Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Digitális kalandok a magyar kultúra világában

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Digitális kalandok a magyar kultúra világában"— Előadás másolata:

1 Digitális kalandok a magyar kultúra világában
Játékos vetélkedő a PSZC Acsády Ignác Szakképző Iskolájában Készítette: Pálfi Dániel, 10.X

2 Idén új játék kezdődött iskolánkban a magyar kultúra napján, amelyben csoportosan a legjobb részt venni. Nagyon egyszerű a játék: Csak egy okostelefon kell hozzá, melynek segítségével a QR-kóddal ellátott plakátokat kell beolvasni, amelyeket az iskola különböző pontjain helyeztek el.

3 Mit ünneplünk január 22-én?
A második poszter azt foglalja össze, miről emlékezünk meg ezen a jeles napon. A QR-kód a Himnusz egyik ritkán hallható szavalatának youtube-linkjére mutat, ahol Őze Lajos előadásában hallgathatjuk meg a költeményt.

4 Találkozások A harmadik poszter egy érdekes kísérletre hívja fel a figyelmet: hogyan passzol egymáshoz egy klasszikus zenei felvétel és két későmodern költemény. Az eredményt Yonderboi hangjátékából ismerhetjük meg.

5 A legszebb magyar festmények
A negyedik poszter linkje egy párkereső játék segítségével kalauzol a magyar festészet világába. A feladványok között ismert és kevésbé ismert festmények is szerepelnek.

6 Költőkereső Az ötödik poszter egy szókereső játékra hív, melyben magyar költők neveit kell megtalálni.

7 Retro-kvíz Újra divatos a retro-korszak zenei világa, ehhez kapcsolódik a hatodik poszter Legyen Ön is milliomos! – típusú játéka.

8 Magyar zeneszerzők művei
A hetedik poszter párkeresős játékában különböző zeneműveket kell meghallgatni, és kitalálni, melyik zeneszerzőnk komponálta őket.

9 Híres magyar filmek írók könyveiből
Aki szereti a magyar filmeket, biztosan könnyen boldogul a nyolcadik poszter játékában, ahol a filmek alapjául szolgáló könyvek íróit kell megtalálni.

10 Jó szórakozást kívánunk minden résztvevő diáknak!


Letölteni ppt "Digitális kalandok a magyar kultúra világában"

Hasonló előadás


Google Hirdetések