FELÉRE CSÖKKENNEK AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJAK KORÓZS LAJOS ELNÖKSÉGI TAG.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
Advertisements

Készítette: Királykuti Míra
Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet
Megváltozott munkaképességűek ellátásai
A képzési támogatásra vonatkozó jogszabályi előírások, adó és járulék fizetési szabályok Kecskemét október 16. Készítette: Berényiné Bosch Cecília.
Tömeges elbocsátások, segélyezési plafon KORÓZS LAJOS ELNÖKSÉGI TAG.
főigazgató-helyettes
Nyugdíjasok levele Orbán Viktortól Korózs Lajos Elnökségi tag.
A megváltozott munkaképességűek ellátásai
Nyugdíjasok utazási kedvezménye
A nyugdíjazással kapcsolatos változások Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Dr. Papp Ildikó humán erőforrás szolgáltató központvezető.
Korhatár előtti ellátások A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011.
NYUGDÍJVÁLTOZÁSOK.
Jó gyakorlatok a norvég foglalkozási rehabilitációban Kihívások és válaszok konferencia Szombathely Støren- Váczy Blanka szociálpolitikus.
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
Nyugdíjbiztosítási jogszabályok változásai Korhatár előtti ellátások - Megváltozott munkaképességűek ellátásai.
Munkajog és társadalombiztosítás II.
1. Szakmai célkitűzések  az egészségkárosodáson alapuló ellátások rendszerének felülvizsgálata  ellátási kategóriák számának csökkentése, átláthatóságának.
Rokkantsági járadék, rokkantsági nyugdíj, családi pótlék
A Rehabilitációs Foglalkoztatás lehetőségei
MTA Regionális Kutatások Központja Vidéki alternatívák – segély és/vagy munka? Dr. Balcsók István tudományos munkatárs MTA RKK ATI Debreceni Osztály.
A megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása
A komplex minősítés tapasztalatai az ORSZI Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságánál előadó Dr. Benkovics László.
Rehabilitációs igazgatási ismeretek
A komplex felülvizsgálatok és a fogyatékos emberek foglalkozási rehabilitációját megvalósító intézményrendszer működésének tapasztalatai,  a megváltozott.
A rokkantsági nyugdíjrendszer átalakítása
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása 2012.
AZ IDŐSEK VILÁGNAPJA MARGÓJÁRA Korózs Lajos
FOGLALKOZTATÁSI FÓRUM
A TÁMOP /1 projekt működési modelljéről, a megvalósult fejlesztésekről Budapest, november 19.
A Ket. módosításaival kapcsolatos jogalkalmazási tapasztalatok
„Az igazolatlan iskolai hiányzásokkal összefüggő gyámhatósági
A BÉKÉS MEGYEI KORMÁNYHIVATAL REHABILITÁCIÓS SZAKIGAZGATÁSI SZERVE
Csongrád Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság
Munkáltatói Fórum, A foglalkozási rehabilitációs ügyintézők tevékenységének bemutatása Előadó: Kissné Kovács Marianna foglalkozási rehabilitációs.
A foglalkozási rehabilitáció aktuális kérdései
LOPKODÁS UTÁN KAPKODÁS KORÓZS LAJOS ELNÖKSÉGI TAG.
Döntések a magyar parlamentben 2. Kormányzati és politikai döntéshozatal  kurtán 2012.
A REHABILITÁCIÓS HATÓSÁG ÉS A HÁLÓZATI TAGOK KÖZÖTTI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI D R. P ÓSFAI G ÁBOR F ŐIGAZGATÓ OKTÓBER 02. B UDAPEST.
A nyugdíj jogszabályok évtől bekövetkező változásai
IGÉNYLÉSTŐL AZ ELBÍRÁLÁSIG
Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
Az egészségkárosodáson alapuló nyugellátásban és nyugdíjszerű ellátásban részesülők ellátásainak átalakítása Jogszabály helyek ▫ évi CXCI. törvény.
Szakmai egyeztető megbeszélés Külsővat január 19. A szociális ellátások működését meghatározó jogszabályi változások január 1-től hatályba.
A komplex rehabilitáció a kárfelelősség tükrében
Csurik Magda Országos Tisztifőorvosi Hivatal
Fogyatékos munkavállalók foglalkoztatásának magyarországi keretei Előadó: Tatosné Takács Andrea június 23.
KORÓZS LAJOS ÁLLAMTITKÁR SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM A Nyugdíjasokat érintő kérdésekről (2009)
Elektronikus ügyintézés a nyugdíjbiztosításban
Nyugdíjrendszer átalakítása?
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Az új képviselő-testület megalakulását követő feladatok szeptember 17.
Nyugdíjbiztosítási igazgatási ismeretek
Tájékoztatás a társadalombiztosítás nyugellátásáról
Jegyzői értekezlet szeptember 8.. Jegyzői értekezlet 2011 szeptember 8. Helyi lakásfenntartási támogatás Jogalkotási kötelezettség: Szoc tv. 38.
A nyugdíjazás lehetőségei és aktuális kérdései
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
Lebontottuk a kétharmadot: kezdeményezzük az alaptörvény módosítását Korózs Lajos – Gúr Nándor Országgyűlési képviselők.
Munka és/vagy rokkantosítás?
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
Rokkantsági járadék Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061)
Jegyzői értekezlet június 29.. Jegyzői értekezlet 2011 június 29. A jogszabályok társadalmi előkészítése július 1-től hatályos az Ötv. 103/B.
Egészségügyi biztosítás és közgyógyellátás ügyintézése hátrányos helyzetűek részére Kovács Ivetta, Menhely Alapítvány.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
A foglalkozási rehabilitáció várható változásai
Rokkantsági járadék Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
Rehabilitációs járadék,-hozzájárulás
Előadás másolata:

