóAranycsapatNemzet Sportolója

Anglia, Grayshott, szeptember 10. Anglia, Grayshott, szeptember 10. AngliaGrayshott1960 szeptember 10. AngliaGrayshott1960 szeptember 10. Angol színész. A Bridget Jones Darcyjaként lett közismert (a szerepet az író direkt Colinra írta). Angol színész. A Bridget Jones Darcyjaként lett közismert (a szerepet az író direkt Colinra írta).Bridget JonesBridget Jones

Daniel Radcliffe, Rupert Grint & Emma Watson A világhírt J.K. Rowling Harry Potter című regényéből készült, azonos nevet viselő filmek hozták meg mindhármuk számára, amikben a főhősöket, Harry Pottert,Ron Weasleyt és Hermione Grangert alakítják. Ma már közismert színészek, egyre több színházi és tévés szerepben jelennek meg. J.K. RowlingHarry Potterazonos nevet viselőHarry PottertJ.K. RowlingHarry Potterazonos nevet viselőHarry Pottert

Keira Knightley Keira Christina Knightley (Egyesült Királyság, Anglia, Teddington, március 26.) Oscar-díjra jelölt angol filmszínésznő. Gyermekszínészként kezdte karrierjét, nemzetközi ismertségre 2003-ban tett szert A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című film egyik főszerepével. Knightley azóta számos hollywoodi produkcióban szerepelt, ben Oscar-díjra is jelölték.Egyesült KirályságAngliaTeddington1985 március 26.Oscar-díjraangol filmszínésznő 2003A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka hollywoodi2005

Alizée Alizée Jacotey (Ajaccio Korzika, augusztus 21.) francia énekesnő. Már kis korától vonzotta a színpad és a művészet. Mylène Farmer francia énekes fedezte fel, amikor Alizée megnyerte a Graines de Star című tehetségkutató műsort 1999-ben.AjaccioKorzika 1984augusztus 21.franciaMylène Farmer 1999