FELÉRE CSÖKKENNEK AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJAK KORÓZS LAJOS ELNÖKSÉGI TAG

HATÁROZATOK TÍZEZRÉVEL VILÁGOSSÁ VÁLT, HOGY A KORMÁNYNAK ESZE ÁGÁBAN SINCS AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJAK CSÖKKENTÉSÉRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNY VISSZAVONÁSA. TÖBB TÍZEZER ÖZVEGY KAPOTT HATÁROZATOT ARRÓL, HOGY A KORMÁNYZATI SZÁNDÉKNAK MEGFELELŐEN SZEPTEMBERTŐL FELÉRE CSÖKKEN AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJA MINDEN VOLT SZOCIÁLIS JÁRADÉKOSNAK.

A TÖRVÉNYI HÁTTÉR EGY 387/2007 (XII.23.) KORMÁNY RENDELET SZERINT AZ EGÉSZSÉGKÁROSODOTT SZEMÉLYEK SZOCIÁLIS JÁRADÉKÁRÓL SZOLÓ ÉVI LXXXI. TNY. 47§ (2) VALAMINT A TNY. 50§ (2) ALAPJÁN MINDEN ÉRINTETT AZ ELHALÁLOZOTT HÁZASTÁRSA NYUGDÍJÁNAK 60%-A ILLETTE MEG. UGYAN AKKOR A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰ SZEMÉLYEK ELLÁTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CXCI. TNY. 32§ (1) ILLETVE A TNY 33§ (1) ALAPJÁN A RENDSZERES SZOCIÁLIS JÁRADÉK VAGY ROKKANTSÁGI VAGY REHABILITÁCIÁS ELLÁTÁSKÉNT KERÜL FOLYÓSÍTÁSRA. UGYAN EZEN TÖRVÉNY 102/F §-A ALAPJÁN A ROKKANTSÁGI VAGY REHABILITÁCIÓS ELLÁTÁSBAN RÉSZESÜLŐ SZEMÉLY ÖZVEGYI NYUGDÍJÁT SZEPTEMBER 1-JÉTŐL 30% MÉRTÉKŰRE KELL CSÖKKENTENI.

RENDSZER HIBA? AZ MSZP SZERINT EZ NEM RENDSZER HIBA, HANEM KORMÁNYZATI SZÁNDÉK! MIKÖZBEN A KORMÁNY AZT HÍRDETI, HOGY MEGVÉDI A NYUGDÍJASOKAT ÉS A NYUGDÍJAKAT, AKÖZBEN TÍZERÉVEL VESZI EL VAGY CSÖKKENTI AZ ÖZVEGYEK, A ROKKANTAK, A KORHATÁR ALATTI NYUGDÍJASOK NYUGDÍJÁT, ÖZVEGYI NYUGDÍJÁT, VAGY JÁRANDÓSSÁGÁT! SZERETNÉM FELHÍVNI A FIGYELMET, ARRA, HOGY A TNY VÉGREHAJTÁSÁRA KIADOTT 1997/268 KORM.RENDELET 62§ (2) ALAPJÁN AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJ ÖSSZEGÉT OLYAN ÖSSZEGŰ SAJÁT NYUGDÍJBÓL KELL MEGÁLLAPÍTANI, AMELY A JOGSZERZŐT DEC. 31-ÉN MEGILLETTE VOLNA!

AZ MSZP KÉRI: MINDEN ÉRINTETTET KÉRÜNK, HOGY FELLEBEZZE MEG A HATÁROZATOT, A NYUGDÍJFOLYÓSÍTÓ IGAZGATÓSÁGÁN (1820 Budapest, Nyugdíjfolyósító Igazgatóság) vagy elektronikus úton( elektronikus ügyintézés menüpont) A fellebbezésre azért, van szükség, mert a határozat 15 napon után jogerőssé válik. A fellebbezés illeték és költségmentes. Az MSZP felszólítja a Kormányt: tegye világossá végre mi a szándéka özvegyi nyugdíj ügyben!

Mia fontos a kormánynak? Azt sem tudják mit kell csinálni: Előbb azt mondták technikai hiba Aztán azt hogy rendszerhiba Harmadik válaszuk az volt, hogy módosítják a törvényt szeptember 1 előtt (hatályba lépett). Ehhez képest az látszik, hogy a trafiktörvény fontosabb nekik, mint az özvegyek sorsa, mivel nem hogy módosították volna a törvényt: be sem terjesztették az Országgyűlés elé!